N8 güneşli havada berbat fotoğraf çekiyor yardım lütfen...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
01kubi

01kubi

Üye
    Konu Sahibi
N8 güneşli havada berbat fotoğraf çekiyor yardım lütfen...
arkadaşlar her türlü denedim firmware güncellemeden tutunda camera pro denen programa kadar herşeyi yükledim bir ayar varda benmi bilmiyorum anlamadım gitti kapalı alanlarda fena sayılmaz ama makine ışıklı ortama girdiğinde sapıtıyor resmen fotolar aşırı parlak çıkıyor ayarlardan pozlama ayarını sıfıra düşürüyorum o zaman güzel çekiyor ama güneşli havada bir kare bile foto çekemedim video olayı mükemmel anlayan biri yardım etsin lütfen format-pro-firmware yapıldı bilginize n900 sattım bunu aldım hatamı yaptım bilemiyorum...

webplayer

webplayer

Üye
Tam olarak sorunu anlayamadım, beğenmediğin fotoğraflardan bir örnek koyarsan daha sağlıklı yardım alabilirsin.

by_oguz

by_oguz

Üye
çekimleri yaparken ekrandaki çekim butonunu kullanarak yap çekimleri. bende yakın çekimde sorun yaşıyordum, ekrandaki butonu kullanınca halloldu sorun :)

blackbird48

blackbird48

Üye
Bence durma garanti devamsa gönderservise bizde de n8 var ve hiç bir ayar olmadan şahane resim çekio

Uruloki

Uruloki

Üye
yeni aldın galiba hayırlı olsun üstündeki jelatini çıkardın mı yani kameranın önünde jelatin vaf o nedenlede aşırı parlal çekiyor

mraz

mraz

Üye
flaşı kapatmalısın

cabal21

cabal21

Üye
bütün ayarları otomatik de kullanıyorum gayet güzel ve sorunsuz çekiyor.

Asipoyraz34

Asipoyraz34

Üye
Güneş gözlüğü takmayı dene? :d:

Şaka bir yana, Flash kapat, Auto dene.

yorgun_5388

yorgun_5388

Üye
:)GÜNESLI HAVADA KÖTTU RESMMI CEKIYO:dGÜLCEM SİMDİ BÖLE BISE IMKANSIZ..BEN HARIKA RESMLER CEKIYORUM..HELDE MAKRODA

AYNA

AYNA

Üye
tasarım hatası sorunu varya o neden olmasın?

Uruloki

Uruloki

Üye
ya tasarım hatası olduğu kim çıkardı allah aşkına ya o kadar mühendis yuh bunu hesaplamıcaklar apple mı sandınız nokia yı ki tekrarlıyorum bir hata olsa gsmarena engatget gibi sitelerde çıkar ki bunlar fotoğraf ve videoda N8 i birinci seçmişti

AYNA

AYNA

Üye
bende şaşırdım artık kimisi var diyo kimisi yok diyo???
ama senin dediğin mantıklı öyle birşey olsa gsmarena söylerdi..

Uruloki

Uruloki

Üye
ya tabiki öyle bir şey yok lens büyük olunca ışığı dahz fazla içeri alıyor onunda çözümü basit 1cm kaydır makinayı yani dedikleri şeyi bende fark ettim biraz bilinçli fotoğraf çekiyorsanız o olayı çekmeden görürsünüz zaten yani burda ne tasarımsal ne de donanımsal hata var sen bu olaya dslr da bile rasglayailirsin ki

yorgun_5388

yorgun_5388

Üye
arkadaşlar her türlü denedim firmware güncellemeden tutunda camera pro denen programa kadar herşeyi yükledim bir ayar varda benmi bilmiyorum anlamadım gitti kapalı alanlarda fena sayılmaz ama makine ışıklı ortama girdiğinde sapıtıyor resmen fotolar aşırı parlak çıkıyor ayarlardan pozlama ayarını sıfıra düşürüyorum o zaman güzel çekiyor ama güneşli havada bir kare bile foto çekemedim video olayı mükemmel anlayan biri yardım etsin lütfen format-pro-firmware yapıldı bilginize n900 sattım bunu aldım hatamı yaptım bilemiyorum...

--------------- Ekleme ---------------

bakın bakalım arkdaslar nasıl resm cekıyo:D

01kubi

01kubi

Üye
    Konu Sahibi
cevabımı bulamadım arkadaşlar kusura bakmayın ama jelatin yazmışsınız işte flash demişsiniz bunların hepsini çoktan denedim apartmandan dışarısını güneşli ortamdda resim çekiyorum bembeyaz bir resim ile karşılaşıyorum ama oda içerisinde loş yerlerde çektiğim resimler gayet iyi videoyu mükemmel çekiyor ama resim nafile telefon italyadan geldi türkçe yaptım firmware vs.herşeyi yaptım ama sonuç alamadım servis demeyin garantili değil doğal olarak başka önerisi olan herkeze teşekkür ederim.

bakın bakalım arkdaslar nasıl resm cekıyo:D
güzel kardeşim ben n8 hoşuma gittiği için aldım zaten gel resim yarışması yapalım demedim sorunumla ilgili bişey yaz ok deyim ne bu şimdi.

Tam olarak sorunu anlayamadım, beğenmediğin fotoğraflardan bir örnek koyarsan daha sağlıklı yardım alabilirsin.
foto koyardım ama bembeyaz :(

blackbird48

blackbird48

Üye
arkadaşım geçmiş olsun ama inan bizim makinalar mükemmel çekio

01kubi

01kubi

Üye
    Konu Sahibi
bugün profesyonel fotoğrafçılara sordum pozlama ışık sensörü bozuk dediler makina aşırı ışık aldığından resimler kötü dediler napacam bilemiyorum n900 özledim resim çekemiyorum ya birde yaz geldi güneşsiz hava aramam lazım galiba :)

sh0ck

sh0ck

Üye
Sorunun icin uzuldum, fakat suraya bi ornek fotograf koyarsan, diger arkadaslarda bu durumdan yaralanabilir..

Foto koyamak bembeyaz demissin, beyaz olmasi upload yapmana engel degil.. :)

eger o fotografcilarin dedigi gibiyse makine isigi ayarlayarak iso ayarini yapamior dem eek tir.. Kendin iso yu 100 veya 200 yap, dusur, gunesli ortamda tekrar cek bakaim...

01kubi

01kubi

Üye
    Konu Sahibi
sorunu çözdüm arkadaşlar yenisini aldım eskisini sattım bu arada garantili aldım ama sorun şu imiş kameranın önünde olan kapama lensi bozukmuş yeni aldığım telefonda gördüm orjinalini demek heryerde bu tip şeyler oluyor ama bu bana ders oldu çok iyi incelemek lazım sonradan farkediyorsunuz bazı şeyleri.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...