SAMSUNG B7320 OmniaPro / Özellikleri - İşlevleri Hakkında Yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kesinlikle var. Aslında telefonla ilgili bildiğim her şeyi buraya yazmak isteği beni yakıp kavuruyor ama o kadar çok şey var ki yazılacak, inanılmaz üşeniyorum. En iyisi teker teker başlamak ve en önemlisiyle başlamak. Bildiğimiz gibi telefon Windows Mobile 6.1 işletim sisteminde. 1-2 hafta önce bu telefon için Windows Mobile 6.5 update çıktı. Fazla bir değişim yok fakat kesinlikle yüklenmeli bana göre.

Link:

--------------- Ekleme ---------------

Merhaba arkadaşlar,

Telefonla ilgili bilmemiz gereken bir başka konu ise Application Unlock konusu. Bazı programları yükleyebilmek için telefonu Application Unlock yapmamız gerekiyor. Bu durum kesinlikle garantiyi etkilemiyor ve sadece bir program olduğu için kolayca kaldırılıp tekrar yüklenebiliyor. Nasıl yapıldığına gelince; Verdiğim linkteki dosyayı telefonunuza atın. Dosya yöneticisinden attığınız dosyayı bulup çalıştırın ve programı yükleyin. Program yüklendikten sonra "Ayarlar" menüsü altındaki "Programları Kaldır" menüsünden son yüklenen programı kaldırıyoruz ve telefonumuz Application Unlock yapılmış oluyor.

Link:
Bilgiler için teşekkürler. Bence biraz zamanınızı ayırıp da yazarsanız faydalanan pek çok kişi olur :) Merakla bekliyoruz oyun-program paylaşımlarınızı. Ben hâlâ standart programlardayım mesela :)

feriha

Üye
Merhaba, ben de bu telefonu yeni aldım birka sorum olucak
-İnterneteki sayfaları düzgün görüntüleyemiyorum sanırım java yüklemem gerekiyor nasıl yükleyeblirim.
- mini.opera.com sitesine girdim ama, uyumlu telefonların içinde b7320 yoktu. bu yüzden yükleyemedim ne yapmam gerekiyor.
- Bazen telefonda 3G ve E işaretleri oluyor. Bu internete bağlı olduğum anlamına mı geliyor yani faturama yansırmı.
şimdilik bu kadar Yardımcı olablirseniz çok sevinirim.

anilakarsu93

anilakarsu93

Üye
@feriha

-Internetteki sayfaları görüntülemek için telefonla birlikte gelen IE programını kullanmanızı tavsiye etmem çünkü çok sınırlı bir gösterimi ve yavaşlığı var. Bu yüzden telefonunuzda Skyfire ya da Opera programlarını kullanın.
-Opera'nın 8.65 versiyonu telefonu desteklemektedir. Internetten arayıp bulursanız telefonuza atıp çalıştırabilirsiniz.
-3G veya E yazması 3G ya da Edge kullandığını gösterir. Bu internete bağlı olduğunuz anlamına gelmez. Internete bağlı olduğunuzu soldaki kapatma düğmesine basıp kablosuz bağlantılara girdiğinizde TurkcellInternet ve ya TurkcellWap yazıyorsa anlayabilirsiniz.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Telefonla ilgili bilmemiz gereken bir başka konu ise Application Unlock konusu. Bazı programları yükleyebilmek için telefonu Application Unlock yapmamız gerekiyor. Bu durum kesinlikle garantiyi etkilemiyor ve sadece bir program olduğu için kolayca kaldırılıp tekrar yüklenebiliyor. Nasıl yapıldığına gelince; Verdiğim linkteki dosyayı telefonunuza atın. Dosya yöneticisinden attığınız dosyayı bulup çalıştırın ve programı yükleyin. Program yüklendikten sonra "Ayarlar" menüsü altındaki "Programları Kaldır" menüsünden son yüklenen programı kaldırıyoruz ve telefonumuz Application Unlock yapılmış oluyor. Link:
Dediğiniz gibi yükledim. Programları kaldır bölümüne gidim ve yüklenmiş olan SotiMobi Control Device Agent dosyasını kaldırdım. Onun haricindekiler zaten benim diğer prolarımdı.
Oldu mu yani şimdi :hmmm

feriha

Üye
Merhaba cevaplarınız içi teşekkürler daha sorularım var :)
- Telefon kapalıyken alarm çalmıyormu, bu sabah şe geç kalıyodum da :), umarım ben ayarlayamamışımdır
- Telefon şarja takılıyken arama yapamıyor muyuz

anilakarsu93

anilakarsu93

Üye
@feriha

-Telefon kapalıyken alarm çalmıyor maalesef.
-Telefon şarja takılıyken arama yapabilirsiniz. Bu konuda sizde bir sorun olmuş sanırım.

feriha

Üye
alarm çalmaması kötü gerçekten.

Evet telefonumda bir sorun var. Bazen arama yapılamıyor, beni arayanlar da ulaşamıyor. Hat var gibi görünüyor. kablosuz bağlantı ayarlarında da telefon açık görünüyor ama arama yapılamıyor ve internete de girilemiyor. Biriki ekranda da takıldığını farkettim

Bunun gibi bir sorunla karşılaşan var mı acaba, servise göndermek istemiyorum uzun sürer diye korkuyorum ama başka çare yok galiba

big_printer

Üye
alarm çalmaması kötü gerçekten.

Evet telefonumda bir sorun var. Bazen arama yapılamıyor, beni arayanlar da ulaşamıyor. Hat var gibi görünüyor. kablosuz bağlantı ayarlarında da telefon açık görünüyor ama arama yapılamıyor ve internete de girilemiyor. Biriki ekranda da takıldığını farkettim

Bunun gibi bir sorunla karşılaşan var mı acaba, servise göndermek istemiyorum uzun sürer diye korkuyorum ama başka çare yok galiba

Sanki bende de oluyor bu durum.. arada ama..

Ben bu ara kartın batarya altında olmasına bir anlam veremedim, bu kadar işlevsel bir ürünün bataryasının altında cd card ın olması cok büyük noksanlık kim ne derse desin..

yani bazı şeyleri çözmeye başladım, cd den kurulan proğram güzel, yani pc nizde ne tür video formatı varsa kendine uygun hale getirip , telefonunuza atabiliyorsunuz.

birde, office uygulamaları hoşuma gitti, yakınlaştırması var,

hala araştırmalarım sürüyor, bir kaç gündür elimde z aten ürünü yeni aldım.

Samsung un bu ürünü güzel , biz almış bulunduk , ama içimde bir his varki
bu ürünler çok ucuzlayacak, bizde aldığımıza pişman olcak gibiyiz..
Bu telefon tutulmaya başlayınca şöyle izliyorunm da 1000 tl den kapı açan nokia 71 için
aynı seviyeye indirdi nerdeyse telefon fiyatını, belki dahada rekabet kızışacak, bakalım neler olcak.. ama telefon değil sanki bilgisayar.. :op:

feriha

Üye
Evet özellikleri gerçekten çok güzel görünütüsü de öyle. ama sanki bu kadar teknolojik bir alet yapılırken en basit şeyler unutulmuş gibi. Ucuzlama olayı doğru, ama bu bütün cep telefonları için geçerli, yeniler çıkıtıkça aşırı ucuzlama oluyor yapıcak bişey yok :)
Benim telefondaki sorun da aradabir oluyordu ancak şimdi sürekli hale geldi. bugün servise götürüyorum.umarım fazla bekletmezler.

0utlaw7

Üye
vallahi ben wirelessten internete girebilmek için bile uraştım çünkü turkcellden giriyordu
msn e wirelessten giriyordum 1 gün uraştım ve mutlu son :)

siz bu telefonda opera kurabildinizmi ilk defa windows sürümlü telefon kullanıyorum :)

rehbere kayıt sanırım yok telefonu kayıt ettikten sonra kopyalanıyor sanırım birde gönderdiğimiz mesajları göremiyoruz herhalde

internet açık kalınca tarayıcıdan çıkmak yetmiyor görev yöneticisi açık kalıyor ordan kapattıktan sonra bağlantı ayarlarına gelip cep verisini kesmemiz gerekiyor sanırım sizde ip ucu verirseniz sevinirim :)

Merhabalar bende B7320 kullanıcısıyım size bi sorum olacak.Wİ-fi açık olmasına rağmen waptan bağlanıyor ve kontörümden ücretlendiriliyor.Sim kartı çıkardım wi-fi den bağlandım msne girdi fakat explorerı çalıştırmadı.wi-fi ayarlarına giriyorum wi-fi bağlandı olarak gözüküyor ama turkcell wap sürekli açık kapatsam bile tekrar explorerı açınca açılıyor.Ne yapmam gerek s,z çözümü bulmuşsunuz sanırım yardımcı olursanız sevinirm teşekkürler.....

msanli68

Üye
Sayın Outlaw,
İnternetten Wi-Fi ile dolaşmak istersen aşağıdaki yolu izle.
Başlat=>Ayarlar=>Bağlantılar=>Kablosuz Yöneticisi=>Telefon "bu özelliği açık konumuna getirmen yeterli"
Kolay gelsin.

===
Ben bu telefonu alalı daha bir hafta oldu ve bende alışma aşamasındayım.

● aLuvi ●

Üye
Hayırlı Olsun ATA abi .. İyi Aramalar =)

thebekothe

thebekothe

Üye
Öneriniz için teşekkürler ama benim mesajlar önemli. Bu hatası kötü olmuş, ben yolu vardır sanıyordum.

Bir de en çok sorulan şeylerden birisi, bana da çok soruluyor, telefon hafızasına telefon numarası kaydedilemiyor mu?.. Sanırım telefon hafızası denen outlook kişisi olarak kaydet seçeneği... Ama eski telefonumun sim kartını takıp sim hafızasından numaraları çekmek istediğimde olmuyor...

ben onu buldum kaydederken bi 1 e basın telefona kaydediyor

derya7320

Üye
samsung b7320 omnia pro ( 2 gb hafıza kartı + route 66 navigasyon hediye )

[ımg]http://images.hepsiburada.com/assets/telefon/500/telcepsamb7320o.jpg[/ımg]

[ımg]http://images.hepsiburada.com/assets/telefon/500/telcepsamb7320o-1.jpg[/ımg]

alışmak oldukça zor klavyeye ama güzel telefon.
özellikle iş dünyasında olup da outlook'tan sürekli olarak e-postalarına ulaşmak isteyenler için :)

şimdi bir internet paketi lazım bana turkcell'den...
uygun olan :hmmm

telefon hakkında görüş ve önerilerinizi alabilir miyim arkadaşlar?

selam ben de 1 ay evvel aldım...çok güzel bir telefon... Ben internet paketi almadım. Evde wıfı ile bağlanıyorum.zaten daha ınternete ihtiyac duyacak bir durumum olmadı..sadece maillerimin aktifliği için önemli o kadar:) msn yüklü...mobilmarket yüklersen oradan bir çok uygulama indirebilirsin ama hepsi internet ile çalışıyor.ben bu sitede bir sürü oyun olan yer buldum...saolsun bir arkadaş paylaşmış...bir dünyada duvar kağıdı tema buldum... Ben şmdi güzel programlar arıyorum...sen bulursan bana da gönderir misin....

Siteye samsung java oyunlar diye yaz ekleyen arkadaşlar var...jar ve .jad uzantılı olanları telefonuna at ve kur:)

güle güle kullan....

merhaba arkadaşlar,

yaklaşık 3 aydır bu telefonu kullanıyorum ve telefon ile ilgili aklınıza gelebilecek her şeyi biliyorum. Bir sorununuz ya da sorunuz olursa çekinmeden buraya yazın. Her türlü yardımlarımı yaparım. Iyi günler

selam ben de 1 aydır kullanıyorum bu telefonu..memnunum ama eşimdeki ıphonu görünce kıskanmıyor da değilim hani :)

o kadar güzel programlar ; oyunlar ; temalar indiriyor ki benim telefon fabrika ayarları modunda :) sadece mp3 ve resimlerimiz var o kadar....
şimdi bu sitenin yardımıyla oyunlar ve duvar kagıtları indirdim ama program yuklemek istiyorum...nereden bulucam ??? Girdiğim sitelerden indirdiim bir dünya şey hep uygun formatta değil diye hata verdi...telefonu 2 ay kullanan birinden 2.el olark aldım. Kutusunda tertemizdi. Windows 6.5 e yükseltmiş... Neler yüklemem gerek bilmiyorum...

Pil bende de çabuk bitiyor... Gece bitiyor ve kapanıyor...alarm çalmaz korkusuyla hemen şarja takıyorum...

Bildiğin farklı şeyler ve program indirilecek yerler varsa paylaşmanı rica ederim...

Teşekkürler.

onehalf

Üye
Slm arkadaşım, ben de yaklaşık 10 gündür kullanıyorum bu telefonu, her şey çok güzel. Ama benim sorunum mesaj geldiğinde hiçbir uyarı vermemesi. ilk geldiğinde de öyleydi windows 6.5 yükledim gene aynı. tüm ayarlar normal ama ses yok...

Merhabalar bende B7320 kullanıcısıyım size bi sorum olacak.Wİ-fi açık olmasına rağmen waptan bağlanıyor ve kontörümden ücretlendiriliyor.Sim kartı çıkardım wi-fi den bağlandım msne girdi fakat explorerı çalıştırmadı.wi-fi ayarlarına giriyorum wi-fi bağlandı olarak gözüküyor ama turkcell wap sürekli açık kapatsam bile tekrar explorerı açınca açılıyor.Ne yapmam gerek s,z çözümü bulmuşsunuz sanırım yardımcı olursanız sevinirm teşekkürler.....

Ayarlar - bağlantılar - GPRS - turkcell ınternet ya da vodafone ınternet - bağlantı hedefi - internet ayarını - iş yeri- yap. böylelikle gprs ten net e çıkış yapamazsın...

Sen bu ayarı internet yapmadığın sürece gprs ten net e girmez kontürlerin de gitmez. wireless tan rahatça bağlan

big_printer

Üye
Mobile 6.5 e yükseltecem ama nasıl yapcam net sırası ile tarif eden yokmu..

birde ben hiç bir özelliğini kullanamıyorum yaa, ne olcak böle, route 66 yı nasıl kurcam..

onuda adam akıllı sırası ile anlatacak varmı

:allalla:
:megafon:

anilakarsu93

anilakarsu93

Üye
-Telefon tam şarjda olsun
-internetten upgrade programını indirin
-telefonu bilgisayara bağlayın
-programı çalıştırın

rezzanT

rezzanT

Üye
Herkese iyi günler :)

Dünden beri yüzlerce kontörümü harcayan telefonum ile hala cebelleşmeye devam ediyorum. Hani kızlar teknoloji özürlüsü olur derlerdi de inanmazdım -ama burada aynı sorunları yaşayan erkekleri görünce de içim ferahladı :P- açıkçası bu telefonun dilini bir türlü anlamıyorum;

windows işletim sistemli, peki kabul, ama neden girişler ve çıkışlar bu kadar karmaşık? bi kere "bitti" demediğimizde programdan çıkmamız gerek, geri geri yaparak çıkmak hiçbir işe yaramıyormuş onu öğrendim. Saat başı görev yöneticisine psikopatça hamlelerde bulunuyorum.

wi-fi özelliğini hala kullanabilmiş değilim, kablosuz ağ var, evimde kablolu bilgisayar kullandığım için hiç uğraşmamıştım kablosuzla. sanırım tüm ayarları yapamıyorum, şifreyi ve kullanıcı adını yazdım, başka da bişey bilmiyorum zaten. wi-fi ayarlarında bağlan dedikten sonra bağlanıyor, fakat görünürdeki bağlantıyı hangi programlarca kullanabilirim bilmiyorum. Explorer'dan giriş yapıyorum fakat "internet bağlantınız düzgün yapılandırılmamış. bağlantılar içindeki ayarlarınızın doğru olduğunu onaylayın" diyor. Avea'ya tek günde yüz kontör yedirince içime oturmuştu ve ben de tüm gprs-wap ayarlarını değiştirdim. Abidik gubidik şeyler yazdım şifrelere, kullanıcı adlarına vs. Şimdi hem wapa giremiyorum hem de wi-fi olacak zımbırtıya. Vah başıma gelenler.. Kendi hotmail adresimle telefonu eşleştirmiştim ona müteakip 5 saat içinde gelen bütün maillerimi mesaj gibi güzel güzel okudum gönderdim lakin sonu kötü oldu. Tek seferde 80 kontör düşer mi bir insanın hattından? Gözün çıksın avea.

Biraz ciddiyetsiz gelebilir mesajım ama konu benim için ciddi. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. en azından wi-fi ayarlarını yapabilme hususunda. Sonra takıldığım bir yer olursa parmak kaldırıp soracağım. :naughty::naughty:

wi-fi özelliğini hallettim, fakat şimdi de email ayarlarını yapamıyorum. Yani hesaplarım için giriş iletiler>e-posta ayarları>kullanıcı adı+şifre yazıp ileri dediğim vakit hotmailin wap giriş sayfasına yönlendiriliyorum internet explorer aracılığı ile. Sanırım bişeyleri bozdum fakat düzeltemiyorum.

Bu makineyi sıfırlamak/resetlemek için bir kod var mı acaba? Henüz üç gündür kullanılıyor zaten. Herşeye baştan başlasam iyi olacak.

anilakarsu93

anilakarsu93

Üye
@RezzanT

Başlat - Ayarlar - Diğer - Güvenlik - Diğer - Ana Temizleme - Şifre:0000 - Aygıt - Evet

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bir parantez açmak istiyorum. Telefonunuzda;
"telefon" "bluetooth" ve "wi-fi"
açılıp kapanmasını kontrol edebileceğiniz bir bölüm var.
Burada telefon erişimini kapatın ve wi-fi denemelerinizi öyle yapın.

Yaparsınız-yapamazsınız ama en azından bilirsiniz ki kontörünüz gitmeyecek :)

Başlat / Ayarlar / Bağlantılar / Kablosuz Yöneticisi alanına girin.
Telefonu erişime kapatın (bu arada telefonu erişime kapatsanız da bazı telefonların aksine radyo dinleyebilirsiniz) ve wi-fi alanını açın.

İstediğiniz kadar deneme yapın kontörünüz gitmeyecektir.
Wi-Fi otomatik olarak ağ taraması yapacak ve kodsuz ağları bulduğunda direk olarak, şifreli ağlarda ise kullanıcı adı ve parolanızı yazarak internete bağlanabileceksiniz.

Üst Alt