DLNA nedir??

Sponsorlu Bağlantılar

_ardaa

_ardaa

Üye
bu dlna ile pc ve telefonlar da birbirine bağlanır ve bu sayede ekstra uygulama aramaktan kurtulmuş oluruz, biraz araştırma yapma vakti sanırım.

Starsley

Bu şimdi wavelerde olan dlna mı? O övündükleri.

ekreem12

ekreem12

Üye
    Konu Sahibi
ewt wawedeki.. arastırma yapılmalı ama galıba bılgısayardada dlna desteklenmesı gerekır:)

_ardaa

_ardaa

Üye
biraz araştırma yapıp öğreniriz bizde ama ufak bir veya birkaç uygulama ile bu işi halledebileceğimize inanıyorum ben:oke:

Starsley

O zaman süper :D

_ardaa

_ardaa

Üye
windows media player 11 ile nokia play to uygulamasını açtığımda telefonu bilinmeyen aygıt olarak görüyor ama henüz iki taraftada birşey oynatmayı başaramadım.

burakcal2

Üye
ben bu programi yukledim ve televizyonuma kablosuz olarak resim gondermeyi basardim ama sadece telefon tarafindan cekilmis resimleri gonderebiliyorum

heavenhawk

heavenhawk

Üye
Bilgi için saol

ozggurr

ozggurr

Üye
buyur dostum lınkı

iki gun betalabsa girmedik adamlar DLNA destgi saglamis iyi mi :)

----------Eklendi @ 10:02:41 ---------- Yazıldı @ 10:00:10 ----------

Nokia betalabs on numara is yapiyor hep...

_ardaa

_ardaa

Üye
pc ile telefon arası dlna bağlantısı için uğraşlarım sonucu başarabildiğim tek şey birbirlerini görmeleri oldu, sadece görüyorlar veri paylaşımı yaptıramadım bir türlü.

eRdaL.

eRdaL.

Üye
telefonlar arasi bağlantı oluyor mu bu özellik? iki n8 arasında denedim bi sonuç çıkmadı ve programı açtığım zaman wifi bağlantısı yapıyor böyle mi olmasi gerek

technoshark

technoshark

Üye
güzel bir bilgilendirme olmuş arkadaşım teşekkür ederim .

_ardaa

_ardaa

Üye
DLNA sunucu-istemci olarak çalışıyor anladığım kadarıyla, bluetooth gibi değil wi-fi ağını kullanıyor bu teknoloji, televizyonlar istemci olarak çalışıyor yani sunucuya bağlanıp oradan paylaşılan video resim gibi mediaları oynatır, iki telefonu bağlayabilmek için birini sunucu olarak ayarlamak gerekiyor nokia play to uygulamasında böyle birşey yok anladığım kadarıyla o yüzden birbirlerini görmemeleri normal.

tabi tüm bunlar benim izlenimlerin yanlış da olabilir henüz pek fazla bilgiye sahip değilim.

ekreem12

ekreem12

Üye
    Konu Sahibi
telefonlar arasi bağlantı oluyor mu bu özellik? iki n8 arasında denedim bi sonuç çıkmadı ve programı açtığım zaman wifi bağlantısı yapıyor böyle mi olmasi gerek
<br />
<br />
dostm wifi bagliarak calisio bilgisayara belki program filan bulup baglanabilir tw baglaip twdn goruntu almaya calisanlar ugrasmain cunku tw sadece alicidr bilgi goruntu wermez

eRdaL.

eRdaL.

Üye
anladığım kadarı ile tv ve pc lerde telefonda ki görüntü,video,müzik leri dinlemek izlemek telefonlar arasi bi bağlantı yok bilmiyorum ama su anda benim icin aman aman bi özellik degil

ekreem12

ekreem12

Üye
    Konu Sahibi
telefon dlna ile ilgili okudugum bilgilere gore alicid wericid olabiliyor baglanti yapmak teorid mumkun ama suan nasi olcaini bilmiorum

ekreem12

ekreem12

Üye
    Konu Sahibi
pc ile telefon arası dlna bağlantısı için uğraşlarım sonucu başarabildiğim tek şey birbirlerini görmeleri oldu, sadece görüyorlar veri paylaşımı yaptıramadım bir türlü.

birbirlerini nası gosterdın dostum ben orayı yapamadıım yapınca gerısını getircem dlna ile bilgisayarda film izlerken kalkıp videou durdurmakla filan ugrasmaız guzel olur fakat daha sonuc alamadıım yotubeda videolar var ordanda arastırıom isteyen arkadaslar ıcın lınkı verebilirim.

ekreem12

ekreem12

Üye
    Konu Sahibi
ve sonunda basardım laptopa baglaıp tel resım muzık ve videoları medıa player uzerınden usb takmadan dırek goruntu gayet basarılı ıse yaramaz bı ozellık dıe dusunebılırsınız ama bence guzel bı uygulama ınsanın bu tarz uygulamalar geldıkce tel olan baglılıgı artıo:)

----------Eklendi @ 17:49:47 ---------- Yazıldı @ 17:47:19 ----------

[video=youtube;eahSv0wSRnU]http://www.youtube.com/watch?v=eahSv0wSRnU[/video]

emreipekci

emreipekci

Üye
paylaşım bilgi ve linkler için teşekkürler. ama bir şey sormak istiyorum nasıl ki telefondan programı açıp kullanmaya başlıyoruz. bağlanacağımız televizyon veya bilgisayarda ki o özelliği açmak için birşey yapmamıza gerek var mı yoksa telefondan aratıp bulduktan sonra sadece komut göndermek yeterli mi?

Takipçi Satın Al

Üst Alt