HP Pavillion dv-6 oyun sorunu? Yardım

Sponsorlu Bağlantılar

tandogucem

tandogucem

Üye
    Konu Sahibi
HP Pavillion dv-6 oyun sorunu? Yardım
Merhaba herkeze 3 ay önce yurtdışından 0 hp pavillion dv-6 laptopum geldı
İnanilmaz hizli hatta uzay mekiği gibi olan laptopum son 2 haftadır oyunlarda aşırı kasma ve donma olduğunu farkettim garantisi yok çünkü yurtdışından geldi sistem özelliklerim şunlar :

Wındows7 ultimate 64 bit sürümü

4 gb ram
3 gb ekran kartı ( atı radeon hd 5650 )
İntel core i5 2.53 ghz 4 çekirdekli
500 gb Hard Disk

Yüksek performansta kullanmam ragmen eskiden en son ayarlarda çook rahat oynadigim oyunlar son 2 haftadir düşük ayarlarda bile kasıyor

not : esetnod32 kullanıyorum ve herhangi bi virüs bulma durumu olmadı

Lütfen acil yardım edin.

NOT : Soğutucum mevcut

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Kullandığınız Laptop, oyun Laptopu olmadığı için eğer uzun süre oyunlar oynuyorsanız, ısınarak donma, reset atma vb. problemler ile karşılaşabilirsiniz. Onun için eğer oyun oynuyorsanız Oyun Laptopu veya Masaüstü oyun bilgisayarı tavsiye ederim.Ayrıca oynadığınız oyunlar ne tür oyunlar? Eğer son teknoloji sistem gerektirecek oyunları son ayarlar da oynamaya çalışıyorsanız bu daha yüksek sistem gereksinimi ister. Onun için oyunları orta seviye ayarlar da oynamanızı tavsiye ederim. Düşük ayarlarda bile fazla kasıyor ise o zaman donanımlarınıza fazla yük bindiği için kasma sorunu olabilir. Onun için oyun oynarken, Laptopunuzun altının açık olmasına dikkat edin. Alt deliklerden de sıcak havayı dışarıya atması gerekir.

Ekran kartınızın belleği 2280MB'dır. 3GB değildir. ATI Radeon HD5650 Notebook Ekran kartları standart 2GB'dır ve paylaşımlı, paylaşımsız olarak farklı modellere sahiptir. Ayrıca ekran kartınızın önemli olan veriyolu hızı ve işlemci hızıdır. Ekran kartınızın 1GB, 2GB olması bir performans yüksekliği meydana getirmeyecektir. Normal Laptopların kullandığı soğutucu, oyun Laptoplarının kullandığı soğutucudan farklıdır. Kendi Laptopunuz ile bunu kıyaslamayın. Gerekirse farklı bir soğutucu stand alın. İşlemci olarak Intel'in i5 modeli, masaüstü bilgisayarlarında kullanılan i5 modellerinden farklıdır ve masaüstü bilgisayarında kullanılan i5 modeli, Laptopa göre daha üstün performans verir. Laptoptaki İşlemcinin soğutucusu ve Masaüstü bilgisayarındaki işlemcinin soğutucusu farklıdır. Soğutma bakımından bakacak olursak Masaüstü bilgisayarında ki hava sirkülasyonu Laptopa göre iyidir. Donanımları daha iyi soğuttuğu için ısınma sorunu olmaz. Fakat Laptop'un kasası, masaüstü bilgisayarına göre küçük olduğu için ve sıcak havayı da dışarıya tam atamadığından dolayı böyle sorunlar olabilir. Ayrıca oyun Laptopları gelişmiş donanımlar kullanır, kasası geniş ve yüksektir. Bu sayede en iyi şekilde performans alınır. Bu Laptopa örnek verecek olursak: Alienware M17x'in oyun Laptopuna bakalım.

Alienware da bir Dell'in ürünüdür. Gelişmiş oyun Laptop ve Masaüstü bilgisayar dizaynı yaparak kullanıcıya en yüksek oyun deneyimini yaşatır.

alixkandemir

Üye
kısacası program kurup kaldırmaktan sistem kayıt defteri şişmiş
çek sıfırdan format 64 bitlik olsun
makinan eski hızına dönecektir

----------Eklendi @ 13:53:13 ---------- Yazıldı @ 13:46:31 ----------

bu arada pc mühendisi 10 dakikada dell alienware nin reklamını yaptın yani kaç para aldın söyle bakalım.

milletin sorunlarına cevap olarak reklam yapmamalısın buna dalga geçmek denir.
insanlarls dalga geçmek yasaktır.

tandogucem

tandogucem

Üye
    Konu Sahibi
PC muhendisi sen benim sorunumu anlamadım laptop daha sıfır yenı cok hızlı crysıs 2 gıbı bır oyunu en son ayarlarda oynardım ne ısınma ne kasma hicbirşey olmazdı son 2 haftadır ne olduysa counter strıkede bıle kasmaya başladı

not : laptop buz gibiyken bile kasma oluyor yüksek performans ayarları ıle ılgılı format atıcaksam bıle nasıl atıcam bılmıyorum wınxp de atmısıtım ama laptopumda YEDEK d diye bi klasör var ordan atılıyor sanırım

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Bakın ben sizi gayet iyi anladım. Fakat siz beni anlamadınız herhalde... Oyun Laptopları gelişmiş donanımlar kullanır. Normal Laptopa göre kasma, donma vb. sorunlar olmaz. Onun için aldığınız Laptop oyun için değildir. Oyun Laptopu demek şu demektir:

Oyun Laptopunun kullandığı donanımları şöyle sıralanabilir:

Intel Core i7 x6 Processor 3.33 GHz İşlemci, 8GB tartışmasız Ram, 2GB, 256 Bit, GDDR5 kanala sahip paylaşımsız ekran kartı, HDD 1TB, Laptopun kendi soğutucusundan, harici bir soğutucu stand vb.

Ayrıca bunun Laptopun sıfır olması ile ilgisi yoktur. Her oyunu, önerilen sistem gereksinimi dışındaki donanımlar kaldırmaz. Crysis 2 son ayarlarda şu sistem gereksinimlerini ister: Intel i5 3.2 GHz 8MB önbellekli İşlemci, Windows 7 de istediği Ram 3GB, ekran kartı paylaşımsız Nvidia GeForce GTX460 veya daha iyisi. Görünen o ki sizin donanımlarınız yüksek ayarlarda Crysis 2'yi desteklemiyor. Bende GTX560 ekran kartı olmasına rağmen ben bile Crysis 2'de AA ve AF değerleri ile Texture Quality'i tam açamıyorum. Sorununuza dönecek olursak kasma ve donmasının diğer nedeni ise Laptopunuzdaki sürücülerin dolu olmasından kaynaklanır. Eğer gereksiz program, uygulama, oyun vb. depoluyorsanız bunları CD veya DVD'ye yazdırın. Eğer Laptop soğutucusu tozlanmış ise bunu bir elektrik süpürgesi yardımı ile alın. C:\ ve D:\ sürücüsüne disk temizleme işlemi uygulayın. CCleaner ile kayıt defterinizdeki gereksiz girdileri silin ve kayıt defterinizi düzenleyin. Gerekirse İşletim Sistemi CD'nizi sürücünüze takın ve sistem onarımı yapın. System32 dosyaları eğer zarar görmüş veya kaybolmuş ise geri kopyalanacaktır. Bu sayede temiz bir İşletim Sistemine sahip olacaksınız. Benim tavsiyem Windows 7 yerine Windows XP İşletim Sistemini kurmanızdır. Bu sayede Ram'den avantaj elde ederek maksimum performans elde edebilirsiniz.

Son olarak Alixkandemir: Yazdıklarımı dikkatli okuduysanız normal Laptop ile Oyun Laptop kasasının yüksekliği ve genişliği hakkında resim koydum. Eğer beyniniz bunun için yeterli gelmiyor ise okumayın. Ben Alienware sahibi değilim. Zaten Türkiye'de Alienware bilgisayarların fiyatı cep yakıcıdır. Onun için yurtdışından almayı tercih ederim. Ayrıca arkadaş bilgisayar donuyor ve kasma yapıyor diyor, siz ise format çek diyorsunuz. Yorumlarınıza bakıyorum da bilgisayardan anlamıyorsunuz. Onun için elinin hamuru ile erkek işine karışmayın. Bunca yıllık teknoloji hayatımda ilk defa böyle bir yorum görüyorum. Dalga geçmek ne demektir? Önce bunun anlamını öğrenin, sonra da Türkçenizi düzeltin.

• Beğen
Tepkiler: Buraxlive
tandogucem

tandogucem

Üye
    Konu Sahibi
Bakın ben sizi gayet iyi anladım. Fakat siz beni anlamadınız herhalde... Oyun Laptopları gelişmiş donanımlar kullanır. Normal Laptopa göre kasma, donma vb. sorunlar olmaz. Onun için aldığınız Laptop oyun için değildir. Oyun Laptopu demek şu demektir:

Oyun Laptopunun kullandığı donanımları şöyle sıralanabilir:

Intel Core i7 x6 Processor 3.33 GHz İşlemci, 8GB tartışmasız Ram, 2GB, 256 Bit, GDDR5 kanala sahip paylaşımsız ekran kartı, HDD 1TB, Laptopun kendi soğutucusundan, harici bir soğutucu stand vb.

Ayrıca bunun Laptopun sıfır olması ile ilgisi yoktur. Her oyunu, önerilen sistem gereksinimi dışındaki donanımlar kaldırmaz. Crysis 2 son ayarlarda şu sistem gereksinimlerini ister: Intel i5 3.2 GHz 8MB önbellekli İşlemci, Windows 7 de istediği Ram 3GB, ekran kartı paylaşımsız Nvidia GeForce GTX460 veya daha iyisi. Görünen o ki sizin donanımlarınız yüksek ayarlarda Crysis 2'yi desteklemiyor. Bende GTX560 ekran kartı olmasına rağmen ben bile Crysis 2'de AA ve AF değerleri ile Texture Quality'i tam açamıyorum. Sorununuza dönecek olursak kasma ve donmasının diğer nedeni ise Laptopunuzdaki sürücülerin dolu olmasından kaynaklanır. Eğer gereksiz program, uygulama, oyun vb. depoluyorsanız bunları CD veya DVD'ye yazdırın. Eğer Laptop soğutucusu tozlanmış ise bunu bir elektrik süpürgesi yardımı ile alın. C:\ ve D:\ sürücüsüne disk temizleme işlemi uygulayın. CCleaner ile kayıt defterinizdeki gereksiz girdileri silin ve kayıt defterinizi düzenleyin. Gerekirse İşletim Sistemi CD'nizi sürücünüze takın ve sistem onarımı yapın. System32 dosyaları eğer zarar görmüş veya kaybolmuş ise geri kopyalanacaktır. Bu sayede temiz bir İşletim Sistemine sahip olacaksınız. Benim tavsiyem Windows 7 yerine Windows XP İşletim Sistemini kurmanızdır. Bu sayede Ram'den avantaj elde ederek maksimum performans elde edebilirsiniz.

Son olarak Alixkandemir: Yazdıklarımı dikkatli okuduysanız normal Laptop ile Oyun Laptop kasasının yüksekliği ve genişliği hakkında resim koydum. Eğer beyniniz bunun için yeterli gelmiyor ise okumayın. Ben Alienware sahibi değilim. Zaten Türkiye'de Alienware bilgisayarların fiyatı cep yakıcıdır. Onun için yurtdışından almayı tercih ederim. Ayrıca arkadaş bilgisayar donuyor ve kasma yapıyor diyor, siz ise format çek diyorsunuz. Yorumlarınıza bakıyorum da bilgisayardan anlamıyorsunuz. Onun için elinin hamuru ile erkek işine karışmayın. Bunca yıllık teknoloji hayatımda ilk defa böyle bir yorum görüyorum. Dalga geçmek ne demektir? Önce bunun anlamını öğrenin, sonra da Türkçenizi düzeltin.

dostum ben sana yalanmı söylüyorum ? Crysis 2 call of duty 7 bunları en son ayarlarda sorunsuz oynadım hala bana.... diyorsun bende oyun laptopu olmadıgını biliyorum ama afedersinki para s..mıyorum yani anlatabildimmi simdi yeni bi laptop alamam

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
dostum ben sana yalanmı söylüyorum ? Crysis 2 call of duty 7 bunları en son ayarlarda sorunsuz oynadım hala bana.... diyorsun bende oyun laptopu olmadıgını biliyorum ama afedersinki para s..mıyorum yani anlatabildimmi simdi yeni bi laptop alamam

Şunu söylemeliyim ki eğer bilgisayarı oyun için alıyorsanız yanlış seçim yapmışsınız. Masaüstü bilgisayarlar Laptopa göre daha performanslıdır ki siz kalkmış hâla en son ayarlarda sorunsuz oynadım diyorsunuz. O zaman iyi halt etmişsiniz. Devam edin oyunları son ayarlarda oynamaya. Ne demek istediğimi oyunları son ayarlarda oynayıp muradınıza erdikten sonra anlayacaksınız :)

Size bir çözüm yolu sunuyorum. Fan tozlarını alın diyorum, eğer İşlemci ısınıyor ise yeni termal macunu sürün diyorum. Size yeni bir Laptop alın ve para sı... diyen olmadı. Eğer Crysis 2, Call of Duty son ayarlarda oynadıysanız diyecek birşey yok. Son olarak söyleyeceğim şudur. Laptopunuzu bilgisayar teknik servisine götürün. Garantisi olsun veya olmasın. 20 TL bakım ücreti alacaklardır. Eğer donanımsal problem var ise o zaman bu ücret iki katına çıkar.

tandogucem

tandogucem

Üye
    Konu Sahibi
Şunu söylemeliyim ki eğer bilgisayarı oyun için alıyorsanız yanlış seçim yapmışsınız. Masaüstü bilgisayarlar Laptopa göre daha performanslıdır ki siz kalkmış hâla en son ayarlarda sorunsuz oynadım diyorsunuz. O zaman iyi halt etmişsiniz. Devam edin oyunları son ayarlarda oynamaya. Ne demek istediğimi oyunları son ayarlarda oynayıp muradınıza erdikten sonra anlayacaksınız :)

Size bir çözüm yolu sunuyorum. Fan tozlarını alın diyorum, eğer İşlemci ısınıyor ise yeni termal macunu sürün diyorum. Size yeni bir Laptop alın ve para sı... diyen olmadı. Eğer Crysis 2, Call of Duty son ayarlarda oynadıysanız diyecek birşey yok. Son olarak söyleyeceğim şudur. Laptopunuzu bilgisayar teknik servisine götürün. Garantisi olsun veya olmasın. 20 TL bakım ücreti alacaklardır. Eğer donanımsal problem var ise o zaman bu ücret iki katına çıkar.

laptopum hediye geldi ayrica masaüstü bilgisayarım var evde 2000 tlye almıstım neyse konumuz o değil bi ara format atarım sonrada bakıma yollarım artık

tandogucem

tandogucem

Üye
    Konu Sahibi

Bende size Diyorumki Fanda toz yok Laptop ısınmıyor ona Rağmen sorunum var diyorum siz gereksiz seylerden bahsediyorsunuz lütfen bu işten anlayan birisi yazsin şuraya post kasmak için can atanlar değil.

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Bende size Diyorumki Fanda toz yok Laptop ısınmıyor ona Rağmen sorunum var diyorum siz gereksiz seylerden bahsediyorsunuz lütfen bu işten anlayan birisi yazsin şuraya post kasmak için can atanlar değil.

Fanınızda toz yok. Laptopta ısınmıyor ise o zaman bu donanımsal problemdir. Bunu anlamayacak kadar IQ'nuz düşük ise o zaman beyninizi besleyecek önerilerde bulunabilirim.

Ben bir bilgisayar mühendisiyim. C++, C#, Visual Basic, Delphi, Java Script, PHP programlama dillerini bilirim. Ayrıca donanımların algoritmaları, çalışma şekillerinin hepsinden haberim vardır. Amerika'nın Michigan eyaletinde bilgisayar mühendisliği üzerine doktoram vardır. Şuana kadar gereksiz şeylerden bahsedip post kastsaydık ne olurdu hâlimiz. Onun için size Allah yardım etsin :)

tandogucem

tandogucem

Üye
    Konu Sahibi
Fanınızda toz yok. Laptopta ısınmıyor ise o zaman bu donanımsal problemdir. Bunu anlamayacak kadar IQ'nuz düşük ise o zaman beyninizi besleyecek önerilerde bulunabilirim.

Ben bir bilgisayar mühendisiyim. C++, C#, Visual Basic, Delphi, Java Script, PHP programlama dillerini bilirim. Ayrıca donanımların algoritmaları, çalışma şekillerinin hepsinden haberim vardır. Amerika'nın Michigan eyaletinde bilgisayar mühendisliği üzerine doktoram vardır. Şuana kadar gereksiz şeylerden bahsedip post kastsaydık ne olurdu hâlimiz. Onun için size Allah yardım etsin :)

Yahu bende acaba neydendir diyorum Hala ayni yerdesiniz..
Bi allahın kuluda çıkıp '' format at. '' Veya '' şunu yap '' demedi .

tandogucem

tandogucem

Üye
    Konu Sahibi

Yahu bende acaba neydendir diyorum Hala ayni yerdesiniz..
Bi allahın kuluda çıkıp '' format at. '' Veya '' şunu yap '' demedi .

systemoky

Üye
Merhaba Arkadaşlar..

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Arkadaşın sorununa benzer bir durum bende de oluştu. HP Pavilion DV6 1386Et cihazımı bir yılı aşkın süredir sorunsuz kullanmaktaydım. İki ay önce sadece gelişmiş oyunlar oynarken bilgisayarım birden resetlemeye başlamıştı. Farkettim ki ekran kartımın yeni güncellemesi mevcutmuş. ATI RADEON HD4650. Güncelleme yapıp fanı süpürge ile temizleyince sorunsuz kullanmaya devam ettim. Ancak son bir haftadır bu kezde hiç karşılaşmadığım bir sorunla yüzyüzeyim. Oyunlarda donma yapmaya başladı. Diğer tüm kullanımlarda sorun çıkmamasına rağmen daha önce sorunsuzca oynadığım oyunları artık aşırı donma ve takılmalar nedeniyle oynayamaz oldum. ciham çok yeterli olmasa daha önce bu oyunları oynayamazdım. Bugün Hp sürücü sitesinden BIOS güncellemesini de yaptım ama değişen birşey yok. Format atmadan bu sorunu çözmemin bir yolu yok mudur ???

Üst Alt