Yeni Nokia 701 Ekranı ???

Sponsorlu Bağlantılar

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
    Konu Sahibi
Yeni Nokia 701 Ekranı ???
Nokia'nın yeni çıkaracağı modeli 701 in ekran parlaklığı konusunda en iddalı model olarak çıktı peki ekranı neden TFT ekran OLED veya AMOLED kullanılmamış ekranıyla övülecek bir telefona neden TFT ekran koyulmuş netlik parlaklık renk yoğunluğu gibi açılardan olumlu veya olumsuz etkisi nedir bunun ? TFT yle AMOLED OLED karşılaştırmalarında hep AMOLED ve OLED ekranlara daha iyi denilmiş oysaki ?

benighted

benighted

Üye
701 in ekranın tft olduğunu ilkkez duydum araştırmamıştım ama garip geldi sonuçta dediğin gibi amoled ekranolması fiyatı arttran ve kaliteyi yükselten bi özellikti
ekran ışığıyla alakalımıdır bilemiyorum ama bu daha çok yazılım la alakalıdır diye düşünüyorum

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
    Konu Sahibi
nokianın sitesinde TFT ekran diye geçiyor AMOLED değil bitek bu özellik canımı sıktı almayı düşünüyordum bu telefonu

chakal58

chakal58

Üye
Nokia Conversations adlı blogunda açıklamıştı, biraz bakıyım, size de açıklamaya çalışıyım. Şu an unuttum.

pRime.

pRime.

Üye
ips teknolojisi kullanan cbd lcd ekrandır arkadaşlar ama amoled kalitesindedir ve şu anda dünyadaki en parlak ekran konumundadır, 1000 nit.

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
    Konu Sahibi
bu ips teknolojisi nedir neye yarar ?

----------Eklendi @ 20:57:33 ---------- Yazıldı @ 20:53:12 ----------

sanırım iyi bişeymiş :D

Uruloki

Uruloki

Üye
şöyle açıklıyım oled amoled super amoled ve ya envai çeşit led ekranlar çok daha iyi renk verirler fakat gün ışığında fazla gözükmezler ama tft lcd ıps teknolojisi çok iyi parlar fakat onunda renklrinde sorun var ben ip4 ve n8 ile angry birds rio açtım ip4 parlıyor ama renkler soluk fakat n8 de ise renkler yerinde ışık yok yani durum bundan ibaret

chakal58

chakal58

Üye
Evet pRime.'ın da belirttiği gibi IPS tipi ClearBlack teknolojili LCD ekranlar, ekranın parlak kısımlarını parlak, karanlık kısımlarını da - özellikle siyah bölgeler - karanlık gösterir. Bu kombinasyon ile daha iyi bir görüntü elde edilir.Ayrıca 701'in ekranı, iPad'den iki kat daha parlak denilmiş ki kendi gözlerimle iPad'in ekranını gördüğümde hayran kalmıştım, görenler bilir.

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
3gs in ekranıda tft diye biliyorum.yoksa başkamı?

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
    Konu Sahibi
o zaman çok da iyi sayılmaz :S telefonu zaten ışık seviyesi en yüksekte kullanmıcamki şarj dayanmaz gerek de yok o kadar parlaklığa ama renklerin canlı olması çok daha iyi oysaki tabi benim açımdan

Del Rey

Del Rey

Üye
o zaman çok da iyi sayılmaz :S telefonu zaten ışık seviyesi en yüksekte kullanmıcamki şarj dayanmaz gerek de yok o kadar parlaklığa ama renklerin canlı olması çok daha iyi oysaki tabi benim açımdan

ClearBlack'te renkler yine de kontrast çıkıyor, aynı zamanda 701'de kullanılan özel ekran çok parlak. Bu nedenle de ClearBlack ekran şu anda çok daha iyi diğerlerinden. Android al, ekran parlklığını ortada tut, 701 al ekran parlaklığını maksimumda tut; batarya süreleri eşit gidecektir.

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
    Konu Sahibi
701 900 civarı veya daha ucuz olursa almayı düşünüyorum oldukça beğendiğim bi telefon ben herkesin aksine androidden nefret ediyorum hiçbir mükemmelliğini görmedim ve kullanımı çok zor geliyo bana istedigi kadar uygulaması olsun yükleyecegim 10 15 oyun :D symbianla devam gittigi yere kadar hadi bakalım inşallah bu 701 de 5800 sendromu gibi bişi yaşamayız :)

chakal58

chakal58

Üye
Batarya performansı için de bazı şeyler söylenmiş.

Bu ekranı yaparken insanların telefonu ne için kullandığını - en basitinden mesaj yazmak - araştırıp buna göre uygun hale getirmişler. Ayrıca zaten ortam ışık sensörü sayesinde sürekli en parlak halini yansıtmıyor ekrana.

----------Eklendi @ 21:31:48 ---------- Yazıldı @ 21:28:57 ----------

701 900 civarı veya daha ucuz olursa almayı düşünüyorum oldukça beğendiğim bi telefon ben herkesin aksine androidden nefret ediyorum hiçbir mükemmelliğini görmedim ve kullanımı çok zor geliyo bana istedigi kadar uygulaması olsun yükleyecegim 10 15 oyun :D symbianla devam gittigi yere kadar hadi bakalım inşallah bu 701 de 5800 sendromu gibi bişi yaşamayız :)
Benim de hoşuma gitti, hayırlısı...Benim Symbian'dan en büyük beklentim, internet tarayıcısı geliştirmeleri. HTML5 ve Flash desteği koymamaları kadar saçma bir şey yok. Umarım Belle güncellemesinden sonra gelecek güncellemeler ile eklerler.

Uruloki

Uruloki

Üye
html5 desteği yok derken opera mini videoları nasıl açıyor sanıyorsunuz stok tarayıcının html5 ile açıyor

chakal58

chakal58

Üye
Opera Mobile'ın HTML 5 desteği var, ancak video ya da ses oynatma teknolojilerini desteklemiyor. adresinden deneyebilirsiniz. Ayrıca HTML 5 mevcut tarayıcıda bulunmuyor. Anna ile HTML 4.1 destekli tarayıcı geldi.

----------Eklendi @ 21:46:29 ---------- Yazıldı @ 21:43:19 ----------

Opera Mobile 265, Opera Mini ise 54 puan alabiliyor.

Uruloki

Uruloki

Üye
hay allahım madem html5test.com u biliyorsun neden denemiyorsun stok tarayıcı cihazın orjinal daha doğrusu anna nın orjinal özelliklerini developer.nokia dan bak nokia sitesinden değil

----------Eklendi @ 21:58:57 ---------- Yazıldı @ 21:55:20 ----------

96 puanı var cihazın altta ise destekleği öğeler filan var ee o zaman direk aç bak site ismide verirdim reklama girmesn diye videoyu açtışın zaman stok tarayıcı açılıp akışı başlat seçeneği çıkıyor

chakal58

chakal58

Üye
- CSS
- HTML 4.1
- HTML over TCP/IP
- Javascript 1.8
- OSS Browser
- WAP 2.0 XHTML over TCP/IP
- XML

aynen alıntı yaptım.

----------Eklendi @ 22:02:22 ---------- Yazıldı @ 21:59:05 ----------

Bu sadece - benim bildiğim - YouTube'da oluyor. Başka bir video paylaşım sitesinde ya video kısmı gözükmüyor ya da Flash bulamadığından hata veriyor.

Opera Mobile'dan YouTube'un HTML 5 destekli sitesine girdiğinizde video oynatma paneli gelmesine rağmen, ne ses ne de görüntü yükleniyor; çünkü yine destek bulunamıyor.

----------Eklendi @ 22:04:21 ---------- Yazıldı @ 22:02:22 ----------

Ayrıca dediğiniz özellik HTML 5'in getirdiği bir yenilik değil. Şu an kullanmakta olduğum E55'de dahi "Akışı başlat." metoduyla Real Player'dan video izleyebiliyorum - tabi ki YouTube'dan - .

Uruloki

Uruloki

Üye
ben site ismi verirdim de neyse boşver bazı nedenlerden dolayı desteklemek zorunda diyip geçeyim açıklamayacağım bir durum bu

chakal58

chakal58

Üye
Tartışmak için söylemiyorum, hakikaten merak ettim. Çünkü bu durumdan epey muzdaribim. Özel mesaj atıp söyleyebilirsin; eğer burada yazamıyorsan.

Ben epey araştırdım bu konuyu; ama bir sonuca varamamıştım. Sende cevabı varsa duymak isterim.

ayasin

Üye
symbian belle harika yav ben kullanıyorumda böyle bi hız yok :)) bide şu yeni qt de program ve oyun portlama işi yagınlaşırsa süper olacak buda tabiki n9 yani meego sayesinde oldu sanki.Bu arada web tarayıca htm5 desteği var fakat henüz video veya ses oynatma özelliği yok malesef.Youtube den örnek verecek olursak giriyorsun html5 sayfasına video çerçevesi görünüyor fakat görüntü ve ses yok ortada.Opera mobile gelirsek oda video oynatmıyor hata veriyor tanınmayan video içeriği gibi bişeydi sanırsam.

Üst Alt