Haber IPhone 3D Touch'ın 7 Gizli Özelliği

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
IPhone 3D Touch'ın 7 Gizli Özelliği


IPhone'un 3D Touch özelliği, İphone 6s ile ilk kez piyasaya çıktığında gerçek anlamda baş döndürücü bir özellik değildi. Yalnızca Apple'ın stok uygulamalarının birkaçı tarafından desteklense de eriştiği işlevler biraz sınırlı ve çoğunlukla ana ekran dışında hiçbir şey yapılamıyordu.

http://www.maxicep.com/apple-2017de-iphone-7s-iphone-7s-plus-ve-premium-iphone-8-modellerini-sunacak
Apple 2017'de İphone 7s, İphone 7s Plus ve Premium İphone 8 Modellerini Sunacak
3D Touch özelliği ilk yayınlanmasının ardından bir yıl sonra sayısız 3. parti uygulama ile entegre ve uyumlu oldu ve ayrıca telefonun arayüzünün bir çok yerinde çeşitli seçeneklerin kilidi açılarak iOS 10'da daha belirgin bir yere sahip olması sağlandı. Bununla birlikte, bir çok 3D Dokunmatik fonksiyonların kullanıma sunulduğu ve muhtemelen geniş kullanıcı tabanında bu fonksiyonların bilinmediğini düşünüyoruz.

Dolayısıyla, 3D dokunmayla yapabileceğiniz çok fazla bilinmeyen fonksiyonların birkaçını listelemeyi düşündük. Bu özellikler sadece İos ara yüzü ile ilgili, üçüncü parti uygulamaların da bazıları tarafından destekleniyor ve herbiri basınca duyarlı özelliğe kendine has benzersiz bir tepki verebilir.

İphone 3D Touch için Özel Fonksiyonlar
1. İndirme Seçenekleri
Birkaç farklı uygulama indirirken, indirme önceliklerini ayarlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Hedef uygulamanızın üzerine sertçe basınca yeni bir pencere açılır, daha sonra indirme işlemine öncelik vermeyi, indirme işlemini duraklatmayı veya iptal etmeyi seçebilirsiniz. Adil olmak gerekirse, son iki seçenek 3D Touch öncesi zamanlarda indirilen uygulamanın üzerine dokunarak veya basılı tutarak kullanılabilir hale gelmişti.



2. Bildirimleri İçeren Klasörler
İçinde sohbet ve / veya e-posta uygulamaları olan bir klasöre sahipseniz ve bu uygulamalardan bir veya birkaçı bekleyen bildirimlere sahipse, klasörünüzün tamamının üzerinde kırmızı bir bildirim rozeti bulunur. Bekleyen iletileri olan uygulamaları görmek için klasörü açmadan sertçe dokunun. Bekleyen bildirimi bulunan uygulamaları görüntüleyen bir menü görünecektir.



3. İMessage, Favoriler ve Son Aramalar'daki Avatarlar
IMessage Messenger, Favoriler menüsü veya Son aramalar menüsünde, farklı iletişim seçeneklerine sahip bir menü elde etmek için kartvizitinizin avatar / adına sertçe basın. Bu fonksiyon telefon numaraları, e-postalar, sohbet uygulamaları içerebilir - bunların hepsi, kişinizin ayrıntılarına girmiş olup olmadığınıza bağlıdır.



4. Tüm Bildirimleri Temizle
Her bir bildirim grubunun sağ üst köşesindeki "x" işaretine dokunarak bildirim gruplarını silebilirsiniz. Ancak, x üzerine sert bir şekilde bastığınızda, Tümünü Temizle seçeneğini göreceğinizi biliyor muydunuz?



5. Uygulama Değiştirici
Ana ekran düğmesine iki kez basıldığında, Uygulama Değiştirme menüsü açılacaktır bu IPhone'un PC'deki alt + tab kısayolu ile aynı işlev. Ancak, ekranın en solundaki bölüme basarak da Uygulama Değiştirici'yi çağırabilirsiniz. Sadece ekranın en dalından içeriye doğru bastırarak, Uygulama Değiştiriciyi açabilirsiniz. Yine ekranın en solundan bastırıp sağa doğru çekerseniz son kullanılan uygulamaya geçiş yapabilirsiniz.



6. Touchpad Klavye
IPad'lerde, klavyede 2 parmağınızla hafifçe vurarak ve bir mouse pad'de olduğu gibi sürükleyerek mouse benzeri bir metin imlecini çağırabilirsiniz. İPhone'larda ise klavyeye basınca imleci taşıma işlemini yapabilirsiniz. Bu fonksiyonu metin parçalarını daha hızlı ve daha doğru işaretlemek ve kopyalamak için kullanabilirsiniz. Bu özelliğe alışmak biraz zor ama çok şık ve kullanışlı.



7. Kontrol Merkezi Eylemleri
Kontrol Merkezi'ndeki hızlı araçlar simgelerinde de 3D Touch'ı kullanabilirsiniz. Fener butonunun üzerine bastığınızda, ışık yoğunluğunu - düşükten parlak olarak seçebilirsiniz. Zamanlayıcı üzerine basarak hızlı bir şekilde hatırlatma ayarlayabilirsiniz. Hesap makinesi simgesine basarak son sonucunuzu panoya kopyalayabilirisiniz; bu oldukça şık. Kameraya bastığınızda, selfie, video veya yavaş çekim modlarına geçmeyi seçebilirsiniz.


IPhone 3D Touch'ın 7 Gizli Özelliği
 
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
hiç de gizli sayılmaz
bence bu özellikler ile bu teknolojinin bir geleceği yok
klasörü açmak yerine basılı tutarak görmek öyle ahım şahım bişey değil
yani güç bela bişeylere entegre edilebiliyor
fps oyunlarında işe yarar aslında silahı doğrulturken hafif ateş ederken sert basarak pcye yakın bir deneyim sunar; malum fare klavye ikilisi dokunmatik ekrana yok vermiyor
onun dışında bu liste ile pekte umut vadetmiyor
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt