Samsung Galaxy Ace vs Nokia C6-01 vs Huawei Ideos X5

Sponsorlu Bağlantılar

Hangisini tercih edersiniz ?

• Samsung Galaxy Ace

Kullanılan: 7 16.3%
  • Nokia C6-01

Kullanılan: 16 37.2%
  • Huawei Ideos X5

Kullanılan: 20 46.5%

• Kullanılan toplam oy
    43
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nonamex

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy Ace vs Nokia C6-01 vs Huawei Ideos X5
Bu 3 telefon çok karşılaştırılıyor. Maxicep halkı hangisini tercih eder, sebepleriyle birlikte belirtiyse bu telefonlar arasında kalan arkadaşlara yardım etmiş oluruz :)

Samsung Galaxy Ace ( )

Nokia C6-01 ( )

Huawei Ideos X5 ( )

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
galaxy ace'de tarayıcı flaş desteklemiyor.

Huawei için çin malı kötüdür gözüyle bakanlar var.(ki bence sağlam marka)
hd oyunlar ve video.
Kamerası çok hoşuma gitti.
Android market.

c6-01 için yakın tarihte güncelleme gelecek.
kamerasında autofocus yok.(benim için önemli ama sizi bilemem)
Ama uzaktan başarılı fotoğraflar çekebilirsiniz.
Hd video kaydı.
USB on the go.
Ücretsiz GPS.
Ovi mağaza.

Sonuç:
eğer "çin malı falan deseler de ben bu markaya güveniyorum" diyorsanız huawei x5. :oke:

"ben android kullanmak istemiyorum, bi kaç sene sonra belki" diyorsanız: c6-01 :oke:

_K@YIP_

_K@YIP_

Üye
Nokıa C6-01:oke: alır hepsini

pRime.

pRime.

Üye
C6-01 diyorum.
Kalite
Sağlamlık
CBD AMOLED Ekran
USB OTG
Multitask
8 mp
kamera
Hd video kayıt
Telefonla gelen ücretsiz gps
...

__xXx__

__xXx__

Üye
hiç düşünmeden c6-01 al derim diğer telefonların android olması aklını karıştırmasın

baranselona

baranselona

Üye
huawei x5 bence :) 800 mhz işlemci adreno 205 GPU - FLASH PLAYER 10.3 - 3.8' 480x800 pixel ekran-1500 mah pil-android 2.2- kablosuz modem olarak kullanabilme- 5MP outofocus led flash camera 720p HD video kaydı...........

• Beğen
Tepkiler: coacoa, onurgunay35 ve thebackkk
pRime.

pRime.

Üye
1500mah pil varda ne oluyor 2 gün dayanabiliyor mu?
Kablosuz modem özelliği nokia'nın çoğu telefonunda olduğu gibi zaten var c6-01'de.
Gpu'su adrenodan çok daha iyi olan broadcom bcm2727.

nonamex

Üye
    Konu Sahibi
Kablosuz modem özelliği nokia'nın çoğu telefonunda olduğu gibi zaten var c6-01'de.

Adreno 205 + 800 mhz işlemci ile gayet iyi performans sergiler ideos x5

Ayrıca Androidde daha çok hd oyun olduğunu hatırlatmak isterim :ehe Oyun olmadıktan sonra GPU güçlü olsa ne..

baranselona

baranselona

Üye

telefon android 2.2 işletim sistemli olduğu için arkada çalışan programlardan dolayı şarzı az gidiyor arkada çalışan programları kapatıp telefonu çoğunlukla bekleme modunda kullanırsanız 3+ günü bulabilirsiniz bkz: 350 saat bekleme süresi.. ve bu her telefon için geçerlidir symbiandada s^3 tede ios tada böyledir kullanırsan gider şarzı özelliklede yüksek çözünürlüklü oyunlar.. 3.8' ekran ve 800 mhz işlemciyi çalıştırmak kolay değil... GPU üstünlüğünüde ace a göre yazmıştım... wifi yi de ama üstünüze alınmış cevap vermişsiniz aydınlanır bilmeyenler... bilmeyenler için şunlarıda söylemekte fayda var huawei x5 te 512 mb ram + 2GB hafıza + 32 GB kadar sd card desteği vardır... yıl sonunda 2.3 güncellemesi gelecektir.. telefonda radyo yoktur.. nokia yı hiçkimseye tavsiye etmiyorum artık x6 gibi bi telefonu 600-750 lira arası 5800 gibi bir telefonu 500 liraya satarak insanlarla dalga geçiyor resmen ve etrafımdaki insanların tamamı nokia kullanmaktan uzak duruyor...

pRime.

pRime.

Üye
telefon android 2.2 işletim sistemli olduğu için arkada çalışan programlardan dolayı şarzı az gidiyor arkada çalışan programları kapatıp telefonu çoğunlukla bekleme modunda kullanırsanız 3+ günü bulabilirsiniz bkz: 350 saat bekleme süresi.. ve bu her telefon için geçerlidir symbiandada s^3 tede ios tada böyledir kullanırsan gider şarzı özelliklede yüksek çözünürlüklü oyunlar.. 3.8' ekran ve 800 mhz işlemciyi çalıştırmak kolay değil... GPU üstünlüğünüde ace a göre yazmıştım... wifi yi de ama üstünüze alınmış cevap vermişsiniz aydınlanır bilmeyenler... bilmeyenler için şunlarıda söylemekte fayda var huawei x5 te 512 mb ram + 2GB hafıza + 32 GB kadar sd card desteği vardır... yıl sonunda 2.3 güncellemesi gelecektir.. telefonda radyo yoktur..

Teşekkürler.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
telefon android 2.2 işletim sistemli olduğu için arkada çalışan programlardan dolayı şarzı az gidiyor arkada çalışan programları kapatıp telefonu çoğunlukla bekleme modunda kullanırsanız 3+ günü bulabilirsiniz bkz: 350 saat bekleme süresi.. ve bu her telefon için geçerlidir symbiandada s^3 tede ios tada böyledir kullanırsan gider şarzı özelliklede yüksek çözünürlüklü oyunlar.. 3.8' ekran ve 800 mhz işlemciyi çalıştırmak kolay değil... GPU üstünlüğünüde ace a göre yazmıştım... wifi yi de ama üstünüze alınmış cevap vermişsiniz aydınlanır bilmeyenler... bilmeyenler için şunlarıda söylemekte fayda var huawei x5 te 512 mb ram + 2GB hafıza + 32 GB kadar sd card desteği vardır... yıl sonunda 2.3 güncellemesi gelecektir.. telefonda radyo yoktur.. nokia yı hiçkimseye tavsiye etmiyorum artık x6 gibi bi telefonu 600-750 lira arası 5800 gibi bir telefonu 500 liraya satarak insanlarla dalga geçiyor resmen ve etrafımdaki insanların tamamı nokia kullanmaktan uzak duruyor...

:tşk:

oguzhan mobile

oguzhan mobile

Üye
her türlü ideos x5. flash player desteği yeter:oke:

PriZm

PriZm

Üye
İdeos x5:
+3*8 " yüksek çözünürlüklü ekran
+Flash 10.1 Desteği
+Android
-720 p video çekimi denmiş ama 5800 dan bile kötü çekiyor.
-Çin malı.
-GPU su dandik 800 Mhz İşlemci Onu Kurtarmaz.
-Ekranda Güncel Teklonojiler Yok,TFT(CBD,Amoled Gibi)

C6-01
+Symbian ^3(yakında Androidden daha iyi olacak olan Belle Gelecek)
+HD 720 Video
+Flash 4.1
+Broadcom2727(300 Mhz) Güçlü GPU
+Çelik Kasa
+ClearBlackDisplay ve Amoled Teklonojileri
+NFC Teklonojisi(Şuanda Kapalı Durumda Anna veya Belle Gelince Aktifleştirilebilir)
-Kamerada AF yok(50 Cm'timden yakın mesafedekiler bulanık çıkar)
-130 Gr.(Çelik Kasa Olduğundan)

Ace
+3*5 " Büyük Ekran
+Android
+Gpu su Kaliteli birşeymiş.adını bilmiyorum.
+Uzun Pil Ömrü(en az 2 gün.Kullanıma Göre Değişir)
-Bu 3 Telefon Arasında Ekran Çözünürlüğü en düşük Telefon.

Ben C6-01 Alırdım.:hmmm

nonamex

Üye
    Konu Sahibi
İdeos x5:
+3*8 " yüksek çözünürlüklü ekran
+Flash 10.1 Desteği
+Android
-720 p video çekimi denmiş ama 5800 dan bile kötü çekiyor.
-Çin malı.
-GPU su dandik 800 Mhz İşlemci Onu Kurtarmaz.

C6-01
+Symbian ^3(yakında Androidden daha iyi olacak olan Belle Gelecek)
+HD 720 Video
+Flash 4.1
+Broadcom2727(300 Mhz) Güçlü GPU
+Çelik Kasa
+ClearBlackDisplay ve Amoled Teklonojileri
+NFC Teklonojisi(Şuanda Kapalı Durumda Anna veya Belle Gelince Aktifleştirilebilir)
-Kamerada AF yok(50 Cm'timden yakın mesafedekiler bulanık çıkar)
-130 Gr.(Çelik Kasa Olduğundan)

Ace
+3*5 " Büyük Ekran
+Android
+Gpu su Kaliteli birşeymiş.adını bilmiyorum.
+Uzun Pil Ömrü(en az 2 gün.Kullanıma Göre Değişir)

Ben C6-01 Alırdım.:hmmm
+Symbian ^3(yakında Androidden daha iyi olacak olan Belle Gelecek) > Bu dediğinizin olması artık nerdeyse imkansız

+Flash 4.1
+Broadcom2727(300 Mhz) Güçlü Ekran Kartı

Flash 4.1 ve GPU'yu destekleyecek güçlü işlemci olmadığı için N8'im bazen Angry Birds'in bazı levellerinde bile zorlanıp kalıyor.. Ayrıca N8'le flash video izleyeceğime hiç izlemem daha iyi, N8 donup kalıyor her seferinde.. (N8 ile C6-01 CPU-GPU olarak aynı)

PriZm

PriZm

Üye
+Symbian ^3(yakında Androidden daha iyi olacak olan Belle Gelecek) > Bu dediğinizin olması artık nerdeyse imkansız

+Flash 4.1
+Broadcom2727(300 Mhz) Güçlü Ekran Kartı

Flash 4.1 ve GPU'yu destekleyecek güçlü işlemci olmadığı için N8'im bazen Angry Birds'in bazı levellerinde bile zorlanıp kalıyor.. Ayrıca N8'le flash video izleyeceğime hiç izlemem daha iyi, N8 donup kalıyor her seferinde.. (N8 ile C6-01 CPU-GPU olarak aynı)
Ben İdda ediyorum.Kesin demedim.En azından Fandroidlerin Sesini kesecek kadar iyi olacaktır:)
Hatırlatayım Angry Birds port edilmiş bir oyun:) aynı GTA 4 gibi
O zaman gpu kaldırmıyorsa huawei o 800 mhz işlemciside flash 10.1 kaldırmıyordur hiç flash izlemeyelim daha iyi.:vur veya galaxy 2 alalım:off:

baranselona

baranselona

Üye
Ben İdda ediyorum.Kesin demedim.En azından Fandroidlerin Sesini kesecek kadar iyi olacaktır:)
O zaman gpu kaldırmıyorsa huawei o 800 mhz işlemciside flash 10.1 kaldırmıyordur hiç flash izlemeyelim daha iyi.:vur veya galaxy 2 alalım:off:

bir nokia fanı daha..

huawei ideos x5 i hiç kullanmadan yorum yaptığın belli

huawei ideos x5 te

3.8 in. 800x480 pixel multitouch ekran vardır
512 MB RAM var + 2 GB dahili hafıza + 32 GB SD card desteği var
800 mhz CPU dandik dediğin adreno 205 GPU su vardır vede overclock ile CPU 1.5 GHZ kadar çıkarabilme
5 MP kamerası outofocus+led flash vardır 720p HD video kaydı yapabiliyor
1500 mah bataryası var
SAR değeri 0. 0.79 ile piyasanın çok altındadır
ledli uyarı sistemi
gürültü önleyici 2. mikrofon
hareket-yakınlık ve sıcaklık sensörleri(sıcaklık sensörü bataryayı ölçmek için olandan)
android 2.2 froyo sene sonu orjinal 2.3 güncellemesi
c6-01 e göre daha ince tasarım
android ile çok daha fazla HD oyun ve daha kaliteli programlar
flashplayer 10.3 desteği ile facede okey oynadım istediğim her sitede video izleyebiliyorum
2 yıl KVK garantili

huawei ideos x5 alırsanız kesinlikle pişman olmazsınız

bu arada inanmıyosan diye internetten bikaç video flashplayer performansıyla ilgili

[video=youtube;EbC6yH0nhM0]http://www.youtube.com/watch?v=EbC6yH0nhM0&feature=player_embedded[/video]

[video=youtube;iQQjPUp_uPY]http://www.youtube.com/watch?v=iQQjPUp_uPY&feature=player_embedded[/video]

[video=youtube;G3nkD6fd8mo]http://www.youtube.com/watch?v=G3nkD6fd8mo&feature=related[/video]

• Beğen
Tepkiler: coacoa

nonamex

Üye
    Konu Sahibi

Android surumu de port ..

S^3 cihazlar ARM11 680 mhz, Ideos X5 Scorpion 800 mhz islemci kullaniyor. Aradaki fark sadece 120 mhz gibi gozuksede ARM11 islemciler zayif oldugundan bu fark kat kat fazladir. Ideos X5'in islemcisi 1 ghz uzerine overclock edilip kullanilabilir ayrica..

Flash olayinda N8 im donup tepkisiz kalirken 1 ghz islemcili Optimus Black'imde zorlanmalar olsada hic bir sekilde donup tepkisiz kalma sorunu olmuyor kinetik kaydirma kilitlenmiyor.. Ideos X5 ide rahatca overclock edip sorunsuz kullanabilirsiniz burdan sonucla..

PriZm

PriZm

Üye
bir nokia fanı daha..

1.si ben fan değilim

huawei ideos x5 i hiç kullanmadan yorum yaptığın belli

huawei ideos x5 te

3.8 in. 800x480 pixel multitouch ekran vardır(Ben Ekranın büyüklüğüne falan fazla bakmıyorum.renk kalitesi ve açık havada görünürlüğü daha önemli benim için Yani Amoled Ve CBD.zaten mutlitouch 500 tl ve üzeri telefonların Çoğunda var.

512 MB RAM var + 2 GB dahili hafıza + 32 GB SD card desteği var(:S 512 mb ram ne fark ederki? Symbian da 1 program 10 androidde 30-40 mb yedikten sonra? gene aynı şey.Androidde Symbiandaki gibi 45 uygulama açın helal diyecem)

800 mhz CPU dandik dediğin adreno 205 GPU su vardır vede overclock ile CPU 1.5 GHZ kadar çıkarabilme(GPU Dandik. Broadcomm ondan çok daha hızlı. Overclock ile 1.5 ghz ye getirdikten sonra ne yapacaksın? 1 saat şarj zor dayanır. ayıca yanma riski var.bilgisayar değil bu.

5 MP kamerası outofocus+led flash vardır 720p HD video kaydı yapabiliyor(720 p ama 5800 bile daha net çekiyor)

1500 mah bataryası var(2 günden fazla giderse haber ver:d:)

SAR değeri 0. 0.79 ile piyasanın çok altındadır(Bak bu noktada iyiymiş işte. sözüm yok)
ledli uyarı sistemi(???)

gürültü önleyici 2. mikrofon(Telefonla stüdyo yapmayacaksam bunun pekbir önemi yok...)

hareket-yakınlık ve sıcaklık sensörleri(sıcaklık sensörü bataryayı ölçmek için olandan)(Bataryanın ısısından bana ne?:D dışarısının sıcaklığını ölçseydi o ayrı

android 2.2 froyo sene sonu orjinal 2.3 güncellemesi(Android vs Belle:hmmm)

c6-01 e göre daha ince tasarım(evet ama c6-01 i ele aldıysanız fark etmişsinizdir.ele rahat oturuyor huawei nasıl bilmiyorum ama)

android ile çok daha fazla HD oyun ve daha kaliteli programlar(buna söz yok.şimdilik...)

flashplayer 10.3 desteği ile facede okey oynadım istediğim her sitede video izleyebiliyorum(Facebokum olmadığı için birşey deyemeyeceğim:S)

2 yıl KVK garantili

zaten çoğu telefon en az 2 yıl garantili huavei dede olsun bi zahmet:)

----------Eklendi @ 22:04:20 ---------- Yazıldı @ 21:59:11 ----------

Tamam konuyu büyütmeyelim zaten tartışmaya deyecek birşey yok ortada.

EN İYİSİ ANDROİD!!!!(!):yuru

nonamex

Üye
    Konu Sahibi
Adreno 205 GPU'ya dandik dedin ya, daha ne yorum yapsam kararsizim..

Ornek olarak Optimus Black'imde SGX530 GPU var, begenmediginiz adreno 205'ten zayif.

N8 ve Optimus Black'imde ortak olan oyunlarin nerdeyse hepsinde Optimus Black onde..
N8'deki ve C6-01'de ki ortak olan Broadcomm BCM2727 GPU onu destekleyecek guclu bir CPU olmadigi icin kotu bir perrformans sergiliyor.

PriZm

PriZm

Üye
belki ilerde cpu hızı arttırılabilir.bir ihtimal. 5800 da 369 mhz den 444 mhz ye arttırılmıştı:hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt