3. çocuğun yaşı ne ?Hmm peki o zaman
3 cocugum var. Birincisi benim yaşımın ilk rakami yasindadir. İkincisi benim yaşımın ikinci rakamı yaşındadır. Hicbirinin yasi ayni olmadigina göre ve hepimizin yaslari toplami 45 ise benim yasim kactir?
Hmm ipucunu verirsem cevap direk cikiyir3. çocuğun yaşı ne ?

Bu sorunun cevabı degişken olabilir 35,34 rahat rahat olurHmm peki o zaman
3 cocugum var. Birincisi benim yaşımın ilk rakami yasindadir. İkincisi benim yaşımın ikinci rakamı yaşındadır. Hicbirinin yasi ayni olmadigina göre ve hepimizin yaslari toplami 45 ise benim yasim kactir?
Soruyu biraz açalım;Bir otobüste 1092 ayak vardır. Otobüste olan kedi ve insanların ayak sayısı eşittir. Ama bunların dışında da 85 civciv vardır. Otobüste olan 10 insanın 5 çantasında 3 köpek bulunmaktadır. Otobüsün bagajında da 3 çanta bulunmaktadır. Bu 3 çantanın içinde 5 horoz bulunmaktadır.
Sorumuz şu; Otobüste kaç insan, kaç kedi, kaç köpek, kaç horoz bulunmaktadır? Toplam canlı sayısı kaçtır?
Tek cevabi var diye biliyorumBu sorunun cevabı degişken olabilir 35,34 rahat rahat olur![]()

35 olsa çocukları 3,5,2 olabilirTek cevabi var diye biliyorum![]()
Cevap sayisi yerine cevaplar hakkinda tahmininizide beklerim![]()
Buda doğru tebrikler35 olsa çocukları 3,5,2 olabilir![]()

85 civciv 150 köpek 15 horoz bunlar toplam 800 ayak oluyo. İnsanlarla kedilerin ayaklarının toplamı 292 oluyo o zaman. 48 insan ve kedi desen 288 çıkıyo bir tane daha kedi lazım bize bi yerde bi yanlışlık yaptım ama:
Soruyu biraz açalım;
Bir otobüste 1092 ayak vardır.
Otobüste olan kedi ve insanların ayak sayısı eşittir.
Ama bunların dışında da 85 civciv vardır.
Otobüste olan 10 insanın 5 çantasında 3 köpek bulunmaktadır.
Otobüsün bagajında da 3 çanta bulunmaktadır. Bu 3 çantanın içinde 5 horoz bulunmaktadır.
Çözmeye başlayalım;
Otobüste olan 10 insanın 5 çantasında 3 köpek bulunmaktadır.
Her insanda 5 çanta, her bir çantada da 3 köpek olduğu için her insanın 15 köpeği vardır.
On insan olduğu için 15 ile onu çarparız. 15x10=150
Köpek sayısı: 150
Otobüsün bagajında da 3 çanta bulunmaktadır. Bu 3 çantanın içinde 5 horoz bulunmaktadır.
3x5=15
Horoz sayısı: 15
Kedi ve insan sayısını bulabilmek için horozların ve köpeklerin ayak sayısını hesaplamalıyız.
Köpeklerin ayak sayısı: 150x4=600
Horozların ayak sayısı: 15x2=30
Civcivlerin ayak sayısı: 85x2=170
Köpek, civciv ve horozların ayak sayıları toplamı: 800
1092-800=292 ayak vardır.
292÷2=146 ayak insan, 146 ayak kedi vardır.
146÷2=73 insan
146÷4=36 kedi
Sorumuzun cevabı da şudur;
Kedi: 36
İnsan: 73
Köpek: 150
Horoz: 15
Civciv: 85
Toplam: 309
Ama sen soruyu hatalı sorduğun için cevap çıkmamıştı 
Hortlatmayın la konularıYeni soru sorunda cevaplayak.![]()

Kendi konum.Hortlatmayın la konuları![]()
![]()

Feyıl çaktırmaKendi konum.![]()

Feyıl çaktırma![]()

insan biraz yanlış cevap söyler ya hemen pat diye cevap veriyonİbrahim

25Sorayimmi 1x2=?
doğrumu adafsafgf