Nokia S^3 Telefonlara Nasıl Flash Atılır? ( N8 üzerinden anlatılmıştır)

Sponsorlu Bağlantılar

mangdaşire

mangdaşire

Üye
kardeş ne kadar ilginçsiniz!:D sırf ovi magaza için telefona flash mı attınız?buyrun daha hala flash atmayanlar bunu yüklemeyi denesin lütfen:
not:bende n8 olmadıgından deneyemiyorum.kesin olacak diye birşey yoktur çünkü bu 5800,n97 vs... içindir.ama S^3lerde de çalışacagını düşünüyorum.eger çalışırsa buraya yazabilirsiniz.

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
kardeş ne kadar ilginçsiniz!:D sırf ovi magaza için telefona flash mı attınız?buyrun daha hala flash atmayanlar bunu yüklemeyi denesin lütfen:
not:bende n8 olmadıgından deneyemiyorum.kesin olacak diye birşey yoktur çünkü bu 5800,n97 vs... içindir.ama S^3lerde de çalışacagını düşünüyorum.eger çalışırsa buraya yazabilirsiniz.

:kop::kop::kop::kop: N8 olmadığı belli sende, çünkü Flash atınca Qt Bileşenlerinin kaybolduğunu, Ovi Store'un QT Bileşenlerine ihtiyaç duyduğunu bilmiyorsun :) üstüne yorumları da okumamışsın, üstüne sanırım o link'deki Ovi S^3 değil S60v5 Ovi Store'u....

Knight oynamayalı çok oluyor fakat Combo yapmayı unutmamışım :ehe:ehe

Rich4arD

Rich4arD

Üye
:kop::kop::kop::kop: N8 olmadığı belli sende, çünkü Flash atınca Qt Bileşenlerinin kaybolduğunu, Ovi Store'un QT Bileşenlerine ihtiyaç duyduğunu bilmiyorsun :) üstüne yorumları da okumamışsın, üstüne sanırım o link'deki Ovi S^3 değil S60v5 Ovi Store'u....

Knight oynamayalı çok oluyor fakat Combo yapmayı unutmamışım :ehe:ehe
Hihihihi :ehe :ehe :ehe

mangdaşire

mangdaşire

Üye
dogrudur.bilmiyordum:kop::alkis:aha:

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
arkadaşlar bu programlar ve yöntemler c7 için uygulanabilirmi ?? hard format sonucu telefonum iğrenç dereceye döndü.ve gerçekten üzülüyorum o kadar para saydım ama 10günde telefon sıktı diyebilirim bir hard format yüzünden.arkadaşlar c7yi nasıl yapabilirim ilk çıktıgı hale nasıl getirebilirim?? acil yardım lütfen..

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar bu programlar ve yöntemler c7 için uygulanabilirmi ?? hard format sonucu telefonum iğrenç dereceye döndü.ve gerçekten üzülüyorum o kadar para saydım ama 10günde telefon sıktı diyebilirim bir hard format yüzünden.arkadaşlar c7yi nasıl yapabilirim ilk çıktıgı hale nasıl getirebilirim?? acil yardım lütfen..
Yorumları tamamen okursan C7 için de çözümler de yazıldı, görebilirsin aynı zamanda özelden bana msn'ini yaz istersen canlı destekde bulunabilirim :)

34istanbul34

34istanbul34

Üye
kardes ALLAH razi cok guzel anlatmissin..benimde soft format sonucu ovi store gitti..servise verdim flash attik dediler ama hala yuklenemiyor uyarisi veriypr ben de kendim cozmeye karar verdim senin konunu okudum ve uygulamaya karar verdim.. kardes bunu yapinca garanti disi kalmadigini soylemissin..biz bu flashi attiktan sonra mesela garantiye versigimizde sorun cikarmazlarmi?? birde n8 icin v13 cikti navide gorunur mu o..benimki su anda v13 ??

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
kardes ALLAH razi cok guzel anlatmissin..benimde soft format sonucu ovi store gitti..servise verdim flash attik dediler ama hala yuklenemiyor uyarisi veriypr ben de kendim cozmeye karar verdim senin konunu okudum ve uygulamaya karar verdim.. kardes bunu yapinca garanti disi kalmadigini soylemissin..biz bu flashi attiktan sonra mesela garantiye versigimizde sorun cikarmazlarmi?? birde n8 icin v13 cikti navide gorunur mu o..benimki su anda v13 ??

Şu an hala en son v11.012 mevcut tamamen Türkiye product kodu için en stabil ve sorunsuz olan... v13.016 çıktı, Türkçesi de var ama, Türkçe kullanan başka yerler de oldugu için Türkçe var, bizim product kodumuz değil... v13.016 tamamen bizim için oldugunda, zaten düzenleyeceğim konuyu... Bu arada Navifirm'deki v13.016 dosyalarında UDA dosyası yok... Ovi yine açılmaz...

34istanbul34

34istanbul34

Üye
ben servise verdiğimde V13 yüklemişler telefona pr1.1 ... şimdi flash atarken v12 atarsam sorun oluşmaz mı?? ben ilk defa flash atacağım bundan önce hiç atmamıştım o yüzden hiç tecrübem yok:allalla:

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
daha düşük versiyonu atma.. Downgrade'ye girer ve telefon çöker... v13ün tam Türkçesi çıkınca, ben de konuyu düzenlerim; öyle flashlarsın 1 2gün sonra

34istanbul34

34istanbul34

Üye
daha düşük versiyonu atma.. Downgrade'ye girer ve telefon çöker... v13ün tam Türkçesi çıkınca, ben de konuyu düzenlerim; öyle flashlarsın 1 2gün sonra
Tamam kardeş v12 dosyalarını indiriyordum iptal ettim...artık ne zaman v13 türkiye için gelirse o zaman indirir flashlarım telefonu..Teşekkür ederim..ben telefona soft format atmıştım telefonu flashlamadan ovi mağazayı geri getirme imkanım yokmu acaba..Bu QT yi yükleyemezmiyim acaba..senin bir mesajında sanki öyle bişeyler yazıyodu da :allalla:

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
Tamam kardeş v12 dosyalarını indiriyordum iptal ettim...artık ne zaman v13 türkiye için gelirse o zaman indirir flashlarım telefonu..Teşekkür ederim..ben telefona soft format atmıştım telefonu flashlamadan ovi mağazayı geri getirme imkanım yokmu acaba..Bu QT yi yükleyemezmiyim acaba..senin bir mesajında sanki öyle bişeyler yazıyodu da :allalla:

Hard format UDA dosyalarıyla beraber QT'yi de siler; Soft format sadece QT dosyalarını siler... UDA dosyaları flash ile geri döndürülebileceği için Hard format sonrası flash şarttır; ama soft format sonrası PC'ye kuracağın Qt Programı yardımıyla Ovi'yi telefonuna geri kazandırabilirsin... vereceğim sitede İngilizce anlatım mevcut; anlamadığını sorabilirsin bana...

Hiç bir dosya kaybı yaşamazsın bu işlemle... Yüklemeleri telefon hafızasına yapmanı öneririm, Garanti konusunda için rahat olsun oyun yüklermiş gibi hisset kendini :oke:

34istanbul34

34istanbul34

Üye
Bu söylediğin siteye baktım ama pek bişey anlayamadım.. aslında benim sorunum şu soft formattan sonra anamenüde ovi store var tıklıyorum browser açılıyor ve orda bana indir butonu çıkıyo tıklıyorum indiriyor yükleniyor diyor fakat yükleme tam bitecekken "yüklenemiyor" uyarısı veriyor..sonra uygulama yöneticisinden bakıyorum yüklenmiş görünüyor...sanki hard format atınca menüde hiç ovi iconu bile yokmuş gibi anladım bazı sitelerde okuduklarımdan..

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
Normal, QT olmadığı için yüklemeyi beceremiyor işte; google translate ile çevirmeyi dene...

34istanbul34

34istanbul34

Üye
Normal, QT olmadığı için yüklemeyi beceremiyor işte; google translate ile çevirmeyi dene...
Kardeş Google ile çeviri yaptım zaten ama manyakça çeviriyor :ehe eğer basit bir işlem ise ve senin bilgin var ise sana zahmet buraya yazsan olur mu??YOKSA v13 ün naviye gelmesini mi bekleyeyim..
kardeş bu arada ben navideki dosyaları internet cafeden indirsem sonra kendi laptopuma usb bellek ile atsam ve bu işlemleri internete bağlı olmayan laptopumda yapsam olur mu?? Flashlama esnasında internet bağlantısı şart mı ?? bir de Flashlama işlemi başlayınca kaç dk sürüyor acaba çok mu uzun sürüyor?? Teşekkür ederim ilgin için..:allalla:

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş Google ile çeviri yaptım zaten ama manyakça çeviriyor :ehe eğer basit bir işlem ise ve senin bilgin var ise sana zahmet buraya yazsan olur mu??YOKSA v13 ün naviye gelmesini mi bekleyeyim..
kardeş bu arada ben navideki dosyaları internet cafeden indirsem sonra kendi laptopuma usb bellek ile atsam ve bu işlemleri internete bağlı olmayan laptopumda yapsam olur mu?? Flashlama esnasında internet bağlantısı şart mı ?? bir de Flashlama işlemi başlayınca kaç dk sürüyor acaba çok mu uzun sürüyor?? Teşekkür ederim ilgin için..:allalla:

1. dan Nokia Qt Package indir ve aç. Paketin içinde Symbian^3 için Qt 4.6 ve 4.7 olacak.
2. Her iki dosyayı da N8'in dahili belleğine kopyala
3. Yukarıdaki bağlantıdan Nokia Qt SDK indirip kur.
4. Nokia N8'i PC'ye Nokia Ovi Suite modunda bağla
5. Bilgisayar N8-00'ı tamamen tanıyınca bilgisayarda Başlat > Nokia Qt SDK > Symbian > Install QtMobility to Nokia N8 device yolunu izle
6. Telefon yüklemeyi tamamlayacak. Sonra telefonda Araçlar > Yazılım Güncellemesi yolu ile güncellemeleri indirip kur.
7. Güncelleme bitince kabloyu çıkar, dosya yöneticisine git ve Symbian^3 klasörü içindeki Qt 4.6'dan qt.sis ve qtwebkit.sis'i kur
8. Symbian^3 klasörü içindeki Qt 4.7'dan qt_4_7_0_opengl.SIS'i kur
9. Ovi Mağaza uygulamasını aç, indirme bağlantıları gözükünce indirip kur ve cihazı yeniden başlat.

Yüklemeleri de telefon hafızasına yap.(Alıntı: )

Flash dosyalarını indirmen 1 saat, flash atman 5 dk sürer...
Dosyaları indir, sonra flash atarken internet bağlantısına gerek yok...

34istanbul34

34istanbul34

Üye
Orçun kardeşim nokia Qt SDK yı bu adresten indirdim fakat bu birinci maddedeki Nokia Qt Package yi bulamadım buraya linkini yazabilir misin..onu bulunca yapıcam ama yok..Teşekkür ederim

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
Orçun kardeşim nokia Qt SDK yı bu adresten indirdim fakat bu birinci maddedeki Nokia Qt Package yi bulamadım buraya linkini yazabilir misin..onu bulunca yapıcam ama yok..Teşekkür ederim

QT 4.7 olarak ara. İçinden 4.7 ve 4.6 olarak 2side çıkar. Aynı sitede bulabilirsin

34istanbul34

34istanbul34

Üye
QT 4.7 olarak ara. İçinden 4.7 ve 4.6 olarak 2side çıkar. Aynı sitede bulabilirsin
Kardeş valla bulamıyorum ya site ingilizce o yüzden çok zorlanıyorum..sana zahmet yerini biliyosan linkini yaz da indireyim .. kusura bakma seni çok yordum bugün...üzgünüm:utan

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
içinde qt 4.7 ve 4.6 var iyi bak :D

Üst Alt