Yıl:2012 ay:01 gün:09 samsung.........

Sponsorlu Bağlantılar

guzzia123

Üye
Arkadaşlar bu bada 2 hakkında yazılanları uzun zamandır okuyorum ama pek cevap yazmıyordum. Bu forumlarda bu konularda yazılan çok depresif, agresif, keyifsiz ve sıkıntılı ruh halleriyle yazılan mesajları okudukça zaman zaman gülüyor zaman zamanda nedir bu ruh haline sebeptir diye düşünüyorum. Yani bu yazılanlar acaba kişinin sosyal hayatındaki birtakım sıkıntıların vermiş olduğu dışa vurum mudur, deşarj mıdır nedir:hmmm. Eğer bu sıkıntılı yazılar gerçekten samimi olarak yazıldıysa bir işletim sisteminin insanları bu kadar sıkıntıya sokacak olabilmesi nasıl açıklanabilir. Ben psikolog değilim ama bu forumlara bir psikolog baksa bayağı bir malzeme çıkar kendine:d:.

Yanlış anlaşılmasın kimseyi küçümsemek gibi bir niyetim yok belki bende bu yazılanlardan etkilenerek anlık olarak bu kötü düşüncelere dalmış olabilirim ama geçici. Ya kusura bakmayın ama acıyorum bazen yani adam 1000 tl para vermiş almış telefonu, yazık yani o cihazın tadını çıkarmak varken üzerinden daha sene geçmeden yok satarım felan yazılarını okudukça, Türkiye nin bu teknoloji devleri için nasıl büyük bir pazar olduğunu bir kez daha anlamış oldum. Bu paralara yazık değilmi kardeş. Yani tamam bizde uygulama indiriyoruz, bizde oyun oynuyoruz ama bazı ufak sıkıntılara takılıpta telefondan bukadar çabuk soğumayı anlayamıyorum.
Tabi bu arkadaşlara saygım var gerçekten öyle olduğunu düşündükleri için yazıyorlar ama ben bu telefona bu parayı verirken tüm bu yaptıklarının belki %50 sini ve belkide daha aşağısını yapabileceğini sanıyordum ve çok zor beğenen bir insanım ama kullanmaya başladıkça gerçekten mükemmel bir telefon olduğuna inancım pekişti.

Bütün uygulamaları şunları bunları bir kenara bırakın sadece dış görünüşü için bile wave 8500 den vazgeçmem. O kadar hor kullandığım halde maşallahı var cihazın. Hatları, inceliği, boyutları, ekran, video ve fotoğraf güzelliğide cabası. Belki diğer arkadaşlar telefonu çok daha fazla yüksek kapasite uygulamalar vesairelerle kullanmak isteyebilirler ama benim beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Tamam belki bu forumları okudukça bazı uygulamaları, sorunları, olması gerekenleri bende öğrendim fakat bütün bunlar benim için beklemeden telefonu gözden çıkarmamı gerektirmiyor. İnanın iphone cihazıda elimde inceledim ama 8500 ün elde duruşu başka.
Daha beta bile yüklemedim, bada 2.0 ile gelecek yenilikleri ve uygulamalarıda sadece merakla bekliyorum o kadar. Bikaç uygulama için gözden çıkartılacak telefon değil sadece paylaşmak istedim.

Herkesin benim gibi olmasını beklemiyorum tabi. Biraz sabır.

fullwar

fullwar

Üye
Burası cep telefonları bazlı bir forum sitesi. İnsanlar burada depresif dışa vurumlar yada pisikoanalizini belli etmek için mesaj yazmıyor. Burası cep telefonları sitesi ve burası Bada OS bölümü. İnsanlar belli beklentileri gerçekleşmeyince ister istemez tepki gösterir. Fikir ve ifade özgürlüğü her yerde olduğu gibi buradada geçerlidir. İnsanlar eleştirilerini belli bir çerçevede yapabilir. İzin verilenin dışına çıkarsa zaten gerekeni yaparız yada yapmışızdır. Yani burada isteyen Bada'yı eleştirir isteyen över. Bulunduğumuz durumdaysa Bada 2.0 duyurulalı neredeyse 1 yıl olacak ve ortada çıkan bir final sürümü yok. Bu yüzden kullanıcılar tepki gösteriyor. Aynı durum Symbian kullanıcıları içinde geçerli. Onlarda deli gibi Belle bekliyor. Yani burada tepki gösteren insanları eleştirmek bence garip. Sizin beklentileriniz daha düşük yada daha sabırlı olabilirsiniz, saygı duyarım. Fikirlerinizde bizim için önemlidir. Bende bazen sıkılıyorum yeter ya artık eleştiren mesaj yazmayın diye fakat bende arada yazıyorum ve bunun sınırı yok. Buraya çit çekip insanları dışlayamayız. Umarım Bada 2 biran önce çıkarda artık nerede kaldı bu 2.0 demekten kurtulur artık çıkacak uygulama ve oyunlara kafa yorarız.

• Beğen
Tepkiler: feyzammm
feyzammm

feyzammm

Üye
    Konu Sahibi
insanoğlu doyumsuzdur hep daha fazlasını ister 2.0 çıksa 3.0 ı bekler yada ümideder garip olansa samsungun böyle bir pazarı boşlaması eksik bırakması beklentiler her alanda her zaman var olacakta ama almanya polonyaya sunulan bizede sunulsa belki insanlar daha umutla bekler heralde

TayLorSwift

TayLorSwift

Üye
@guzzia123

Kendini çok mu zeki sanıyorsun anlamış değilim (:
Öyle acıyorum felanda neyın nesi ?
Deniz seviyesine in eleman;
Burası bir forum ve insanların iyi yada kötü dileklerini çizgiyi aşmayacak şekilde belirttiği bir yer(:
Bence sen okuduğunu dahi anlamıyorsun
Memnunsan telefonundan madem mesajına başlarken o ilk paragrafi yazmaman gerekirdi.
Ha yazdıysan eğer;
Cumle ıcınde kimse kusura bakmasın,kimseyi kucumsemek gibi amacım yok vb. tarz sözleri bir kenara birakacaksın
Bırak bu bi tarafını yiyim ayaklarını ..
:kotu:

Neyse herkesin beklentisi farkli
Ben bu telefonu senın gibi sonradan çözenlerden değilim bizzat 6 ay araştırdım
Nasrettin hoca düşüncesi ile Ya tutarsa ile almıyorum yanı telefonumu senin gibi ^.^
A'dan Z'Ye telefonun yapabilecegi bundan daha fazlasi bunu birçok kişi biliyor.
Fakat bize bunu sunmuyorsa >'Samsung'< kalkıpta benim bu firmanın arkasında boy göstermem yanliş (:
Müşteriyi oyalamaktan,kandırmaktan mağdur etmekden baska birşey yapmıyor..
Cok değil elinde net var madem cok biliyorsun herşeyi.
Gir şikayetvar.com 'a oku anlarsın ne demek ıstedıgımı
Sana dair son mesajımdı bu ..
Rast gele.

• Beğen
Tepkiler: feyzammm
ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
fullwar kardeşim ben samsungun sadece bir ürününü kullanmıyorum beyaz eşyasına kadar samsung kullanıyoruz ve genelleme yapmak zorundayım çünkü her ürünü bizde var ve teknik servis konusunda en yetersiz firma kusura bakmayın bunu yaşayan sadece ben değilim ben wave serisinden çokta şikayetçi değilim evet bir umut verdiler ama ben bu cihazı alırken inanın bada 2.0'yi duymamıştım bile bu cihazı böyle kabul ederek aldım... saygılarımla...
Teknik servislerde ömrünü heba edenler sadece Samsung ürünlere mi sahip? Samsung hizmet noktasında yetersiz değil (yani hepsi kadar ne iyi ne kötü). Samsung'un Bada OS departmanı hizmet konusunda yetersiz konuları karıştırmayın. Bada OS ile ilgili sorun yaşıyorsanız yada Bada 2.0'ın çıkmaması sorun ise yada uygulama eksikliği dertse sorumlu Samsung'tur fakat bu sadece Bada OS'yi kapsar. Yani Android sistemli telefonları değil. iPhone, Motorola, Nokia, LG yada HTC hiçbiri farketmez her ürün sorun çıkartabilir. Bir konuda eleştiri yaparken hep genelleme yapıyorsunuz. Bada'dan bıktım daha Samsung almam. İyide Wave serisi Samsung'un çok küçük bir ürün yelpazesi.

• Beğen
Tepkiler: feyzammm, TayLorSwift ve fullwar
feyzammm

feyzammm

Üye
    Konu Sahibi
ben iki kez telefonumu servise gönderdim birincisi hoparlör değişti geldi ikincisi tel kapanıyodu bataryayı yenilediler gönderdiler servis konusunda sıkıntı yaşamadım ama fw ve app canımı sıktı şimdide mayıs konuşuluyo ölme eşeğim ölme yazı bekle :(

ceycey111

ceycey111

Üye
guzzia123 kardeşim wave hakkında söylediklerine katılıyorum ama burda insanlar ne düşünüyorlarsa, içlerinden ne geçiyorsa onu yazıyorlar.
Burdaki kimse bada 2.0 çıkmadı diye normal hayatını aksatmıyor. Burda yazılan burda kalıyor.
Burda yazılanlar gelen haberlere tepki niteliğinde sözler.
oyüzden kimseye acımana gerek yok kardeşim kimse acıncak durumda diil bu forumda.

• Beğen
Tepkiler: feyzammm ve ByYlmzZz
feyzammm

feyzammm

Üye
    Konu Sahibi
zaten birkimse acınacak durumda olsa dahi bize düşmez allah acısın çünki her birimizin acınacak duruma düşmesi mümkün ben büyüklerimden onu öğrendim allah acısın insanların asli görevi biribirini hoşgörmesi ve gücü yettiğince ona yardım etmesi

• Beğen
Tepkiler: ByYlmzZz ve ceycey111
ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
&#8203;haklısın...
zaten birkimse acınacak durumda olsa dahi bize düşmez allah acısın çünki her birimizin acınacak duruma düşmesi mümkün ben büyüklerimden onu öğrendim allah acısın insanların asli görevi biribirini hoşgörmesi ve gücü yettiğince ona yardım etmesi

feyzammm

feyzammm

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim coolcrash

• Beğen
Tepkiler: ByYlmzZz

guzzia123

Üye
Arkadaşlar acıma duygusu ile küçümseme, kibirlenme, kendini büyük görme duygusunu birbirine karıştırmayalım. Acıma ve merhamet aynı duygu olmakla beraber, insanlara mahsus yalın bir duygu olarak, Allah (c.c.) tarafından sadece insanlara mahsus verilmiş bir duygudur ve bu duygudan mahrum bir anne yeni doğan bir evladını çöp tenekesine atabilir aynı zamanda bir evlat annesini öldürebilir. O yüzden sizler belki istemeden bu acımayla böbürlenmeyi birbirine karıştırdınız. Benim asla böyle bir karakterim yok :nono: ama bu sonucu nasıl çıkardınız anlamadım. Biraz özeleştiri gelebilir mi diye cevap yazmayı geciktirdim ama benim söylediğim konuların özüne dair yazı maalesef pek gelmedi. Burada insanlarla sokak dalaşına girmek kimseye yakışmaz, o yüzden mesajlara alınganlık gösterip üzerlerine alınmak yerine özeleştiri yapmak daha doğru olur.

İnsanların birbirine yardım etmesi tabiki önemli ama bu forumlarda bizler birbirlerimize, moralimizi bozarak veyahut yaşadığımız sıkıntıları başkalarınada aşılayarak, onlarında yaşaması için adeta bir misyon haline getirerek mi yardımcı olacağız? Yani bu konularda buradakiler bence birbirlerini biraz sükunete davet etmeli. Bu birtek moderatörün görevi değildir.

Sonra ben insanlar tepki göstermemeliler diye bir şey de söylemiyorum. Bir tepki gösterirken bile başka bir insanın rahatsız olmaması için birazcık duyarlı olmamız gerekmez mi? Yani tamam herkes sorun yaşayabilir, bende mesela vodafone dan tuncay özkan paketinden dolandırıldım. Şimdi ben sinirliyim diye ben darbe yedim diye ben kandırıldım diye, ben enayi yerine yerine koyuldum diye kalkıp milyonlarca şirket müşterilerini taciz edecek bir tutum takınarak :megafon: eyy...! vodafoone kullanıcılarııı.. diye nağra atarak ah dostlar vah dostlar diyerek kullanıcıları tahrik etmemmi gerekir. Bu bana ne kazandıracak? Hiçbir şey. Başka insanlarda benim gibi düşünmeye başlayacak ve ben firmaya zarar verdim diye kendi psikolojimi tatmin edeceğim bu çaresizlik değilmi? Fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış... Tepkimi gösterdim yazdım mesajımı, döktüm içimi ama bütün bu çatı altındaki insanları vodafone abonelerini devamlı rahatsız edecek, soğutacak rutin bir çaba ve gayret içerisine girmedim. Kimse bana bu gsm şirketine abone kalmamı zorlamıyor. Gömdüm kalbime mahkemenin sonuçlanmasını bekliyorum o kadar. Menfaat dengesi ne zaman aleyhime işlemeye başlarsa o zaman bırakırım. Bir firmayı sosyal medyanın nimetlerini kullanarak organize olup tepki göstermek, baskı yapmak hak almaya çalışmak başka şey o medya içindeki insanların kimyasını bozarak bundan hoşnut olmak başka şey. Eğer bunu bende yapıyorsam lütfen banada izin verilmesin.:stres: Aslında bu smileyin anlattığı duygulardan çok fazla kullanıcı rahatsız ama kimse nedense dile getirmek istemiyor, neymiş hakaret yokmuş istediğini yazarmış. Yani tek kriterimiz bu hakaret çizgisimi olmalı. Bunu neden yüksek sesle kimse dile getirmez anlamıyorum. İllaki moderatörün bana özel mesaj yazıp uyarmasımı gerek, aslında tüm kullanıcıların burada tutarlı olması gerek.

Bu aynı şuna benziyor otobüste veya metroda adam telefonu açmış; açmış gözünü yummuş gözünü :birak: -belliki bir şeye sinirlenmiş, hani adam belkide haklı- sayıp saydırıyor. Tek tesellim küfür etmiyordu ama adam kendisine yapılandan o kadar etkilenmişki, o kadar agresif ve yüksek sesle muhabbetine bizi ortak etmesine rağmen telefonu kapattıktan sonrada epey bide yanındaki insanlara dolayısıyla bütün otobüstekilere bu olayı paylaşarak adam deşarj olmaya çalıştı taki sinirleri yatışana kadar:kro2:. o zamana kadarda çoğu insan evine gelmiş oldu belkide bir kısmı birkaç durak önce indi. Adamın konuşma ve savunma şeklinden belliki haklı ve hakkı yenilmiş ama uyguladığı yöntemin yanlışlığını ve bizim forumla alakasını anlatmama gerek yok herhalde. Herkes bunu anlayacak zeka seviyesinde ama bu mecralarda; aynı insanların sosyal hayatlarındaki toplu ulaşım araçları, hastane, sinema gibi buralarda konuşmak yasak değil ama az önceki verdiğim adamın durumuna düşmek kimseye yakışmaz. Düşersede hem otobüs şöförü hemde yolcular bu kişileri insanca ikaz etmenin yolunu bilirler.

Yani illaki beğenmiyorsan çekgit veyahut okuma demekmi gerekmez. Sonra burası twitter'da değilki beni isteyen takip etsin isteyen etmesin diyeyim. Kimsenin kimseyi bu forumların sosyal nimetlerinden istifade etmesini bilerek veya bilmeyerek engelleyecek bir tutum içerisine girmemeli, bulandırmamalı, usandırmamalı, kendisi bıkmışsa bıktırmamalı Yani forum tamam özgür herkes düşüncesini istediği gibi hakaret etmeden söyleyebilir diye, bu çıtayı zorlayacak şekilde sokak jargonuylamı konuşmalı? İnsanlar zaman zaman agresif olabilir. Burada set çekilip bazı insanlar alınmasında demedim, sadece bu aşamaya gelmeden insanların şöyle bir çevrelerine bakması ve yalnız olmadıklarını ve yazılanlarında başka duyguları olan insanlar tarafından okunduklarını hatırlaması gerek. Tabii böyle birşey forum kurallarında yok. Burada başka duyguların devreye girmesi lazım. Herkesin başına bir moderatör dikilmesine imkan yoktur herhalde.

Zaten konuyu açan arkadaş zekice ve espride katarak tepkisini başlığada yansıtmış ve içine gerekli tepkilerde illaki yazmalı ama nasıl..

Şimdi düşünüyorum bunuda başkaları üzerine alınacak. Tekrar söylüyorum bu benim forum içerisinde o telefon bu telefon veya şu işletim sistemi hiç önemli değil, olumsuz görüş açıklama şekillerine yönelik acizane görüşüm. İsteyen katılır isteyen katılmaz ama katılmayan olursada üzerine hedef alıp içinden cımbızlayıp kişilerin birbirlerine köpürmesine gerek yok.

Şimdi bu kadar yazıyı TayLorSwift arkadaş için yazdığımı kimse düşünmesin ama cevap niteliğinde olduğu için tabiki bir kısmındada onun nasibi vardır:naughty:. Bu yazdıklarımın çoğu, bana cevap yazılmadan önceki düşüncelerim.

Hazır tam takım bada 2.0 ı beklemedeyken tam sırası şu düşüncelerimi yazayım dedim çünkü çıktıktan sonra kimkime tumtuma gündemde kaybolur gideriz.

Ben ilk mesajı yazarken forumun genel değerlendirmesini ve olumsuz görüş beyan edenlerin genel fotoğrafını yansıtırken kullandığım mecazi anlatımlardan etkilenip -ki bunlar bir soru niteliğinde- kendisini hedef alıp alıntı yapmamama rağmen üzerine alınınan TayLorSwift arkadaşa gelince; bana tepki gösterdikten sonra tekrardan kontrol ettiğim olumsuz beyanların birçok bölümünün kendisinden çıkmış olduğunu öğrenmemde ayrı bir talihsizlik konusu. Dolayısı ile kendisi bana kendi çapında haddimi bildirmiş oldu:box. Aslında ben o mesajı yazmamın nedeni birazda o kullanıcılara bu duygunun nasıl olduğunu -yani can sıkmanın ve moral bozmanın- düşündürmekti ama sonra bilgisayarı kapatıp tam yatarken, giriş bölümü üzerine alınan arkadaşlar olacağını düşünerek bunu silmeye karar verdim ama son anda ertesi güne bıraktım vee... olan oldu. TayLorSwift kendi çapında döktürmüş bana:off:, olsun alınmışta değilim :trip: Halbuki bana özelden mesaj atıp bunu üzerine alındığını, ağır olduğunu söylese, doğruluğu yanlışlığı tartışılır -ki zaten ben o bölümü kaldıracaktım ve haklı olayım, olmayayım literatürde böyle bir özür dileme biçimi varsaa! ve dilenmişsee.. elbette bizdee özür dileriiiz:ehe. Bu kadar laftan sonra yazdıklarına birebir vereceğim cevaplarda var ama bu düşüncelerimden sonra yavan kalır belki onlarıda birdahaki sefere biraz daha matrak cevaplarım olacak sana ama alınmaaa...

veeee.... bitiriyoruuuum. Usanmadan okuyan herkese teşekkürler. Belki ben bunu bir kere yaptım ama bunu defalarca kere yapıpta normal olduğunu zanneden arkadaşlarda umarım gerekli özeleştiriyi yazarlar.

• Beğen
TayLorSwift

TayLorSwift

Üye
Günlük olaylardan bahsedip
Wodafone girip
Otobusdeki yolcunun sergilemiş oldugu davranıslardan söz edip
Hepsini yuvarlayip ve rencidi edici şekilde '' Profil üyeliğimdeki adi belirtip ''
Buda yetmezmiş gibi '' üzerine alınmamıstır '' uslubu pek yakışı kalmıyor (:
Senınle tartişmak dahi yersiz...
Sözüm kısa ve özdür..
"Sık sık verilen aynı öğütten sıkılma. Çünkü bir çiviyi çakabilmek için defalarca vurmak gerekir."
Seni moderatorde uyarmışsa vardir bunda bir iş .. (:
Burası bir forum ..
Günlük yaşantıda ne yaşamışsan gelip burda yansıtma yeri değil
Herkes burada samsung'un müşteriyi oyalamasından kandırmasından verdiği tarihlerde yayınlamamasından
Bada 2.0 ' ın mevcut olduğu halde hala Fw ' lerle bizi oyalamasından şikayetci
Umarım anlarsın bu sefer .. (:
Sense hala otobusden
Wodafone'dan bahsediyorsun ...
Mesajın başını tekrar oku ... (:
Hadi selametle.
:huhu:

fullwar

fullwar

Üye
İşi karşılıklı atışmaya çevirmeyin. Birbirinize yazdığınız olumsuz cevaplar silinecektir.

TayLorSwift

TayLorSwift

Üye
Eyv (:

ceycey111

ceycey111

Üye
İşi karşılıklı atışmaya çevirmeyin. Birbirinize yazdığınız olumsuz cevaplar silinecektir.

bencede bukadar uzatmaya gerek yok
nedense guzzia123 insanların içinden geçenleri yazmasına baya içerlenmiş

• Beğen
feyzammm

feyzammm

Üye
    Konu Sahibi
herkesin bir derdi var durmaz içerisinde
yeni bestem :)

anselmo

Üye
arkadaşlar atışmayı falan bilmem ama ben kendi çapımda bada 2 mi android mi sorununu çözdüm

ikinci elden 200 tl ye 3 aylık faturalı bi galaxy tab wifi buldum onla android kendi wave 2 ile de bada kullanacağım

sorun android oyunları ise tablette oynarım telefon özellikleri olarak 3 aşşağı 5 yukarı hepsi aynı özellikleri veriyor birine geçince diğerindeki olayı istiyosun olmuyo

bu yüzden ben böle çözdüm artık bada 2 ne zaman gelirse gelsin

feyzammm

feyzammm

Üye
    Konu Sahibi
biraz zahmetli olur ama olsun yinede sorunu çözmüşsün :)

hiko1979

Üye
Samsung bizi kandırıyor

Evet arkadaşlar samsung bizi kandırıyor hemde dalga geçiyor neden bu kanıya vardınız derseniz
1.neden wawe 3 bada 2.0 işletim sistemiyle çıkarıp kiesten güncelleme sunması bize ise kıytırık
hatalarla dolu versiyonu kies harici kullandırması
2.neden wawe 3 ücretsiz navigasyon yazılımı sunup hemde iki adet bize gelince paralı navigasyon
hemde 80 tl ye 2010 haritalı birde paramızla satın aldığımız sygic bada 2.0 da kullanamamız
3. neden şu ana kadar çıkan bir sürü beta ve deneme sürümlerinin hatalarla dolu olduğu ve bizleri
deney tahtası yaptığı yaptığı yetmezmiş gibi wawe 1 ayrı beta wawe2 ye ayrı beta ikisi de farklı
diyeceksinizki öyle olması lazım bu kadarda olmaz
4.neden resmi olarak kies üzerinden yayınlanacak versiyonun stabil ve kullanabilir hale gelmesi hehalde tahmini 1 yılı bulur tabi ozamana kadar bizim telefonlar tarih olur bizdende güncellemeleri geri çeker

sizi anlayacağınız samsung tamamen satış amaçlı bir politika izliyor sattığı ürünler umrunda değil diyeceksinizki bada yeni sistem gelişecek gelişirde geliştiğinde satabileceği bir kitle kalırsa ne mutlu. bada türkiyeden ayhanakfa nick li üyeden alıntıdır

yazdıklarına aynen katılıyorum kardeş ama samsun insanları nekar daha kandıracak ben birda telefon alıcak olsam töbe bada yazılımlı almam ve benim gibi düşünen yüzlerce insan var bu sayı gittikçe artıyor.