Arkadaşım ben kordinatları yazabiliyorum derken elle yazmayı kastetmedim özür dilerim yanlış ifade kullanmışım.
N70 te gps ve uydu bağlantısı yok ama sinyal aldığı baz istasyonundan faydalanarak yer tespiti yapabiliyor.Bana yalan söylüyor da demişsin, yalan olmadığını kanıtlarım !!!
N70 sahibi olanlar bunu görmek isterse deneyebilirler, anlatıyorum:
telefonunuza Python for S60 1.44 programını kurun. Sonra
ilktik.com adresine girip ordaki "tam ekran kamera" programını indirip telefona kurun.Yapanın eline sağlık, çok süper bi program yapmışlar gerçekten.
O programı açtığınızda kamera aynı N73 teki gibi tam ekran oluyor. Sahne flaş çekim modu özellikleri aynı yine var...
O programla beraber telefona CellLocation diye bi program daha kuruluyor.Bu program size bulunduğunuz yerin koordinatlarını veriyor.Yani gps olmayan bi telefonda yer tespiti yapabiliyorsunuz.Ayrıca tam ekran kamera programını açtığınızda CellLocation da çalışıyor ve isterseniz fotoğrafa bulunduğunuz yerin koordinatlarını kaydedebiliyorsunuz.Ayrıca seçeneklerden çözünürlük menüsü var oraya girip fotoğrafın çözünürlüğünü ayarlayabilirsiniz.
Normalde N70 ile çektiğiniz resmin ayrıntılarına bakarsanız boyutlarının 1600x1200 olduğunu görürsünüz. Yani 2 mp.
Çözünürlük menüsünde 3MP falan var ama okadarına ram yetmiyo, en fazla 2.6 yı seçebilirsiniz.Tabi rakamları yanlış yazmışlar, siz 2.6 yı seçince zaten o 3.2 mp çekiyor. Bunu nasıl biliyorum? Çünkü resmi inceledim.
Normal kamerayla çekilen resmin boyutları 1600x1200 iken, programla çektiğim resmin boyutları 2080x1560 oluyor, yani 3.2 mp !!!
inanmayan denesin...
--------------- Ekleme ---------------
Ya arkadaşlar tutturmuşlar sony diye bi saçmalık. Hala ısrar ediyorlar yaa.
Arkadaşım sony ericson telefonlar symbian işletim sistemli telefonlar kadar işlevsel olamaz, bunu hala idrak edemiyormusunuz?!?!
~Word,exel,powerpoint oluşturup düzenleyebilen
~Msn'de dosya alışverişi yapabilen, anlık fotoğraf ve ses gonderebilen
~mp3 aac mka wma wav ogg speex wavpack flac mpc amr midi formatlarında seslerin hepsini çalabilen
~3gpp mov avi flv mp4 mpeg-4 h.264 mkv divX Xvid formatlarında video oynatabilen
~bilgisayar oyunları kadar kaliteli oyunları oynayabileceğiniz
ve daha sayamayacağım yüzlerce şeyi yapabileceğiniz Sony Ericson telefon varmı???
Nokia'da bunlardan çok var...