guzzia123
Üye
Arkadaşlar bu bada 2 hakkında yazılanları uzun zamandır okuyorum ama pek cevap yazmıyordum. Bu forumlarda bu konularda yazılan çok depresif, agresif, keyifsiz ve sıkıntılı ruh halleriyle yazılan mesajları okudukça zaman zaman gülüyor zaman zamanda nedir bu ruh haline sebeptir diye düşünüyorum. Yani bu yazılanlar acaba kişinin sosyal hayatındaki birtakım sıkıntıların vermiş olduğu dışa vurum mudur, deşarj mıdır nedir
. Eğer bu sıkıntılı yazılar gerçekten samimi olarak yazıldıysa bir işletim sisteminin insanları bu kadar sıkıntıya sokacak olabilmesi nasıl açıklanabilir. Ben psikolog değilim ama bu forumlara bir psikolog baksa bayağı bir malzeme çıkar kendine
.
Yanlış anlaşılmasın kimseyi küçümsemek gibi bir niyetim yok belki bende bu yazılanlardan etkilenerek anlık olarak bu kötü düşüncelere dalmış olabilirim ama geçici. Ya kusura bakmayın ama acıyorum bazen yani adam 1000 tl para vermiş almış telefonu, yazık yani o cihazın tadını çıkarmak varken üzerinden daha sene geçmeden yok satarım felan yazılarını okudukça, Türkiye nin bu teknoloji devleri için nasıl büyük bir pazar olduğunu bir kez daha anlamış oldum. Bu paralara yazık değilmi kardeş. Yani tamam bizde uygulama indiriyoruz, bizde oyun oynuyoruz ama bazı ufak sıkıntılara takılıpta telefondan bukadar çabuk soğumayı anlayamıyorum.
Tabi bu arkadaşlara saygım var gerçekten öyle olduğunu düşündükleri için yazıyorlar ama ben bu telefona bu parayı verirken tüm bu yaptıklarının belki %50 sini ve belkide daha aşağısını yapabileceğini sanıyordum ve çok zor beğenen bir insanım ama kullanmaya başladıkça gerçekten mükemmel bir telefon olduğuna inancım pekişti.
Bütün uygulamaları şunları bunları bir kenara bırakın sadece dış görünüşü için bile wave 8500 den vazgeçmem. O kadar hor kullandığım halde maşallahı var cihazın. Hatları, inceliği, boyutları, ekran, video ve fotoğraf güzelliğide cabası. Belki diğer arkadaşlar telefonu çok daha fazla yüksek kapasite uygulamalar vesairelerle kullanmak isteyebilirler ama benim beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Tamam belki bu forumları okudukça bazı uygulamaları, sorunları, olması gerekenleri bende öğrendim fakat bütün bunlar benim için beklemeden telefonu gözden çıkarmamı gerektirmiyor. İnanın iphone cihazıda elimde inceledim ama 8500 ün elde duruşu başka.
Daha beta bile yüklemedim, bada 2.0 ile gelecek yenilikleri ve uygulamalarıda sadece merakla bekliyorum o kadar. Bikaç uygulama için gözden çıkartılacak telefon değil sadece paylaşmak istedim.
Herkesin benim gibi olmasını beklemiyorum tabi. Biraz sabır.
. Eğer bu sıkıntılı yazılar gerçekten samimi olarak yazıldıysa bir işletim sisteminin insanları bu kadar sıkıntıya sokacak olabilmesi nasıl açıklanabilir. Ben psikolog değilim ama bu forumlara bir psikolog baksa bayağı bir malzeme çıkar kendine
. Yanlış anlaşılmasın kimseyi küçümsemek gibi bir niyetim yok belki bende bu yazılanlardan etkilenerek anlık olarak bu kötü düşüncelere dalmış olabilirim ama geçici. Ya kusura bakmayın ama acıyorum bazen yani adam 1000 tl para vermiş almış telefonu, yazık yani o cihazın tadını çıkarmak varken üzerinden daha sene geçmeden yok satarım felan yazılarını okudukça, Türkiye nin bu teknoloji devleri için nasıl büyük bir pazar olduğunu bir kez daha anlamış oldum. Bu paralara yazık değilmi kardeş. Yani tamam bizde uygulama indiriyoruz, bizde oyun oynuyoruz ama bazı ufak sıkıntılara takılıpta telefondan bukadar çabuk soğumayı anlayamıyorum.
Tabi bu arkadaşlara saygım var gerçekten öyle olduğunu düşündükleri için yazıyorlar ama ben bu telefona bu parayı verirken tüm bu yaptıklarının belki %50 sini ve belkide daha aşağısını yapabileceğini sanıyordum ve çok zor beğenen bir insanım ama kullanmaya başladıkça gerçekten mükemmel bir telefon olduğuna inancım pekişti.
Bütün uygulamaları şunları bunları bir kenara bırakın sadece dış görünüşü için bile wave 8500 den vazgeçmem. O kadar hor kullandığım halde maşallahı var cihazın. Hatları, inceliği, boyutları, ekran, video ve fotoğraf güzelliğide cabası. Belki diğer arkadaşlar telefonu çok daha fazla yüksek kapasite uygulamalar vesairelerle kullanmak isteyebilirler ama benim beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Tamam belki bu forumları okudukça bazı uygulamaları, sorunları, olması gerekenleri bende öğrendim fakat bütün bunlar benim için beklemeden telefonu gözden çıkarmamı gerektirmiyor. İnanın iphone cihazıda elimde inceledim ama 8500 ün elde duruşu başka.
Daha beta bile yüklemedim, bada 2.0 ile gelecek yenilikleri ve uygulamalarıda sadece merakla bekliyorum o kadar. Bikaç uygulama için gözden çıkartılacak telefon değil sadece paylaşmak istedim.
Herkesin benim gibi olmasını beklemiyorum tabi. Biraz sabır.

ama bu sonucu nasıl çıkardınız anlamadım. Biraz özeleştiri gelebilir mi diye cevap yazmayı geciktirdim ama benim söylediğim konuların özüne dair yazı maalesef pek gelmedi. Burada insanlarla sokak dalaşına girmek kimseye yakışmaz, o yüzden mesajlara alınganlık gösterip üzerlerine alınmak yerine özeleştiri yapmak daha doğru olur.
eyy...! vodafoone kullanıcılarııı.. diye nağra atarak ah dostlar vah dostlar diyerek kullanıcıları tahrik etmemmi gerekir. Bu bana ne kazandıracak? Hiçbir şey. Başka insanlarda benim gibi düşünmeye başlayacak ve ben firmaya zarar verdim diye kendi psikolojimi tatmin edeceğim bu çaresizlik değilmi? Fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış... Tepkimi gösterdim yazdım mesajımı, döktüm içimi ama bütün bu çatı altındaki insanları vodafone abonelerini devamlı rahatsız edecek, soğutacak rutin bir çaba ve gayret içerisine girmedim. Kimse bana bu gsm şirketine abone kalmamı zorlamıyor. Gömdüm kalbime mahkemenin sonuçlanmasını bekliyorum o kadar. Menfaat dengesi ne zaman aleyhime işlemeye başlarsa o zaman bırakırım. Bir firmayı sosyal medyanın nimetlerini kullanarak organize olup tepki göstermek, baskı yapmak hak almaya çalışmak başka şey o medya içindeki insanların kimyasını bozarak bundan hoşnut olmak başka şey. Eğer bunu bende yapıyorsam lütfen banada izin verilmesin.
Aslında bu smileyin anlattığı duygulardan çok fazla kullanıcı rahatsız ama kimse nedense dile getirmek istemiyor, neymiş hakaret yokmuş istediğini yazarmış. Yani tek kriterimiz bu hakaret çizgisimi olmalı. Bunu neden yüksek sesle kimse dile getirmez anlamıyorum. İllaki moderatörün bana özel mesaj yazıp uyarmasımı gerek, aslında tüm kullanıcıların burada tutarlı olması gerek.
-belliki bir şeye sinirlenmiş, hani adam belkide haklı- sayıp saydırıyor. Tek tesellim küfür etmiyordu ama adam kendisine yapılandan o kadar etkilenmişki, o kadar agresif ve yüksek sesle muhabbetine bizi ortak etmesine rağmen telefonu kapattıktan sonrada epey bide yanındaki insanlara dolayısıyla bütün otobüstekilere bu olayı paylaşarak adam deşarj olmaya çalıştı taki sinirleri yatışana kadar
. o zamana kadarda çoğu insan evine gelmiş oldu belkide bir kısmı birkaç durak önce indi. Adamın konuşma ve savunma şeklinden belliki haklı ve hakkı yenilmiş ama uyguladığı yöntemin yanlışlığını ve bizim forumla alakasını anlatmama gerek yok herhalde. Herkes bunu anlayacak zeka seviyesinde ama bu mecralarda; aynı insanların sosyal hayatlarındaki toplu ulaşım araçları, hastane, sinema gibi buralarda konuşmak yasak değil ama az önceki verdiğim adamın durumuna düşmek kimseye yakışmaz. Düşersede hem otobüs şöförü hemde yolcular bu kişileri insanca ikaz etmenin yolunu bilirler.
. Bu yazdıklarımın çoğu, bana cevap yazılmadan önceki düşüncelerim.
. Aslında ben o mesajı yazmamın nedeni birazda o kullanıcılara bu duygunun nasıl olduğunu -yani can sıkmanın ve moral bozmanın- düşündürmekti ama sonra bilgisayarı kapatıp tam yatarken, giriş bölümü üzerine alınan arkadaşlar olacağını düşünerek bunu silmeye karar verdim ama son anda ertesi güne bıraktım vee... olan oldu. TayLorSwift kendi çapında döktürmüş bana
, olsun alınmışta değilim
Halbuki bana özelden mesaj atıp bunu üzerine alındığını, ağır olduğunu söylese, doğruluğu yanlışlığı tartışılır -ki zaten ben o bölümü kaldıracaktım ve haklı olayım, olmayayım literatürde böyle bir özür dileme biçimi varsaa! ve dilenmişsee.. elbette bizdee özür dileriiiz
. Bu kadar laftan sonra yazdıklarına birebir vereceğim cevaplarda var ama bu düşüncelerimden sonra yavan kalır belki onlarıda birdahaki sefere biraz daha matrak cevaplarım olacak sana ama alınmaaa...