samsung i8910hd funclup(paylaşim ve destek)

Sponsorlu Bağlantılar

onekc55

Üye
birlikte gelen temayı beğenmediğimden C:\ ye başka tema yükleyip onu kullandım.

ince ayarların bazıları otomatik geliyor( sms sayısı 999,wlan gücü 4 mw,paket veri bağlantısı vs..)

V4'te KS'den dolayı ayarlar menüsüne bazen gecikmeli giriliyordu.KS problemi giderilmiş gibi..
ben yavaş KS'i beğenmedim.özellikle rehber'de v4'te tek tıklatmayla 150'ye yakın kayıt ilerliyebiliyordu.şimdi 10-15 kayıta düşmüş.hızlı KS isterseniz dosyasını yükleyiniz.
v4'te en büyük sorun pil kademelerinin düzensiz azalmasıydı.pil için bir kaç gün sonra daha sağlıklı değerlendirilmede bulunulabilir.
turbo mod menü geçişlerinde çok hızlı.fakat yeterli derecede proğram yükleyemediğimden genel hıza olan katkısını farkedemedim.
aydın hocamın söylediği gibi Fw'ler arasında farklar çok azaldı.fotoğraf çekimi ve kamera ile pek ilgilenmediğimden yorum yapamayacağım.
benim için en önemli farklar;

ROMpatcher içinde Proximity sensor patch var: konuşma sırasında tuş kilidinin devreden çıkmasını önlüyor.( telefonla konuşurken telefonu yüzümüzden uzaklaştırdığımızda tuş kilidi devreden çıkıyor. telefonu tekrar yüzünüze yanaştırırsanız tuş kilidi devreye girer.bu işlemi hızlı yaparsanız bazen yanlışlıkla telefon yanağınıza değer ve görüşme sona erer.) (başka fw kullanıyorsanız manuel yüklenebiliyor.)

menü-ayarlar-telefon-sensör ayarları içinde speaker.Functs : telefonu dik tutup "yukarı-aşağı" salladığınızda telefon hoparlörü beep sesi çıkartıp (handsfree) devreye giriyor.kulağınıza yaklaştırdığınızda hoparlör devreden çıkıyor.bir kaç defa test ettim sorunsuz çalışıyor.
ilk gözlemlerim bunlar...
iyi forumlar dilerim,

--------------- Ekleme ---------------

yukarıda yazmayı unutmuşum
slide show özelliği: seçtiğiniz resimler ana ekranda duvar kağıdı olarak 1,10,30,60 dakika yada 1 günlük periyotlarla değiştirilebiliyor
( ilk973 dostum daha önce sorduğunuz özellik.)

lk1973

Üye
oneck güzel bir değerlendirme olmuş. Turbosu dışında beni cezbeden bir şey yok. Onun içinde faenilin n2o3ündeki foto ve videodaki kalitesini bırkamam. Gerçi foto ve video konusunda bir değerlendirme yok şimdilik ama bana faenilinki çok optimal geldi. Şimdilik hxin fwsini yüklemeyeceğim.
Saygılar...

Andulin26

Üye
faenil n203 de beni galeriden sürekli atıyor daha önceki fw lerde bu sorunum olmamıştı ...

hx v5 deneyeceğim en kısa zamanda...

kenan0025

Üye
birlikte gelen temayı beğenmediğimden C:\ ye başka tema yükleyip onu kullandım.

ince ayarların bazıları otomatik geliyor( sms sayısı 999,wlan gücü 4 mw,paket veri bağlantısı vs..)

V4'te KS'den dolayı ayarlar menüsüne bazen gecikmeli giriliyordu.KS problemi giderilmiş gibi..
ben yavaş KS'i beğenmedim.özellikle rehber'de v4'te tek tıklatmayla 150'ye yakın kayıt ilerliyebiliyordu.şimdi 10-15 kayıta düşmüş.hızlı KS isterseniz dosyasını yükleyiniz.
v4'te en büyük sorun pil kademelerinin düzensiz azalmasıydı.pil için bir kaç gün sonra daha sağlıklı değerlendirilmede bulunulabilir.
turbo mod menü geçişlerinde çok hızlı.fakat yeterli derecede proğram yükleyemediğimden genel hıza olan katkısını farkedemedim.
aydın hocamın söylediği gibi Fw'ler arasında farklar çok azaldı.fotoğraf çekimi ve kamera ile pek ilgilenmediğimden yorum yapamayacağım.
benim için en önemli farklar;

ROMpatcher içinde Proximity sensor patch var: konuşma sırasında tuş kilidinin devreden çıkmasını önlüyor.( telefonla konuşurken telefonu yüzümüzden uzaklaştırdığımızda tuş kilidi devreden çıkıyor. telefonu tekrar yüzünüze yanaştırırsanız tuş kilidi devreye girer.bu işlemi hızlı yaparsanız bazen yanlışlıkla telefon yanağınıza değer ve görüşme sona erer.) (başka fw kullanıyorsanız manuel yüklenebiliyor.)

menü-ayarlar-telefon-sensör ayarları içinde speaker.Functs : telefonu dik tutup "yukarı-aşağı" salladığınızda telefon hoparlörü beep sesi çıkartıp (handsfree) devreye giriyor.kulağınıza yaklaştırdığınızda hoparlör devreden çıkıyor.bir kaç defa test ettim sorunsuz çalışıyor.
ilk gözlemlerim bunlar...
iyi forumlar dilerim,

yukarıda yazmayı unutmuşum
slide show özelliği: seçtiğiniz resimler ana ekranda duvar kağıdı olarak 1,10,30,60 dakika yada 1 günlük periyotlarla değiştirilebiliyor
( ilk973 dostum daha önce sorduğunuz özellik.)
mrb, hocam bu turbo moduna sorunsuzca girdiniz yani, ben fw yi yükledim ama ilk acılısta internet baglantısı cıktı, ondan sonra rstart kapanma olayı cıktı, tabiki 1 defa cıktı sürekli deyil. turbo moduna girmeye calıstım ama tam girecekmiş gibi yapıp girmiyor, bunları görünce telefonumu tekrar güzel bir temizledim yeniden fw yi kurdum, fakat aynı sorunu 1 kez yine gördüm. telefonumu formatladım dedımkı belki düzelir nafile. turbo moduna girmek istedıyımde, tam girecekmiş gibi oluyor ama girmiyor, geri cıkıyor. baskada bir sorun yasamadım, menü gecişleri felan güzel yani.
bende tekrar faenil 203 e geri döndüm. sizde buna benzer bır sorun oldumu? yada baska bir yontemımı var turbo moduna girmek icin.
simdiden tesekürler cevap icin

mtokey

mtokey

Üye
bana debrand yapımı konusnda yardımcı olabilrimisiniz?

orcunakyol

orcunakyol

Üye
bana debrand yapımı konusnda yardımcı olabilrimisiniz?

Üstadlar sana daha iyi bilgi verecektir ama bence biraz daha bekle bir kaç gün gibi.Sonra hxv5 yüklemeni tavsiye ederim şahsn.

mtokey

mtokey

Üye
Üstadlar sana daha iyi bilgi verecektir am bence biraz daha bekle bir kaç gün gibi.Sonra hxv5 yüklemeni tavsiye ederim şahsn.
Hmm bu fikri göz önünde bulunduracağım teşekürler bilgi için...

ahenk

ahenk

Üye
    Konu Sahibi
Hmm bu fikri göz önünde bulunduracağım teşekürler bilgi için...

Konunun ilk msjını okuyun gerekli dosyalar ve bilgi mevcut anlamadıgınız noktayı sorun detaylı anlatıldı ama yinede siz iyi bakıp ön hazırlıkları yapın driverleri falan kurun yine burdan yardımcı oluruz

iyi forumlar

mtokey

mtokey

Üye
Konunun ilk msjını okuyun gerekli dosyalar ve bilgi mevcut anlamadıgınız noktayı sorun detaylı anlatıldı ama yinede siz iyi bakıp ön hazırlıkları yapın driverleri falan kurun yine burdan yardımcı oluruz

iyi forumlar
samsung i8910hd funclup(paylaşim ve destek)

Maxicep.com - samsung i8910hd funclup(paylaşim ve destek) Şebeke:
HSUPA 5.76Mbps, HSDPA 7.2Mbps, EDGE, GPRS, UMTS
Ebatlar: 123 x 58 x 12.9mm
İşletim Sistemi : S60 5.0 | Tam dokunmatik arayüz
Ekran : 3.7" 16M Tam Dokunmatik qHD AMOLED (360x640px)
Kamera: 8MPx + CIF (ikincil) + AF | Güçlü LED - Yüz tanıma - Panorama
Video: 24fps@HD(1280 x 720p) Video kayıt | DivX / XviD / H.263 / H.264 / WMV / MPEG4, RV desteği | DLNA & HD TV Out
Ses: RDS'li FM Radyo | MP3/ AAC / AAC+ / eAAC+ / WMA / RA desteği | Çift Stereo Speaker & DNSe 2.0
Batarya: 1500mAh
Hafıza: 8GB & 16GB Flash Hafıza + 32GB'a kadar artırılabilir microSDHC™ slotu
Bağlantı: Bluetooth v2.0, USB 2.0, Wi-Fi
Diğer: GPS / S-GPS / Xtragps ile Navigasyon, Proximacy, Işık Sensörü, Pusula, Accelerometer, TouchWiz UI ve Widget desteği

samsung i8910hd kullanıcıları soruları sorunları güncel ve customfw program ve istekleri bu başlikta toplıyalım sorularınıza bilgim dahilinde cevap vermeye çalişicam ayrica diger tecrübeli üyelerle sorunlarımıza çözüm bulunacagına inaniyorum saygı ve sevgi çerçevesinde

iyi forumlar

debrand nedir? nasıl yapılır

debrand yani flaslama cihazımızın içinde bulunan yazılımı değistirmedir
bu işlemde risklidir yapılması durumunda anlatacagımız talimatlara harfiyen
uyulması ve dizüstü pc yada güçkaynagı bulunan bir masa üstü pcde
yapılmalıdır aksitaktirde elektirik kesintisinde cihazınız ciddi zararlar görür
flaşlama işleminde cihazınız garanti dısı kalir ancak servise verme aşamasında
tekrar cihazınıza orjinal yazılımını yükliyerek servise yollar ve garantisinden
yararlanabilirsiniz iki türlü flaşlama işlemi vardır ilki klasik yani
symbian toll flashing programıyla yapılır ve yanlızca orjinal yazılıma geçişte uygulanır
aşagıdaki videoda berkans adli bir arkadaşimiz anlatmiştir kendisine teşekkür ederim
ikincisi gayet basit xp yüklü bir pcde (virtualpc yada wmvare üzerinden sanal xp ilede yapılır)
aşagıda vermiş oldugum tüm driver setup'larını kurup pcnizi driverleri görmesi için yeniden başlatın
ve kurmak istediginiz fwyi çaliştırın cihazınızı bootmoda alın (bu moda girmesi için cihaz kapalı iken ses açmatusu
tus kilidi ve açmadügmesine mavi ekran gelene kadar basılı tutun )ve pcye data kaplosu ile baglayın
açmıs oldugunuz programada DOWNLOAD butonu aktiv olunca ona basın ve işlemin bitmsini bekleyin
kısaca özetledim sorularınız olusa yine yardımcı olunacaktır

anlattıklarımdan ben ve forum sorunlu degildir yapacak kişinin kendi iradesindedir
ben sadece nasıl yapıldıgını anlattım ve kendim enaz 30 defa bu işlemi yaptım
tereddüt duyar yada pek bilgi sagibi olamadıysanız denemeyin ben cihazınızdan
daha iyi faydalanmanız için hazırlanan özel yazılımların nasıl yüklenecegi hakkında
bilgi verdim çok bilindik bir yöntemdir ve çogu kullanıcı bu işlemi yapar

iyi forumlar
bu video klasic debrand içindir özel fwlerde bu işlem gerekmez
klasic debrand video

symbian tollflashing

debran için gerekli dosyalar birkez yüklemeniz yeterli ve tüm setupları kurun
daha sonra yükliceniz fwler için driverleri yüklemenize gerek yok
burda
bu iki linki indirdim programları yükledim ama sybian rom programı aşamasında takılı kaldım :bilmm

ahenk

ahenk

Üye
    Konu Sahibi
symbian tollflashig size gerekli dgil alttaki i8910 driver dosyasını indirip içinde ki tüm setup dosyalarını kurun

mtokey

mtokey

Üye
kurdum bütün dosyaları evet ? :hmmm

orcunakyol

orcunakyol

Üye
hxv5 türkçe çıktı !

Flash-patches: (compatible with all localizations for HX-V5) Flash after BASE-package is flashed (if needed)

ungood20

ungood20

Üye
yükleyecem derken finallere geldi cattı.2 hafta sonra artık;)
kinetik zaten cok cok abartılıydı 1000 tane felan kaydırıyor gözüküyordu =) .150 den bahsediliyor buda cok
10 bile iyidir.kinetik olsun yeterli b icin
costomlar bu yüzden itici geldi tabi kinetiksizde hic olmaz.
ne o öyle cok bariz cakma telefonlar gibi cok fazla özentiye kacılıyordu önceleri.
bu costomları yapanların yaşını?bu yüzden =) bilen varmı?
artık iyi b icin

orcunakyol

orcunakyol

Üye
Andy yuzune bakılırsa 25-30lu yaşlar gibi geldi bana : )

onekc55

Üye
mrb, hocam bu turbo moduna sorunsuzca girdiniz yani, ben fw yi yükledim ama ilk acılısta internet baglantısı cıktı, ondan sonra rstart kapanma olayı cıktı, tabiki 1 defa cıktı sürekli deyil. turbo moduna girmeye calıstım ama tam girecekmiş gibi yapıp girmiyor, bunları görünce telefonumu tekrar güzel bir temizledim yeniden fw yi kurdum, fakat aynı sorunu 1 kez yine gördüm. telefonumu formatladım dedımkı belki düzelir nafile. turbo moduna girmek istedıyımde, tam girecekmiş gibi oluyor ama girmiyor, geri cıkıyor. baskada bir sorun yasamadım, menü gecişleri felan güzel yani.
bende tekrar faenil 203 e geri döndüm. sizde buna benzer bır sorun oldumu? yada baska bir yontemımı var turbo moduna girmek icin.
simdiden tesekürler cevap icin

günaydın,
özetlemek gerekirse;
ilk kurulumda fw 'yükleme işlemi bittiği an telefon kendiliğinden açılıyor.ilk gelen ekranda ülke-bölge seçimi(select current region) işlem yapmadan bekleyiniz.
yaklaşık 1 dakika içinde connection penceresi açılacak "cancel" seçiniz.
30 saniye içinde "phone will restart to finish installation" yazısı ekrana gelecek.
ok.dedikten sonra telefon kapanıp açılacak.
turbo modu tıklatırsanız ekran kararıp tekrar açılıyor.bu çalıştığının göstergesi.
herhangi bir menü ekranı yok. telefonu kapatıp açtığınızda devreden çıkıyor.

hatırlatma;
menü-ayarlar-telefon- ekran menüsü içinde
ışık zaman aşımını 1 dakikaya ayarlı...10 saniye yapınız
ekran kararma zamanı 1 dakikaya ayarlı... 5 saniye yapınız.
menü-ayarlar-telefon- sensor settings-motion settings
speaker.functs işaretlemeyi unutmayınız.

ayrıca birlikte gelen tema yerine orj Precision tema benzeri(Precision_theme_sceriffo_final)
yüklemek isterseniz; (hyperX sitesinden alınmıştır)

iyi forumlar dilerim.

mtunc52

mtunc52

Üye
Merhaba herkese, faenil n2o3 turkçe paketi şu ana kadaraki en iyi fw dir. tavsiye ederim.HX v5 ,scx nanox da dahil hepsini kurmuş biri olarak n2o3 tavsiye ederim süper hız ve sorunsuz fw dir.

onekc55

Üye
JPEG, PNG, BMP, GIF, ( Birçok desteklenen görüntü formatı)
ayarlanabilir zamanlı slayt gösterisi, Geçerli klasördeki fotoğrafları küçük gösterme gibi
pek çok özelliği bulunan başarılı bir fotoğraf gösterici.

ahenk

ahenk

Üye
    Konu Sahibi
n2o3 kullananlar Z/saund içinden kendi zilsesini buraya ekleyebilirse sevinirim

iyi forumlar

kenan0025

Üye
günaydın,
özetlemek gerekirse;
ilk kurulumda fw 'yükleme işlemi bittiği an telefon kendiliğinden açılıyor.ilk gelen ekranda ülke-bölge seçimi(select current region) işlem yapmadan bekleyiniz.
yaklaşık 1 dakika içinde connection penceresi açılacak "cancel" seçiniz.
30 saniye içinde "phone will restart to finish installation" yazısı ekrana gelecek.
ok.dedikten sonra telefon kapanıp açılacak.
turbo modu tıklatırsanız ekran kararıp tekrar açılıyor.bu çalıştığının göstergesi.
herhangi bir menü ekranı yok. telefonu kapatıp açtığınızda devreden çıkıyor.

hatırlatma;
menü-ayarlar-telefon- ekran menüsü içinde
ışık zaman aşımını 1 dakikaya ayarlı...10 saniye yapınız
ekran kararma zamanı 1 dakikaya ayarlı... 5 saniye yapınız.
menü-ayarlar-telefon- sensor settings-motion settings
speaker.functs işaretlemeyi unutmayınız.

ayrıca birlikte gelen tema yerine orj Precision tema benzeri(Precision_theme_sceriffo_final)
yüklemek isterseniz; (hyperX sitesinden alınmıştır)

iyi forumlar dilerim.
oneck hocam cevaplarınız icin cok tesekürler. ozaman benim yüklediyim fw dede bir sorun yokmus, sadece nasıl uygulanacagını bilmek gerekiyormus. ozaman hx v5 yükliyim, nasıl olsa türkceside yayınlandı. :)

Üst Alt