Zeka Sorularınız Varsa Alalım!!!

Sponsorlu Bağlantılar

TrabLusGarP Samet2014

Üye
Bide Ben Sorim

Bir gün otobüste 7 yolcu vardır. Bu yolcuların hepsinde 7 çanta vardır. Bu çantaların içindede 7 tane çanta vardır.

Her bir çantanında içinde 7 tane kedi vardır.

Bunlara göre otobüste kaç Tane ayak vardır?

NOT: otobüs hareket halindedir.

beyler cevap 10992 ben zaten çeken hafta derste 3 -5 dakikada yapmışy,tım ama hoca bakmadı bidaki hafta dedi.
sınıftakiler bazıları 5-6 kere hocanın yanına gidib gösterdi enayiler ben bekledim bunlar rezil olsun diye ders sonunda hocaya söyledim hepsinin ağzı açık kaldı benide gülme krizi tuttu :muha:

mürteza16

mürteza16

Üye
    Konu Sahibi
Bir otobüste 1092 ayak vardır. Otobüste olan kedi ve insanların ayak sayısı eşittir. Ama bunların dışında da 85 civciv vardır. Otobüste olan 10 insanın 5 çantasında 3 köpek bulunmaktadır. Otobüsün bagajında da 3 çanta bulunmaktadır. Bu 3 çantanın içinde 5 horoz bulunmaktadır.

Sorumuz şu; Otobüste kaç insan, kaç kedi, kaç köpek, kaç horoz bulunmaktadır? Toplam canlı sayısı kaçtır?

Son düzenleme:
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Bir otobüste 1092 ayak vardır. Otobüste olan kedi ve insan sayısı eşittir. Ama bunların dışında da 85 civciv vardır. Otobüste olan 10 insanın 5 çantasında 3 köpek bulunmaktadır. Otobüsün bagajında da 3 çanta bulunmaktadır. Bu 3 çantanın içinde 5 horoz bulunmaktadır.

Sorumuz şu; Otobüste kaç insan, kaç kedi, kaç köpek, kaç horoz bulunmaktadır? Toplam canlı sayısı kaçtır?
Hayırdır Mürteza sabah sabah |-)

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Bir otobüste 1092 ayak vardır. Otobüste olan kedi ve insan sayısı eşittir. Ama bunların dışında da 85 civciv vardır. Otobüste olan 10 insanın 5 çantasında 3 köpek bulunmaktadır. Otobüsün bagajında da 3 çanta bulunmaktadır. Bu 3 çantanın içinde 5 horoz bulunmaktadır.

Hiç uğraşmcam sabah sabah :-P

mhmtkhrmn

mhmtkhrmn

Üye

Amin o_O

• Beğen
Tepkiler: hasaneness

TrabLusGarP Samet2014

Üye
zor soruya benziyor ama uğraşsam çözerimde çok uykum var )):

hasaneness

hasaneness

Üye
Toplam canli sayisi 387 dir .

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Düzenleniyor...

Uhops

Uhops

Üye

Her 10 insanın 5 çantası mı var? (50). Yoksa her 2 kişiden birinde mi ççanta var? İnsan sayısı 10 kedi 10 civciv 85 köpek 3 horoz 5ayaklar çıkmadı :hmmm Soru açık ve net değil :DSoru hatalı. :D

• Beğen
Tepkiler: hasaneness
mürteza16

mürteza16

Üye
    Konu Sahibi
Her 10 insanın 5 çantası mı var? (50). Yoksa her 2 kişiden birinde mi ççanta var? İnsan sayısı 10 kedi 10 civciv 85 köpek 3 horoz 5ayaklar çıkmadı :hmmm Soru açık ve net değil :DSoru hatalı. :D
Soruda hata yok. Cevabın yanlış.

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
mhmtkhrmn

mhmtkhrmn

Üye

85 civciv 150 köpek 15 horoz bunlar toplam 800 ayak oluyo. İnsanlarla kedilerin ayaklarının toplamı 292 oluyo o zaman. 48 insan ve kedi desen 288 çıkıyo bir tane daha kedi lazım bize bi yerde bi yanlışlık yaptım ama :hmmm:

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Cevap veriyorum
1 insan yani iki ayak vardır.

mhmtkhrmn

mhmtkhrmn

Üye
Durun buldum 3 çantada 5 horoz var. Toplam 15 horoz değil 5 horoz var tamam. O zaman civciv horoz ve köpeklerin ayakları toplamı 780 oluyo. İnsan ve kedilerin ayak toplamı 312 oluyo. O zamanda 52 insan ve 52 kedi var. 52*2=104 52*4=208 104+208=312 @mürteza16 doğru mu ?