SAMSUNG B7320 OmniaPro / Özellikleri - İşlevleri Hakkında Yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
Öyle bir cihazı alsa alsa insan kendisine alır yahu , hediye olarak almak müthiş :)

Güzel günlerde kullan :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Teşekkürler Samsunspor :)

Bu arada tahmin ettiğim gibi etiketlerimiz de geldi :)
Umarım yeni arkadaşlarımız yorum da yazar konuya.

thebekothe

thebekothe

Üye
merhaba bütün yazılanları okudum sanırım tem benlik konu daha cihazı bugun aldım

hiç böyle bir telefon kullanmışlığım yok sıkıntım rehber de hem sim hemde normal görüyor birde kayıt yaparken telefona yapamıyoruz sanırım bunu nasıl düzeltebilirim teşekkürler :)

drbeyaz

Üye
E71 ile arasında kararsız kaldım, farkları neler, birbirlerine üstünlükleri neler?

Progressivity

Progressivity

Üye
bu telefonu almak isteyen arkadaşlar biraz daha beklesinler bence B7330 çıkar yakında çok daha iyi görünüm açısından ve ekran açısından

drbeyaz

Üye
E71 ile farkları neler rakadaşlar, özellikle işletim sistemlerinin farkı ne gibi rtıları ve eksleri var??

Pure Life

Pure Life

Üye
Güle güle kullan atacım ama konu yanlış yerde değilmi:allalla:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
merhaba bütün yazılanları okudum sanırım tem benlik konu daha cihazı bugun aldım hiç böyle bir telefon kullanmışlığım yok sıkıntım rehber de hem sim hemde normal görüyor birde kayıt yaparken telefona yapamıyoruz sanırım bunu nasıl düzeltebilirim teşekkürler :)
Vallahi telefona kayıt yapabilmeyi ben de bulamadım. Siz bulabilirseniz bizlerle de paylaşırsanız sevinirim...
E71 ile arasında kararsız kaldım, farkları neler, birbirlerine üstünlükleri neler?
E71 ile farkları neler rakadaşlar, özellikle işletim sistemlerinin farkı ne gibi rtıları ve eksleri var??
Aşağıdaki yazı oldukça açıklayıcı, sizlere cevap olabilecektir.
Ata hayırlı olsun kardeşim. Güzel seçim olmuş. Bende E71 kullanıyorum ve emin ol klavyeli telefona alıştığında bu tadı başkasından alamıyorsun.

Cihazın özellikleri ile ilgili de yorumlarımı yapayım. Cihazında Windows Mobile işletim sisteminin üçüncü nesli olan 6.1 sürümü var. Şu anda sorunsuz, stabil çalışan tek Windows Mobile sürümüdür. Diğerlerinde henüz iyileştirmeler yapılıyor. Kablosuz internet olması güzel ve 590 saat bekleme, 10 saat konuşma süresinin olması da kablosuz interneti uzun süre şarj gerekmeden kullanabileceğini gösterir.

3.2 MP kamerası şu anda kullandığın N73 ile eşdeğer, o yüzden daha fazla performans beklememelisin. Benim cihazımında kamerası 3.2 MP, aydınlık ortamlarda çekimleri çok iyi. Cihazında bas konuş yok, ama bas konuş daha çok sürekli belli kişiler ile iletişim halinde olanlar için gereklidir. Örn; taksi şoförleri. Bu da büyük kayıp sayılmaz. Cihazında dahili GPS sistemi var. Tomtom vb bir yazılım ile ücretsiz navigasyon yapabilirsin. Ayrıca 32 GB SD hafıza kartı desteği var, bu da çok iyi bir rakam. İşlemci hızını ve ROM bellek değerini göremedim. Symbian'da bunlar sıkıntı olmuyor ancak Windows Mobile için yüksek değerler gerekli.
Bu arada bir online alışveriş sitesinde bu cihazı satın alan bir müşterinin yorumunu da ekleyeyim.
Bu telefonu satın aldım ve kullanmaya başladım. Hızı, işlevselliği ve görselliği ile eşsiz diyebilirim. Bir tek portakallı ördek yapmıyor :)
Güle güle kullan atacım ama konu yanlış yerde değilmi:allalla:
Konuyu öncelikle konu dışı arkadaşlarımızdan yorum almak istediğim için buraya açmıştım. Samsung ile sorular gelmeye başladığına göre ilgili yere taşıyabiliriz :)

thebekothe

thebekothe

Üye
Vallahi telefona kayıt yapabilmeyi ben de bulamadım. Siz bulabilirseniz bizlerle de paylaşırsanız sevinirim...

vallahi ben wirelessten internete girebilmek için bile uraştım çünkü turkcellden giriyordu
msn e wirelessten giriyordum 1 gün uraştım ve mutlu son :)

siz bu telefonda opera kurabildinizmi ilk defa windows sürümlü telefon kullanıyorum :)

rehbere kayıt sanırım yok telefonu kayıt ettikten sonra kopyalanıyor sanırım birde gönderdiğimiz mesajları göremiyoruz herhalde

internet açık kalınca tarayıcıdan çıkmak yetmiyor görev yöneticisi açık kalıyor ordan kapattıktan sonra bağlantı ayarlarına gelip cep verisini kesmemiz gerekiyor sanırım sizde ip ucu verirseniz sevinirim :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
vallahi ben wirelessten internete girebilmek için bile uraştım çünkü turkcellden giriyordu
msn e wirelessten giriyordum 1 gün uraştım ve mutlu son :)
siz bu telefonda opera kurabildinizmi ilk defa windows sürümlü telefon kullanıyorum :)
rehbere kayıt sanırım yok telefonu kayıt ettikten sonra kopyalanıyor sanırım birde gönderdiğimiz mesajları göremiyoruz herhalde
internet açık kalınca tarayıcıdan çıkmak yetmiyor görev yöneticisi açık kalıyor ordan kapattıktan sonra bağlantı ayarlarına gelip cep verisini kesmemiz gerekiyor sanırım sizde ip ucu verirseniz sevinirim :)
Wi-fi ayarları var telefonda, onu açtığınızda otomatik buluyor zaten bağlantıları. Ayarlar-bağlantılar-diğer-wi-fi bölümü var. Orayı kurcalarsanız rahatça hallederseniz. Eğer kırmızı ışık yanıyorsa internete girerken hattan giriyordur. Ama eğer -sanırım- yeşil yanarsa wi-fiden giriyor.

Ben trende ayakta giderken telefona opera kurdum, çok keyifliydi. Zira symbian gibi pc'ye ihtiyaç yok bu telefonda.
Google'ye gelin. "opera mini" yazın ilk sitedekini yükleyin.
Dip not: Bende son sürümü hata verdi, eskisini yükledim ben de. Paşa paşa giriyorum. Hiç sorun yok.

Gönderilen mesajlar..............
Onu bulamak için ben de çok zorlandım.

Mesajlara girin (sağ altta var bir zarf ondan da girebilirsiniz, basılı tutarsanız ona da yeni mesaj yaza giriyor otomatik).
Mesajlar alt alta görünüyor ya, menüye tıklayın klasörler var onu seçin, gönderilmişler klasörüne oradan erişebilirsiniz.

Görev yöneticisine sürekli girin, orada pek çok program açık kalabiliyor, rahatça kapatılıyor zaten.

Bu arada,
ayarlara girin, ekrana girin, giriş ekranını seçin, giriş ekranı düzeni bölümünde istemediğiniz kadar farklı seçenek var. Onları değiştirip kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Orası gerçekten büyük bir kişiselleştirme sağlıyor.
Ben daha bulamadım hangisi daha uygun...

Bir soru, mesaj geldiğinde radyo dinleniyor ise çok kısa da olsa dışarı ses veriyor. Sizde de oluyor mu?
Çözümünü bulur da paylaşırsanız sevinirim.

Keyifli forumlar.

thebekothe

thebekothe

Üye
Wi-fi ayarları var telefonda, onu açtığınızda otomatik buluyor zaten bağlantıları. Ayarlar-bağlantılar-diğer-wi-fi bölümü var. Orayı kurcalarsanız rahatça hallederseniz. Eğer kırmızı ışık yanıyorsa internete girerken hattan giriyordur. Ama eğer -sanırım- yeşil yanarsa wi-fiden giriyor.

Ben trende ayakta giderken telefona opera kurdum, çok keyifliydi. Zira symbian gibi pc'ye ihtiyaç yok bu telefonda.
Google'ye gelin. "opera mini" yazın ilk sitedekini yükleyin.
Dip not: Bende son sürümü hata verdi, eskisini yükledim ben de. Paşa paşa giriyorum. Hiç sorun yok.

Gönderilen mesajlar..............
Onu bulamak için ben de çok zorlandım.

Mesajlara girin (sağ altta var bir zarf ondan da girebilirsiniz, basılı tutarsanız ona da yeni mesaj yaza giriyor otomatik).
Mesajlar alt alta görünüyor ya, menüye tıklayın klasörler var onu seçin, gönderilmişler klasörüne oradan erişebilirsiniz.

Görev yöneticisine sürekli girin, orada pek çok program açık kalabiliyor, rahatça kapatılıyor zaten.

Bu arada,
ayarlara girin, ekrana girin, giriş ekranını seçin, giriş ekranı düzeni bölümünde istemediğiniz kadar farklı seçenek var. Onları değiştirip kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Orası gerçekten büyük bir kişiselleştirme sağlıyor.
Ben daha bulamadım hangisi daha uygun...

Bir soru, mesaj geldiğinde radyo dinleniyor ise çok kısa da olsa dışarı ses veriyor. Sizde de oluyor mu?
Çözümünü bulur da paylaşırsanız sevinirim.

Keyifli forumlar.

daha radyo dinlemedim telefondan fakat mesaj geldiğinde titretmeyi bulamadım açtım bütün ayları bu sefer ses gelmemeye başladı bende bütün bildirimleri titreşim ve ses yaptım sadece ses geliyor gelen aramada bi sorun yok radyo mesaj olayını dener bildiririm bu konu çok iyi oldu mesajları bulamamıştım sağolun silinen mesajları gösteren tek telefon :evet: wireless i de çözdüm dediğiniz ekran modları gerçekten çok güzel ister iş kullanımı ister tek kullanım gibi türlü türlü geliyor ekran ben orjinal geleni kullanıyorum sanırım tek sorunum veya sorunumuz telefona rehber kaydedilememesi iyi aksamlar :)

samozetebe

Üye
Arkadaşlar iyi günler. ben bu telefonu 2 gün önce ikinci el olarak aldım. sanıyorum telefonu satmadan önce formatlamışlar ve hafıza kartıda yoktu. navigasyonunu kullanmak istiyorum fakat önce route 66 programını kurmam gerekiyor bana bu konuda yardımıcı olabilirmisiniz.

berciss

Üye
Merhaba,
ben de 1 hafta önce bu telefondan aldım..benim birinci sorunum şarjının çok çabuk biltmesi, hemen her akşam şarja takıyorum.. ertesi gün akşamına kadar zor dayanıyor ve kapanıyor.. işyerindeki emailimi outlook syn. yaptım, sürekli maillleri tarıyor ve o yüzden mi şarjı bitiyor acaba? telefoncuya sordum internete girdiginiz için 1 gün normal dedi.. ama siz şarj süresinin çok iyi oldugunudan bahsetmişsiniz.. acaba sorun üretim hatası gibi bişey mi?

ikinci olarak; wi-fi ayarlarını sorucam.. dediğiniz gibi Ayarlar-bağlantılar-kablosuz yöneticisi-wi-fi ayarlarından giriyorum..orda listedekilerden birini saçip Bağlan diyorum..menüye geri dönünce wi-fi altında "Kullanılabilir" yazıyor.. fakat telefon bilgisinde de "Turkcell Internet" yazıyor.. ben msn veya internet sayfası görüntülemede wifi den mi yoksa paketimden mi kullanıyorum anlayamadım.. İşyerimde sürekli wi-fi var, ve ben kullanamıyorum boşu boşuna kotamdan gidiyor sanırım.. :(((

bu iki sorunuma bilgisi olanlar detaylı cvp verirse cok sevinirim..

teşekkürler.

anilakarsu93

anilakarsu93

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 3 aydır bu telefonu kullanıyorum ve telefon ile ilgili aklınıza gelebilecek her şeyi biliyorum. Bir sorununuz ya da sorunuz olursa çekinmeden buraya yazın. Her türlü yardımlarımı yaparım. İyi günler

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 3 aydır bu telefonu kullanıyorum ve telefon ile ilgili aklınıza gelebilecek her şeyi biliyorum. Bir sorununuz ya da sorunuz olursa çekinmeden buraya yazın. Her türlü yardımlarımı yaparım. İyi günler
Öncelikle yardım etme isteğiniz için teşekkürler.

Mesaj geldiğinde radyonun ya da müzik çaların sesi bir an için açılıyor. Bu nasıl kapanır?

anilakarsu93

anilakarsu93

Üye
Öncelikle yardım etme isteğiniz için teşekkürler.

Mesaj geldiğinde radyonun ya da müzik çaların sesi bir an için açılıyor. Bu nasıl kapanır?

Maalesef bu telefonun en belirgin hatalarından biri ve kapatılma gibi bir özelliği yok. Ben müzik veya radyo dinlemediğim için beni fazla etkilemiyor bu durum ama şikayetçisi çok. Hiçbir çözüm yolu bilmiyorum tam olarak ama denemeniz için bir önerim olucak. Müzik veya radyo dinlerken mesaj bildirimi özelliğini kapatırsanız belki bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Maalesef bu telefonun en belirgin hatalarından biri ve kapatılma gibi bir özelliği yok. Ben müzik veya radyo dinlemediğim için beni fazla etkilemiyor bu durum ama şikayetçisi çok. Hiçbir çözüm yolu bilmiyorum tam olarak ama denemeniz için bir önerim olucak. Müzik veya radyo dinlerken mesaj bildirimi özelliğini kapatırsanız belki bu sorundan kurtulabilirsiniz.
Öneriniz için teşekkürler ama benim mesajlar önemli. Bu hatası kötü olmuş, ben yolu vardır sanıyordum.

Bir de en çok sorulan şeylerden birisi, bana da çok soruluyor, telefon hafızasına telefon numarası kaydedilemiyor mu?.. Sanırım telefon hafızası denen outlook kişisi olarak kaydet seçeneği... Ama eski telefonumun sim kartını takıp sim hafızasından numaraları çekmek istediğimde olmuyor...

anilakarsu93

anilakarsu93

Üye
Öneriniz için teşekkürler ama benim mesajlar önemli. Bu hatası kötü olmuş, ben yolu vardır sanıyordum.

Bir de en çok sorulan şeylerden birisi, bana da çok soruluyor, telefon hafızasına telefon numarası kaydedilemiyor mu?.. Sanırım telefon hafızası denen outlook kişisi olarak kaydet seçeneği... Ama eski telefonumun sim kartını takıp sim hafızasından numaraları çekmek istediğimde olmuyor...

Olması lazım. Sim kartındaki numaraların tümünü seçip telefon hafızasına kopyalayınca tüm numaralar telefon hafızasına alınmış oluyor. Sadece telefon numaralarını görüntüleme gibi bir seçenek var aslında ama telefonu açıp kapayınca eski ayarlara geri dönüyor. Ben yine de nasıl ayarlanabileceğini yazıyorum buraya.

Başlat - Ayarlar - Telefon - Tüm Aramalar - Arama Seçenekleri - SIM kişilerini göster

Dediğim gibi bu ayarlamayı her telefonu açıp kapadığınızda tekrar yapmanız gerekiyor. Benim şahsi önerim bunla uğraşmamak için telefonun sim kartındaki numaraları telefon hafızasına kopyalayıp silmek. Numaraları kaybetmemek için de yedekleme programları kullanılabilir.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yardımınız için teşekkürler.
Başlat - Ayarlar - Telefon - Tüm Aramalar - Arama Seçenekleri - SIM kişilerini göster
Bu telefonda en çok bunda zorlandım işte. Hangi cin fikirlinin aklına geldi ki o ayarı oraya koymak :) İnsanın rehbere girip menüye tıklayıp ayarlardan bakası geliyor...

Son olarak genel olarak merak edilen bir diğer soruyu soracağım.
Bu telefon için oyun - program arayan birsinin nereye bakması gerekir? Önerileriniz var mı?

anilakarsu93

anilakarsu93

Üye
Yardımınız için teşekkürler.
Bu telefonda en çok bunda zorlandım işte. Hangi cin fikirlinin aklına geldi ki o ayarı oraya koymak :) İnsanın rehbere girip menüye tıklayıp ayarlardan bakası geliyor...

Son olarak genel olarak merak edilen bir diğer soruyu soracağım.
Bu telefon için oyun - program arayan birsinin nereye bakması gerekir? Önerileriniz var mı?

Kesinlikle var. Aslında telefonla ilgili bildiğim her şeyi buraya yazmak isteği beni yakıp kavuruyor ama o kadar çok şey var ki yazılacak, inanılmaz üşeniyorum. En iyisi teker teker başlamak ve en önemlisiyle başlamak. Bildiğimiz gibi telefon Windows Mobile 6.1 işletim sisteminde. 1-2 hafta önce bu telefon için Windows Mobile 6.5 update çıktı. Fazla bir değişim yok fakat kesinlikle yüklenmeli bana göre.

Link:

--------------- Ekleme ---------------

Merhaba arkadaşlar,

Telefonla ilgili bilmemiz gereken bir başka konu ise Application Unlock konusu. Bazı programları yükleyebilmek için telefonu Application Unlock yapmamız gerekiyor. Bu durum kesinlikle garantiyi etkilemiyor ve sadece bir program olduğu için kolayca kaldırılıp tekrar yüklenebiliyor. Nasıl yapıldığına gelince; Verdiğim linkteki dosyayı telefonunuza atın. Dosya yöneticisinden attığınız dosyayı bulup çalıştırın ve programı yükleyin. Program yüklendikten sonra "Ayarlar" menüsü altındaki "Programları Kaldır" menüsünden son yüklenen programı kaldırıyoruz ve telefonumuz Application Unlock yapılmış oluyor.

Link:

Üst Alt