Mad EagLe
Üye
-
Konu Sahibi
-
Yemini suyunu verdikten sonra uzun bir yola çıkarırsıkıntı yaşamaktan korkuyorum daha önce telefonlarım servislik olmuştupeki bu pasaport işi nasıl oluyor kapanma derdi olmaz değilmi nasıl güvenebilirim.
Faturası ve imei'yi üstüne kayıt ettirecek kişinin pasaportu lazım oluyor.peki burdamı işletirim pasaportu yoksa alan kişininmi yapması gerekiyor
Faturası ve imei'yi üstüne kayıt ettirecek kişinin pasaportu lazım oluyor.
Alan kişi falan fark etmiyor yeterki vergisi yatırılsın,daha sonrada zaten pasaport sahibine imei kaydı oluyor
pasaportun varsa kayıt ettire biliyorsun yoksa zaten pasaport kaydı yapan bir çok kişi var onlarda yapıyor.
yani şimdi şöyle birşey var gelen kişinin ablası benim tanıdığım birkaç kere kardeşinden birşeyler isteyip hediye şeklinde vermişti yani almanyadaki kişi ile muhabbetim yok yani kardeşine söyleyecem o da söyleyecek kardeşine getirecek bende ona parasını verecem yani o telefonu getirdiği zaman ben burda kayıt ettirebilirmiyim
Telefonu getirecek kisinin iki yil icinde telefonuna imei kaydi yapmamis olmasi gerekir. Eger yapmissa daha onceki cihaz kayittan duser ve kapanir. İkinci olarak garantiyi ben sorun etmiyorum. Cunku ekran kirilmasi donanim arizasi gibi durumlar zaten kullanici hatasi oldugu icin garanti kapsaminda tamir edilmiyor. Ama cihaz almanyadan gelicekse zaten bir yil garantisi gecerli olucak. Ben amerikadan getirtiyorum telefonlarimi hic bir sorun yasamadim sadece sarj girisleri farkli oldugu icin Turkiye'deki prizlere uymuyor onun icin de aparat kullaniyorum. Bunun disinda 500-600 fark vererek almaya hic gerek duymuyorum. Yazilimsal bir sorun olursa zaten garantiye gonderip telefonsuz kalmaya gerek yok cok sukur forunda cozulmeyen yazilimsal sorun yok.
telefonu zaten getirecek kişi alıp gelecek yani kayıdı ya hemen yapacak ya da ben yaptıracam, yurtdışı cihazlar 2 sene sonra kapanıyormu ?
hayir kapanmiyor kayit yapilan pasaporta başka bir cihaz kaydi yapilirsa eski kayit kapanir. Telefonu getiren kişi yurda giriş yaptiktan sonra bir ay icinde kayit yapabilir.
anladım o zaman daha yakın birine kayıt ettirsem daha iyi olur
Unutma Pasaport Sahibi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olması Gerekiyor,ben s3 getirdim buradaki s3'ten hiçbir farkı yok zaten adam gibi kullandıktan sonra arıza yaptırmak çok zor birşey
- - - Eklendi - - -
zaten Samsung 1 yıl donanımsal arızalara karşı Türkiye'de geçerli garanti veriyor ama diğer üreticiler veriyor mu bilemiyorum
hm sağol talip sen s3 getirmiştin doğru ya bakalım buluruz elbet birinde vardır pasaport bi getirelimde hayırlısı
millet hacca gidecek 1-2 ay sonra millet gelecek onlara işletirsin tabi şimdi alma şansın yoksa bilemem
dedim ya kesin değil öyle niyetlendim yaza doğru olacak zaten çünkü gelen kişi yaza doğru gelecek şuan değil bilgi edinmek istedim sadece sanırım sende Almanya'dan getirmiştin ne kadara patladı sorması ayıptır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?