GPS Çalışmıyor

Sponsorlu Bağlantılar

haydar006

Üye
    Konu Sahibi
GPS Çalışmıyor
Suudi arabistandan bir tane n900 getirttim. Bir kaç gündür karıştırıyorum. GPS uydusuna bir türlü bağlantı kuramıyor. Yer belirleme çaışmıyor. İnternet varken haritada gezip duruyorum. Bir kaç tane GPS uygulamsıda indirip çalıştırdım. Hiç birinde uydudan konumu belirme çalışmadı. Yerimi bulma çalışmıyor.Arayıp duruyor. Bi Sonuç yok.

Forumda n97 ile ilgili

http://www.maxicep.com/symbian-destek/n97-gps-yardim-334515.html

buradaki yazıyı okuyunca canım sıkılmadı değil.

Bazı bölgelerde satılan telefon makinalarında GPS deaktif ediliyormuş.(Ülke anlaşmalarına göre) Yada hiç böyle bir donanım takılmıyor dediğine göre.
Şimdi elimdeki Nokia N900 de GPS varmı şüpheye düşmedim değil, yada varsa deaktif edilmişse nasıl düzeltebilirim. GPS ile ilgili donanıma bakacağım yer neresi acaba...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...Slm

Birde forumda bir sayfa açılıp İngizce bir mail metni hazırlansa, Nokia'ya bu maili gönderip türkçe dil desteğini aktif etmeleri yönünde baskı yapılsa nasıl olur?

kurt42

Üye
GPS ayarlarında Tümleşik GPS seçerseniz sorun çözülebilir..

ucahmetuc

ucahmetuc

Üye
gps konusunda benzer bir sıkıntım mevcut. ancak benim cihazda hat yok (kayıt ettiremedim daha). o yüzden geç bağlanıyor olabilir. arkadaşımın kullandığı n97de a-gps kapalıyken bağlanma süresi 5-10dklara çıkabiliyor. a-gpsi açtığımızda ise 5sn gibi bir sürede bağlanıyor. belki n900'lerin a-gps'i yazılımsal olarak daha aktif olmamıştır(?). onun dışında türkçe dil desteği 3. parti yazılımla eklenebiliyor. buradan aranel surion arkadaşımıza teşekkür ediyorum tekrar. depo da turkish diye arat çıkar. neredeyse herşey türkçe oluyor..

alfa217

Üye
çalışmaz tabi adı nokia :ehe

murattiy

murattiy

Üye
sygic mobile maps i kurup tekrar dene.ilk baglanti 5-10 dakika surebiliyor donanim eksikligi oldugunu sanmam

YuZaRSiFTaN

YuZaRSiFTaN

Üye
kapalı alanlarda yani dahada acıkcası bulutlu havada bile calısmıyor kaldıki kapalı alanda calıssın ayrıca bu aralar nisan ayındayız yani genelde heb havaların kapalı oldugu ve bulutlu oldugu bir dönemdeyiz aydayız o yüzden bulutlu havalarda gps calısmıyor

alfa217

Üye
kapalı havalarda çalışmıyormu o nasıl bir gps anteni.gerçi nokianın yapacağı ancak bu kadar olur.sen bir htc al kardeş karda kışta bile yolunu bulsun

murattiy

murattiy

Üye
HTC mükemmel gerçekten arkaşım turkcell kampanyasından HTC aldı 7 gün sonra ekran sizlere ömür.Servise gitti servisin söylediği cebinizde taşımayacaksınız bozulur garantisi yok demiş.Bumudur htc evet budur.7 günde bazulan telefon ve mükemmel servis garantisi.HTC kullanıyorsan dikkat et cebinde taşıma pamuğa bezeyip cam fanusta tutman gerek

bu arada n900 son sygic map ile bulutlu havayı geç evin içinde dahi çok net çekiyor

YuZaRSiFTaN

YuZaRSiFTaN

Üye
bu arada n900 son sygic map ile bulutlu havayı geç evin içinde dahi çok net çekiyor

maşallah kardes bende sygicde kullanıyorum ama o dediğinde olmuyor bende

sende öyleyse maşşallahın var demekdir :)

haydar006

Üye
    Konu Sahibi
bloke olmasin diye karti takmamistim.kayit yaptirdiktan sonra sim karti taktim.aninda calisti. valla gpsi yok diye verdigim paraya aciyacaktim yoksa. slm

YuZaRSiFTaN

YuZaRSiFTaN

Üye
bloke olmasin diye karti takmamistim.kayit yaptirdiktan sonra sim karti taktim.aninda calisti. valla gpsi yok diye verdigim paraya aciyacaktim yoksa. slm

gps si var lakin brak icerde cekmeyi bulıutlu havada dahi cekmiyor:bann:

alfa217

Üye
HTC mükemmel gerçekten arkaşım turkcell kampanyasından HTC aldı 7 gün sonra ekran sizlere ömür.Servise gitti servisin söylediği cebinizde taşımayacaksınız bozulur garantisi yok demiş.Bumudur htc evet budur.7 günde bazulan telefon ve mükemmel servis garantisi.HTC kullanıyorsan dikkat et cebinde taşıma pamuğa bezeyip cam fanusta tutman gerek

tutupta arka cebinde taşırsan öyle bi cihazı zarar görür tabi nokia olsada sağından solundan gıcırtı gelmeye başlar kapaklar yerinden fırlardı bende oldu ordan biliyorum

kurt42

Üye
o zaman takoz telefon almanız gerekecek 3310lar uygun olabilir

alfa217

Üye
nokianın en iyi telefonu hiç bi derdi yok alın kurtulun tabi:aha:

jarmen-kell

jarmen-kell

Üye
bende bağlayamadım geçen bir denim dedi bir türlü bağlantı sağlayamadı gps önceden 5800 vardı direk bağlanırdı sorunsuz bunda neden bağlanmıyor bir ayar sorunu mu var?

enolaguy

Üye
İlk baglanti 5 dakika surebiliyor, ama bulutlu havada falan cekmiyor diye birsey yok ve n900 kiyas gerekirse navigasyonda ipad den iyi calisiyor

haydar006

Üye
    Konu Sahibi
telefonu yapanlar çok namussuz yav.. internete bağlı olunca çok kısa sürede gps sinyal buluyor. internet yoksa işin yoksa bekle...

grimser

Üye
az önce denedim gpsi, çok kısa sürede bağlandı ve konumumu sapma olmadan buldu

wifi/3g kapalı, telefon pencereye yakın konumda

ahmethan046

ahmethan046

Üye
az önce denedim gpsi, çok kısa sürede bağlandı ve konumumu sapma olmadan buldu

wifi/3g kapalı, telefon pencereye yakın konumda

dostum eğerki security update yüklemesi yaptıysan ki bunu yapanlar da genel sorun dur gps in çalışmaması
bilgilerinize

Takipçi Satın Al

Üst Alt