yılın patent davasinda karar aciklandi

Sponsorlu Bağlantılar

avcitalip

avcitalip

Üye

Pinch to zoom saçmalığına ne demeli? bütün akıllı telefon üreticileri o özelliği kullanıyor zaten.

kim ne derse desin,Samsung'uda Apple'ıda savunmuyorum.(savunmadım-Savunmamda)
benim bu sonuçtan gördüğüm Apple resmen küçük çocuk gibi ağlıyor.

hani samsung androidle apple'ı geçti ya apple kazanamadığı paraları sanırım bu şekilde çıkartmaya çalışıyor,ben samsung'un yerinde olsam ona parça satışını durdururdum :ehe

abandonware

abandonware

Üye
özentiler iyi oldu size ödeyin şimdi kaç s3 satıp kurtaracaklar o parayı acaba :D

:kop: ne kurtarması s3'ün satışlarından 40 milyar $ gelir elde ettiler.

- - - Eklendi - - -

hani samsung androidle apple'ı geçti ya apple kazanamadığı paraları sanırım bu şekilde çıkartmaya çalışıyor,ben samsung'un yerinde olsam ona parça satışını durdururdum :ehe

ya Allah aşkına tuhaf tuhaf şeyler yazmayın :ehe samsung apple'a satmasa apple ya kendisi üretecek yada başka bir yerden alacak; sonuçta olan yine samsunga olacak :ehe

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
daha once soyledigim gibi devir patent devri. Pinch to zoom olayini apple zamaninda bulmuş ve patentini almiş samsung da gider bedelini odeyip kullanir nokianin yaptigi gibi. Fikri haklarin korunmasi teknolojinin gelişmesi icin olmazsa olmazlardan birisidir. Yoksa zamaninda nokianin yaptigi gibi tek duze bir tuş degiştir,bir şarz yerini degiştir kullaniciyi sömür. Olay bu degil,adam bunu yaptiysa sen daha guzelini yap veya sistem ve ozellik bakimindan ondan daha ustun cihazlar uret sat kimse bişey diyemez. Ama sen suc oldugunu bile bile adamin yaptigi cihazin aynisini yaparsan sonuclarina katlanirsin. Eylulun 20sinden sonra satişlari yasaklanirsa hic şaşirmam. Bugun Türk lokumunu yunan lokumu diye uretenlere tepki veriyorsak burada da hakli kimse ondan yana tavir alinmali diye duşunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: emreilhans
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Bu arada Apple samsungdan daha çok para kazanıyor Talip ;) Siz olaya düz mantık bakıyorsunuz resmen karenin patentini almamış adam o tasarımın ve çizgilerin patentini almış... Nawy her akıllı telefon üreticisi de pinch to zoom için apple a patent ücreti ödüyor samsung hariç ;)

varrick

varrick

Üye
Nokia,LG,HTC kendi halinde oh kebap :)
Yazik samsunqla appleye .d

- - - Eklendi - - -

Samsun kendini akilli saniyor :oke:

PriZm

PriZm

Üye
Bu arada Apple samsungdan daha çok para kazanıyor Talip ;) Siz olaya düz mantık bakıyorsunuz resmen karenin patentini almamış adam o tasarımın ve çizgilerin patentini almış... Nawy her akıllı telefon üreticisi de pinch to zoom için apple a patent ücreti ödüyor samsung hariç ;)

bana hangisi yararlı olacaksa o kazansın diyorum ben :) ben bu konuda sadece gördüğümü söyledim.detaylara inmedim.

doctorrr

doctorrr

Üye
adamlara apple ın şununu bununu kullanmayın denmiyorki patent ücretini ödeyin adam gibi sıkıntı olmaz :ah

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Nokia birşeyin patentini aldı birkaç ay önce belki bir sene olmuştur hatırlarsınız hani dövme yapacak falan filan diye.. Şimdi bunu samsung kullansa olurmu nokiadan izin almadan ? Ya da atıyorum siz birşey yapıp satıyorsunuz ve bu sizin ekmek tekneniz atıyorum çiğköftecisiniz ve çok ünlüsünüz kattığınız bir sos sizi özel kılıyor ama bir başka çiğköfteci sizin çiğköftenizden yiyor ve sosun ne olduğunu buluyor ve sizinkinin hemen hemen hemen aynısını yapıyor şimdi burda sizmi haklısınız yoksa o hazıra konan çiğköftecimi ?

Bazıları yok başka nasıl olacak falan demiş o zaman sony htc lg vs vs niye hep ayrı kasa yapabiliyor nokia ayrı yapıyor hatta örnek olarak mahkemede gösteriliyorda neden samsung dava ediliyor ? Çünkü ortada bir emek hırsızlığı var apple sonuna kadar haklı bence savunduğumdan demiyorum ama aynı şeyi apple yapsa samsungu savunurdum objektif olmak lazım.

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Tabii Apple gibi ( en çok kazanan.ve en değerli şirket ) bir şirkete patent ücreti ödenmez ise olacağı bu :D

doctorrr

doctorrr

Üye
çoook ayıp samsung :bottom:

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
şimdi apple değerine değer kattı samsung da çakmacı olduğuyla kaldı.. Bu durum paradan çok itibar kaybettirir samsunga

avcitalip

avcitalip

Üye

ben satışları demek istedim zaten Necati,app store'u falan hiç hesaba katmıyorum zaten

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
ben satışları demek istedim zaten Necati,app store'u falan hiç hesaba katmıyorum zaten

aslında Samsung sürümden kazanıyor yığınla modeli var çünkü apple bu işi 4 modelle yürütürken samsung 44 model cihaz üretiyor e çok satması normal ;)

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Yazık olmuş ya sonuçta tip felan çalıntı da olsa adamlar iyi bir şeyler yapıyorlardı...

MasteLaa

MasteLaa

Üye

aslında Samsung sürümden kazanıyor yığınla modeli var çünkü apple bu işi 4 modelle yürütürken samsung 44 model cihaz üretiyor e çok satması normal ;)
Şirketler icin aslinda ne kadar kazandigi onemli :ok2:

Symbianize

Symbianize

Üye
Apple farki iste

- - - Eklendi - - -

Yazık olmuş ya sonuçta tip felan çalıntı da olsa adamlar iyi bir şeyler yapıyorlardı...

Tasarim calinti isletim sistemi bedava android daha nesini yapiyoki hunkarim

incitemfm

incitemfm

Üye
öncelikle şunu belirtiyim adamlar için o para bizim sakız paramız. Ve nokianın düştüğü durumlara samsung düşse allah muhafaza yerden yere vururdunuz. aranızda çok aciz insanlar var. bir firmanın çok model çıkartıp 300tl ye android telefon vermesi halkın her kesimini düşünmesi size neden garip geliyo çözemedim. herkes telefona 2bin tl veremiyo 300tlye bile android satıyo samsung

Üst Alt