llakin1907
Üye
win3.1 ve win95 5800 da !
BUNU DA BAŞARDIK !, ARTIK 5800IMIZDA WINDOWS 3.1 VE WINDOWS 95 İ KURUP ÇALIŞTIRABİLECEĞİZ !
*BU KONUYU HAZIRLAMAK İÇİN SARFETTİĞİM EMEĞİ DÜŞÜNÜN VE SÖMÜRÜP GİTMEYİN !
*BİZZAT KENDİM ARAŞTIRDIM,DENEDİM,UĞRAŞTIM,BAŞARDIM VE PAYLAŞIYORUM...
*5800IMDA ÇALIŞTIRDIM VE SORUN YAŞAMADIM ŞU ANA KADAR TELEFONUN İŞLEYİŞİ İLE İLGİLİ FAKAT SİZ SORUN YAŞAYABİLİRSİNİZ LÜTFEN TÜM SORUMLULUĞUN KENDİNİZE AİT OLDUĞUNU BİLEREK HAREKET EDİN.
Evet arkadaşlar başlıyoruz;
ilk olarak win3.1 i kuracak ve ekran yapacağız
aşağıdaki iki dosyayı indirin.
DOSBox_s60.rar klasöründeki tüm install dosyalarını telefonumuzun ''telefon hafızası'' bölümüne kuruyoruz.
dosbox.sisx i ise memory carda kuruyoruz
win31en.rar klasöründeki tüm dosyaları telefonumuzun hafıza kartındaki data klasörüne kopyalıyoruz.
sonra dosbox ı çalıştırıyoruz göreceğiniz gibi çok küçük bir ekranda çalışacak win3.1 fakat biz tam ekran istiyoruz bunun için;
(LİNK YENİLENDİ)
verdiğim dosyanın içindeki dosbox.conf dosyasını memory carddaki data klasörüne atıyoruz değiştirilsin mi sorusuna evet diyoruz,sonra verdiğim diğer kurulumu kuruyoruz ve şimdi dosbox ı çalıştırıp win 3.1 i tam ekranda ve dokunmatik mouse kontrolüyle kullanabiliriz !
NOT:win 3.1 i kurmadan win 95 i kurmaya çalışmayın dediklerimi sırasıyla yapın...
windows 95 kurulumu:
öncelikle aşağıdaki dosyayı indirin.
dosyanın içindeki dosbox.conf ve mapper.txt yi E:\data\ ya atıyoruz,ve ''dos'' adlı dosyayı da memory carda olduğu gibi atıyoruz.Ayrıca verdiğim linkteki dosyada 1 den 8 e kadar kurulum dosyaları var onları sırayla kuruyoruz.Şimdi dosbox ı açıp otomatik olarak win.95 in yüklenmesini bekliyoruz ve yaklaşık 5 6 dakika sonra win95 i kurmuş olacaksınız...
yukarıdakiler win 3.1 den
(fotolar kalitesiz çünkü 6630 dan çektim)
bunlarda win95
not: mouse duyarlılığını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz;
*BU KONUYU HAZIRLAMAK İÇİN SARFETTİĞİM EMEĞİ DÜŞÜNÜN VE SÖMÜRÜP GİTMEYİN !
*BİZZAT KENDİM ARAŞTIRDIM,DENEDİM,UĞRAŞTIM,BAŞARDIM VE PAYLAŞIYORUM...
*5800IMDA ÇALIŞTIRDIM VE SORUN YAŞAMADIM ŞU ANA KADAR TELEFONUN İŞLEYİŞİ İLE İLGİLİ FAKAT SİZ SORUN YAŞAYABİLİRSİNİZ LÜTFEN TÜM SORUMLULUĞUN KENDİNİZE AİT OLDUĞUNU BİLEREK HAREKET EDİN.
Evet arkadaşlar başlıyoruz;
ilk olarak win3.1 i kuracak ve ekran yapacağız
aşağıdaki iki dosyayı indirin.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
DOSBox_s60.rar klasöründeki tüm install dosyalarını telefonumuzun ''telefon hafızası'' bölümüne kuruyoruz.
dosbox.sisx i ise memory carda kuruyoruz
win31en.rar klasöründeki tüm dosyaları telefonumuzun hafıza kartındaki data klasörüne kopyalıyoruz.
sonra dosbox ı çalıştırıyoruz göreceğiniz gibi çok küçük bir ekranda çalışacak win3.1 fakat biz tam ekran istiyoruz bunun için;
(LİNK YENİLENDİ)
verdiğim dosyanın içindeki dosbox.conf dosyasını memory carddaki data klasörüne atıyoruz değiştirilsin mi sorusuna evet diyoruz,sonra verdiğim diğer kurulumu kuruyoruz ve şimdi dosbox ı çalıştırıp win 3.1 i tam ekranda ve dokunmatik mouse kontrolüyle kullanabiliriz !
NOT:win 3.1 i kurmadan win 95 i kurmaya çalışmayın dediklerimi sırasıyla yapın...
windows 95 kurulumu:
öncelikle aşağıdaki dosyayı indirin.
dosyanın içindeki dosbox.conf ve mapper.txt yi E:\data\ ya atıyoruz,ve ''dos'' adlı dosyayı da memory carda olduğu gibi atıyoruz.Ayrıca verdiğim linkteki dosyada 1 den 8 e kadar kurulum dosyaları var onları sırayla kuruyoruz.Şimdi dosbox ı açıp otomatik olarak win.95 in yüklenmesini bekliyoruz ve yaklaşık 5 6 dakika sonra win95 i kurmuş olacaksınız...
yukarıdakiler win 3.1 den
(fotolar kalitesiz çünkü 6630 dan çektim)
bunlarda win95
not: mouse duyarlılığını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz;
dosbox.conf 'u notepad ile açın ve başlardaki # sensitivity=250 kısmını sayıyı değiştirerek istediğiniz değer yapabilirsiniz...

neyse şimdilik bunlarla idare edelim fotoğraf makinasıylada çekeriz...
şu 5800 ın flash problemi tarih olmuştur bu yöntemle dedim ama çok kasıyor galiba,,, 5800 ımda,şöyle canavar gibi çalışan win95 hayali ne güsel olurdu