Huawei ideos x5 vs xperia neo ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mertcb

mertcb

Üye
    Konu Sahibi
Huawei ideos x5 vs xperia neo ?
Arkadaşlar fiyat olarak çok karşılaştırılmayan telefonlar ama şöyle bir soru sormam lazım.
Fiyat olarak tabiki neo bayağı bir pahalı 900TL-1000TL gibi bir fiyatlar satılıyor ideos x5 ise 569 gibi makul bir fiyatı var alcakken de uzun zaman kullanmak istiyorum (min 2 yıl.) Sizce aradaki farka değer mi ? Nerdeyse neo fiyatına 2 tane ideos x5 alıyorsun. aslında ideos x5 tvye bağlanabilse direkt x5 alcaktım ama sizlerinde düşüncelerini öğrenmek istiyorum ? Ayrıca neoda internette sörf daha rahat ve her flash içeriği kolaylıkla çalıştırabiliyor. İdeos x5de ise takılmalar gerçekleşiyor tabi aradaki fiyat farkına bakınca gayet normal :ehe Siz ne yapmamı önerirsiniz ? Belki xperia neo yu 2. el 750-800 e falan da bulurum belki daha ucuz tanıdık telefoncu falan var onlara ayarlatmaya çalışırım ya da aradaki 400 liralık farka değer mi ?
Bir de sonynin kamerası 8.1 megapiksel ve oldukça kaliteli ses konusunda da öyle ideosu geçer. ideos çok kötüyse mp3 alcam ve fotoğraf makinemde var eğer fotoğraf makinesi ve mp3ü çıkarırsak 200-300 fotoğraf makinesi 100 tl mp3 zaten arada 300-400 lük bir fark oluyor.
Fikirlerinizi bekliyorum şimdiden :tşk:

nalcam22

nalcam22

Üye
neo

WarMaster666

WarMaster666

Üye
imkanın varsa kesinlikle neo :good: bende çok yakında ideos x5 alacağım ama imkanım olsa düşünmeden neo alırdım, şu ana kadar 5 tane telefonum olduysa 4'ü sony ericsson'dur ve kamera, müzik konusunda onu geçebilecek hiçbir marka tanımıyorum.

mertcb

mertcb

Üye
    Konu Sahibi
imkanın varsa kesinlikle neo :good: bende çok yakında ideos x5 alacağım ama imkanım olsa düşünmeden neo alırdım, şu ana kadar 5 tane telefonum olduysa 4'ü sony ericsson'dur ve kamera, müzik konusunda onu geçebilecek hiçbir marka tanımıyorum.
İmkanım var ya da yok da yani biraz daha bütçemi zorlayıp alcam alırsam ama tabiki ucuz varken neden pahalıya gideyim ki :ehe Ama hep aklım şu 2 fikre kapılıyor bak anlatayım.
1. fikrim ideos x5 almak.
Nedeni : Bir kaç yıla çift çekirdekli telefonlar çıkcak her şeyi rahat rahat yapabildiğin. Zaten bir telefon alınca en fazla 2-3 yıl kullanıyorsun. Daha sonra değiştirip daha üstün alıyorsun. Ne gerek var bidahaki telefonumu daha pahalı kaliteli bir şey alırım diye düşünüyorum.
2. fikrim xperia neo almak
Belki bütçemi biraz aşar ama içinde dlna hdmi gibi özellikler mevcut ve kamera, ses çok iyi. Bu özellikleri her zaman kullanabilirim ama 2-3 yıl sonra yine değişcek öğrenci olduğum için de her yıl telefon değiştiremiyorum yani :ehe
Bu 2 fikir bi gün o aklıma geliyor bir gün diğeri şimdide aile televizyon istiyor plazma bulmuşlar teknosadan 1200 mü ne dlna özelliği falan var ideos x5 televizyona bağlansa direkt elimdeydi bugün çünkü 500 lira çok fazla değil zaten elimde olduğu için alabiliyorum hemen ama 900 biraz fazla :hmmm

WarMaster666

WarMaster666

Üye
İmkanım var ya da yok da yani biraz daha bütçemi zorlayıp alcam alırsam ama tabiki ucuz varken neden pahalıya gideyim ki :ehe Ama hep aklım şu 2 fikre kapılıyor bak anlatayım.
1. fikrim ideos x5 almak.
Nedeni : Bir kaç yıla çift çekirdekli telefonlar çıkcak her şeyi rahat rahat yapabildiğin. Zaten bir telefon alınca en fazla 2-3 yıl kullanıyorsun. Daha sonra değiştirip daha üstün alıyorsun. Ne gerek var bidahaki telefonumu daha pahalı kaliteli bir şey alırım diye düşünüyorum.
2. fikrim xperia neo almak
Belki bütçemi biraz aşar ama içinde dlna hdmi gibi özellikler mevcut ve kamera, ses çok iyi. Bu özellikleri her zaman kullanabilirim ama 2-3 yıl sonra yine değişcek öğrenci olduğum için de her yıl telefon değiştiremiyorum yani :ehe
Bu 2 fikir bi gün o aklıma geliyor bir gün diğeri şimdide aile televizyon istiyor plazma bulmuşlar teknosadan 1200 mü ne dlna özelliği falan var ideos x5 televizyona bağlansa direkt elimdeydi bugün çünkü 500 lira çok fazla değil zaten elimde olduğu için alabiliyorum hemen ama 900 biraz fazla :hmmm

şu an gidip dillerden düşmeyen s2 alsan bile 1 yıl sonra adı hafızalardan silinecektir unutma :D ilk çıktığında gidip k750i almıştım çok büyük bir hevesle 750tl'ye o zamanın en iyi telefonuydu belki ama 1 yıl kadar sonra arkadaşım aynı telefonun sıfırını teknosadan 250'ye almıştı :D niye diye soracak olursan her gün başka bişey çıkıyor. bende öğrenciyim ve senin gibi düşünüyorum açıkcası bende bütçeyi biraz zorlasam neo alabilirim ama şu an için ideos x5 benim için yeterli. ben telefonu oyun oynamak, biraz internette gezmek ve mesajlaşmak için alacağım mp3 player ve kameram olmasaydı neo alabilirdim ama şu an için ideos x5 düşünüyorum :good:

kpln04

kpln04

Üye
Bu devirde ögrenci adama neo fazla bence (para yönünden)

cobanoglu-24

cobanoglu-24

Üye
Neo

mertcb

mertcb

Üye
    Konu Sahibi
Ben de öyle düşünüyorum ideos x5 alcam :oke: Bir de televizyona bağlansa x5 tadından yenmez ama nerde bizde öyle şans :ehe

kpln04

kpln04

Üye
Tvye bağlama hdmı mı?

mertcb

mertcb

Üye
    Konu Sahibi
ya tam bir bilgim yok ama sonyde falan dlna veya kablo ile tvye bağlama var ideosda yokmuş :S

vlkn1985

Üye
al ideosu keyfine bak bu fiyata bu kadar özellik ben kullanıyorum hiç bir sorunum yok kamerayla işin yoksa hiç düşünmeden al

mertcb

mertcb

Üye
    Konu Sahibi
al ideosu keyfine bak bu fiyata bu kadar özellik ben kullanıyorum hiç bir sorunum yok kamerayla işin yoksa hiç düşünmeden al
Tabiki kamera iyi olursa iyi olur ama zaten fotoğraf makinem var. Çok mu kötü ya kamerası :S 5800ı aratır mı :ehe

baranselona

baranselona

Üye
Tabiki kamera iyi olursa iyi olur ama zaten fotoğraf makinem var. Çok mu kötü ya kamerası :S 5800ı aratır mı :ehe

hocam ne 5800 ı ya kamerası gerçekten gündüz oldukça başarılı geceleride ışıklı ortamlarda iyi çekiyor. videosu zaten çok net çekiyor ama elini çok hareket ettirirsen donma yapıyor bazen... zaten bi inceleme görmüştüm fotoğraf falan çekmişlerdi... bi araştırsanız bulursunuz belki ben bulamadım şimdi..

----------Eklendi @ 22:08:20 ---------- Yazıldı @ 22:02:09 ----------

burda burda video çekimi falan var florasan ışığında akşam donarak çektiğini görebilirsin videoyu.. ftoğraflarda var gerçi çoğu florasan karanlık ortam ve zoom ile çekilmiş.. zaten fotoların üstünde nasıl ortamlarda çekildiği yazıyor

mertcb

mertcb

Üye
    Konu Sahibi
Sanırım ideos en mantıklısı telefona 900 lira vermek biraz zor olcak çünkü :D Şu tvye bağlama işini bi halledebilsem varya çok iyi olcak :D

WarMaster666

WarMaster666

Üye
Sanırım ideos en mantıklısı telefona 900 lira vermek biraz zor olcak çünkü :D Şu tvye bağlama işini bi halledebilsem varya çok iyi olcak :D

eğer ankarada oturuyorsan o nokianın tv out'unun çakmasının olabileceği birkaç yer biliyorum gider denersin hatta bende x5 alınca gidip beraber bile alabiliriz aynından 2 tane :D

mertcb

mertcb

Üye
    Konu Sahibi
Yok kardeş ankaraya gelemem de eğer gerçekten oluyorsa zaten istanbulda da bulunur :D Ama işe yarar mı ki eğer işe yararsa çok zor kalırsam ankaradan kargoyla falan da getirebilirim :D Aslında haftaya ankaraya gitcek annem ve birkaç akrabam :D Ama anlamazlar ki onlardan bişi alcaklarsa hep teknosa bimeks tarzı yerlerden alırlar :S

WarMaster666

WarMaster666

Üye
istanbuldada o tarz yerler vardır mutlaka :D ama telefon elinde olmadan gitmenin pek bi anlamı olmaz :D

mertcb

mertcb

Üye
    Konu Sahibi
Aynen ama telefonu aldıktan sonra da kalmayalım ortada :D

61semih

61semih

Üye
paran varsa neo tabıkı

mertcb

mertcb

Üye
    Konu Sahibi
Para yok öğrenci adamız da :D Eğer aradaki farkı hissettirecek kadarsa neoya dönüş yapcam :D Ama zaten 2-3 yıl içinde değiştircem ideos modeli daha iyi hatta iphone 5 çıkınca almayı düşünüyorum 450-500e alırım heralde :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt