Nokia S^3 Telefonlara Nasıl Flash Atılır? ( N8 üzerinden anlatılmıştır)

Sponsorlu Bağlantılar

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
... seçeneğini tıklayarak kendin seç. RM_596 klasörünü kontorl et, eksik olmasın ve doğru yerde olsun.

romantik

romantik

Üye
neither DP1.0 nor dp2.0 was found for the product or the product cannot be idendified diye bir uyarı veriyor flash atmak isterken neyi eksik yapıyorum yardım edin arkadaşlar lütfen

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
Dosyan eksik... Ya da dosyalar aynı sürümün değil, yani yanlış, uyuşmuyor

romantik

romantik

Üye
teşekkür ederim kardeşim ama önceden attığım dosyaların aynısı yanlız telin product codu farklı arasında harf olandan ama ben mavi n8 e 0599895 olanı attım şimdi olmuyor yardım lütfen nerede yanlış yapıyorum naviden tekrar indiriyorum bakalım ne olacak

egemen1903

Üye
kaç saattir şu işle uğraşıyorum gına geldi artık :( phonix e bir türlü telefonu gösteremedim. eski sürümü denedim yeni sürümü denedim. ama yok bir türlü görmüyor. klasörüde oluşturdum yazdığı gibi, ama yok olmuyor. anti vürüsüde kapadım :(

romantik

romantik

Üye
ne yaptım sa ne ettimse flaş atamadım hepsi doğru yerde ama d1 d2 uyarısı veriyor phoeix

egemen1903

Üye
bende phoenix e telefonu gördüremiyorum. indirdiğimiz 7 dosyayı başka bir programla atamazmıyız?birde öyle denesem

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
Jaf ile atabilirsin. Araştır forumda anlatım mevcut. Ben bilmiyorum

34istanbul34

34istanbul34

Üye
kardes bende sonunda dun aksam attim flashi ..fazlasiyla yardimci oldun tesekkur ederim..ovi magaza falan canavar gibi calisiyor cok sukur..Allah razi olsun

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi

egemen1903

Üye
phoenix neden görmüyor delircem.. C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-596 klasörüde oluşturdum 7 dosyada içinde. virüs programını kapadım hatta sildim şuan.
Phoenix_Service_Software_2010.24.3.43250
Phoenix_2010.8
Phoenix_Service_Software_2010.48.004.44602

3 farklı phoenix denedim yok olmuyor bir türlü.
sorun ne anlamadım, fikri olan var mı?

romantik

romantik

Üye
phoenix le bir kez flash attim simdi teli buluyor fakat flashing update diyorum oradaki noktali yada tiklayinca bilmem d 1 d2 diye bir sey cikiyor en az elli kere denedim olmuyor harfiyen de uyguluyorum her seyi bi yardim lutfen
:bann:

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Sen aygıt yöneticine bir bak bence,sürücülerde sorun olabilir

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
***ÖNCELİKLE TheORCUN ARKADAŞIMA TEŞEKKÜRLER***
(KONU ALTINA DA TEŞEKKÜRÜNÜ ALDIN:oke:)

Not: Aşağıdaki tüm işlemleri kesinlikle virüs olmayan ve virüs programı devredışı bırakılmış masaüstü bilgisayarımda yaptım

0599764 koduyla v13.16 olarak
ve aşağıdaki variant dosyaları kullanarak flashladım oldu ama!
  • RM-596_013.016_00.01_79.92_prd.rofs3.fpsx
  • RM-596_013.016_02.01_Euro_2_79.92_prd.rofs2.fpsx
  • RM-596_013.016_79.92_prd.core.fpsx
  • RM-596_013.016_U01.01_79.92_prd.uda.fpsx
  • RM596_032_000_M012_16G.fpsx <<--- [ 2gblik olan dosyada dahil ]
  • RM596_0599764_013.016_007
  • RM596_0599764_013.016_007.vpl
  • RM596_0599764_013.016_007_signature

Sonuç Böyle: (Kırmızı renkli yerdeki hatalar)

Flashing started
Creating product data items list
Product data items list created
Backup not required
Flashing phone
Initializing
Asic CMT: Verifying communication to device...
Scanning image files...
Loading secondary boot code: 14912 bytes
Secondary boot loaded
Loading update server code: 520994 bytes
Update server loaded
Partitioning....
Partitioning complete
Erasing....
Erasing complete
Asic CMT: Start programming 2136595 KB...
Asic CMT: Programming data sent: 0%
Asic CMT: Programming data sent: 10%
Asic CMT: Programming data sent: 20%
Asic CMT: Programming data sent: 30%
Asic CMT: Programming data sent: 40%
Asic CMT: Programming data sent: 50%
Asic CMT: Programming data sent: 60%
Asic CMT: Programming data sent: 70%
Asic CMT: Programming data sent: 80%
Asic CMT: Programming data sent: 90%
Asic CMT: Programming data sent: 100%
Programming complete
ERROR: Programming error reported for asic CMT
-- Error Type 0x01
-- Error Specifier 0x06
-- Offending Addr 0x00000000
-- Expected content 0x0000FFFF
-- Detected content 0x0000FFFF

Phone flashing completed. Waiting for phone to boot up
Bootup successful
Verifying communication to product (before flash finalizing)
Communication verified
Product code changed
Doing factorysets
Factorysets complete
Loading default data to phone
Getting Data Package
Reading product state
Starting backup/restore sub-procedure: data item pre-delay
data item pre-delay
data item pre-delay
Sub-procedure completed: Succeeded., result code: 0
Starting to backup/restore data item: ProductProfile, version: 1.1
Data Item backup/restore completed: Succeeded., result code: 0
Starting backup/restore sub-procedure: data item post-delay
data item post-delay
data item post-delay
Backup/restore result: 0 out of 1 items were not backed up
Default data loading complete
Stopping all operations, returning phone to default mode
All operations completed
Product flashing succeeded.

Bu hataları verdi fakat successed ekranı geldi ve telefon açıldı ovi çalışıyor social çalışıyor haritalar her şey normal ama digiturk ve diğer web tv ler yok ayrıca telefonun galeride olması gereken orjinal fotoğraf ve videolarıda yok.

Yani o 2gb lık dosyayı ben sırf videolar, resimler, webtvler yüklenecek diye ekledim flasha yani orjinal resim video ve webtvlerin gelmesi gerekmiyormuydu flashla? yoksa yüklenirken çıkan hatalar onların kurulumunu engelledimi?

Oviden web tvleri indirdim forumda resim ve videoaları buldum şu an telefon birebir fabrikasyon gibi fakat flashla gelir diye tahmin ettim (2gblık dosya o zaman ne halta yaradı hiç bir etkisi olmuyor telefona )

Ve bir şey daha 13.16 güncellemesi yüklü telefonların çoğuna dab radio vs diye yeni güncellemeler geldi diye biliyorum bende sadece midnigth ve video güncellemesi çıktı neden ki?

yahyatemiz

yahyatemiz

Üye
Gayet iyi çalıştı hiç bir sorun olmadıovi mağzama kavuştum teşekkürler emeğine sağlık

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
***ÖNCELİKLE TheORCUN ARKADAŞIMA TEŞEKKÜRLER***
(KONU ALTINA DA TEŞEKKÜRÜNÜ ALDIN:oke:)

Not: Aşağıdaki tüm işlemleri kesinlikle virüs olmayan ve virüs programı devredışı bırakılmış masaüstü bilgisayarımda yaptım

ve aşağıdaki variant dosyaları kullanarak flashladım oldu ama![/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
  • RM596_032_000_M012_16G.fpsx <<--- [ 2gblik olan dosyada dahil ]

Sonuç Böyle: (Kırmızı renkli yerdeki hatalar)

Flashing started
Backup not required
Flashing phone
Initializing
Scanning image files...
Secondary boot loaded
Update server loaded
Partitioning....
Partitioning complete
Erasing....
Erasing complete
Asic CMT: Start programming 2136595 KB...
Programming complete
ERROR: Programming error reported for asic CMT
-- Error Type 0x01
-- Error Specifier 0x06
-- Offending Addr 0x00000000
-- Expected content 0x0000FFFF
-- Detected content 0x0000FFFF

Bootup successful
Communication verified
Product code changed
Doing factorysets
Factorysets complete
Getting Data Package
Reading product state
data item pre-delay
data item pre-delay
data item post-delay
data item post-delay
All operations completed

Bu hataları verdi fakat successed ekranı geldi ve telefon açıldı ovi çalışıyor social çalışıyor haritalar her şey normal ama digiturk ve diğer web tv ler yok ayrıca telefonun galeride olması gereken orjinal fotoğraf ve videolarıda yok.

Yani o 2gb lık dosyayı ben sırf videolar, resimler, webtvler yüklenecek diye ekledim flasha yani orjinal resim video ve webtvlerin gelmesi gerekmiyormuydu flashla? yoksa yüklenirken çıkan hatalar onların kurulumunu engelledimi?

Oviden web tvleri indirdim forumda resim ve videoaları buldum şu an telefon birebir fabrikasyon gibi fakat flashla gelir diye tahmin ettim (2gblık dosya o zaman ne halta yaradı hiç bir etkisi olmuyor telefona )

Ve bir şey daha 13.16 güncellemesi yüklü telefonların çoğuna dab radio vs diye yeni güncellemeler geldi diye biliyorum bende sadece midnigth ve video güncellemesi çıktı neden ki?

2gb dosyayı yuklemen gereksiz... o video ve fotografları bilgisayarına kopyala, nokia care suite den aynı product code ile variant ları bul. Hazır seçili 6 dosya olacak, onlarla beraber sen de uda dosyasını seç, indir. O 7 dosya ile flashla, sonra pc den fotografları yükle. en stabili, sorunsuzu :oke:

--------------- Ekleme ---------------

Gayet iyi çalıştı hiç bir sorun olmadıovi mağzama kavuştum teşekkürler emeğine sağlık

Bir şey değil :)

egemen1903

Üye
of ya, phoenix e telefonu bir türlü gösteremedim ben. birde xp çöktü üstüne :) bugün format atıp temiz bilgisayarla tekrar deneyeceğim. virüs programı kurmadan önce gerekli usb driver larını yüklesem yeter değil mi?

bir sorum daha olacak; ben PR1.1 i genpaya yüklettim ama ovi mağaza çalışmıyor, haritalar yüklenmiyor güncellemeleride yüklemiyor, hatalı yüklediler diye bugün teleservise tekrar verip yüklettim sonuç yine aynı. ne biçim yazılım yüklüyorlar anlamadım :(( navifirm den pr1.1 i yüklemeye çalışcam bakalım düzelecek mi....tabi phoenix e telefonu gösterbilirsem.

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
of ya, phoenix e telefonu bir türlü gösteremedim ben. birde xp çöktü üstüne :) bugün format atıp temiz bilgisayarla tekrar deneyeceğim. virüs programı kurmadan önce gerekli usb driver larını yüklesem yeter değil mi?

bir sorum daha olacak; ben PR1.1 i genpaya yüklettim ama ovi mağaza çalışmıyor, haritalar yüklenmiyor güncellemeleride yüklemiyor, hatalı yüklediler diye bugün teleservise tekrar verip yüklettim sonuç yine aynı. ne biçim yazılım yüklüyorlar anlamadım :(( navifirm den pr1.1 i yüklemeye çalışcam bakalım düzelecek mi....tabi phoenix e telefonu gösterbilirsem.

valla usta ben windows 7 kullanıyorum ve deneme amaçlı phoenix si tekrar tekrar açıp scan yapıyorum her seferinde görüyor bence formatla bilgisayarını microsofttan net framework 'un 2.0 yada daha üst sürümünü yükle çünkü bu bileşen formatla birlikte yüklenmiyor ve başta windows live messenger olmak üzre pek çok programın çalışması için gerekli bileşen. bundan sonra temiz bilgisayara hiç bişey yapmadan direk bu konunun başındaki navifirm ve phoenix i indir ve şuna dikkat et bilgisayarında başka bir usb takılı olmasın ondan da yapabiliyor + telefonunuzu phoenix'e gösterseniz bile sorun yaşamamak için şarşınızın %20'den yukarı olmasına dikkat edin çünkü flash sırasında bağlantı kesiliyor şarj arada duruyor galiba o yüzden %20 oranda bir şarjınız olsun ;)

--------------- Ekleme ---------------
-------->>YENİDEN FLASHLADIM<<--------

Not: Bu sefer TheORCUN'un dediği gibi gereksiz olan '' RM596_032_000_M012_16G.fpsx (2gblik variant) '' dosyayı iptal ettim ve o dosya gerçekten gereksiz arkadaşlar hiç bir halta yaradığı yok. Flash attım %100 tertemiz oldu hiç bir sorun çıkmadı.

Not 2:
Fakat ilk flashı atarken nod32 smart security virüs programının sadece korumalarını devredışı bırakmıştım ama program açıktı. Bu sefer önce yine tüm korumaları devredışı yaptım sonra görev yöneticisinden ''egui'' yani nod32'yi tamamen sonlandırdım.

flash atacaklar Nokia Care Suite seçip sadece aşağıdaki dosyaları kullansınlar diğerleri gereksiz.
Program zaten 6 dosyayı işaretlemiş olarak karşınıza çıkartıyor siz sadece uda.fpsx ile biteni işaretleyin o kadar

**Ve Mükemmel Sonuç**
==============================================================================
Flashing started
Backup not required
Flashing phone
Initializing
Scanning image files...
Secondary boot loaded
Update server loaded
Partitioning....
Partitioning complete
Erasing....
Erasing complete
Asic CMT: Start programming 237142 KB...
Programming complete
WARNING: Asic CMT: NAND status reported bad blocks
Asic CMT: programming succeeded
Bootup successful
Communication verified
Product code changed
Doing factorysets
Factorysets complete
Getting Data Package
Reading product state
data item pre-delay
data item pre-delay
data item post-delay
data item post-delay
All operations completed

==============================================================================

Bu işlemlerden sonra telefonunuzu tamamen ilk günkü hale getirmek istiyorsanız alttaki konuda eksik olan web tv-video-resim dosyalarının hepsi mevcut bilgisayara indirin telefonunuza atın fakat bir tek E! Tv web tv si yok onuda ovide web tv bölümünde bulabilirsiniz.
Nokia N8 Format Sonrası Orjinal Dosyalar Burada Video & Resimler Dahil !!!

Şimdi Gelelim 13.16'daki Yeniliklere:

1. PR1.0 da ana ekranda düzenle dedikten sonra duvar kağıdını değiştir yazısı çıkıyordu artık sadece seçeneklere tıkladığınızda duvar kağıdını değiştir yazısı direk çıkıyor
  2. Arama ekranı yatay dönebiliyor
  3. Telefon kapalı konumda şarj olurken artık %10 %70 gibi dolum oranı yazmıyor klasik telefonlardaki gibi sadece normal dolum görüntüsü çıkıyor (Arkadaşlar bu sadece bendemi böyle yoksa herkeste aynımı oldu bu bi hatamı yoksa?)
  4. Ekran koruyucu olarak müzik playeri seçtiğimizde ilkine göre daha farklı bir koruyucu çıkıyor (Fakat bu bende bozuluyor ne hikmetse uyguluyorum sonra o dalgalı çizgi bende düz bir kalın çubuk oluyor arada saat kayboluyor renkler karışıyor ve menü tuşuna bastığımda büyük saat koruyucusu çıkıyor yani bende müzik çalar koruyucusu bozuk durumda o yüzden büyük sati kullanıyorum sizde durum nedir?)
  5. Ana ekranlardaki geçiş efekti değişmiş ve şimdiki daha hızlı. Önceden kaydırdığınızda hafif bir bekler gibi yapıp değişiyordu şimdi parmağınızı kaydırdığınız gibi ekranda kayıyor.
  6. Yan çevirme hızı baya bir artırılmış. Döndürdüğünüz gibi ekran da dönüyor.
  7. Önceden cart curt reset atıyordu kendine şu an daha hiç reset attığını görmedim.
  8. Donma Problemi : Bazı uygulamalar yine arada sırada çıkış yaparken falan donuyor programı kullanamıyorum fakat telefonda yeni program açıp kapatıp her özelliğini kullanıyorum sadece o donan program açık uygulamalarda öylece kalıyor telefonu yeniden başlatmam lazım kapanması için ki bu bile bence baya bir iyileşme önceden bir program donunca tlefonu baya kastırıyordu şimdi program donsada telefon yoluna devam ediyor :oke:
  9. Bu herkes için geçerli mi bilmiyorum ama benim telefonda PR1.0'da telefonu avcuma aldığımda çekim oranı hooop sıfıra iniyordu ancak parmak uclarımda tutmam lazımdı telefonu şimdi PR1.1 de bu problemde %70 oranında gitti şimdi çok nadir yapıyor.
  10. Wlan simgesi değişmiş yani aslında wlan ayarları değişmiş bir wlana bağlıyken yine eskisi gibi ama bağınızı kopardığınızda saatin yanindaki wlan simgesi böyle sönük şeffaf ve küçük görünüyor.
  11. Tarayıcıda görünüm anlamında hiç bir değişiklik yok fakat şundan kesinlikle eminim ki stabilizasyon ayarı yapılmış. Önceden maxicep te bir konuya telefondan mesaj yazmaya kalktığımda mesaj yazma panelinde yazdığım yazılar görünmüyordu yani yazı yazıyorum ama girilen karakterlerin göründüğü bölümde hiç bir harf çıkmıyordu yeşil oka bastığımda maxicep panelinde yazılar görünüyordu sırf bu uyuz durum yüzünden opera kullanıyordum şimdi denedim kesinlikle sorun yok ve daha önce n8 den symbian 3 destek bölümünde bir kaç sayfaya girmeye kalkınca tarayıcı kendiğinden kapanıyordu aynı sayfaya şimdi giriyorum tıkır tıkır. Yani tarayıcı kesinlikle iyileştirilmiş.
  12. Mesaj yazma paneli: Bazen hızlı mesaj yazmaya kalktığımda yazılar benim arkamdan geliyordu şimdi bana ayak uydurabiliyor. Bu da işlemcide bir kaç düzenleme yapıldığının işaretidir.
  13. Uygulamalar--> Yazılım Güncellemede tüm yazılımlar güncel olsa bile Nokia N8 güncellemesi PCKullanarak Güncelle ibaresi her zaman heykel gibi duruyordu artık durmuyor güncelleme yaptığınızda tekrar güncellemeye basarsanız Tüm Uygulamalar Güncel diyor.
Farkedebildiklerim şimdilik bunlar demem o ki 13.16 yapmalıyım değer mi? derseniz eğer EVET KESİNLİKLE DEĞER!

yagyujubei

yagyujubei

Üye
Abi ödüm kopuyordu bu işlemi yaparken ya yapamazsam diye yaptım çok güzel oldu ilk aldığım günkü gibi oldu telefon çok teşekkür ederim konuyu açan kardeşime (artık hard format atmam atanlara tokat atarım hiç olmazsa onda flah atmak geremiyor sonra hahahaha )

teknolocix_777

teknolocix_777

Üye
Arkadaşlar C6-01 için ne yapmamız gerekiyor.İşlemler aynı ama bu kodlar fln nasıl olacak.Ben siyah C6-01 kullanıyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Üst Alt