5800 Kinetik Scrolling Konusu

Sponsorlu Bağlantılar

Deflamat

Deflamat

Üye
    Konu Sahibi
5800 Kinetik Scrolling Konusu
Arkadaşlar Nokianın s60 v5 tabanlı tüm telefonlarında kinetik scrolling özelliği bulunurken 5800 için malesef hala herhangi bir adım atılabilmiş değil;

5230 - kinetik
5530 - kinetik
N97 mini - kinetik
N97 - kinetik
X6 - kinetik
5800 - kinetik değil

Söylentilere göre v40 güncellemesi ile kinetik scrollingin gelmesi olası fakat bu durum kesin değil ... N97'e son fw ile bu özellik dahil edilse de 5800 için durum aynı değil. Ortada Nokia'nın 5800 kullanıcılarına yaptığı büyük bir haksızlık var ... Ortada kinetik scrolling özelliği olan bir çok 3.parti uygulamalar var fakat bu özellik hala telefona dahil edilmedi, ben de qt için nokiaya devoloper başvurusu yaptım ve kabul edildim, bilgilerimi sizinle paylaşmaktan memnuniyet duyarım, yakında sizinle qt özelliği bulunan uygulamalarımı paylaşacağım, 2-3 satır kod ile qt özelliği olan uygulamalar yazılabilmekte ve nokia ile bağlantısı olmayan kişiler bunu yapabiliyorsa Nokia neden yapmasın ?

Telefondan memnunuz fakat isteğimiz sadece kinetik scrolling özelliğinin çıkacak olan güncelleme ile entegre edilmesi ... Ve bunun için bir destek kampanyası başlattık, lütfen desteğinizi esirgemeyiniz .

Yapacağınız tek şey aşağıdaki yazıyı kopyala yapıştır ile verilen linke göndermek;

Please add kinetic scrolling options to 5800 XpressMusic like 5530 XpressMusic. They both have S60v5 user interface, this features must be usable on both devices. Thanks from now, regards ...

Onun dışında bu konu kinetik scrollingin ana konusu olsun bu konu altından bilgi paylaşımında bulunalım, teşekkürler :oke:

• Beğen
Tepkiler: okeane3110c, mayadrom, erdew ve 11 diğerleri

Progressivity

Progressivity

Üye
emeğine sağlık Deflamat sölediğin şekilde yaptım forumda bu şekilde bilinçli kullanıcıların olması ne kadar güzel bir teşekkürü zaten hak ediyorsun ayrıca v40 güncellemesini sabırsızlıkla bekliyorum kinetic scroll koyulması gerekiyo gerçekten ve adobe flash player da koymaları lazım internetten video izlemek tam bir ölüm son olarakta batarya süresinde iyileştirmeye gitseler fena olmaz işlemci hızı ise şimdilik yeterli ama daha iyi olabilir eminim.

cabbar100

cabbar100

Üye
Ben de yolladım kardeşim.

bu-rak

Üye
bende yolladım umarım bu konu diğer 5800 xm kullanıcılarınında katılımıyla çığ gibi büyür ve yetkililer için bahsi geçen bi konu halini alır

seyitonbasi

seyitonbasi

Üye
Bende gönderdim:naughty:

Progressivity

Progressivity

Üye

ayrıca şu linkte kinetic scrolling özelliği ile ilgili bir ön uygulama var sitede indirip kurup bakabilirsiniz

Deflamat

Deflamat

Üye
    Konu Sahibi
Bana sorarsanız çinliler kinetic scrollingi nokiadan önce çin malı 5800 telefonlara entegre edecekler (((:

Hani o bu değil de qtnin 5800 da olmaması gerçekten büyük haksızlık çünkü işlemci bakımından diğer s50 v5ler ile aynı seviyede ve 434 mhzlik bir işlemciye sahip, Nokia'nın 5800'a qt özelliği getirmemesinin yegane nedeninin satış politikası olduğunu düşünüyorum çünkü n97, 5800'ın gölgesinde kalmış durumda.

Demoyu şuradan indirebilirsiniz;

Beta lapsın hazırladığı qt özelliğine sahip photo browsere de şuradan erişebilirsiniz;

:oke:

vuraldnz

vuraldnz

Üye
bende yolladım v.40 biran önce bizdeki eksikleri tamamlamış olarak cıksın artık.deflamat sanada ayrıca tesekkurler

emrhky

Üye
Bende yolladım arkadaşlar. Deflamat teşekkürler...

darkarts

darkarts

Üye
1den fazla yollayabiliriz sanırım:)

Progressivity

Progressivity

Üye
Bana sorarsanız çinliler kinetic scrollingi nokiadan önce çin malı 5800 telefonlara entegre edecekler (((:

Hani o bu değil de qtnin 5800 da olmaması gerçekten büyük haksızlık çünkü işlemci bakımından diğer s50 v5ler ile aynı seviyede ve 434 mhzlik bir işlemciye sahip, Nokia'nın 5800'a qt özelliği getirmemesinin yegane nedeninin satış politikası olduğunu düşünüyorum çünkü n97, 5800'ın gölgesinde kalmış durumda.

Demoyu şuradan indirebilirsiniz;

Beta lapsın hazırladığı qt özelliğine sahip photo browsere de şuradan erişebilirsiniz;

:oke:

ama birde şu var 5800'ın 81mb hafızası bu uygulamalar için yetersiz kalıcak uygulamaların .dll leri çok büyük boyutlardaymış sanırım bunun için baya uğraşmaları gerekicek zaten bırakın qt yi normal uygulamalar için bile bu 81mb hafıza yetersiz nokia uygulamaların daha az hafıza kullandığı yeni bir yazılım geliştirmekte acele etse iyi olur ama Deflamat arakdaşımızında dediği gibi satış politikası içinde N97yi arka planda bırakmamak için ben pek bişey yapacaklarını sanmıyorum açıkcası yani yakın bir zaman içinde

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
yollayın arkadaşlar ben bu konuyla ilgili konu göndermiştim ama hala açılmamış..ilk sayfadaki linklerden indirip bir deneyin..

Deflamat

Deflamat

Üye
    Konu Sahibi
ama birde şu var 5800'ın 81mb hafızası bu uygulamalar için yetersiz kalıcak uygulamaların .dll leri çok büyük boyutlardaymış sanırım bunun için baya uğraşmaları gerekicek zaten bırakın qt yi normal uygulamalar için bile bu 81mb hafıza yetersiz nokia uygulamaların daha az hafıza kullandığı yeni bir yazılım geliştirmekte acele etse iyi olur ama Deflamat arakdaşımızında dediği gibi satış politikası içinde N97yi arka planda bırakmamak için ben pek bişey yapacaklarını sanmıyorum açıkcası yani yakın bir zaman içinde
Mümin 81 mb yerel hafıza qt özelliğini telefona getirmek için yeterlidir, kaldıki zaten görünen 81 mb hafıza os'nin dışındaki hafızadır, yapılacak değişiklik sözünü ettiğim göremediğimiz hafızada gerçekleşecektir ve 2-3 mb dahi yeterlidir.

Nitekim qt özelliği bulunan diğer s60 v5lerin de hafızası 5800 ile denk veya daha azdır (bkz:5530 70 mb) :oke:

Progressivity

Progressivity

Üye
demek istediğim sistem dosyaları değil aslında şu an da telefonumda 40mb boş alan var c: de ne yükledin o kadar derseniz inanın bu telefon için yüklediklerim devede kulak kalır daha adam gibi bi gps programı bile yüklemedim hiç 5mb ı geçen bir uygulama yüklemedim hep ufak tefek programlar mesela ama hafızanın yarısı gitti dediğin uygulama için yeterli olabilir ama genel olarak bence yetersiz 160mb falan olsaydı en azından :D ama bende çok şey istiyorum bu paraya neyse

kaptanaykar

Üye
yolladım...

etherkes

etherkes

Üye
benim tel n73 ama ben de 5800 alacam ben de gönderdim...inşallah olur...

Progressivity

Progressivity

Üye
tüm 5800 kullanıcılarının ilgisini bekliyoruz bu konuya

Deflamat

Deflamat

Üye
    Konu Sahibi
demek istediğim sistem dosyaları değil aslında şu an da telefonumda 40mb boş alan var c: de ne yükledin o kadar derseniz inanın bu telefon için yüklediklerim devede kulak kalır daha adam gibi bi gps programı bile yüklemedim hiç 5mb ı geçen bir uygulama yüklemedim hep ufak tefek programlar mesela ama hafızanın yarısı gitti dediğin uygulama için yeterli olabilir ama genel olarak bence yetersiz 160mb falan olsaydı en azından :D ama bende çok şey istiyorum bu paraya neyse
Qt özelliğinin getirilebilmesi için 2 mb alan dahi yeter de zaten programları 8 gb veya 16 gb alana sahip hafıza kartına yüklemek varken telefonun yerel hafızasını işgal etmek bence yanlış çünkü telefonun hafızası genel anlamda diğer işlemlerde kullanılmakta ...
tüm 5800 kullanıcılarının ilgisini bekliyoruz bu konuya
Sadece 5800 kullanıcıları değil forumumuzdaki diğer üyelerimizin de destekte bulunmasını rica ediyoruz ve ayrıca yönetim tarafından konu sabitlenirse memnun oluruz.

Progressivity

Progressivity

Üye
zaten programları hafıza kartına yüklüyorum arkadaşım niye yerel hafızaya yükleyeyim ama yerel hafızada hiç olmazsa bunların registryleri ve benzeri olay günlükleme işlemleri tutuluyo bi sürü ıvırı zıvırı var e: ye her kurduğumuz programın c: de bi görüntüsü oluyo bunlardan bahsediyorum ben yeni programlar kurup kaldırdıkça bunlar birikiyo böyle windows değil ki registry clean yapasın neyse konuyu çokta çarpıtmaya gerek yok her konuda 5800 destekçisi biri olarak bana göre eksik olan yanları söylüyorum

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Qt özelliğinin getirilebilmesi için 2 mb alan dahi yeter de zaten programları 8 gb veya 16 gb alana sahip hafıza kartına yüklemek varken telefonun yerel hafızasını işgal etmek bence yanlış çünkü telefonun hafızası genel anlamda diğer işlemlerde kullanılmakta ...

Sadece 5800 kullanıcıları değil forumumuzdaki diğer üyelerimizin de destekte bulunmasını rica ediyoruz ve ayrıca yönetim tarafından konu sabitlenirse memnun oluruz.
ben konu açtım..symbian os 9.4 yazı ekran bölümüne açtım..ordan devam edelim..

Takipçi Satın Al

Üst Alt