Samsung Monte S5620 Monte Dokunmatik SORUNU !

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Samsung Monte S5620 Monte Dokunmatik SORUNU !
*#2665# yazıp touch fw güncellemesi yaptm ve yapmaz olaydım telefon arada kafayı yiyor mesj yazmak bazen işkence geliyor ekran algılamıyor. mesajda b'ye basıyorum k diye algılıyor. Fw güncellemesi yaptm gene düzelmedi. 30 sn. bozuksa 30 sn. düzgün çalışıyor. Ne yapmam lazım ???

• Beğen
Tepkiler: mehmetopuz

gissever

Üye
Evet arkadaşım. O kodu ben önermiştim ama böyle bir durumla sonuçlanacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. Şu anda benim tel de aynın durumda. Sapıtık hareketler yapıyor. Henüz yazılımı tekrar flashlamadım ancak söyle bir kod buldum:

*#877225#

Touch calibration reset diye birşeymiş. Ama denemeye tırsıyorum.

Güncelleme kodunu bulmaz olaydım. :off:

SamsungGT s5620

SamsungGT s5620

Üye
Evet arkadaşım. O kodu ben önermiştim ama böyle bir durumla sonuçlanacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. Şu anda benim tel de aynın durumda. Sapıtık hareketler yapıyor. Henüz yazılımı tekrar flashlamadım ancak söyle bir kod buldum:

*#877225#

Dokunmatik Ekran için kalibrasyon işleminin size çıkaracağı bir sorun olmaz.Bu işlemle amaçlanan telefonun sizin dokunuşunuza göre vereceği tepkiyi en iyi hale getirmektir.

* *#877# kodunu tuşladığınızda kalibrasyon sihirbazı ile karşılaşacaksınız.Bu ekrada beyaz bir artı simgesi göreceksiniz.Parmağınızla bu artıyı aşağı-sağa-yukarı sürükleyerek kalibrasyonu gerçekleştireceksiniz.

* Sürükleme esnasında uygun dokunuşta artının orta kısmı mavi , uygun olmayan dokunuşta ise kırmızı olacaktır.Kırmızı olması halinde tekrar deneyin.

* En son sürüklemeden sonra otomatik olarak telefon ekranına geri dönecek ve kalibrasyon işlemi sonlanacaktır.

* Çekinmeden uygulanıyınız, olumlu yönde fark göreceksiniz.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi

*#877225#

İşin garip kısmı da bugüne kadar tek bir sorunla karşılaşmadığım telefonda alt tarafı bir kod yüzünden dokunmatiğin temelli sapıtması. Valla benim kaybedicek bişeyim yok ben denedim resetlendi ama işe yaradığını sanmıyorum biraz sonra gene bozulur.

--------------- Ekleme ---------------

Dokunmatik Ekran için kalibrasyon işleminin size çıkaracağı bir sorun olmaz.Bu işlemle amaçlanan telefonun sizin dokunuşunuza göre vereceği tepkiyi en iyi hale getirmektir.

* *#877# kodunu tuşladığınızda kalibrasyon sihirbazı ile karşılaşacaksınız.Bu ekrada beyaz bir artı simgesi göreceksiniz.Parmağınızla bu artıyı aşağı-sağa-yukarı sürükleyerek kalibrasyonu gerçekleştireceksiniz.

* Sürükleme esnasında uygun dokunuşta artının orta kısmı mavi , uygun olmayan dokunuşta ise kırmızı olacaktır.Kırmızı olması halinde tekrar deneyin.

* En son sürüklemeden sonra otomatik olarak telefon ekranına geri dönecek ve kalibrasyon işlemi sonlanacaktır.

* Çekinmeden uygulanıyınız, olumlu yönde fark göreceksiniz.
Onu daha önce denemiştim ama malesef olmadı. Nasıl lanet bir kodsa anlamadım valla fw yüklemek bile işe yaramadı.

gissever

Üye
vallahi ne kadar özür dilesem azdır. tekrar özür diliyorum.

ben de denedim o resetleme işlemini ve kalibrasyonu tekrar yaptım. şu an herhangi bir sorun kalmadı gibi. umarım tekrarlamaz. tekrar tekrar özür diliyorum...

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
yok kardeşim özür dilencek bişey yok sağlık olsun neticede niyetin kötü değildi. Zaten telefonun içinde olan bişey bu ama bana saçma gelen resmen telefonu bozalım diye Samsung özel kod hazırlmış sanki zaten yazılım desteği kötü bi de böyle şeylerinin çıkması beni sinir etti telefonu düzeltceklerine kodlarla bozuyorlar. Bende de eskisi kadar olmasa da arada olup geçiyor. kalibrasyon tekrarlıyorum gene sık sık.
Bu arada kesin çözümü bulup yazan olursa sevinirim ben de araştırmadayım, bulduğumda buraya eklicem.

• Beğen
Tepkiler: addmin ve gissever

gissever

Üye
Tamam sağolasın...
Ben de birşeyler bulursam paylaşacağım...
Kolay gelsin...

*Emre95

*Emre95

Üye
aynen bnde sein verdiin koddan sonra oldu kardesim bun udeneyim birde bakalım ne olucak :S

--------------- Ekleme ---------------

ooof oooof napcasa düzelmio hiç bi sekilde .s

rsmbayraktar

rsmbayraktar

Üye
yha biri şu olaya bi çözüm bulsun ne illet bi kodmuş aynı sey benim telefonum da da meydana geldi lütfen biri bi çözüm yolu bulsun kafayı yiyeceğim bootlamak hiçbirşey işe yaramıyo yha...

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Arkadaşlar aklıma gecenin bu saati soft format geldi *2767*3855# bu kod ile soft format atılıyor. ne olur nolmaz diye sim kartınızı hafıza kartınızı çıkartın ve telefona bu kodu yazın, telefon hafızanızdaki şeyler gidebilir onların da yedeğini alın. Kodu yazdıktan sonra ekrana bir yazı gelcek ve restart atıcak telefon. Şimdilik bende bir sorun yok soft format attıktan 1 saat geçmesine rağmen. Deneyin sonuçları yazarsanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Narutodth, enexx5454 ve mehmetopuz

gissever

Üye
Benim de gece aklıma farklı bir versiyon ile mesela BVJF2 ile flashlayıp bir süre kullandıktan sonra tekrar JTJL2'ye geçmek geldi. Şu an müsait değilim ama en kısa zamanda deneyeceğim. Bakalım ne olacak.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
evet yazdığım yöntem malesef işe yaramadı sabah kalktığımda gene delirtti bu sefer kırıcam bu telefonu. Ben de bugün öğlen denicem farklı versiyonla flashlamayı sonucu buraya yazarım. Gene olmadı Samsung'a mail atıcam ama umarım direk servise verin demezler.

mehmetopuz

mehmetopuz

Üye
Bende uzerınde ugrasıyorum magdurlardan bırısıde benım bıraz gelısme var gıbı bende azaldı sankı aklıma bırsey gelıyor onu deneyıp sonucunu buraya yazarım mıllet bunu cozmemız lazım yoksa telefondan soguyorum :(

gissever

Üye
BVJF2 ile flashladım ve bir iki saat kullandıktan sonra tekrar JTJL2'ye geri döndüm. Şu an, bu yazılımı ilk kurduğum andaki gibi tekrarlamalar yapıyor. Bu zaten vardı yazılımsal olarak. Ama diğer yaptığı spıklıklar gitti gibi. Önceden yatay yazmama rağmen birden dikey konuma geçip normal sayılı tuş takımı çıkıyordu, bastığım tuşları algılamıyordu falan filan... Ama şu anda bunlar yok. Sadece tuş tekrarlamalar var. Onlar da azaldı sanki...

rsmbayraktar

rsmbayraktar

Üye
arkadaşlar azalma değil kesin çözüm gerekli bize yakında servis olan biri lütfen servisle iletişime geçip bizi de bilgilendirsin kodu yayınlayan arkadaş senden öncelikle bu konu da duyarlılık bekliyorum nasıl olacaksa çözelim artık şu işi yha 5 ay hiç sorun yok bir kod herşeyi vahvetsin olmaz böyle iş artık teknik servisle iletişime geçelim diyorum...

*Emre95

*Emre95

Üye
ah neden yazdık lanet olası kodu bir kodla bozulabiliyorsa tel servise gitmeden çözebiliriz yani öle düsünüyorum :S

baranselona

baranselona

Üye
3-4 gündür bu sorunla uğraşıyorum birsürü FW yükledim bi işe yaramadı yüklüyorum düzeliyor sabah bakıyorum yine bozuk.. belki güncellerken hafıza kartına dosya atmıştır dedim h.kartını biçimlendirdim yine işe yaramadı... sabah saat 10 dan şu ana kadar dokunmatik çok güzel çalışıyor saat şu anda 17:38 bi sorun yok ama büyük ihtimalle yine tekrarlanacak..

bişey farkettim mesela xxja4(task manager) yazılımını yüklediğimde dokunmatik çok iyi ama jtjl2 yi yüklediğimde biraz ağır kalıyor sanki bu kod jtjl2 için güncellemiş gibi eğer olmazsa mecburen başka yazılımları deniyeceğim..

bu kodu paylaşan arkadaş kodu hangi siteden yada forumdan bulduysan bizi bilgilendirir misin belki orda bunun çözümüne dair bişeyler yazıyodur..

tate1905

Üye
xxja4'ü nasıl yükleyebilirm?

*Emre95

*Emre95

Üye

burda pugsly nin bi yorumu var anlayamadım bişeyler anlatılıyor sanırım :S

gissever

Üye
Arkadaşlar şu an itibarıyla bu sorundan kurtuldum. Yaptıklarım:
Önce telefonuma BVJF2 yazılımını kurdum. Bir süre kullandıktan sonra dokunmatikte herhangi bir sorun olmadığını gördüm. Daha sonra bu yazılım varken telefonuma *2767*3855# kodu ile hard format attım. Tekrar denemeye devam ettim. Herhangi bir sorun olmadı. En son sorunlu yazılımı yani JTJL2 yazılımını kurdum. Tel açıldıktan sonra yine aynı kod ile yani *2767*3855# ile JTJL2'ye hard format attım.
Artık telefonum eski haline geldi. Dokunmatikte herhangi bir sorun kalmadı. Sadece mesaj yazarken QWERTY klavyede tuş tekrarlaması yapıyor. Bu da zaten yazılımın sahip olduğu bir bug (hata).
İçim rahatladı. İnşallah herkesinki düzelir.

@bRnSL

Bu kodu sitesinden aldım. Ama sanırım böyle birşeyle karşılaşmamışlar.

Üst Alt