L-LumieRe
Üye
arkadaşım çok yanılıyorsun. Önbellek çok önemli birşey. Dediğin oyunlardan metroyu oynamadım bitek o da garantiden gelinde yüklerim crysisleri fullde oynuyorum. İ7 ile i5 arasında fark yoksa neden i7ler süper performans gösteriyor? Asusun oyun laptoplarına ne kadar güveniyorsun şakasın ya. Alienwarenin laptoplarından bi kaçını gördüm iyi de var kötüde. Dünyanım en iyi laptobu msini modifiye edilmiş gt70idir bu arada. Bunu da belirtmek isterim. Sebebi i7 işlemci ile gt680(yanılmıyorsam) ekran kartını kullanması bu da demek oluyorki serilerinin en üst düzeyleri bunlar. Gt500 serisi orta düzey haklısın ama i7 oldukça güçlü. İntel300 arabirimi ile gpu boost teknolojisiyle ben kaç tane oyunu arkaarkaya açıyorum biliyormusun?
Avatarı grafiklerde tvye bağlıyorum. Arkadaşım evindeki 3d tvye bağlayıp o öodda oynadığımız bile oluyor. İ7 işlemci extra gücü ile bunu mümkün kılıyor. Sen gelmişin bana bunu anlatıyorsun. Buranın modu bilir bu işlemci detaylarını. 4 çekirdek ve 6m önbellek demek ile 2çekirdek ve 2m önbellek arası kat olarak fark var. Bi kere çekirdek olarak çok daha üstün. 2m önbellek yeterliymiş hay allahım yav. Bi arkadışımın amd tabanlı topladığı pc deki gpu 1gb veya 512 mb ama veri yolu 300küsür bit. Diğerlerinden daha yüksek performansı var. Bu veri yolu tıpkı işlemcideki önbellek gibidir. Bunları öğrenmiş oldun.
bır acıklama yapayım....
sımdı dıyelımki ekran kartı gt640m olsun.
ıslemcılerımız ıse i5 ve i7 olsun...
oyun performansı acısından hıcbır fark vermıcektır...
i7nın 6mb bellegı felan hikaye..
i5 zaten her turlusune yeterlı..
ayrıca i7 ıslemcıler i5 lere gore daha yuksek performans verıyor dogrudur amaoyle ovunecek kadarveya aradakı fıyat farkına verecek bır performans farkı yok.
renderde agır ıslemlerde i7 ler bırazcık one gecıyor..
son olarak oyun performansını işlemcı degıl ekran kartı belırler.
aynı ekran kartlı sıstemde i5 ın 30 fps uzerı oynatamadıgı oyunu i7 ıslemcıde oynatamaz....
kısaca performans dagılımı
%50 ekran kartı
%20 ıslemcı
%10 ramler
%10 harddısk performansı
%10 sistemin kararlı calısması
sıstemınız dusuk ozellıkte ıse ıslemcıye bınen yuk artacaktır %30 bıle olabılır... AA ve AF radeon ekran kartı olan sıstemlerde ıslemcıye bıner.
ve bu uye ne yazdı ?
en azından güvenilir. Deki ucuz bişey alma tlye karşılığı 2000-2500 altı alırsan istediklerini yapmazsın.