Zeka Sorularınız Varsa Alalım!!!

Sponsorlu Bağlantılar

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
al :D

Bir bakkalın terazisinde sadece 4 ağırlık var. Eğer bakkalın dükkanında bütün mallar 1 ile 40 kg arasında ise (tamsayı) ve bu ağırlıkları kullanarak bütün malları tartabiliyorsa, ağırlıkların değeri nedir?
1,3,9,27?

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Aslında saçma, gitsin bit pazarına bayılsın 50 gayme alsın elektronik bir terazi, ha unutmadan 40 kg a kadar tartıyor :D

Luck Star

Luck Star

Üye
pazartesi,salı,çarşamba >> bu üç gün kadınların yalan söyleme günü

perşembe ,cuma, cumartesi >>bu üç günde erkeklerin yalan söyleme günü

pazar >> her ikisinin[erkek ve kadın] ortak olan doğru söyleme günü.

SORU:erkek diyorki:ben dün yalan söyledim diyor.kadında bende diye cevap veriyor.

Bugün hangi gündür?

cevabını bizzat kendim az önce okurken buldum ,kolay hadi bekliyorum :D

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
pazartesi,salı,çarşamba >> bu üç gün kadınların yalan söyleme günü

perşembe ,cuma, cumartesi >>bu üç günde erkeklerin yalan söyleme günü

pazar >> her ikisinin[erkek ve kadın] ortak olan doğru söyleme günü.

SORU:erkek diyorki:ben dün yalan söyledim diyor.kadında bende diye cevap veriyor.

Bugün hangi gündür?

cevabını bizzat kendim az önce okurken buldum ,kolay hadi bekliyorum :D
Perşembe?

Luck Star

Luck Star

Üye

aynen :D

Kadın çarşamba günü yalan söyleme hakkını kullalarak gerçekten yalan söylemiştir ve perşembe günü doğru söylemek zorunda olduğundan, doğrusunu söyleyerek çarşamba günkü sözüyle yalan söylediğini söylüyor...

Erkek ise aslında çarşamba günü doğru söylediği halde perşembe günündeki yalan söyleme hakkını kullanarak çarşamba günkü doğru söylediği söz için yalan söylemiştim diyerek asıl yalanı perşembe günü söylüyor
SİZ X KONUMUNDASINIZ VE BÜTÜN KARELERDEN TEKER TEKER GEÇEREK OK YÖNÜNDEN DIŞARI ÇIKMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ AMA GEÇTİĞİNİZ BİR KAREDEN BİR DAHA GEÇEMİYORSUNUZ VE ÇAPRAZ GİDEMİYORSUNUZ...

beyler daha önce gördüm ama denemedim bende şimdi deniyorum :D (einstein in sorusuymuş alıntıdır)
bir kere çapraz hakkımız olsa çok kolay olurdu ben yapamıyorum :D

X konumundan başlamazsak çözülüyor ama

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
iki çocuk aynı yıl, aynı ay,aynı gün,aynı saatte aynı anneden doğduğu halde ikiz değillerdir. bu nasıl olabilir?

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: Luck Star
Luck Star

Luck Star

Üye
iki çocuk aynı yıl, aynı ay,aynı gün,aynı saatte aynı anneden doğduğu halde ikiz değillerdir. bu nasıl olabilir?

bileydim dışarı çıkmak yok derdim ahah :Dsenin soruyla ilgileniyorum , bu arada benimkinin açıklaması çok güzel çıktı ,senin cevap gibi :D

Einstein bu soruyu çözmüştür ama tam olarak soru bu değildir. asıl soru şöyle:

bir ev var ve evde bir adam var. bu adam her odadan bir kere geçecek ama asla çapraz odalara geçemez. en sonunda başladığı odaya geri dönecek. Einstein bu soruda balkon teorisini kullanmıştır. yani bu eve bir balkon çizip adamı balkondan geçirmiştir.

aynı babadan deseydi , 2 farklı anneden olurdu yani aynı zamanda doğan 2 çocuk

aynı anneden aynı saatte doğupta ikiz değilse , bir kardeş kayıp demektir :D üçüz dördüz olabilir :D

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy
mhmtkhrmn

mhmtkhrmn

Üye
Üçüzlerdir

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Evet üçüzlerdir..

mhmtkhrmn

mhmtkhrmn

Üye
Evet üçüzlerdir..
: ?Kral mahkumlara sorular soruyormuş bilenin cezasını yarıya indiriyormuş. Bir mahkumun cezası ölene kadarmış.Kral soruyu sormuş,mahkum bilmiş. Ceza nasıl yarıya iner ?

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Ölene kadar bir gün içerde bir gün dışarda :ehe

Emrgncy

Emrgncy

Üye
peki Hz Musa gemisine her hayvandan kaçar adet almıştır?