Şimdi Meego alsam bana nasıl bir artısı ve eksisi olur androide göre?

Sponsorlu Bağlantılar

Lenneth

Üye
Ana ekran touchwiz, samsunglarda ortaktır.

TheCower

TheCower

Üye
Meego nasıl bir işletim sistemi? Her türlü widget mevcut mu? Nokia dışında hangi tellerde var bi yardımcı olur musunuz?

Del Rey

Del Rey

Üye
Meego nasıl bir işletim sistemi? Her türlü widget mevcut mu? Nokia dışında hangi tellerde var bi yardımcı olur musunuz?

MeeGo, Android'den çok iOS vari bir işletim sistemi. iOS'in geliştirilmişi sayılabilir. 3 farklı ana ekranın ve bir de bildirimli kilit ekranın bulunuyor. 3 ana ekranın biri Bildirimler ekranı; diğeri Uygulamalar ekranı ve diğeri de uygulama yöneticisi. Bunlara Nokia ana ekran diyor.

Uygulamalar tıpkı iOS'teki gibi dokununca açılıyor ve hiç takılmadan sürdürülebiliyor. Örneğin Aynı anda NFS Shift, Angry Birds ve birçok HD oyunu kasmadan oynatabilen bir sistem ve donanıma sahip. Aynı zamanda swipe özelliğini oyunlara da yansıtmış. Oyunda hareket ederken swipe yaparsanız; oyundaki hareket resim olarak kaydedilip öyle olmuyor. Swipe'ın ortasında bile oyunun hareket ettiğini görebilirsiniz.

Görev yöneticisi çok güzel, ve ilk. Symbian^3'te resimlerini çekip görev yöneticisine koyuyorlardı. MeeGo'da ise görev yöneticisinde bir pusula uygulaması mı açık? Telefonu çevirdiğinizde uygulama da döneceğinden; görev yöneticisinde de döndüğü görülüyor. Aynı şey web sitelerinde ve oyunlarda da mevcut. Ama sistem tarafından oyunlar Pause ekranına alındığından pek göremezsiniz.

Etkinlikler (bildirimler) ekranında; Hava durumunu, yerinizi, günü saati görebilirsiniz. Twitter, Facebook, RSS'leri takip edebilir; cevapsız aramalara ve gelen mesajlara da aynı ekrandan yanıt verebilirsiniz.

N9 -Screen telefon olduğundan, video kalitesi muhteşem denebilecek kadar yüksek. Aynı zamanda gelişmiş bir grafik işlemcisi var ve bunu her yerde kullanıyor. HD videolar kesintisiz bir şekilde izlenebiliyor ve HD kalitesinde video kaydı yapılabiliyor.

İşlemciden bahsetmişken swipe özelliğinin kesintisiz görünmesinin bir nedeni de grafik işlemcinin orada da kullanılması. Bu sayede videoyu izlerken bile swipe etseniz video swipe esansında oynayacaktır.

Kamera yazılımı ve kamerada kullanılan lens harikadır. Yazılım çok hızlı yanıt verir ve Carl Zeiss lens ile 12 MP kalitesinde 8 MP fotoğraflar çekebilirsiniz. Aynı zamanda N9 çok geniş bir diyafram açısına da sahip. Nokia N8'in 0 daha fazlası diyebiliriz. Kareye daha çok kişi sığıyor demek.

N9'un MeeGo üzerindeki müzik yazılımı Ovi Müzik ve Radyolar ile birleştirilmiş halde ve hoparlörü de Dolby. Bu nedenle MeeGo'nun harika müzik çaları ve N9'un harika ses yeteneği müthiş bir ses deneyimi yaşatıyor.

MeeGo'da NFC teknolojisi kurulu halde gelir ve N9'da da bir NFC yongası vardır. Bu sayede Nokia 701, 700, C7, 600, N9 ve SeaRay ile görüntü alışverişi çok hızlı gerçekleştirilebilir. Aynı şey diğer T20, SGS 3 gibi telefonlarda da geçerli.

Nokia dışında LG müthiş bir telefon çıkarıyor diye biliyorum. Ekran çözünürlüğü 1024*600 veya 1024*768 olsa gerek. Onda da her türlü özellik olacak ama Nokia'nın MeeGo'su daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

Lenneth

Üye
Gelişmiş grafik işlemcisi ? N9'daki PowerVR SGX530 GPU N8'deki Broadcomm BCM2727'den 2 kat zayıf nerdeyse.

iPhone 3GS'te bile PowerVR SGX535 GPU var.

Omap3630 chipset yerine gidip Qualcomm'dan bir MSM8255 chipset alsaydı, 2 Ghz'e overclock edilse bile stabil çalışır, Adreno 205 ile PowerVR SGX530'dan daha iyi bir grafik işlemciye sahip olurdu ama klasik Nokia, donanıma önem vermez.

• Beğen
Tepkiler: burakkuz
Del Rey

Del Rey

Üye
Gelişmiş grafik işlemcisi ? N9'daki PowerVR SGX530 GPU N8'deki Broadcomm BCM2727'den 2 kat zayıf nerdeyse.

Omap3630 chipset yerine gidip Qualcomm'dan bir MSM8255 chipset alsaydı, 2 Ghz'e overclock edilse bile stabil çalışır, Adreno 205 ile PowerVR SGX530'dan daha iyi bir grafik işlemciye sahip olurdu ama klasik Nokia, donanıma önem vermez.

Android ise kllandığı GPU'yu oyunlarına saklari menülerinde kullanmaz. Bu nedenle N9 ve MeeGo'nun swipe geçişlerdi Android'in 3 katı daha sorunsuz ve takılmasız gerçekleşiyor. Başka itirazın?

Lenneth

Üye
Android ise kllandığı GPU'yu oyunlarına saklari menülerinde kullanmaz. Bu nedenle N9 ve MeeGo'nun swipe geçişlerdi Android'in 3 katı daha sorunsuz ve takılmasız gerçekleşiyor. Başka itirazın?

Bu GPU'yu güçlü yapmıyor ki zaten Android'de swipe geçişi diye bir şey yok. Büyük ihtimalle oyun performansı galaxy s'in bile gerisinde olacak.

• Beğen
Tepkiler: burakkuz
punisher123

punisher123

Üye
Telefonlarda hala crysis,Witcher gibi grafik canavarları yokken,Aşırı güçlü bi gpuya ne gerek var? Sadece bataryayı daha hızlı bitirir o kadar..

Kedi Yavrusu

Üye

abi sen kesin nonamex'sin kesin diyorum bak

Ek programlarla cozulecek seyler, HDMI olsa guzel olurdu ama kulaklik cikisi ile tv-out imkani var sanirim.
Bende goruslerimi toplayarak yaziyorum
Tasarım güzel, işletim sisteminin geleceğinin belirsiz oluşu kötü , Ram iyi , İşlemci yeterli diyelim , GPU zayıf (PowerVR SGX530) daha güçlü bir tercih yapılabilirdi onu yerine. (PowerVr Sgx540 gibi)
Piyasa çıktıktan 3-4 ay sonra almak lazım en iyi, direk alıp elde patlama ihtimali de var..'' (5800 kasa aciklkgi - ilk seri n8 lerin batarya monte sorunu)

:zuhaha: :zuhaha:

Galaxy S'te kullanılan PowerVR SGX540, HTC Desire HD'de kullanılan Adreno 205 o kadar zayıf(!) ki zaten Oyun şirketleri boşu boşuna oyun çıkartıyorlar..

(PowerVR SGX530, PowerVR SGX535 , PowerVR SGX 540 , Adreno 205 gibi donanım hızlandırma desteği sunan her GPU oyunlar için sorunsuzdur. Gidip araştırmadan donanım hızlandırma desteği bile olmayan zayıf GPU'lu cihaz alıp ben oyun oynayamıyorum demekte saçma)

Lenneth

Üye
Telefonlarda hala crysis,Witcher gibi grafik canavarları yokken,Aşırı güçlü bi gpuya ne gerek var? Sadece bataryayı daha hızlı bitirir o kadar..

Bunada kendini avutmak derler herhalde.

N900'ün videosunu gördüm, Android + 1.15 ghz overclock + SGX 530 ile zar zor çalıştırıyordu Asphalt 6'yı...
Koy güçlü bir GPU, hem şimdinin oyunlarında sıkıntı olmasın, hemde gelecekteki oyunlarda. Ayrıca flash içerikler içinde güçlü grafik işlemci lazım.

----------Eklendi @ 19:50:06 ---------- Yazıldı @ 19:48:43 ----------

abi sen kesin nonamex'sin kesin diyorum bak:

Telefon alırken en ufak detayına kadar araştırırım, herhalde tek araştıran ben olmasam gerek.

Del Rey

Del Rey

Üye
Telefon 3 sene öncesinin telefonu. Bırakın da Asphalt 6 zorlasın. Ki portlu yazılım içinde zorluyor.

Lenneth

Üye
Telefon 3 sene öncesinin telefonu. Bırakın da Asphalt 6 zorlasın. Ki portlu yazılım içinde zorluyor.

3 senelik telefon ile aynı GPU'yu kullanıyor N9.. Tek fark 600 mhz yerine 1 ghz ile gelmesi onuda N900 kullanıcıları 1 ghz'e overclock edebiliyordu zaten..

Kedi Yavrusu

Üye
3 senelik telefon ile aynı GPU'yu kullanıyor N9.. Tek fark 600 mhz yerine 1 ghz ile gelmesi onuda N900 kullanıcıları 1 ghz'e overclock edebiliyordu zaten..
a aaa 701 ile N8 de aynı işlemciyi kullanıyor, arm 11 ama nasıl oluyor da biri 600 mhz biri 1 ghz? 1 ghz'den çekildi deme gülerim.

----------Eklendi @ 20:34:46 ---------- Yazıldı @ 20:24:58 ----------

Telefon alırken en ufak detayına kadar araştırırım, herhalde tek araştıran ben olmasam gerek.
hadi ordan kıvırma, konuşma tarzın, kafayı GPU'ya takman, sürekli nokia konularına gelip gelip android yazan, kendi bölümünde değil de meego bölümünde takılman, her daim iphone 3gs'nin gpu'sunu örnek vermen vs. vs. hepsi tesadüf haaa !??

Del Rey

Del Rey

Üye
MeeGo çok daha iyi kullanabiliyor o GPU yu aralarında fark var, ayrıca N900ün port edilmiş bir android ile asphalt 6 alabilmesi zaten başlı başına çok iyi bir şey. Ki, grafiksel işlemcisini yalnızca oyunlar için kullanan bir sistemde batarya diye birşey kalmaz çoğunu boş yere harcar. N9 ise o işlemcisini tarayıcısında bile kullanıyor. Android efektlerde bile kullanmıyor daha. Ayrıca, MeeGo nun Android kadar sistem kaynağına duymadığı da bir gerçek. Oyunları Galaxy serileri kadar iyi oynatıyor. Menü gemileri de oyunlar kadar seri.

Lenneth

Üye
Bu iyi kullanıyor lafı Nokia'nın düşük donanımları telefonları sattırma taktiği değil miydi ? :) Millet yemiyor artık boşuna masal anlatmayın :)

Del Rey

Del Rey

Üye
Peki bana şunu söyle: Android hangi donanımı verimli kullanıyor? :)

----------Eklendi @ 21:32:48 ---------- Yazıldı @ 21:27:31 ----------

Bu iyi kullanıyor lafı Nokia'nın düşük donanımları telefonları sattırma taktiği değil miydi ? :) Millet yemiyor artık boşuna masal anlatmayın :)

Ayrıca, Android'i 434 MHz'li 128 MB RAM'li telefonun içine koysak telefon yanar.

pRime.

pRime.

Üye
Bu GPU'yu güçlü yapmıyor ki zaten Android'de swipe geçişi diye bir şey yok. Büyük ihtimalle oyun performansı galaxy s'in bile gerisinde olacak.
Sgx530'la 535 arasında fark yok yalnız ikisi de 14m üçgen oynatıyor.

Del Rey

Del Rey

Üye
[video=youtube;x3rcGeBOdBs]http://www.youtube.com/watch?v=x3rcGeBOdBs&feature=related[/video]

Bana gayet iyi oyun oynatıyor gibi geldi.

----------Eklendi @ 21:50:11 ---------- Yazıldı @ 21:49:20 ----------

[video=youtube;3J-RgBj2WCk]http://www.youtube.com/watch?v=3J-RgBj2WCk&feature=related[/video]

NFC'li Angry Birds sadece Nokia'larda var, ve çok hızlı oynatıyor. N9'un oyun kalitesi üst düzeyde.

----------Eklendi @ 21:52:46 ---------- Yazıldı @ 21:50:11 ----------

[video=youtube;jOD0099UCj8]http://www.youtube.com/watch?v=jOD0099UCj8&feature=related[/video]

Galerisi müthiş efektlerle süslenmiş olmasına rağmen çok hızlı gibime geldi. NFC de bir başka tabi...

----------Eklendi @ 21:54:04 ---------- Yazıldı @ 21:52:46 ----------

[video=youtube;SGX3SDIWKL0]http://www.youtube.com/watch?v=SGX3SDIWKL0&NR=1[/video]

Kameraya dokunduğu an kayıt ediyor. Herhangi bir Android telefonunda mutlu bir anı kaçırmanız muhtemel.

----------Eklendi @ 21:55:34 ---------- Yazıldı @ 21:54:04 ----------

[video=youtube;IHJlG_frlkI]http://www.youtube.com/watch?v=IHJlG_frlkI&feature=related[/video]

Gece çekimi olmasına rağmen siyahları ne kadar kskin kayıt ettiğine bakın. Renkler capcanlı ve parlak. Kamerası da çok iyi.

----------Eklendi @ 21:57:08 ---------- Yazıldı @ 21:55:34 ----------

[video=youtube;fhawcXU3MAw]http://www.youtube.com/watch?v=fhawcXU3MAw&feature=related[/video]

Güniçi çekiminde de çok güzel kayıt ediyor. Kırmızılar ne kadar canlı...

----------Eklendi @ 21:59:31 ---------- Yazıldı @ 21:57:08 ----------

[video=youtube;UmiGdPfBhs0]http://www.youtube.com/watch?v=UmiGdPfBhs0&feature=related[/video]

Çoklu görev ekranı. Kasılma mı? O ne ya?

----------Eklendi @ 22:01:17 ---------- Yazıldı @ 21:59:31 ----------

[video=youtube;2f106ch6i2w]http://www.youtube.com/watch?v=2f106ch6i2w&NR=1[/video]

Tarayıcıda en ufak kasılma belirtisi yok. SGS 2 Kadar esnek oynatıyor kaydırmaları.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve kaan dean

Lenneth

Üye
1 ghz işlemcisi olan telefon Angry Birds'te kasacaksa zaten hiç almayalım :)

Asphalt 6, Nova 2 HD gibi oyunlarda merak ediyorum ben performansını :)

----------Eklendi @ 22:06:51 ---------- Yazıldı @ 22:01:34 ----------

GS2 kadar esnek oynatıyormuş, ona flash desteği ekle bakalım o kadar esnek oynatabilecek mi.

Flash video izlerken browseri kaydırınca karelenme bile olmuyor GS2'de..

Kedi Yavrusu

Üye
tweak flash mıydı o var n9'da nonamex.

Lenneth

Üye
@kedi_eti_7

:zuhaha: Sana bu ifadedeki adamlar güler anca.

Neyse size en iyi cevabı Nokia MeeGo'yu bırakarak, Intel'de MeeGo projesini rafa kaldırarak verdi zaten . Daha niye uğraşıyorum ki :)

Üst Alt