ahmetkartal
Üye
Yürek kavurma
Dana yüreğini kavurmazdan önce, yüreğin yağ
oranına bakın ve tencereye ilave edeceğiniz yağ
ölçüsünü ona göre ayarlayın. fazla yağlı
yürek kavurması hoş olmaz. Ayrıca yağ
içerisinde yüreği kavururken saldığı suyun
uçmasını bekleyin ve ondan sonra soğanı ilave edin.
Neler Lazım
yarım kilo kuşbaşı dana yüreği
üç kaşık zeytinyağı
iki iri domates
iki sivri biber
bir soğan karabiber, pul biber tuz
Yapılması
domatesi yemeklik, soğanı yarım ay, biberi halka
doğrayın
yağ içinde yüreği rengi dönünceye kadar
kavurun
ardından soğanı katın, kavurun üzerine biberi ilave edin kavurun
ardından domatesi, karabiberi, pul biberi ve tuzu
ilave edin
malzemeyi bir güzel karıştırın
tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapatın
ağır ateşte yemek suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika süre bitiminde yemeği
ocaktan alın
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Dana yüreğini kavurmazdan önce, yüreğin yağ
oranına bakın ve tencereye ilave edeceğiniz yağ
ölçüsünü ona göre ayarlayın. fazla yağlı
yürek kavurması hoş olmaz. Ayrıca yağ
içerisinde yüreği kavururken saldığı suyun
uçmasını bekleyin ve ondan sonra soğanı ilave edin.
Neler Lazım
yarım kilo kuşbaşı dana yüreği
üç kaşık zeytinyağı
iki iri domates
iki sivri biber
bir soğan karabiber, pul biber tuz
Yapılması
domatesi yemeklik, soğanı yarım ay, biberi halka
doğrayın
yağ içinde yüreği rengi dönünceye kadar
kavurun
ardından soğanı katın, kavurun üzerine biberi ilave edin kavurun
ardından domatesi, karabiberi, pul biberi ve tuzu
ilave edin
malzemeyi bir güzel karıştırın
tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapatın
ağır ateşte yemek suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika süre bitiminde yemeği
ocaktan alın
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.