Nokianın CEO'su nun MeeGo Hakkında söyledikleri !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
byMaMe

byMaMe

Üye
    Konu Sahibi
Nokianın CEO'su nun MeeGo Hakkında söyledikleri !
Birkaç ay öncesine kadar Nokia'nın gözbebeğiydi ama bugün, neredeyse üstüne para versen alan yok!

Nokia tüm umutlarını ona bağlamıştı...

Nokia'nın Şubat ayına kadar geleceğin mobil platformu olarak adlandırdığı Meego bugünlerde eski günlerinden çok uzakta. Hatta Nokia'nın, işletim sistemini devretmek için üreticilerle Meego hakkında konuşma istemine yalnızca bir üretici ilgi göstermiş.

Stephen Elop konu hakkında şunları söylüyor; "Meego üzerine HTC, RIM, Samsung, LG ve Motorola'yla konuştuk. Diğer üreticilerinin başka planları vardı ve konuştuklarımızdan da yalnızca LG ilgilendi. Nokia'nın Meego üzerinde çok fazla gücü olduğundan korkuyorlardı."

Özellikle Stephen Elop'un Nokia'nın yeni CEO'su olması Meego'nun kaderini değiştiren en büyük etkenlerden biri oldu. Meego'yla yalnızca LG ilgilense de LG'nin bugünkü durumu çok iyi değil. LG iyi günlerinde yaklaşık 50 adet Windows Mobile ürünü piyasaya çıkaracağını söylemişti ancak iki senede görebildiklerimiz bir elin parmaklarını geçmiyor.

kaynak:

(arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın bu çeşit yazıları amaç bu konuda yorumlar almak )

enolaguy

Üye
nokianin onunde gordugu problem bence android, cunku tum firmalar androide telefon uretirken nokia meego ya program urettirmekte zorlanacagini hissetti eger satislar istedigi gibi olmazsa programcilara verecegi para meego lu cihazlardan elde edecegi gelirin altinda kalabilirdi...... tabii bu nokiayi meego dan vazgecirip microsofta yoneltmek isteyen ve ayni zamanda kendiside bir microsoft hissedari oldugu halde nokia nin ceo su olan stephen elop un fikriydi. isin trajikomik tarafida bunu nokia hissedarlarinin bile bilmiyor olusuydu ve bu yuzden durumu ogrenince stephen elop un gorevine son vermek istediler ama bu defa iclerindeki amerikali hissedarlarin muhalefetiyle karsikarsiya kaldilar ve mecburen microsoft ile anlasmak zorunda kaldilar dolayisiyla stephen elop aslinda nokianin finli hissedarlari tarafindan istenmeyen adamdir ve basimiza maemonun terk edilmesi ve meego dan destegin cekilmesi belasini o sarmistir. ve hatta belkide amerikalilar apple iphone un onunu acmak icin nokia hisselerini iceriden ele gecirerek elop un microsoft ile calisilmasi fikrini finli sermayedarlara dayatarak kuresel bir oyuna girismis ve gerek apple iphone ile olsun gerek google android ile olsun cep telefonu pazarinin avrupa kontrolunden amerikanin kontrolune gecmesini saglamis bile olabilirler.

saruman_me

saruman_me

Üye
iPhone ve Android karşısında başarısızlığını kabul eden Elop, şirketin geleceği hakkında kafalarda soru işaretleri oluşmasına sebep oldu.

Mobil telefon üreticisi Nokia'nın ekonomik olarak yaşadığı kriz, şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Stephen Elop'un çalışanlara gönderdiği nottaki, ''etrafında pazar payını ele geçiren yenilikçi rakiplerle çevrili yanan bir platform üzerinde'' sözleriyle ifade edildi.

Elop, gönderdiği notta, Nokia'nın, Google'ın Android işletim sistemi ve Apple'ın iPhone'unun başarısına hazırlıksız yakalandığını belirterek, ''İlk iPhone 2007'de piyasaya çıktı ve bizim hala iPhone'a yaklaşabilecek bir tecrübemiz yok. Android piyasaya sadece 2 yıl önce çıktı ve bu hafta akıllı telefon piyasasındaki satışlarda liderliğimizi elimizden aldılar. İnanılmaz'' dedi.

Stephen Elop, Apple'ın, iyi bir dizaynla, tüketicilerin yüksek fiyatlı telefonları satın alabildiğini gösterdiğini ifade ederek, Apple'ın oyunun kurallarını değiştirdiğini ve şimdi şirketin yüksek kaliteye sahip olduğunu kaydetti.

Araştırma şirketi IDC'ye göre, Nokia'nın 2009 yılında yüzde 38 olan pazar payı, 2010 yılının sonunda yüzde 28'e geriledi, buna karşılık rakipleri Apple ve HTC'nin payının arttığı ya da korunduğu belirtiliyor.

mert_1047

mert_1047

Üye
kendi kendinizi cihazdan soğutuyorsunuz:S bunun başka açıklaması yok maemodan çok memnunum üstüne android de kurmuşum keyfime diyecek yok ayıntılara çok takılıyorsunuz:(

saruman_me

saruman_me

Üye
kendi kendinizi cihazdan soğutuyorsunuz:S bunun başka açıklaması yok maemodan çok memnunum üstüne android de kurmuşum keyfime diyecek yok ayıntılara çok takılıyorsunuz:(
aslında sende haklısın mert çok fazla ayrıntılara takıldık hep bi beklentilerimizin olması ve çıkan aberlerden sonra hayel kırıklıkları bizi bu yola itiyor ki dediğin gibi maemo da eksik olan hiç bişi yok sanırım çok yersiz adımlar atıyoruz:S

enolaguy

Üye
Maemo da eksik olan hiçbirşey yok o konuda hem fikiriz.... Bir günlük iphone macerası bile onun da ne olduğunu anlamama yetti de arttı bile.... Tek artısı ele oturan monoblok yapısı ile apple store daki onbinlerce programı ve mükemmel denecek bir kullanıcı arayüzü, ama bunların haricinde n900 karşısında teknik donanım ve yeterlilik açısından ancak sefilleri oynayabilir, paylaşım yok bluetooth yok (bluetooth üzerinden ipad ile bile iletişim kuramıyor), dosya ismi değiştirme yok, adam gibi kamera yok, flash yok java yok, klavye yok, doğrudürüst wifi çekim gücü yok, word ofis yok, doğrudürüst dosya format desteği yok, yok oğlu yok ve buna rağmen tek var olan program desteği ve o desteği bu yok oğlu yok cihaza zorlada olsa sağlamış ve bu şekilde başarıya ulaştırmış olan bir apple ceo su .... Ve bunun karşılığında Nokia da da var oğlu var bir cihazı rafa kaldırmış olan olan akılsız bir nokia ceo su.... artık başka ne diyelim

• Beğen
Tepkiler: yalnizkalp21
byMaMe

byMaMe

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar cihaz güzel maemo da güzel bi yapı yorumlarınız içinde ayrıca teşekkürler sinek te küçük ama mide bulandırır böyle haberlerin çıkmasıda öyle oluyo

haluk_alp

Üye
ben aşşağı yukarı 4 aydan beri kulanıyorum önceki tlf n8 di ve şu ana kadar hiç can sıkıcak bi an yaşatmadı bana tek eksiklik n8 de hd video oynata bilmem di n900 dede oynatığını duymama rağmen hangi prog denediysem hiç biri açmadı şu ana kadar tek eksiklik gördüğüm o başkada yok..

kaan dean

kaan dean

Üye
n900 u ilk ciktiginda aldim.su gune kadar bir kere olsun pismanlik yasamadim.kendi esime Iphone4 aldim gorsellik disinda hicbir artisi yok uygulamalar diyorsunuz hemen hemen hepsi parali.Benim bu cihazda tek istedigim sey beni surekli oyalamasi yani onu kurcalamaktan asiri haz duyuyorum. android yukledim pek verim alamadim. su an meego cikan surumleri yuklememek icin kendimle savasiyorum. su son surumu ciksin bakalim bekledigimize deymez ise N950- yada N9 cikicak 3. ceyrekte onlara yapisicaz.POZITIF Dusunelim ve unutmayalim n900 acik kaynak isletim sistemine sahiptir...

tutas_tee

tutas_tee

Üye
bence bu pazari android ele gecirecek bende android bir telefon olan samsun s2 yi almayi dusunuyorum.bu arada herkesin fikrine saygim var ve paylastiginiz bilgi ve yorumlara katiliyorum ama benim icin bir firma eksik olsada cikardigi malin arkasinda durmuyorsa negatiftir n900 lafim yok ama nokia firmasindan sogudum ve artik nokia kullanmamaya kara verdim.

enolaguy

Üye
Haklisin n900 cihaz olarak super maemoda gayet iyi ama nokia da isler karisik boyle bir platformu bile harcayacak kadar tuhaf islere imza atiyor bu yuzden nokia yi anlamak guc , ama bende ne denediysem n900 keyfini vermedi yinede android sanki en yakin olani ama sonucta bende galaxy de var ama yinede
n900 u kurcalamak kesinlikle daha keyifli

mert_1047

mert_1047

Üye
valla benim için bi cihaz farklı olmalı üzerindeki sistem olsun içerik olsun n900 isteklerimi karşılıyor tamam nokia destek vermiyor ama dünya kadar developer cihazın arkasında talk maemoda ne güzel brainstorm bölümü var ortaya bişey atılıyor değendiriliyor belli kesim insanlar tarafından yapılıyor (preenv bu şekilde ortaya çıkmış bir yapımdır) hangi cihaz için böyle birşey söz konusu nokia destek vermiyor diye cihaz değiştirmek filan hiç akıl kârı işler değil kaç tane cihazda nokia dışında carl zeiss optik kullanan telefon firması varmı kaç tane yeni smartphone 32 dahili hafıza fm transmitter vb... geliyor arkadaşlar cihaza pozitif bakmayı bilin yoksa satar başka bişey alırsınız bu sefer n900 ün bazı özelliklerini ararsınız... yani esas olan pozitif bakmak çeşit çeşit haberler çıkabilir bunlar umurumda değil şahsen

• Beğen
Tepkiler: osmanayman
osmanayman

osmanayman

Üye
Sonuna kadar haklısın kardeşim...:oke:

• Beğen
Tepkiler: mert_1047
mert_1047

mert_1047

Üye
Teşekkürler Birde bir örnek daha vermek istiyorum n900 orta seviye bir çok androidden daha güzel iş çıkarıyor örneğin htc desire ve xperia x10i (güya 8mp kamerası var n900 çok daha net çekim yapıyor odak desen beş para etmez) asphalt6 yı stabil oynatamıyor bizzat yükledim denedim menü bile karman çorman gözüküyor n900 için böyle bir sorun söz konusu değil bahsettiğim cihazlar oyuna giremezken n900 çok rahat oynatıyor oyunu bitirdim daha ne isterim bence n900 çok özel bi cihaz benim bu cihaz ile ilgili düşüncem nokia cihazı yapmış developerlar a emanet etmiş onlarda sağolsun yüz üstü bırakmamışlar android desen hala uğraşıyorlar meego desen yavaş yavaş çıkıyor bakarsınız gün gelir androidi tam stabil her özelliğiyle çıkması mümkün olur (şuan 2.3.4 versiyonu da n900 için port ettiler artık swap desteği açılmış tam istediğim gibi olmuş ve 2.3.3 den stabilmiş ne isterim daha) yani cihazda daha ne arıyorsunuz anlayamıyorum anlaşılır değil yani şimdi satıp bi xperia x10i vb... bi cihaz aldığınızda garanti veririm n900ü ararsınız böyle bi cihaz alacaksanız kendinizi cihazdan soğutmayın derim

Birde birşey daha eklemek istiyorum n900 satıp başka cihaz satacaklar wave filan kullansınlar o zaman nokianın desteğine yatıp kalkıp şükrederler adamlar daha angry birds oynayamıyor siz düşünün:) yok neymiş bada 2.0 la çıkacakmış ne yani bu oyunu çıkarmak bu kadarmı zor resmen müşteriyi süründürüyorlar hem android cihaz alacaklar cihazı *99 garanti dışı bırakmak zorunda kalacaklar çünkü custom rom custom recovery vs... modifikasyon işleri sonrası cihaz garanti dışı kalacaktır (zaten bu işleri yapmazsanız yatıp kalkıp güncelleme beklersiniz bi anlamı yok o zaman androidli chaz almanın:)) n900 öylemi yükle 8gblık mydocs u kur androidini cihaza bişeymi oldu tekrar eski mydocsla flaşla yolla garantiye gitsin:)

saruman_me

saruman_me

Üye
Teşekkürler Birde bir örnek daha vermek istiyorum n900 orta seviye bir çok androidden daha güzel iş çıkarıyor örneğin htc desire ve xperia x10i (güya 8mp kamerası var n900 çok daha net çekim yapıyor odak desen beş para etmez) asphalt6 yı stabil oynatamıyor bizzat yükledim denedim menü bile karman çorman gözüküyor n900 için böyle bir sorun söz konusu değil bahsettiğim cihazlar oyuna giremezken n900 çok rahat oynatıyor oyunu bitirdim daha ne isterim bence n900 çok özel bi cihaz benim bu cihaz ile ilgili düşüncem nokia cihazı yapmış developerlar a emanet etmiş onlarda sağolsun yüz üstü bırakmamışlar android desen hala uğraşıyorlar meego desen yavaş yavaş çıkıyor bakarsınız gün gelir androidi tam stabil her özelliğiyle çıkması mümkün olur (şuan 2.3.4 versiyonu da n900 için port ettiler artık swap desteği açılmış tam istediğim gibi olmuş ve 2.3.3 den stabilmiş ne isterim daha) yani cihazda daha ne arıyorsunuz anlayamıyorum anlaşılır değil yani şimdi satıp bi xperia x10i vb... bi cihaz aldığınızda garanti veririm n900ü ararsınız böyle bi cihaz alacaksanız kendinizi cihazdan soğutmayın derim

Birde birşey daha eklemek istiyorum n900 satıp başka cihaz satacaklar wave filan kullansınlar o zaman nokianın desteğine yatıp kalkıp şükrederler adamlar daha angry birds oynayamıyor siz düşünün:) yok neymiş bada 2.0 la çıkacakmış ne yani bu oyunu çıkarmak bu kadarmı zor resmen müşteriyi süründürüyorlar hem android cihaz alacaklar cihazı *99 garanti dışı bırakmak zorunda kalacaklar çünkü custom rom custom recovery vs... modifikasyon işleri sonrası cihaz garanti dışı kalacaktır (zaten bu işleri yapmazsanız yatıp kalkıp güncelleme beklersiniz bi anlamı yok o zaman androidli chaz almanın:)) n900 öylemi yükle 8gblık mydocs u kur androidini cihaza bişeymi oldu tekrar eski mydocsla flaşla yolla garantiye gitsin:)
valla hocam ii döktürmüşsün bravo baya bi dolmuşsun sen:)

osmanayman

osmanayman

Üye

Mert kardeş 2.3.4'te swap desteği var mı gerçekten? Varsa hemen geçiyorum...:oke:

denizci535

denizci535

Üye
Sarji boyle az giderse n900 fazla piyasa yapmaz bu son piyasasi meego veya bir guncelleme cikmassa isi biter...
Tegralar oncesi ve sonrasi diye telefonlar ikiye ayrilacak cift islemciler cok harika....

enolaguy

Üye
Aslına bakarsan tegraların da dual işlemcilerinde gerçek anlamda fark yaratmış oldukları tartışılır çünkü gerek atrix olsun gerek optimus 2x olsun tek işlemcili cihazları hız olarak ikiye katlamadılar hatta aksine batarya ömürleri açısından oluşan eksileri hızlarından dolayı oluşan artılarının önüne geçti demek daha doğru olur.
Denizci kardeş bu arada n900 ün şarjından şikayetçisin ama motorola atrix in şarjı 1920 ma bataryasına rağmen daha kısa dayanıyor iphone ve lg optimus un şarjı ise n900 ile aynı süre dayanıyor haberin olsun.

saruman_me

saruman_me

Üye
Aslına bakarsan tegraların da dual işlemcilerinde gerçek anlamda fark yaratmış oldukları tartışılır çünkü gerek atrix olsun gerek optimus 2x olsun tek işlemcili cihazları hız olarak ikiye katlamadılar hatta aksine batarya ömürleri açısından oluşan eksileri hızlarından dolayı oluşan artılarının önüne geçti demek daha doğru olur.
Denizci kardeş bu arada n900 ün şarjından şikayetçisin ama motorola atrix in şarjı 1920 ma bataryasına rağmen daha kısa dayanıyor iphone ve lg optimus un şarjı ise n900 ile aynı süre dayanıyor haberin olsun.
aksine kardeş bende optimus va tegralı daha az gidiyor n900 gün içerisinde müzik veya int girmediğimde abartısız 2 gün ggiderken optimus aynı günün akşamı sinyal vermeye başlıyo bu yüzden 2 bataryayı aldım şu an bende 4 batarya var 2n900 2 optimus 2x:)

enolaguy

Üye
Ben de onu diyorum işte ama denizci nedense n900 ün şarjına takmış durumda :) Evet symbian bir nokia ya göre n900 ün şarjı tabii fazla dayanmıyor ama android ve iphone türevlerine göre kıyaslarsak n900 ün şarj değerleri ortalamanın kesinlikle üzerinde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...