Şimdi Meego alsam bana nasıl bir artısı ve eksisi olur androide göre?

Sponsorlu Bağlantılar

Kedi Yavrusu

Üye
Siz bu sistemi savununca maaş veriyor size sanırım bu Nokia.
He evet maaş veriyor tamam, maaşımızı da aldık N9 alcaz o parayla şimdi git artık kendi bölümüne. LG OPTIMUS BLACK cihazınla sana iyi günler.

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Evet. MeeGo şu an; Elektronik Marketleri bilgilendirme cihazları, akıllı televizyonlar, giriş seviyesi masaüstü bilgisayar, tabletler, nettoplar, netbooklar, laptoplar, akıllı telefonlar, araç içi aygıtlar, navigsayon cihazları gibi birçok şeyde kullanılıyor.

Evet BMW ya da Mercedes Emin değilim Onlarda Kullanacakmış Müzik Çalarda :)

Ya bu nonamex'in huyu böyle. Herşeye cevap vermez.(Veremz çünkü )İşine gelenleri cevaplar. Biz var desek o yok der. Olmayan telefonları "Telefon" kısmına yazar. Yok Optimus Black&Nokia N8 gibi. Şimdide Galaxy S+, niye çünkü 1.4 Ghz işlemcisi var. Nicki nonamex'kende Samsung Galaxy S II yazıyordu, vs. vs. böyle uzar gider.

Lenneth

Üye
Ya sen nasıl bir insansın? Sana kaç mesajdır Android'in doanımı nasıl iyi kullandığını söyle diyorum; kıytırık mesajlar atıp duruyorsun millete. Google falan yokken Nokia vardı, ki eğer bir geliştirici olsaydın; ki artık onu olabileceğini sanmıyorum bu kafa varken; Symbian'ın iyi yönlerini görürdün.

Android'de NFS Shift açtığımda 512 MB RAM'in 300'si gidiyor; zaten 200 MB önbellek, android market, oyun emülatörü desek :P Android'in açıkçası bu konuda işini bilmiyor; ayrıca MeeGo'ya 1.3 geliyor.

Aynı zamanda güncellemeleri şöyle tanımlayabilirsin:

Sistem hatası ve yanlışlıkları -> Doğru Orantı <- Güncelleme sıklığı ve sayısı

Eskiden Symbian kullanman kimsenin umrunda değil; şu an elimdeki C5-03 bile Flash video izlememe yetip, birçok HTML 5 içerik açmamı da sağlıyor. Bu da senin biraz geriden konuştuğunu düşündürüyor bana.

Ki biz, Symbian'dan değil MeeGo'dan bahsediyoruz. Artık Symbian ile ilgili dediklerini kesip; MeeGo'nun kötü yanlarını saymaya başlar mısın? Ah, ve de Android'in iyi yanlarını. Ama Nokia'ya karşı düşmanlığının olması yüzünden MeeGo doannımsız bile çalışsa berbat diyeceğinden eminim. Fandroidci.

Düzgünce tartışırsan, Android bölümüne ağlayarak gideceğinden eminim.

----------Eklendi @ 16:34:09 ---------- Yazıldı @ 16:32:02 ----------

Kafan kıytırık ve işe yaramaz ezici laflara daha az çalışsaydı belki, yukarıda Android'in overclock edilemediği gibi birşey söylemediğmiizi görürdün. Yazık :)

Yazık :) Bir sistemin yapıp diğerinin yapamadığı şey + olur benim bildiğim, MeeGo'nun +'ları kısmına Overclock yazarsanız insanlar Android'li telefon overclock edilmez düşüncesine kapılabilir.

Fandroidçi ne demek ya, bu kadar cahil bir kelime görmedim

Meegocufan desem ne kadar saçmaysa fandroidçi de o kadar saçma :)

N9 alacağız deyip sonra yan çizip vazgeçenleri çok gördüm :) Siz bile iPhone 5 alacağım diyorsunuz, ben ise şu an telefon değiştirecek olsam Android'den şaşmam, kendiniz bir kararsızlık içindesiniz daha :)

Android'in çok ram kullanmasını ben başarılı buluyorum, çoğu işlemde telefon beni bekletmiyor. Symbian'lı telefonları bilirsiniz, ram az olduğu için çoğu bilgiyi ram'de saklamaz 256 ram'in 160 ı boştur. Aaa ne güzel Symbian az yakıyor 10 tane oyun yükle, menüyü açmak isteyince anında yavaşlar. Çünkü ram azdır ve onu boş tutması gerekir :)

MeeGo'nun eksileri ortada

Uygulama ve oyun az.
Kişiselleştirmesi Android'in gerisinde gördüğüm kadarıyla.
Flash desteği sunmuyor
Kullanımı iOs ve Android'e göre zor, Swipe olayına alışması zor olabilir. Oyun oynarken yanlışlıkla uygulama menüsüne dönülebileceği kaygısını taşıyorum.
Multi tasking multi tasking diyorsunuz, ben hala 2 tane HD oyun açıp stabil kaldığı bir video göremedim :) HD oyunu bile yok ki.. 5800 ilede 60 tane uygulama açılabiliyor, ne kadar açtığı değil açtıklarını nasıl açtığı önemli..

Nokia desteğini çekti, İntel'de 2 yıl rafa kaldırmak üzere.

N9 için

Overclock kapasitesi düşük bir chipsetle geliyor.
Ön yüzünde tuş bulunmadığı için başka işletim sistemiyle kullanmak çok zor olacak.
1500 liradan kendisinden çok daha iyi donanıma sahip Galaxy S2 alınabilir, çift çekirdekli bir telefonun desteği uzun olacaktır. Arkasında dev gibi Samsung var, Google var.
Amoled yerine Super Amoled tercih edilebilirdi.
Kalın.

• Beğen
Tepkiler: muratvemine
Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Yazık :) Bir sistemin yapıp diğerinin yapamadığı şey + olur benim bildiğim, MeeGo'nun +'ları kısmına Overclock yazarsanız insanlar Android'li telefon overclock edilmez düşüncesine kapılabilir.

Fandroidçi ne demek ya, bu kadar cahil bir kelime görmedim

Meegocufan desem ne kadar saçmaysa fandroidçi de o kadar saçma :)

N9 alacağız deyip sonra yan çizip vazgeçenleri çok gördüm :) Siz bile iPhone 5 alacağım diyorsunuz, ben ise şu an telefon değiştirecek olsam Android'den şaşmam, kendiniz bir kararsızlık içindesiniz daha :)

Android'in çok ram kullanmasını ben başarılı buluyorum, çoğu işlemde telefon beni bekletmiyor. Symbian'lı telefonları bilirsiniz, ram az olduğu için çoğu bilgiyi ram'de saklamaz 256 ram'in 160 ı boştur. Aaa ne güzel Symbian az yakıyor 10 tane oyun yükle, menüyü açmak isteyince anında yavaşlar. Çünkü ram azdır ve onu boş tutması gerekir :)

MeeGo'nun eksileri ortada

Uygulama ve oyun az.
Kişiselleştirmesi Android'in gerisinde gördüğüm kadarıyla.
Flash desteği sunmuyor
Kullanımı iOs ve Android'e göre zor, Swipe olayına alışması zor olabilir. Oyun oynarken yanlışlıkla uygulama menüsüne dönülebileceği kaygısını taşıyorum.
Multi tasking multi tasking diyorsunuz, ben hala 2 tane HD oyun açıp stabil kaldığı bir video göremedim :) HD oyunu bile yok ki.. 5800 ilede 60 tane uygulama açılabiliyor, ne kadar açtığı değil açtıklarını nasıl açtığı önemli..

Nokia desteğini çekti, İntel'de 2 yıl rafa kaldırmak üzere.

N9 için

Overclock kapasitesi düşük bir chipsetle geliyor.
Ön yüzünde tuş bulunmadığı için başka işletim sistemiyle kullanmak çok zor olacak.
1500 liradan kendisinden çok daha iyi donanıma sahip Galaxy S2 alınabilir, çift çekirdekli bir telefonun desteği uzun olacaktır. Arkasında dev gibi Samsung var, Google var.
Amoled yerine Super Amoled tercih edilebilirdi.
Kalın.

Ben Tercihimi N9'dan yana yapacağım.

Şimdi gelelim MeeGo'nun eksik dediğin kısımlara,

Uygulama ve Oyun az. Doğru Demişsin IOS'a göre az ama Androidden fazla ;) (Java, QT, MeeGo ve Android Uygulamaları)
Kişiselleştirmeyi yanlış biliyorsun.Androidden fazla,
Flash Desteği sunduğu artık söylemekten bıktık. Tweak Flash ile birlikte geliyor,( Sonra sen diyorsun yanlış bilgi vermeyin diye kendin yanlış bilgi veriyorsun.)
Swipe olayına alışmak zor olabilir mi :) Dün akşamdı heralde IOS'a Swipe UI yüklemişler. Popülaritesi şimdiden arttı.
Sana artık yuh diyorum başka birşey demiyorum. Şuana kadar izlediğim videolarda (Hepsi) 2 Tane oyunu aynı anda çalıştırmadılar. Sen nasıl çalıştırdıklarına şahit oluyorsun. Ayrıca HD oyun yok diye kim demiş. Real Golf 2011 HD var. Git bak. N9 Real Golf yaz çıkar. Saçmalamışsın.

Nokia Desteğini N9'dan çekmedi. Artık MeeGo telefon çıkartmayacağız dedi. N9'un Yıllarca destekeleneceğin yönetim kurulu başkanının tweet'i var önceki tartışmalardan hatırlatırım nonamex. İntel ise ara verdi. Rafa kaldırdı diye bir durum yok.

N9'un kullandığı işlemcinin (Arm Cortex A8)OC kapasitesi mi düşük. Ya Allah aşkına artık sus yeter ya. Nerden çıkardın bunu ? Hani bana delil göster, ispat göster ?
Niye sanal tuş eklenir. Eklenmese bile yanında Kilitleme tuşu var o da iş görür ?
Yıkılmak üzereyim (Gülmekten :))
Yine gıcık oldum. Sanki Her tlf. Süper Amoled bi N9, Amoled kullanıyor.
Kalın ? SG2 de çok büyük napıcaz ? Yalnız o kalıntığı tek parça kasadan kaynaklanıyor ;)

Uruloki

Uruloki

Üye
ibrahim bir ara vermiştim linki ben wiki de var sadece bmw de değil range rover jaguar gibi firmalar nissan sonra ki nissan tanıttı bile geçen sene ki meego etkinliğinde sonra gameloft var ea mobile var geliştiricler arasında yalnız samsungdan sonra htc de android den başka bir sisteme geçmek istediğine yönelik dedikodular çıkmaya başladı motorolayı aldı google ama sapır sapır dökülecek galiba yoldaşları

----------Eklendi @ 18:16:04 ---------- Yazıldı @ 18:12:41 ----------

bir şey daha meego flash destekliyor sadece harmattan desteklemiyor sonra nfs shift var hd oyunlardan birkaç tane daha var ama linki bulmam lazım listesi gibi bir şey vardı ayrıca nokia bir daha meego telefon yapmıyacak diye bir şey yok intel ise desteklemeye mecbur arm piyasasına girecek çünkü

Lenneth

Üye
@v0ld3m0rt1s

Bütün Android uygulamalarını stabil bir şekilde çalıştırabileceğinizi nerden biliyorsunuz ? Çoğu uygulama düzgün çalışmayacak bence. Mesela Android için yazılmış SMS uygulamalarından birini MeeGo altında çalıştırdınız diyelim. Android'e özel yazıldığı için MeeGo altında mesaj gönderip alamayacak.

----------Eklendi @ 18:36:24 ---------- Yazıldı @ 18:29:58 ----------

N9'u HTC Desire HD gibi 2 ghz'e overclock et, stabil 10 dakika kullan videosunu çek susayım :) Omap Chipset'ler overclock açısından zayıf kalıyor qualcomm'un chipsetlerine göre.

Del Rey

Del Rey

Üye
@v0ld3m0rt1s

Bütün Android uygulamalarını stabil bir şekilde çalıştırabileceğinizi nerden biliyorsunuz ? Çoğu uygulama düzgün çalışmayacak bence. Mesela Android için yazılmış SMS uygulamalarından birini MeeGo altında çalıştırdınız diyelim. Android'e özel yazıldığı için MeeGo altında mesaj gönderip alamayacak.

----------Eklendi @ 18:36:24 ---------- Yazıldı @ 18:29:58 ----------

N9'u HTC Desire HD gibi 2 ghz'e overclock et, stabil 10 dakika kullan videosunu çek susayım :) Omap Chipset'ler overclock açısından zayıf kalıyor qualcomm'un chipsetlerine göre.

Saçmalama. İkisi de Linux / Debian tabanlı. Android'in dediğim gibi oyunları açmak için emülatöre ihtiyacı var. Android oyunlarını MeeGo'da açmak için Linux tabanlı Emülatörün Androidle ilgili kısımlarını MeeGo'ya uyarlıyorlar. Örnek: API'ler; servisler; falan filan. Bu nedenle de stabil çalışır.

Ayrıca, Fandroid lafını saçma buluyorsun değil mi? Tahmin etmek zor değil zaten. Fandroid'sin, kabullenememni anlıyorum. ynı zamanda Türkçe / Yabancı çoğu forumda artık bu kelime geçiyor, ve anlaşılıyor. Bizi geriden takip ediyorsun demiştim ya. Al sana bir kanıtı daha :)

HD Oyun yok mu :D World of Goo, Real Golf, Need for Speed'ler ne güne duruyor :)

Android'in iyi olduğunu hep savunabilsen ve dayanağın olsaydı rahatça bize Android'in donanımla uyumunun nasıl olduğunu anlatırdın. Aynı zamanda fotoğraflarının, galerisinin ve oyunları açma biçiminin de. WebKit 2 olmayan taraıcısını da. Java uygulamaları 3. parti emülatörler ile açabilmesini de. Uzun boot edilme süresini de. :)

Uruloki

Uruloki

Üye
ne ne qualcomm mu daha başarılo omap a göre TI omap ı oc için yaptık dedi hatta omap3 serisinde özel bir teknoloji kullanıldı örnek N900 ün 2.5 kat oc olması yani işlemci özel yapım omap a göre

Lenneth

Üye
Fandroid"çi" lafını saçma buluyorum, yazdıklarımı yarım yarım okumayın.

Uruloki

Uruloki

Üye
Lenneth sende bir şey biz onu söyleyelim ama bak eğlenceli bir şey olsun

pRime.

pRime.

Üye
bak kardeşim, meego'yu geçtim, hadi meego gibi bir sistemi geçelim (meego'yu nasıl geçerim aman allahım)telefon sadece donanımı için bile alınır fm verici, usb otg, nfc, 8 mpx kamera, tasarımı, 1 gb ram, 16/64 gb dahili bellek vs. vs.sen o telefona android yüklersin.ama androidli bir telefona meego yükleyemezsin.ki meego geçilecek bir sistem değil. Neden samsung gibi, asus gibi, acer gibi şirketler meego'ya yöneliyor acaba?Android zaten baştan yaptı hatayı, Nexus One'dan beri o GPU'yu yerleşik olarak kullanamıyor, iOS ve MeeGo burada karşımıza çıkıyor işte, Android isterse 4 GB Nvidia Tegra 2 GPU koysun, arkada çok fazla uygulama açıkken o menü, o görsellik laglardan çekilmez olur.Tabletlerde durum daha da zorlaşıyor, çözünürlüklerin suyu çıktı ve tüm yük işlemcide, GPU kullanılmıyor ve birden çok işlem açtığında işlemci kafayı yeyip "banane yuaa" diyerek res çekebiliyor.Android 3.xx güncellemelerinde Android Ice Cream Sandwich güncellemesi ile sorunun düzeleceğini söylüyorlar fakat, o güncelleme tabletler için, sen mobil cihazlara yine kullanamayacaksın o güncellemeyi.
Hayret, sen androidi öve öve bitiremeyen ultrayer değil miydin. :ehe
----------Eklendi @ 19:56:19 ---------- Yazıldı @ 19:52:32 ----------
Evet BMW ya da Mercedes Emin değilim Onlarda Kullanacakmış Müzik Çalarda :)Ya bu nonamex'in huyu böyle. Herşeye cevap vermez.(Veremz çünkü )İşine gelenleri cevaplar. Biz var desek o yok der. Olmayan telefonları "Telefon" kısmına yazar. Yok Optimus Black&Nokia N8 gibi. Şimdide Galaxy S+, niye çünkü 1.4 Ghz işlemcisi var. Nicki nonamex'kende Samsung Galaxy S II yazıyordu, vs. vs. böyle uzar gider.
Bmw kullanacak. Bmw şu anda moblin kullanıyor.

ultrayer6

ultrayer6

Üye
Hayret, sen androidi öve öve bitiremeyen ultrayer değil miydin. :ehe
Evet o bendim, ama benim övdüğüm zamanlar MeeGo yoktu, iOS'ta da flash player yoktu sadece androidde vardı, Symbian Belle yoktu, Anna bile yoktu. Ben Androidi Symbian s60v5'e ve Symbian^3 pr1.2 'ye karşı övüyordum.

----------Eklendi @ 20:56:40 ---------- Yazıldı @ 20:50:06 ----------

Fandroid"çi" lafını saçma buluyorum, yazdıklarımı yarım yarım okumayın.
Kaç yaşındasın sen ya? (gerçi şimdi bi yaş sallarsın ama) Bu neyin tartışması? O kadar soruyu yanıtsız bırakıp da "çi" ekine mi takılıyorsun?

Uruloki

Uruloki

Üye
hiç işine yaramayacak artık meego merak etmeyin isteyen intelin tr facebook sayfasına bakabilir 2012 de intel android telefonlar geliyor tek telefon 3 netbook ve bir prototip araba ile bitmiş bir projedir artık meego kim ne derse desin n9 da yalan oldu tabi isteyen alsın bu telefonu ama uygulama ve oyun bakımından tatmin etmeyecektir sizi

ultrayer6

ultrayer6

Üye
intel android telefonlar geliyor, artık işe yaramayacak meego öyle mi? Ne alaka kardeşim. Android telefonu çıkıyorsa meego bitmiş anlamını nasıl çıkardın anlamıyorum.

Lenneth

Üye
hiç işine yaramayacak artık meego merak etmeyin isteyen intelin tr facebook sayfasına bakabilir 2012 de intel android telefonlar geliyor tek telefon 3 netbook ve bir prototip araba ile bitmiş bir projedir artık meego kim ne derse desin n9 da yalan oldu tabi isteyen alsın bu telefonu ama uygulama ve oyun bakımından tatmin etmeyecektir sizi

İntel bile Android kullanıyor..

ultrayer6

ultrayer6

Üye
İntel bile Android kullanıyor..
Eeeee ne var kullanaCAKsa? Sizi gerçekten anlamıyorum adam androidli cihaz çıkaracak diye yok meego kesin bitti yok meego öldü ne karamsar insanlarsınız yaaa...

Uruloki

Uruloki

Üye
adam oraya der ve meego lu telefonlar diye ayrkca üç tane yorum attım meego ile ilgili ne iş ne olucak diye hepsi silindi ve banlandım sayfadan ve bunun sonucunda forever symbian diyorum bellede gelecek zaten

Lenneth

Üye
Hata Intel'de, ne diye Nokia'ya güvenip böyle bir projeye girersin.. En az 3 şirket'in desteğini almalıydı MeeGo konusunda en baştan. Nokia MeeGo'yu bırakınca Intel'de projeyi iptal etti sanırım.

pRime.

pRime.

Üye
Çok yazık oldu çoook...

Uruloki

Uruloki

Üye
bakalım içerden birine sordum ama ne cevap yazar bilmem birde şu var daha önce bana intelin meego yz ara vereceğeni yani 2-3 senelik bir zaman durduracağanı sonra tekrar devam edeceğini söylemişti ama bakalım

Üst Alt