Samsung Galaxy Ace vs Nokia C6-01 vs Huawei Ideos X5

Sponsorlu Bağlantılar

Hangisini tercih edersiniz ?

• Samsung Galaxy Ace

Kullanılan: 7 16.3%
  • Nokia C6-01

Kullanılan: 16 37.2%
  • Huawei Ideos X5

Kullanılan: 20 46.5%

• Kullanılan toplam oy
    43
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
baranselona

baranselona

Üye
ya hocam adreno 205 e dandik dediniz tamam ne diyeyimki:ehe

ekran daha büyük diyorum ekranın büyüklüğünden banane diyosunuz

512 mb ram diyorum android oyunlar çok yer kaplıyo diyosunuz.. n8 de 3 program açıkken programlar arası geçişte nasıl zorlandığını görünce bu dediğinizi hiç söylememişsiniz kabul ediyorum... ayrıca internet sitelerinde okadar yavaş ki s^3 lü cihazlar piyasadaki en yavaş internet symbianda heralde

flashplayer desteğiyle her siteden video izledim faceden okey oynadım facem yok diyosunuz:ehe

gürültü önleyici 2. mikrofon diyorum kayıtmı yapacam diyosunuz oysaki kalabalık ortamlarda veya konserlerde çok işe yarayan bi özelllik

ledli uyarı sistemi örn batarya zayıflarken kırmızı yanar-mesaj yada mail geldiğinde yanıp sönerek sizi uyarır kapaklı telefonlardaki gibi:ehe

overclock la 1.2 GHZ de kullanınca şarzı 2 gün gidiyor emin ol şimdi bile kullanmasam 3 günü rahatça bulur gün geçtikçe performansı artıyor bataryanın

ne diyelim herkes istediği cihazı seçmekte özgür zorla aldırmıyoruz :oke: ama symbiana şu an için kesinlikle okadar paralar verilmez buda bi gerçek :kotu: .. ha anna güncellemesi diyosunuz yok belle diyosunuz onlar gelsin gelince görürüz.. şu anda symbian androidin çok gerisinde...:good:

PriZm

PriZm

Üye
Broadcomm 2727 ile karşılaştırıldığında dandik dedim:|

ekran daha büyük diyorum ekranın büyüklüğünden banane diyosunuz

Büyüklükten önce ekran kalitesi daha iyidir.(kendi fikrim)

512 mb ram diyorum android oyunlar çok yer kaplıyo diyosunuz.. n8 de 3 program açıkken programlar arası geçişte nasıl zorlandığını görünce bu dediğinizi hiç söylememişsiniz kabul ediyorum...
Siz dediğimi yapın hele 45 uygulama açabilecekmisiniz merak ettim:hmmm
ayrıca internet sitelerinde okadar yavaş ki s^3 lü cihazlar piyasadaki en yavaş internet symbianda heralde

Evet Symbian^3 teki internet tarayıcısı çok B*ktan.ama düzeltilemeyecek birşey değil:)

flashplayer desteğiyle her siteden video izledim faceden okey oynadım facem yok diyosunuz:ehe
Gerçekten faceim yok:D

gürültü önleyici 2. mikrofon diyorum kayıtmı yapacam diyosunuz oysaki kalabalık ortamlarda veya konserlerde çok işe yarayan bi özelllik

:hmmm

ledli uyarı sistemi örn batarya zayıflarken kırmızı yanar-mesaj yada mail geldiğinde yanıp sönerek sizi uyarır kapaklı telefonlardaki gibi:ehe

Gereksiz birşey:ehe

overclock la 1.2 GHZ de kullanınca şarzı 2 gün gidiyor emin ol şimdi bile kullanmasam 3 günü rahatça bulur gün geçtikçe performansı artıyor bataryanın

performans artışı oluyormu bari:S

ne diyelim herkes istediği cihazı seçmekte özgür zorla aldırmıyoruz :oke:

Zevk Meselesi:oke:;)
ama symbiana şu an için kesinlikle okadar paralar verilmez buda bi gerçek :kotu: .. ha anna güncellemesi diyosunuz yok belle diyosunuz onlar gelsin gelince görürüz.. şu anda symbian androidin çok gerisinde...:good:
Belle Gelince görüşürüz:ehe

nonamex

Üye
    Konu Sahibi
Android kendi uygulamalarinin nerdeyse hepsini arkaplanda acik tutuyor zaten, nerden baksam hemen hemen 30 uygulama arka planda hep acik..(Android kapatinca geri aciyor).. Sarj konusunda en buyuk sikintinin sebebi de bu ama telefon cok hizli calisiyor.

baranselona

baranselona

Üye
hocam 1.2 GHZ diyorum :ehe oyunlarda özellikle HD oyunlarda çok iyi oluyor... ve telefonun hızıyla doğru orantılı... arkada 45 uygulama aç demişsiniz zaten arkada en az 15-20 program sürekli açık kapatmıyorum bi 10 tanede ben açtım bişey olduğu yok üstelik arkada müzik de çalarken :yuru ekran kaliesi tabiiki iyidir ama büyüklüğünde önemi baya yüksektir 480x800 (galaxy s-HTC ...) gibi modellerde kullanılıyor ve HD oyunlarda-programlarda oldukça iyi...

----------Eklendi @ 22:46:15 ---------- Yazıldı @ 22:44:57 ----------

Android kendi uygulamalarinin nerdeyse hepsini arkaplanda acik tutuyor zaten, nerden baksam hemen hemen 30 uygulama arka planda hep acik..(Android kapatinca geri aciyor).. Sarj konusunda en buyuk sikintinin sebebi de bu ama telefon cok hizli calisiyor.

hocam benden önce yazmışsınız:ehe

PriZm

PriZm

Üye
hocam 1.2 GHZ diyorum :ehe oyunlarda özellikle HD oyunlarda çok iyi oluyor... ve telefonun hızıyla doğru orantılı... arkada 45 uygulama aç demişsiniz zaten arkada en az 15-20 program sürekli açık kapatmıyorum bi 10 tanede ben açtım bişey olduğu yok üstelik arkada müzik de çalarken :yuru ekran kaliesi tabiiki iyidir ama büyüklüğünde önemi baya yüksektir 480x800 (galaxy s-HTC ...) gibi modellerde kullanılıyor ve HD oyunlarda-programlarda oldukça iyi...

----------Eklendi @ 22:46:15 ---------- Yazıldı @ 22:44:57 ----------

hocam benden önce yazmışsınız:ehe
Senden hızlı yazacak çünkü Fandroid o:ehe

nonamex

Üye
    Konu Sahibi
Sahsen ben sorun cikarmayan , donmayan , takilmayan , bir suru degisik hd oyun oynama imkani olan , web browsingi basarili, kisilestirmede asmis bir sistemin fanida olurum, vantilatorude.. Havalar zaten sicak, sistemi serin tutmak lazim :)

PriZm

PriZm

Üye
en azından ben Fanbian değilim:ehe(Tüh uymadı:ehe)

Dampierre

Dampierre

Üye
şu anda n8 haricinde symbian 3 içeren bir telefon almanın hiçbir mantığı yok. Neden derseniz, symbian'ın bir geleceği yok, elop bile dedi symbianı bırakıyoz biz diye. N8'in tek artısı kamerası. C7, E7, C6-01 kesinlikle gereksiz bana kalırsa. 8 mp veya 5 mp kamera çoğu telefonda var ve çoğu kişiye yetecek düzeyde. Bana kalırsa bu üç telefonun arasından ideos x5 1. çıkar.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
şu anda n8 haricinde symbian 3 içeren bir telefon almanın hiçbir mantığı yok. Neden derseniz, symbian'ın bir geleceği yok, elop bile dedi symbianı bırakıyoz biz diye. N8'in tek artısı kamerası. C7, E7, C6-01 kesinlikle gereksiz bana kalırsa. 8 mp veya 5 mp kamera çoğu telefonda var ve çoğu kişiye yetecek düzeyde. Bana kalırsa bu üç telefonun arasından ideos x5 1. çıkar.
Symbian'a tam destek devam edecek Asphalt 6 ve Transformers gibi oyunlar çıktı geçtiğimiz günlerde. Symbian Anna sonrasında Belle güncellemeleri çıkacakken geleceği yok demek anlamsız. C7 vb. 8 mp olan telefonların neden gereksiz geldiğini anlamadım N8'in fiyatı fazla şuanda Symbian 3 için 1000 tl veremez herkes. Telefonda oyuna uygulamaya çok önem veren kişiler iphone'a paraları yetmiyorsa tabi ki Android onlar iyi bir seçim olabilir. Ama benim gibi pes 2011 nfs shift asphalt çalıştırsın diyen kişiler symbian 3'lü cihazlar alabilir.

_ardaa

_ardaa

Üye

:

biraz ölçüsüz olmuş bu, benim cihazın bataryasıda kullanmasam 1 ay gidiyor.

baranselona

baranselona

Üye
biraz ölçüsüz olmuş bu, benim cihazın bataryasıda kullanmasam 1 ay gidiyor.

zaten oyledir kullanirsan gider kullanmazsan gitmez... su anda normal kullanimda 2 gun cok rahat goturuyor zaten. yeterki arkada calisan programlari kapatmayi ihmal etmeyin...

mahmut_f

mahmut_f

Üye
c6 01 c6 01 c6 01 c6 01 :aha:

nonamex

Üye
    Konu Sahibi
Bu 3 cihaz arasında en mantıklı seçimin Ideos X5 olduğunu düşünüyorum.

800 mhz + Adreno 205 GPU + Android + yüksek çözünürlük + 3.8 inç.. Ekranı gorilla glass değil sanırım ama bir koruyucu alarak çizilmesi engellenebilir.

thebackkk

Üye
ideos x5 kesiilikle gidin turkcel timlerde t20 leri ( numune) olanları deneyin ki ideos x5 daha kaliteli daha büyük vs. telefona aşık olacaksınız ...

onurgunay35

onurgunay35

Üye
Tabikide ideos x5 hepsinden çoğu konuda üstün.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
ideos x5 kesiilikle gidin turkcel timlerde t20 leri ( numune) olanları deneyin ki ideos x5 daha kaliteli daha büyük vs. telefona aşık olacaksınız ...
TIM'lerde huawei x5 de var. Direk ona baksinlar :D

temelreis78

Üye
huawei ideos x5 aldım. yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. Bu telefon c6 değil, n8 ile kıyaslanabilir. (Kamerası hariç). Forumlardaki ürün inceleme videolarını seyrettim, x5 i tercih ettim. Malzeme kalitesi ortanın biraz üzerinde, pilin dayanma gücü iyi, işletim sistemi hızlı, dokunmatik ekran mükemmel (kesinlikle sinir bozucu değil), ekran çözünürlüğü 480*800(çok çok iyi),navigasyonu çalıştıramadım(evde denersen çalışmaz tabiki:)), Gsm sinyalini alma gücü eski telefonum kadar iyi değil(siemens cx75), kılıf ve ekran filmi bulmak çok kolay değil(netten alırsan bir kaç sitede var). Son olarak x5 i aldığın paraya geri iade edebilirsin deseler, kesinlikle iade etmezdim. Yani aldığıma hiç pişman etmedi beni.(Fiyat performans kralıdır kendisi)

----------Eklendi @ 18:56:39 ---------- Yazıldı @ 18:41:03 ----------

İdeos x5:
+3*8 " yüksek çözünürlüklü ekran
+Flash 10.1 Desteği
+Android
-720 p video çekimi denmiş ama 5800 dan bile kötü çekiyor.
-Çin malı.
-GPU su dandik 800 Mhz İşlemci Onu Kurtarmaz.
-Ekranda Güncel Teklonojiler Yok,TFT(CBD,Amoled Gibi)

C6-01
+Symbian ^3(yakında Androidden daha iyi olacak olan Belle Gelecek)
+HD 720 Video
+Flash 4.1
+Broadcom2727(300 Mhz) Güçlü GPU
+Çelik Kasa
+ClearBlackDisplay ve Amoled Teklonojileri
+NFC Teklonojisi(Şuanda Kapalı Durumda Anna veya Belle Gelince Aktifleştirilebilir)
-Kamerada AF yok(50 Cm'timden yakın mesafedekiler bulanık çıkar)
-130 Gr.(Çelik Kasa Olduğundan)

Ace
+3*5 " Büyük Ekran
+Android
+Gpu su Kaliteli birşeymiş.adını bilmiyorum.
+Uzun Pil Ömrü(en az 2 gün.Kullanıma Göre Değişir)
-Ekranda Güncel Teklonojiler Yok,TFT(CBD,Amoled Gibi)
-Bu 3 Telefon Arasında Ekran Çözünürlüğü en düşük Telefon.

Ben C6-01 Alırdım.:hmmm
İsim Android Nerden Çanakkale Üyelik tarihi Oct 2008 Mesajlar 1.563 Konular 6 Beğeni 289 Telefon İdeos x5(Yakında) Gsm Vodafone Uyarılar 0/1 (9)
undertaker kardeşim, x5 i bolca eleştirmişsin ama profilinde yakında x5 kullanacağın yazıyor. olayı çözemedim?

nalcam22

nalcam22

Üye
İdeos x5:+3*8 " yüksek çözünürlüklü ekran+Flash 10.1 Desteği+Android-720 p video çekimi denmiş ama 5800 dan bile kötü çekiyor.-Çin malı.-GPU su dandik 800 Mhz İşlemci Onu Kurtarmaz.-Ekranda Güncel Teklonojiler Yok,TFT(CBD,Amoled Gibi)C6-01+Symbian ^3(yakında Androidden daha iyi olacak olan Belle Gelecek)+HD 720 Video+Flash 4.1+Broadcom2727(300 Mhz) Güçlü GPU+Çelik Kasa+ClearBlackDisplay ve Amoled Teklonojileri+NFC Teklonojisi(Şuanda Kapalı Durumda Anna veya Belle Gelince Aktifleştirilebilir)-Kamerada AF yok(50 Cm'timden yakın mesafedekiler bulanık çıkar)-130 Gr.(Çelik Kasa Olduğundan)Ace+3*5 " Büyük Ekran+Android+Gpu su Kaliteli birşeymiş.adını bilmiyorum.+Uzun Pil Ömrü(en az 2 gün.Kullanıma Göre Değişir)-Ekranda Güncel Teklonojiler Yok,TFT(CBD,Amoled Gibi)-Bu 3 Telefon Arasında Ekran Çözünürlüğü en düşük Telefon.Ben C6-01 Alırdım.:hmmm
Bunu yazan adamın aklından ve bilgisinden şüpe ederimÖncelikle x5 gpusu aceden daha iyidir acede andero 200 gpu varken x5 te ise andero 205 gpu vardır .Telefonun çin malı olmasına değinmişsin nokıanında çin malı olduğunu da biliyorsundur umarım. Şimdi sivri zekanın biri nokıa finlandya malı diyecek. Nokıa çinde üretiliyor fakat finlandyada ime kaydına girip etiketlendiği için finlandya malı olarak geçiyor. Ve x5 de flash 10.1 desteği var c601 de yok telefonun ekranı gayetkaliteliRam konusunda c6 yı yanına yaklaştırmıyor 512 mbra c601 256 mb ram + bsirü oyun uygulama .Symbian bellenin androıdden iyi olacağını yazmışsın buda alıl karı değil çünkü belle ne getiriyorki azıcık perf artışı tema vs bu insanlar değil insanlar artık telefonları konuşmak için değin internette gezinmek oyun uynamak video izlemek vb şeyler için kullanıyprlar. Ve hiçbir nokıa bu ihtiyacı karşışamıyo ne anna nede belle flas desteği vb getiriyo bu yüdende nokıanın satışları düşüyo. Ben olsam x5 alırdım

kpln04

kpln04

Üye
X5 kraldır bende alıyorum

sanalben

sanalben

Üye
peh

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt