Maxicepe Özel Bi Yazı.....

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamboys69

dreamboys69

Üye
@Romatik Prens
Msn de sürekli bana selamyazıp cevap alamamanın nedenini ğrenmiş oldun sanırım. Sen değer verdiğim üyelerden biriydin. Yaptığın paylaımlar , gösterdiğin saygı ve uyum nedeniyle o kadar üyenin içinden sana "Ayın Üyeliği" ünvanını verdik. Bu rütbeden sonra çok daha iyi olacağını ve bir gün yönetici konumunda olmanı umuyodum. Ama sen başta ben olmak üzere birçok yönetici ve üyeyi hayal kırıklığına uğrattın. Kendim adına sana yazıklar olsun diyorum. "Kopya sitelerin kopya çocukları" arasındaki yerini aldığını belirtmek isterim!
POWER

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
üyeleri uyardığınız gibi adminlerinde daha dikkatli olmalarını rica ediyorum..
bi konu ile ilgili praetor beni gayet güzel uyardı..
ve bende uyarısına karşılık tşk ederek düzeltmemi yaptım..
herkes onun uyardığı şekilde uyarsa hiçbir sorun olmaz bence..
Teşekkürler Naz! Bazı emeklerin karşılığını görebilmek çok güzel :)
Tıpkı, devleştiğimiz internet dünyasında emeklerimizin karşılığını görebildiğimiz gibi.

Biz MaxiCep olarak ufak tefek sitelerde yapılan beyhude çabalara -arada bir kulağımıza geldiğinde- gülümsüyoruz sadece.
Zira bizim büyüklüğümüz karşısında bize özenip bizim gibi olmaya çalışanları gördüğümüzde, eline diş macununu alıp aynanın karşısında taklidimizi yapan bet sesli birini görmüş pop yıldızı gibi hissediyoruz kendimizi...

Mobil dünyasında devleşme amacında olanlar neden bize özeniyor? Zira bir sektörde dev olmak isteyenler, o sektörün devini taklit ederek işe başlarlar. Taklit edilmek ise bizim ne denli büyük olduğumuzu gözler önüne seriyor.

Bir sektördeki devi koltuğundan edebilecek olanlar ise özgün yapımlarla çıkarlar piyasaya.
Biz daha öyle bir yer görmedik :)

Üyeler sitemizde yaptıklarıyla sorumludur. Biz burada MaxiCep'in menfaatlerini gözetiriz.
Örneğin özel mesaj-konu açmak-konulara mesaj yazmak suretiyle reklam yapan üye süresiz uzaklaştırılır. (Bkz. Forum Kuralları)
Siz BMWnin bir bayisinde Kartal-Doğan reklamı yapabilir misiniz?
Akla mantığa aykırı.

Ancak olayın bir başka boyutu var. O klişe sözün içinde gizli bu yön: Emek hırsızlığı.

Hürriyet Gazetesi'nden alıntı yapılarak sitemizde yayınlanan bir konuyu gidip başka bir sitede de yayınlayabilirsiniz burada bir sorun yok. Hatta sitemizden haberleri takip ettiğiniz için teşekkürlerimizi de sunarız!..

Ancak ne zaman ki bu sitede uğraş veren bir yönetici veya üyenin "ayırt edici özelliği" konuya dahil olur (yani konuyu özgünleştiren emeği), işte bunu kopyalamak hem ayıp hem suçtur.
Ben burada paylaşılan fıkranın renklendirilmesinden bahsetmiyorum, bize ne şiirler bölümünde yazılan Nazım'ın şiirini kopyaladıysanız...
Ama benim şiirimi kopyalarsanız ve atıfta bulunmazsanız bu siteye o zaman iş değişir. Bilinsin ki bu, hukuki ve cezai yanları olan, yasaklanmış bir harekettir. Sonucunda ciddi paralar kaybedebilir, ciddi cezalar alabilirsiniz.
Siz bizim emeğimiz olan müzikleri, temaları, araştırmaları vs... Başka bir sitede atıf yapmaksızın yayınlayamazsınız.

Size gelince Romantik Prens;
Açıkçası kurallara göre düşünüldüğünde, sitemizde kalmanızın bir sakıncası yok. Biz sitemizde bir yaramazlığınızı görmedik. Gördüğümüzde gerekeni derhal yaparız. Uzaklaştırlmanıza da gerek yok.

Ama duygusal bakarsak olaya, ki biz insanlar sadece mantık ile hareket etmeyiz, bu rütbeye layık görülmüş birisinin, yönetimce bu rübe kendisine bahşedilmiş birisinin, bu rütbeyi hak ettiği aydaki aktifliğinde burada kalması gerekiyordu, başka bir sitede olmaması gerekiyordu.
Yapılan bana göre ayıptı.

Ancak son paragrafımın yaptırım babında bir etkisi yok, yalnızca düşüncelerim.
İsterseniz sitemizde kalmaya devam edebilirsiniz.
Giderseniz de, siz bilirsiniz.

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Eee madem bunu yapan üye neden halen AYIN ÜYESİ ?

milagros_zuzu

milagros_zuzu

Üye
Teşekkürler Naz! Bazı emeklerin karşılığını görebilmek çok güzel :)
Tıpkı, devleştiğimiz internet dünyasında emeklerimizin karşılığını görebildiğimiz gibi.

rica ederim...
doğruya doğru...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
DiaBLoS™;1185239' Alıntı:
Eee madem bunu yapan üye neden halen AYIN ÜYESİ ?

Kim ayın üyesi? Ayın üyesi rütbesi boş gözüküyor. :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Marchegiani

Marchegiani

Üye
Adimnlerimiz kimseye hakaret etmez.

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Ne gündü bea dün gibi hatırlıyorum bunların olduğu günü......

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Bi'hortlatalım dedik :ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Ben de hatırlıyorum dün gibi.
Yeni Co-admin olmuştum :)

Ama ne sağlam yazmışım bea :ehe:ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt