işletim sistemi androit gibiarkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürederim.şuanda tek sorun işletim sistemi n8 alırsam kamera yönünden tam istediğim gibi olacak ama symbian batıyor bu bir gerçek bende uzun süre kullanıcağım için ilerde program bile üretilmicek yani.android alırsam diye düşünüyorum düzgün kameralı telefon yok bana göre kişisel yanlış anlamayalım.xenon flashlı android bulamadım ben varsa söyleyin?
samsung galaxy s2 ye baktım özellikler işletim sistemi güzel ama malesef çok büyük telefon.boyutlarına bakarak bir kağıda çizim yaptım fazlasıyla büyük geldi bana.
lg optimus 3d ise üç boyutlu çekim yapıyo ama benim 3 boyut ihtiyacım yok normal çekimi süper olsun yeter bana.normal çekimdede 5mp yani n8 e göre çok düşük.ben sadece normal çekim için alacaksamda lg optimus 3d almanın bir gereği yok yani.
(bu iki telefon henüz türkiyede yok biliyorum ama dışardan getirtme imkanım var o yüzden araştırdım)
n8 için tek sorun işletim sistemi kaldı aklımda şuan.android videolara baktım symbiana göre görünümler gerçekten daha güzel ama ondada telefon bulamadım istediğim gibi.yani anlıycanız şuan beklemedeyim tam karar veremedim!!

Yakın olsa, N9'u bir bekle ona da bir bak diyeceğim ancak daha duyurulmadı bile, çıkması uzun zaman alacak.

ekran büyük demişsin ama aslında o kaliteden dolayı super amoled plus olduğu için ekran daha büyük alana ihtiyaç duyuyor yani büyük ama n8 den daha kaliteli ekranı var yani isteyerek büyük yapmıyorlar pixellerin sığması ve super amoled plus kalitesinin görünmesi için ekranın büyük olması lazım.
xenon lu bir android olduğunu duymadım ama araştırmak lazım.
tabii kişisel tercihler mesela bana da n8 ekranı ufak geliyor sonuçta zevk meselesi eğer film falan izleyeceksen ne kadar büyük o kadar iyi diye düşünüyorum ama tabii arada bayağı fark var haklsıın.doğrudur yani ondan yapıyorlar olabilir hani kendi kişisel tercihim çok büyük rahat olmuyor hem taşıması hem kullanımı bana göre yani.n8 in boyutlarınıda galaxy s 2 nin boyutlarınıda bi kağıda çizdim baya fark var yani.şu galaxy biraz daha ufak olabilseydi iyiydi aslında.
xenon flashlı bir android buldum adı motorola Milestone XT720 ama biraz hantal duruyor cihaz sağ tarafın eğimli dışa doğru tipine bakınca görürsün.bide android 2.1 kullanıyor eski sürüm yani başka bulamadı daha..
--------------- Ekleme ---------------
altek diye bir marka b cihazı çıkaracakmış 2011 2.çeyreği denilmiş
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürederim.şuanda tek sorun işletim sistemi n8 alırsam kamera yönünden tam istediğim gibi olacak ama symbian batıyor bu bir gerçek bende uzun süre kullanıcağım için ilerde program bile üretilmicek yani.android alırsam diye düşünüyorum düzgün kameralı telefon yok bana göre kişisel yanlış anlamayalım.xenon flashlı android bulamadım ben varsa söyleyin?
samsung galaxy s2 ye baktım özellikler işletim sistemi güzel ama malesef çok büyük telefon.boyutlarına bakarak bir kağıda çizim yaptım fazlasıyla büyük geldi bana.
lg optimus 3d ise üç boyutlu çekim yapıyo ama benim 3 boyut ihtiyacım yok normal çekimi süper olsun yeter bana.normal çekimdede 5mp yani n8 e göre çok düşük.ben sadece normal çekim için alacaksamda lg optimus 3d almanın bir gereği yok yani.
(bu iki telefon henüz türkiyede yok biliyorum ama dışardan getirtme imkanım var o yüzden araştırdım)
n8 için tek sorun işletim sistemi kaldı aklımda şuan.android videolara baktım symbiana göre görünümler gerçekten daha güzel ama ondada telefon bulamadım istediğim gibi.yani anlıycanız şuan beklemedeyim tam karar veremedim!!
Bende senin gibi N8 alacaktım ama bulamadım şimdi Galaxy S2 nin çıkmasını bekliyorum.
N8 de olup Galaxy S2 de olmayan sadece Xenon flaş.Başka varsa bilmiyorum.
USB OTG Galaxy S2 de var.
Hdmi yerine MHL portu var.micro USB den Hdmi çıkışı(görüntü kalitesinde kayıp olmadan)
Gyroscope sensörü.Oyunlarda çok işe yarıyor.
4.3 '' süper amoled plus ekran
Çift çekirdek ve 1 gb ram
N8 1280 720(720p) S2 1920 1080 (1080p hd) video oynatıyor.
Uygulama ve oyun için Android Market var.Ovi den kat kat daha iyi
Android 2.3 Gingerbread yüklü olarak geliyor.
2 mp ön kamera
Ben Galaxy S2 yi tercih ettim.31 martta Avrupa da çıkacak heralde.
telefon aldıktan sonra 5 sene değiştirmem yazmızsın.N8 den bi süre sonra sıkılabirsin.
samsung galaxy s2 güzelde bi boyutu hoşuma gitmedi çok büyük tablet gibi aynı..
video uzantıları olarak destekliyormu hepsini n8 gibi?
ama o telefonda garip bi marka destek sorun olur güncelleme sorun olabilir türkçe bir sayfaları var mı mesela markada çok önemli dimi??
motorola milestone xt720 var androidli hoşuma gitti ama android 2.1 ve motorolanın türkçe sayfası yok girdim hiçbir
şey anlamadım bu cihaz teknosada 949 lira ama aldıktan sonra sorun olursa ne yapcan güncelleme gelmezse ne yapcan dimi ama ??
evet her marka güncelleme desteği sunmuyor maalesef belli olmaz ancak bence almışken galaxys 2 al android alacaksan.
eizo33 çok iyi bir noktaya parmak basmış 5 senede n8 den kesin sıkılırsın alırken o kadar hevesle aldığım 2 3 sene sıkılmadan kullanırım dediğim telefondan 3. ay da sıkıldım.
zaten oyunlar bölümüne girersen artık herkesin nihayet bir oyun gördük gibilerinden yorum yaptıklarını görürsün haklılarda artık java oyunlarına kaldık nerdeyse artık symbian alınmaz bence böyle bir hata yapma kamera bana da çok cazip gelmişti hatta galaxy s almamamın bir sebebi de flaşı olmamasıydı
ancak şimdi anladım yaptığım hatayı kamera önemli elbette ama günde en fazla kaç tane resim çekebilirsin ki 20 tane 30 tane bilemedin 50 tane hergün bunu çekebilecek misin her gün bu kadar güzel poz yakalayabilecek misin telefon dan fotoğraf dışında bir özellik beklemeyecek misin elbette bekleyeceksin ve bunu aldıktan sonra farkedeceksin ama son pişmanlık fayda etmeyecek
n8 donanımı fena değil ram dışında iyi sayılabilir hatta ama rami kesinlikle berbat 256 hiç koymasalardı aynı yani.
işlemcisinden bir sorun yaşamadım şahsen hızı yeterli gibi.
kamera genel olarak iyi ama sorunları mevcut.
ancak telefonun beyni olan işletim sisteminde iş yok telefonun çalışmasını sağlayan tüm uygulama işlev her şeyi yöneten düzenleyen işletim sisteminde iş böyle bir durumdayken o telefona ister 4 çekirdek işlemci ister xenon flaş ister 12 mp kamera ister 2 gb ram koy ne işe yarar kullanacak uygulama olmadıktan sonra.
Fotoğraf konusunda çok ilgiliyim her koşulda foto çektim ve bu telefon muhteşem foto çekiyor bence.. Nokta yada parlama gibi birşey hiç olmadı.. Video ayarlarını güzel yap film çekersin ki hatta dizi çekiliyor n8 ile biliyorsunuz.. Hadi diyelim yetmedi, e bunun foto programları var, resim düzenleme programları var,. Hadi yine yetmedi mod var.. Peki bu telefonun kötü yanı ne? Uygulama azlığı.. Bu konuda birşey demiyorum zaten.. Symbian hayranıyim ama gerçekçi olalım androidin yarısı değil çeyreği kadar bile uygulama yok bizde.. E yazılımsal sorunlar her telefonda var onları açmayalim şimdi.. Ve diğer konu microsoft.. Bu işin sonu ne olacak bilmiyorum ama ya çok iyi yada çok kötü olacak.. Tüm bunların sonucunda söylüyorum şimdi bu telefon çalınsa yarın gider yine n8 alırım
iyi forumlar...