N8 ekran dondu

Sponsorlu Bağlantılar

abattal86

Üye
    Konu Sahibi
N8 ekran dondu
N8 Alalı 3 hafta oldu ama bugün ekran dondu menü tuşu çalışıyor ama ekrandokunmatiği işlemiyor

Rich4arD

Rich4arD

Üye
Dokunmatik mi işlemiyor dedin ? Telefonu kapatıp açmayı denedinmi ?

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Geçmiş olsun kardeş,umarım hemen düzelir.

abattal86

Üye
    Konu Sahibi
evet dokunmatik işlemiyor kapatıp açtım durmadan durmadan ama yine aynı :S

Rich4arD

Rich4arD

Üye
evet dokunmatik işlemiyor kapatıp açtım durmadan durmadan ama yine aynı :S
Simkartı vede hafıza kartını çıkartıp kapatıp açmayı bi dene . Simkartsız ve hafıza kartsız .

abattal86

Üye
    Konu Sahibi
çıkardım hattı dokunmatik yine çalışmıyor menü tuşu çalışıyo sadece durup dururken ne oldu buna yha ?

-alikan-

-alikan-

Üye
Dokunmatik ekran kalibrasyon ayarı yapmayı denedin mi? Ekrana dokunup ayarlara giremiyosan mouse takıp öyle yapmayı dene. Öyle bi ayar vardı sanırım onu denedin mi ekrana bi test yapıyosun o teste yanıt alabiliyo musun.?

Rich4arD

Rich4arD

Üye
çıkardım hattı dokunmatik yine çalışmıyor menü tuşu çalışıyo sadece durup dururken ne oldu buna yha ?
İlginç :hmmm

Dokunmatik ekran kalibrasyon ayarı yapmayı denedin mi? Ekrana dokunup ayarlara giremiyosan mouse takıp öyle yapmayı dene. Öyle bi ayar vardı sanırım onu denedin mi ekrana bi test yapıyosun o teste yanıt alabiliyo musun.?
N8 de dokunmatik ekran kalibrasyonu var mı ? Yoksa benmi bilmiyorum ? :allalla:

abattal86

Üye
    Konu Sahibi
o nasıl yapılıyor bir bilgin var mı ?

abattal86

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar başka yapacak bişi yokmu yoksa servise yollayacam buda bir ayda zor gelir bana yha ufff

Rich4arD

Rich4arD

Üye
mustafa

mustafa

Üye
arkadaşlar n8 de ekran kalibrasyonu olsa ne olur ki adam ekran çalışmıyor diyor nasıl girecek kalibrasyon kısmına. kronik n8 sorunları işte

Rich4arD

Rich4arD

Üye
arkadaşlar n8 de ekran kalibrasyonu olsa ne olur ki adam ekran çalışmıyor diyor nasıl girecek kalibrasyon kısmına. kronik n8 sorunları işte
Orayı girmeyi başaramaz tabikide ama orda ekran etkin olurdu .

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Kapasitif ekranlarda kalibrasyon olmaz, çünkü ekran ısıya dayalıdır. Sıcaklığı hissettiği yerden tepki verir, bu elektrik de olabilir, tam bilmiyorum(ama sıcak tencereye tepki vermedi:D) 5800 gibi resistif dokunmatikli telefonlar kalibrasyon gerektirir, çünkü bildiğim kadarıyla ekran içinde gaz bulunur. Gazın sıkıştığı yer tepki verir, ve ekran sıkışan yeri kendi hesaplayamaz, kalibrasyonla ekranın hizasını, ölçüsünü vs. hesaplar...
NOT: Bunlar benim bazı şirketlerde tanıdıklarımdan aldığım bilgiler, doğruluğu hakkında tam bir bilgim yok :)

abattal86

Üye
    Konu Sahibi
şarzdan sonra oldu dokunmatik bozuldu herhalde

uMTOku

Üye
Telefonu bırak biraz dinlensin su altıysa yada ter kapcak yere koyduysan da olur ısısı oda sıcaklığına yakın olsun ne soğuk ne sıcak bekle olmazsa zaten tek çaresi var

mraz

mraz

Üye
Şunu denedin mi: Cihazınız cevap vermiyor: Cihazınızı yeniden başlatın.Yaklaşık 8 saniye power tuşuna basılı tutun.Cihaz 3 kere titrer ve kapanır.Cihazınızı yeniden başlatın-Rehber ve mesajlar gibi hiçbir içerik silinmez(Tr kullanım klavuzu syf:9)

abattal86

Üye
    Konu Sahibi
Telefonu bırak biraz dinlensin su altıysa yada ter kapcak yere koyduysan da olur ısısı oda sıcaklığına yakın olsun ne soğuk ne sıcak bekle olmazsa zaten tek çaresi var

su falan almadı kasanın üstündeydi 18 0C oda sıcaklığında fişi takılı şarzdaydı sadece

Şunu denedin mi: Cihazınız cevap vermiyor: Cihazınızı yeniden başlatın.Yaklaşık 8 saniye power tuşuna basılı tutun.Cihaz 3 kere titrer ve kapanır.Cihazınızı yeniden başlatın-Rehber ve mesajlar gibi hiçbir içerik silinmez(Tr kullanım klavuzu syf:9)

yaptım kardeş de cihaz cevap veriyor menü tuşu çalışıyor çünkü

mustafa

mustafa

Üye
servise yolla dostum o zaman. o kadar da dedik almayın diye.

aldığım duyum doğruysa nokia n8 leri geri topluyor satılmamış olanları. arkadaşım tim sahibi ondan duydum :)