win3.1 ve win95 5800 da !

Sponsorlu Bağlantılar

llakin1907

llakin1907

Üye
    Konu Sahibi
win3.1 ve win95 5800 da !
BUNU DA BAŞARDIK !, ARTIK 5800IMIZDA WINDOWS 3.1 VE WINDOWS 95 İ KURUP ÇALIŞTIRABİLECEĞİZ !

*BU KONUYU HAZIRLAMAK İÇİN SARFETTİĞİM EMEĞİ DÜŞÜNÜN VE SÖMÜRÜP GİTMEYİN !
*BİZZAT KENDİM ARAŞTIRDIM,DENEDİM,UĞRAŞTIM,BAŞARDIM VE PAYLAŞIYORUM...
*5800IMDA ÇALIŞTIRDIM VE SORUN YAŞAMADIM ŞU ANA KADAR TELEFONUN İŞLEYİŞİ İLE İLGİLİ FAKAT SİZ SORUN YAŞAYABİLİRSİNİZ LÜTFEN TÜM SORUMLULUĞUN KENDİNİZE AİT OLDUĞUNU BİLEREK HAREKET EDİN.

Evet arkadaşlar başlıyoruz;
ilk olarak win3.1 i kuracak ve ekran yapacağız
aşağıdaki iki dosyayı indirin.

DOSBox_s60.rar klasöründeki tüm install dosyalarını telefonumuzun ''telefon hafızası'' bölümüne kuruyoruz.
dosbox.sisx i ise memory carda kuruyoruz
win31en.rar klasöründeki tüm dosyaları telefonumuzun hafıza kartındaki data klasörüne kopyalıyoruz.
sonra dosbox ı çalıştırıyoruz göreceğiniz gibi çok küçük bir ekranda çalışacak win3.1 fakat biz tam ekran istiyoruz bunun için;

(LİNK YENİLENDİ)
verdiğim dosyanın içindeki dosbox.conf dosyasını memory carddaki data klasörüne atıyoruz değiştirilsin mi sorusuna evet diyoruz,sonra verdiğim diğer kurulumu kuruyoruz ve şimdi dosbox ı çalıştırıp win 3.1 i tam ekranda ve dokunmatik mouse kontrolüyle kullanabiliriz !
NOT:win 3.1 i kurmadan win 95 i kurmaya çalışmayın dediklerimi sırasıyla yapın...
windows 95 kurulumu:
öncelikle aşağıdaki dosyayı indirin.

dosyanın içindeki dosbox.conf ve mapper.txt yi E:\data\ ya atıyoruz,ve ''dos'' adlı dosyayı da memory carda olduğu gibi atıyoruz.Ayrıca verdiğim linkteki dosyada 1 den 8 e kadar kurulum dosyaları var onları sırayla kuruyoruz.Şimdi dosbox ı açıp otomatik olarak win.95 in yüklenmesini bekliyoruz ve yaklaşık 5 6 dakika sonra win95 i kurmuş olacaksınız...

yukarıdakiler win 3.1 den
(fotolar kalitesiz çünkü 6630 dan çektim)
bunlarda win95

not: mouse duyarlılığını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz;
dosbox.conf 'u notepad ile açın ve başlardaki # sensitivity=250 kısmını sayıyı değiştirerek istediğiniz değer yapabilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: byhacker18, berkanbjk 24, ozzo01 ve 24 diğerleri

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Tebrikler Akın resimleri bekliyoruz..bu arada tavsiye eder misin düşüncelerin neler onlarıda alalım..

_ARDA_

_ARDA_

Üye
emegine saglık çok teşekkürler. Kurulumu yaptıktan sonra eğer fotograflarını yayınlarsan bizde kurup kurmama konusunda karar verelim. Ama denemeye değer gibi duruyor. Emegine sağlık... :)

llakin1907

llakin1907

Üye
    Konu Sahibi
Tebrikler Akın resimleri bekliyoruz..bu arada tavsiye eder misin düşüncelerin neler onlarıda alalım..
Siz sağolun hocam,resimler geliyor fakat 6630 dan çekmek zorunda kaldım kalitesizler biraz :D neyse şimdilik bunlarla idare edelim fotoğraf makinasıylada çekeriz...
Benim fikrime gelince bunu yaparken windowsu kullanalım işte win95 için uygun olan oyunları yükleyelim felan demesin kimse çünkü çok yavaş çalışıyor ve ne gerek var yani symbian için bu kadar program,oyun varken...Fakat sadece zevk için bile değer bunu denemeye yani ben gece 05 e kadar uğraştım ve değdi kesinlikle...

--------------- Ekleme ---------------

emegine saglık çok teşekkürler. Kurulumu yaptıktan sonra eğer fotograflarını yayınlarsan bizde kurup kurmama konusunda karar verelim. Ama denemeye değer gibi duruyor. Emegine sağlık... :)

önemli değil,fotoğraflar upload ediliyor şu anda bende zaten kurulu fakat biraz kalitesiz fotoğraflar şimdilik bununla idare edeceğiz :)

..UfukcaN..

..UfukcaN..

Üye
emeğe saygı tebrikler gerçekten emek var ama benim düşüncem orjinali her zamna güzel denemeye değer ama ;)

llakin1907

llakin1907

Üye
    Konu Sahibi
emeğe saygı tebrikler gerçekten emek var ama benim düşüncem orjinali her zamna güzel denemeye değer ama ;)

teşekkürler,zaten bunu yaptıktan sonra telefonu öyle kullanmak zorunda değiliz bu sadece zevk için yapılacak bir şey, bence de symbian işletim sistemi güzel tabi ki...:oke:

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
millet bir denesin bakalım..:oke:

llakin1907

llakin1907

Üye
    Konu Sahibi
millet bir denesin bakalım..:oke:

evet denesinler yapamadıkları noktada yardımcı olmaya çalışırım ben :D
şimdi win 95 in de anlatımını yazıyorum ama bunu yaparken daha çok sabırlı olmaları lazım...

TheDarKinq

TheDarKinq

Üye
dosbox.conf linki ölmüş

oktay2617

Üye
başlık çok heyecanlandırmıştı beni :( şu 5800 ın flash problemi tarih olmuştur bu yöntemle dedim ama çok kasıyor galiba,,, 5800 ımda,şöyle canavar gibi çalışan win95 hayali ne güsel olurdu :)

şu win95i deneyeyim dedim ama rapid'den 7kb/sn hızda inmeye başlayınca vazgeçtim,konuyu açan arkadaşın ellerine sağlık,uygun bi zamanda deneyeceğimm...

Progressivity

Progressivity

Üye
eline sağlık kardeşim güzel bir anlatım olmuş
öncelikle windows xp çıkarsa ve normal symbian gibi hiç kasmadan çalışaabilirse sn düşünmeden hemen kurarım telefona ama şimdilik pek sanmıyorum :)

cakabey52

cakabey52

Üye
sendspace`den nasıl indiriliyor bilen var mı?

Progressivity

Progressivity

Üye

mm_mm

mm_mm

Üye
Kardeş süper iyi yapmışsında ''bide şu 5800 lar neden heryeri gıcırdıyor bunun bi cevabını bulurmusun''

llakin1907

llakin1907

Üye
    Konu Sahibi
başlık çok heyecanlandırmıştı beni :( şu 5800 ın flash problemi tarih olmuştur bu yöntemle dedim ama çok kasıyor galiba,,, 5800 ımda,şöyle canavar gibi çalışan win95 hayali ne güsel olurdu :)

şu win95i deneyeyim dedim ama rapid'den 7kb/sn hızda inmeye başlayınca vazgeçtim,konuyu açan arkadaşın ellerine sağlık,uygun bi zamanda deneyeceğimm...
Öncelikle flash probleminden kastın facebook tan video izlemek gibi sorunlarsa bunu ''skyfire'' programıyla aştık artık izleyebiliyor hatta flash uygulamaları(okey vs.) bile çalıştırabiliyoruz online olarak.Şimdilik canavar gibi çalışmasını beklememeliyiz bence hem telefonun ram inin sınırlarını hem de bu uygulamanın daha deneme aşamasında olduğunu bilerek hareket edelim hayal kırıklığına uğramayalım... :oke:
eline sağlık kardeşim güzel bir anlatım olmuş
öncelikle windows xp çıkarsa ve normal symbian gibi hiç kasmadan çalışaabilirse sn düşünmeden hemen kurarım telefona ama şimdilik pek sanmıyorum :)
önemli değil,evet öyle olmasını bende çok isterim,şu anda yok ama ileride neden olmasın...:)

sendspace`den nasıl indiriliyor bilen var mı?

çok teşekkürler hemen yardımına koşmuşsun arkadaşın :)
Kardeş süper iyi yapmışsında ''bide şu 5800 lar neden heryeri gıcırdıyor bunun bi cevabını bulurmusun''
:D Onu bilemem arkadaşım,bende böyle bir sorun yok belki senin telefonun hatalı üretimlerdendir bir araştır...

jeanrenotr

Üye
hocam elinize emeğinize sağlık. Linkleri rapid vermeseniz daha bir güzel olacak paylaşım... rapid üyeliği olan var olmayan var:))

llakin1907

llakin1907

Üye
    Konu Sahibi
hocam elinize emeğinize sağlık. Linkleri rapid vermeseniz daha bir güzel olacak paylaşım... rapid üyeliği olan var olmayan var:))

önemli değil arkadaşım, o linkleri ben upload etmedim sadece son linki ben upload ettim ;)

Progressivity

Progressivity

Üye
çok teşekkürler hemen yardımına koşmuşsun arkadaşın :)

elimizden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyoruz kardeşim forum böyle bişey işte :)

mustafa

mustafa

Üye
kusura bakma akın teşekkür etmek için geç kaldım ellerine sağlık :D

Üst Alt