Samsung Galaxy S9: Beklenen 9 Yeni Özellik

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S9: Beklenen 9 Yeni Özellik
Samsung'un 2018 yılı başlarında gün yüzüne çıkarması beklenen yeni amiral gemisi Galaxy S9'un sahip olması beklenen 9 yeni özelliği sizler için derledik.



Akıllı telefon pazarının lideri Samsung'un önümüzdeki yılın başlarında tanıtmaya hazırlandığı yeni amiral gemisi Galaxy S9 hakkında bazı söylentiler dolaşıyor. Galaxy S9'un sahip olacağı özellikler hakkında spekülatif bilgilerin varlığı gibi tahmin edilen bazı özellikler de bulunuyor. İşte Samsung Galaxy S9'un sahip olacağı muhtemel 9 yeni özellik.

1- Çift Kamera
Ünlü analist Ming-Chi Kuo'nun da dediği gibi Samsung Galaxy S9'un sahip olacağı özelliklerin listesinde birinci sırayı çift kamera kurulumu alıyor. Çift kamera kurulumunun artık standart hale geldiği bir dönemde bu sadece S serisinin ilk çift kamera telefonu olacağı için değil, aynı zamanda Samsung'un yeni ve güncellenmiş özelliklere sahip yeni 24 MP ve 12 MP kamera sensörlerini kullanacak olmasından dolayı da önemli bir değişiklik. Yeni kamera ünitesinde düşük ışık hassasiyeti geliştirildi ve Samsung'un yeni sensörü, Dual Pixel odaklama teknolojisini, aynen Google Pixel 2 XL'de olduğu gibi portreler için de kullanıyor.



2- Daha Rafine Tasarım
Samsung'un geçen hafta açıkladığı yeni kamera algılayıcıları bir ana farklılaştırma özelliğine sahipler. Bu sensörler, mevcut çözümlere göre daha ince bir yapıya sahip ve bu nedenle önümüzdeki yıl Galaxy S9 daha ince bir tasarıma sahip olabilir ve iki kamera modülü arka yüzey ile aynı hizada olacak. Rafine bir arka tasarım, ön tarafındaki mevcut Infinity Ekran tasarımını tamamlaması için gerekliydi. Ancak parmak izi tarayıcı da bu kadar ince ve çıkıntıya sebep olmayacak bir tasarıma izin verecek mi bilinmiyor.



3- Galaxy S9 ve Galaxy S9 + 'da Hücre İçi Dokunmatik Ekran Kullanılacak
Samsung, önümüzdeki yıl iki Galaxy S9 modelinde de hücre içi bir dokunmatik çözüm üretmeye karar verdi. Y-OCTA olarak adlandırılan esnek OLED teknolojisi, dokunmatik tabakayı ekran paneli ile bütünleştiriyor, böylece daha ince bir forma sahip oluyor ve üretim maliyetlerini de % 30 oranında düşürüyor. Galaxy S8, böyle bir çözümü kullanırken Galaxy S8 + ve Note 8, panelle birlikte geleneksel bir ekstra dokunmatik tabaka içeriyor, çünkü Samsung tedarikçileri henüz bu bileşenleri tüm Samsung amiral gemileri için etme noktasında yeterli kapasiteye sahip değil. Sonuç olarak Galaxy S9 ve S9 + 'ın 5.77 inç ve 6.22 inç panelleri Y-OCTA dokunmatik katman entegrasyonu ile birlikte gelecek ve Samsung bunları üretmek için kendi kaynaklarını kullanacak.



4- Yeni 7nm Snapdragon 845 veya 8nm Exynos 9810 Yonga Seti
Yeni Galaxy S serisinin piyasaya girişi aynı zamanda yeni bir yonga seti serisinin de başlangıcı demekti ve Galaxy S9 ikilisi de bu geleneği devam ettirecek gibi görünüyor. 7nm yonga setlerinin Samsung ve TSMC fabrikalarında çıkardığı zorluklara rağmen, önümüzdeki yıl Samsung'un en yeni Snapdragon 845 ve yaklaşmakta olan Exynos 9810 ile donatılmış S9 ve S9 + 'un piyasaya sürülmesini önleyemeyecek. Ve yine Snapdragon 845, yeterli üretim gücüne ulaşana kadar Galaxy S9 serisi için özel olacak.



5- Neural Engine Yardımcı İşlemcisi
Qualcomm zaten bu yaz Snapdragon Neural Engine İşlemcisi için bir yazılım geliştirme seti yayınladı ve Samsung'un gerçek zamanlı Bixby çevirisi için veya daha gelişmiş nesne tanıma algoritmaları için kendi Exynos yonga seti serisinde de böyle bir işlemciye yer vereceği belirtiliyor.



6. 3D Yüz Tanıma Seti
Samsung'un şu anda kullandığı İris tarayıcı ile yüz tanıma özelliğini, yeni Neural Engine Yardımcı İşlemcisine sship yonga setlerinin de gücüyle daha da fazla geliştireceğiz belirtiliyor. Ancak Apple'ın derinlik algılamalı kameralarla ilgili sorunlar yaşadığı bir dönemde Samsung bu teknolojiye sahip Galaxy S9'un piyasaya sunmak için erken hareket ederse, büyük sorunlar yaşayabilir. Bir taraftan Samsung, Apple'ın FaceID teknolojisini kopyalama suçlaması ile de karşı karşıya kalabilir.



7- Alan Tasarrufu Sağlayan Özel Sistem Kartı
Samsung, Galaxy S9'du, bileşenleri daha sık bir şekilde birleştirenyığın PCB'lerle donatıyor ve bu da kart boyutlarını iPhone X gibi daha küçük kılıyor ve diğer şeyler için daha fazla alan bırakıyor. İnce hücreli dokunmatik paneller, daha küçük anakartlar, 7nm yonga setleri ve daha küçük kamera algılayıcılarıyla, Samsung'un Galaxy S9 ve S9 + 'da ekstra alanı, daha büyük pil kullanıp kullanmayacağı şimdiden merak konusu.



8- Hava Kalite Sensörü
Samsung, akıllı telefon modellerinde Barometer ve UV sensörleri gibi sıra dışı sensörleri kullanma konusunda pek yabancı bir firma değil. Bu nedenle Galaxy S9 ikilisinde ise özellikle hava kirliliğinin yüksek olduğu bölgelerde yaşayanlar için önemli sayılabilecek bir sensör olan hava kalite sensörü yer alacak.



9- 1000 fps Kamera Sensörü
Samsung'un saniyede bin kare çekim yapabilen bir kamera algılayıcı teknolojisi ortaya çıkmasına karşın, büyük olasılıkla patent anlaşmazlıklarından kaçınmak için çalışma prensibi Sony sensörleri ile aynı olmayacak. Bu sensör, bazı nefes kesici yavaş hareketli sahnelerin kaydı için izin verecek ve 1000 FPS sensörün Kasım ayında seri üretime geçeceği söyleniyor
Samsung Galaxy S9: Beklenen 9 Yeni Özellik
 


Üst Alt