Nokia S^3 Telefonlara Nasıl Flash Atılır? ( N8 üzerinden anlatılmıştır)

Sponsorlu Bağlantılar

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
telefonu flashlamanın ne gibi tehlikeleri vardır?

Yapılan her yazılım güncellemesi bir risktir. hatta %0.01 oranla menü tuşuna basmak bile telefonun ölmesi için bir risktir:oke: İşlem anlattığım şekilde yapılır da başarılı olursa hiç bir sorun çıkmaz; ama başarısız olursa, telefon ölür; dead phone usb flash atman gerekir; yine açılır[elbet o telefon açılır] ama dead usb flash teknik uzmanlar tarafından farkediliyor; garantiden düşebilir telefonu o anki ruh haline göre :D

• Beğen
Tepkiler: srharas

srharas

Üye
benim n8 gümüş
NaviFirm den Releases ı 13.16 seçtim dosyaları buldum ama dosyaların uzantıları _003.

bu bi fark yaparmı???:hmmm

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
Bir tek 003 var sanırım. Sorun çıkmaz.

dsercan

Üye
bu işlemi yaptıktan sonra güvelik koduda ilk halini yani 12345 oluyor mu ?

handsome_abzex

Üye
daha önceki ovisuit ten yedekleme yapıldıysa onu yüklesek düzelirmi acaba

syyt

Üye
Arkadaşlar şu 16Glık kısım ile alakalı dosyayı da indirmeme rağmen (toplam 8 dosya) flashlayınca resim ve videolar geri gelmiyor artı açılışta mini uygulama kaldırıldı hatası veriyor , bu cihazı kutudan çıkmış konuma nasıl getirebiliriz bir yardımcı olsanız .Aynen anlatıldığı gibi flashlıyorum ama olmuyor

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar şu 16Glık kısım ile alakalı dosyayı da indirmeme rağmen (toplam 8 dosya) flashlayınca resim ve videolar geri gelmiyor artı açılışta mini uygulama kaldırıldı hatası veriyor , bu cihazı kutudan çıkmış konuma nasıl getirebiliriz bir yardımcı olsanız .Aynen anlatıldığı gibi flashlıyorum ama olmuyor

Mini uyg. kaldırıldı hatası normal, Ovi'den bahsediyor; yüklü gelmediği için bu uyarıyı veriyor; resim ve videoların geri gelmesi için de yığın hafızayı biçimlendirip telefona hard format atman lazım flashlamadan önce

syyt

Üye

Mini uyg. kaldırıldı hatası normal, Ovi'den bahsediyor; yüklü gelmediği için bu uyarıyı veriyor; resim ve videoların geri gelmesi için de yığın hafızayı biçimlendirip telefona hard format atman lazım flashlamadan önce

aynen dediğin gibi format atarak yapıyorum ama nafile olmadı bir türlü win xp kullanıyorum ve flash esnasında bir adımda eror veriyor o ilerleme aşaması varya %100 olduktan sonra bir aşamada eror verip sonra devam edip başarıyla güncellenmiştir yazıyor anlamadım ama ondan olabilir mi ?windows 7de denesem flashlamayı destekler mi phoneix i ?

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
aynen dediğin gibi format atarak yapıyorum ama nafile olmadı bir türlü win xp kullanıyorum ve flash esnasında bir adımda eror veriyor o ilerleme aşaması varya %100 olduktan sonra bir aşamada eror verip sonra devam edip başarıyla güncellenmiştir yazıyor anlamadım ama ondan olabilir mi ?windows 7de denesem flashlamayı destekler mi phoneix i ?

16G dosyası eksikse başta error verir. %100 olunca verdiği error'u anlayamadım ?

syyt

Üye

16G dosyası eksikse başta error verir. %100 olunca verdiği error'u anlayamadım ?
kardeş kurulumu yaparken phoneixte ilerliyor ya böyle sırayla o esnada bilmemne diye bir hata çıkıyor sonra kurulum devam edip sonunda başarılı yazıyor ve cihaz açılıyor ama en ufak video vs yok anlamadım gitti başkka pc ile deneyeceğim sanırım

PinKCaspeR

PinKCaspeR

Üye
Release 14.2 yolda hayırlı olsun.Türkiye için daha yayınlanmadı ne yazıkki. :islik

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
az kaldı az kaldı...

devil____boy

Üye
c7 için hangi dosyaları seçmem gerekiyor acaba ?

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
c7 için hangi dosyaları seçmem gerekiyor acaba ?

*#0000# yap. Variant Code bölümüne telefonunda tuşlayınca cıkan ekrandaki ürün kodunu gir. Yalnız unutma. N8 ile C7 nin RM- kodu farklı. Klasörü de öyle oluşturacaksın..

devil____boy

Üye

*#0000# yap. Variant Code bölümüne telefonunda tuşlayınca cıkan ekrandaki ürün kodunu gir. Yalnız unutma. N8 ile C7 nin RM- kodu farklı. Klasörü de öyle oluşturacaksın..

tüm onları girdikten sonra en son en sağda bir liste geliyor orada kendinden işaretli 6 kutu var bunlar yeterli mi yoksa başka işaretlemem gereken kutu var mı orada takıldım ben :allalla:

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
tüm onları girdikten sonra en son en sağda bir liste geliyor orada kendinden işaretli 6 kutu var bunlar yeterli mi yoksa başka işaretlemem gereken kutu var mı orada takıldım ben :allalla:
Oradaki tüm dosyaları işaretleyin. Sadece simlock diye bir dosya varsa onu kaldırabilirsiniz geri kalanların hepsini seçin özellikle boyutu en yüksek olan dosya telefonun fabrikasyon video resim vs. dosyalarını içerir onu mutlaka indirin...

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi

Oradaki tüm dosyaları işaretleyin. Sadece simlock diye bir dosya varsa onu kaldırabilirsiniz geri kalanların hepsini seçin özellikle boyutu en yüksek olan dosya telefonun fabrikasyon video resim vs. dosyalarını içerir onu mutlaka indirin...

Hayır. Bu 7 (veya 8) dosya hariç; gerisi tamame gereksiz. Ne işe yaradığı bilinmiyor ve yabancı forumların 99unda hiç kimse konu anlatımında seçtirmiyor onları. n8fan mı fan n8 mi öyle bir forum vardı; ordaki adam ne olur ne olmaz seçin yazmış; gavur işte %1'lik kısım :ehe
Telefon sorunsuz bir şekilde çalışıyor bu dosyalarla..

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Orcunum ne diyorsa doğrudur devil____boy sadece 8 dosyada yeter tabiki...

benim yaptığım eşşeği sağlam kazığa bağlamak nolur nolmaz

Aklıma gelmişken orcun sana sorayım.

Altyazılı film izleyebilmemiz için gereken video güncellemesi eğer sadece 7 dosya ile flash atarsak çıkmıyor sanırım bu fpsx dosyası varya boyutu en büyük olan işte o video resim dosyalarını barındırdığı gibi aynı zamanda video güncellemesini indirmemizide sağlıyor anladığım kadarıyla doğrumudur?

devil____boy

Üye
az önce tamamladım yükleme işini ancak yükleme sırasında hata verdi ama yinede açıldı telefon tam olarak neler oldu fikrim yok :bilmm

Flashing started
Creating product data items list
Product data items list created
Backup not required
Started product mode change
Product mode change complete
Flashing phone
Initializing
Verifying communication to device...
Scanning image files...
Loading secondary boot code: 15040 bytes
Secondary boot loaded
Loading update server code: 703665 bytes
Update server loaded
Partitioning....
Partitioning complete
Erasing....
Erasing complete
Asic CMT: Start programming 1989572 KB...
Asic CMT: Programming data sent: 0%
Error sending programming command 0x840E0003
Error while programming CMT!
ERROR Flashing Algo!. 0x84012283
Unable to flash phone 0x84012283
Starting to recover the phone
Recoverying phone
Initializing
Scanning image files...
ERROR: Unable to detect device 0x8401F145. Check USB connection!
Waiting for USB device...
1. Make sure USB cable, Battery and charger are removed from device.
2. Insert USB cable to device
3. Insert Battery to device
4. Insert Charger to device
--- Press phone's power button! ---
Boot rom detected. Continuing flashing...
Loading secondary boot code: 15040 bytes
Secondary boot loaded
Loading update server code: 703665 bytes
Update server loaded
UPS flashed and initialized. Continuing flashing...
Partitioning....
Partitioning complete
Erasing....
Erasing complete
Asic CMT: Start programming 1989572 KB...
Asic CMT: Programming data sent: 0%
Asic CMT: Programming data sent: 10%
Asic CMT: Programming data sent: 20%
Asic CMT: Programming data sent: 30%
Asic CMT: Programming data sent: 40%
Asic CMT: Programming data sent: 50%
Asic CMT: Programming data sent: 60%
Asic CMT: Programming data sent: 70%
Asic CMT: Programming data sent: 80%
Asic CMT: Programming data sent: 90%
Asic CMT: Programming data sent: 100%
Programming complete
WARNING: Asic CMT: NAND status reported bad blocks
Asic CMT: programming succeeded
Asic CMT: Verifying communication to device...
Phone recovery completed. Waiting for phone to boot up
Bootup successful
Verifying communication to product (before flash finalizing)
Communication verified
Doing factorysets
Factorysets complete
Loading default data to phone
Loading default data to phone
Getting Data Package
Reading product state
Starting backup/restore sub-procedure: data item pre-delay
data item pre-delay
data item pre-delay
Sub-procedure completed: Succeeded., result code: 0
Starting to backup/restore data item: ProductProfile, version: 1.1