Yeni Laptop Alacam Özellikleri Ne Olsun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
Yeni Laptop Alacam Özellikleri Ne Olsun
Arkadaşlar arabistandaki amcamdan laptop isteyecem işlemcisi İ5 olmak şartı ile diğer özellikleri ne olmalı ? Anakartı ne marka ? Ekran kartı ne kadar te hangi marka ? Ram markası ? Yardımları bekliyorum

u_cosar

u_cosar

Üye
sana tavsiyem ekran kartını paylaşımsız al oyunlar için 2gb iyi ama 1 de olsa fazla sorun çıkarmaz

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ekran kartı GT650m olsun gerisi zaten süper olacaktır :yuru:

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
external vga nedir

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
Alienware aldır:good:

- - - Eklendi - - -

Ekran kartı min. Gtx660m olmalı:muha:

aleranol

aleranol

Üye
belki asus n53sv aldırabilirsin. Onu beğenmezsen msi laptoplara bak onlar çok iyi ama en az 1.5 gb ekran kartı olacak. Tabi sen n53sv aldırırsan biraz ram takviyesiyle coşturursun.

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
bu şekilde göndermesini söyledim

i5 2450 2.50 ghz
4gb ram
500gb harddisk
1gb external vga

iyi mi yorum bekliyorum ben bu bilgileri kafamdan demedim bir tanıdığım söyledi sizde yardımcı olur musunuz birde external vga nedir

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
o tanıdıgn az ozellık soylemıs sımdı dandık kalıyor bu ozellıktekı pc.

ayrıca external vga harici ekran kartı demek artistlik yapmaya calışmıs kim dediyse...
hem harici 1gb olup video bile oynatamayan çöp ekran kartları mevcut..

gt650m demiştim ben baska ozellıge gerek yok..
notebookta bu ekran kartı varsa performansı yuksek olacaktır ıslemcısını felan kafana takma sen

cok daha yuksek performans ıstersen gtx660m derim

futbol123

futbol123

Üye
bu şekilde göndermesini söyledim

i5 2450 2.50 ghz
4gb ram
500gb harddisk
1gb external vga

iyi mi yorum bekliyorum ben bu bilgileri kafamdan demedim bir tanıdığım söyledi sizde yardımcı olur musunuz birde external vga nedir
Kardeşim direk ekran kartı modelini söyle ona göre aldır.Benim tavsiyem amd den en az 6770m nvidiadan en az gt 555m ve gt635m li bir laptop aldırman.

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
Tehlike ";5128486][COLOR="DarkRed' Alıntı:

Kardeşim direk ekran kartı modelini söyle ona göre aldır.Benim tavsiyem amd den en az 6770m nvidiadan en az gt 555m ve gt635m li bir laptop aldırman.

berke konuyla alakalı değil ama telefon bölümünde fandroidcilik yapıyorsun ve herkesin dikkatini çekiyorsun:nono:dikkat et:good:
[/COLOR]

futbol123

futbol123

Üye

berke konuyla alakalı değil ama telefon bölümünde fandroidcilik yapıyorsun ve herkesin dikkatini çekiyorsun:nono:dikkat et:good:
Yoo fandroidçi falan değilim.Android e düşman çok başta nokiacılar ioscular.Alayı gelsin cevapları hazırdır :)

aleranol

aleranol

Üye
arkadaşım 2.5 ghz i5 yerine i7 aldır çok daha iyiolur. Ekran kartını da gt550 veya 640 üzeri seç. Bu laptop sana en iyi oyunları 2 yıl falan oynamanı sağlar. Maximum özelliklerde tabi. Yoksa 5 yıl işi olur.

futbol123

futbol123

Üye
arkadaşım 2.5 ghz i5 yerine i7 aldır çok daha iyiolur. Ekran kartını da gt550 veya 640 üzeri seç. Bu laptop sana en iyi oyunları 2 yıl falan oynamanı sağlar. Maximum özelliklerde tabi. Yoksa 5 yıl işi olur.
İ7 işlemci çok gereksiz olur.İ5 bütün ihtiyaçları karşılar zaten.gt550m güçlü bir kart değil orta seviyede acar anca oyunları en az gt555m gerek.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Tehlike ";5129367][COLOR="DarkRed' Alıntı:

İ7 işlemci çok gereksiz olur.İ5 bütün ihtiyaçları karşılar zaten.gt550m güçlü bir kart değil orta seviyede acar anca oyunları en az gt555m gerek.

berke merak ettımde mobılım goremıyorum u yeni arkadaş kim tanıyormusn :)
yoksa tanışalım :ehe
[/COLOR]

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
Herkes birçok çeşit söyledi bana tüm özellikleri sırasıyla amcamında anlayacağı şekilde yazar mısınız ?
Ekran kartı ...
Anakart ...
Markaları ..

futbol123

futbol123

Üye

berke merak ettımde mobılım goremıyorum u yeni arkadaş kim tanıyormusn :)
yoksa tanışalım :ehe
Kendisiyle tanışıyoruz zaten tam bir android düşmanı olur kendisi :)
Herkes birçok çeşit söyledi bana tüm özellikleri sırasıyla amcamında anlayacağı şekilde yazar mısınız ?
Ekran kartı ...
Anakart ...
Markaları ..
Üstte yazdık kardeşim en az i5 amd 6770m 7690m yada gt635m gt555m

aleranol

aleranol

Üye
Tehlike ";5129367][COLOR="DarkRed' Alıntı:

dostum yanılıyorsun ben gt540m ekran kartı ve i7 2630qm işlemci iş birliğiyle her türlü oyunu ultra vs. ayarlarda oynayabiliyorum. İ7 işlemcim işe yarıyor burda. Yoksa i5 benim ekran kartımla olsa amd nin kuru hızlı cihazlarına benzer.

Kerdeşim alman gereken gt560m veya gt640m üzeri ekran kartlı,
i7 işlemcili ve işlemcinin 6m önbelleği olmalı,
Ve en son 4veya üzeri(tercihim 6-8) ddr3-5 rami olmalı. Bu da sana yabancı ülke olduğu için 2bin kağıt civarına gelir. Bu özellikler önümizdeki 1-2 yıl çıkacak son oyunları max. Özelliklerde oynamank sağlar. Ama eğer çok çok üstün bir cihaz arıyorsan msi gt70 oyun laptoplarına bakmalısın. En iyi Laptop o çünkü. Ters üfleyen soğutma, 4gb ddr5 ekran kartı, 16ram ve hd ekran.
[/COLOR]

futbol123

futbol123

Üye

dostum yanılıyorsun ben gt540m ekran kartı ve i7 2630qm işlemci iş birliğiyle her türlü oyunu ultra vs. ayarlarda oynayabiliyorum. İ7 işlemcim işe yarıyor burda. Yoksa i5 benim ekran kartımla olsa amd nin kuru hızlı cihazlarına benzer.

Kerdeşim alman gereken gt560m veya gt640m üzeri ekran kartlı,
i7 işlemcili ve işlemcinin 6m önbelleği olmalı,
Ve en son 4veya üzeri(tercihim 6-8) ddr3-5 rami olmalı. Bu da sana yabancı ülke olduğu için 2bin kağıt civarına gelir. Bu özellikler önümizdeki 1-2 yıl çıkacak son oyunları max. Özelliklerde oynamank sağlar. Ama eğer çok çok üstün bir cihaz arıyorsan msi gt70 oyun laptoplarına bakmalısın. En iyi Laptop o çünkü. Ters üfleyen soğutma, 4gb ddr5 ekran kartı, 16ram ve hd ekran.
Aynı sistemin i5 li olanı bende var yeni oyunlar için yetmiyor kardeşim gt550m bile yetmiyor.Çünkü orta seviye bir kart bu güçlü değil örnek olarak battlefiel3 ü yüksek detay oynarmısın hayır.Metro 2033 ü hayır orta düzeyde.Crysis1-2 yi yüksekte oynarmısın hayır kasmaya başlar hemen.Bu arada oyu oynarken i5 ile i7 nin hiçbir farkını göremessin.Oyunda ekran kartı çok önemlidir.İ7 işlemci ile i5 aynı ne diyosun sen? şuan i7 çok gereksiz bir işlemci neden çünkü 4 çekirdeğe ihtiyaç duyan oyun program yok.Gözle görülücek bir fark yok oyunlarda falan.İnsanları yanlış bilgilendirme yok i5 le oynuyamassın fasa fisa i5 ile ne yapıyorsan i7 yaparsın.İ7 i5 e göre daha fazla elektrik harcar bu 1 2 4çekirdeğe ihtiyaç duyan oyun program yok.Ön bellekte 3mb gayet yeterlidir 2mb bile yetiyor.En iyi oyun laptoplarıda Alienware dür yurtdısında.Ve asusun gaming laptopları var Türkiyede monster vardır oyun laptopları hatta burda 1.800tl ye lenovonun oyun cabavarı var.

aleranol

aleranol

Üye
[QUOTE=" Tehlike ";5131311]
Aynı sistemin i5 li olanı bende var yeni oyunlar için yetmiyor kardeşim gt550m bile yetmiyor.Çünkü orta seviye bir kart bu güçlü değil örnek olarak battlefiel3 ü yüksek detay oynarmısın hayır.Metro 2033 ü hayır orta düzeyde.Crysis1-2 yi yüksekte oynarmısın hayır kasmaya başlar hemen.Bu arada oyu oynarken i5 ile i7 nin hiçbir farkını göremessin.Oyunda ekran kartı çok önemlidir.İ7 işlemci ile i5 aynı ne diyosun sen? şuan i7 çok gereksiz bir işlemci neden çünkü 4 çekirdeğe ihtiyaç duyan oyun program yok.Gözle görülücek bir fark yok oyunlarda falan.İnsanları yanlış bilgilendirme yok i5 le oynuyamassın fasa fisa i5 ile ne yapıyorsan i7 yaparsın.İ7 i5 e göre daha fazla elektrik harcar bu 1 2 4çekirdeğe ihtiyaç duyan oyun program yok.Ön bellekte 3mb gayet yeterlidir 2mb bile yetiyor.En iyi oyun laptoplarıda Alienware dür yurtdısında.Ve asusun gaming laptopları var Türkiyede monster vardır oyun laptopları hatta burda 1.800tl ye lenovonun oyun cabavarı var.
[/QUOTE] arkadaşım çok yanılıyorsun. Önbellek çok önemli birşey. Dediğin oyunlardan metroyu oynamadım bitek o da garantiden gelinde yüklerim crysisleri fullde oynuyorum. İ7 ile i5 arasında fark yoksa neden i7ler süper performans gösteriyor? Asusun oyun laptoplarına ne kadar güveniyorsun şakasın ya. Alienwarenin laptoplarından bi kaçını gördüm iyi de var kötüde. Dünyanım en iyi laptobu msini modifiye edilmiş gt70idir bu arada. Bunu da belirtmek isterim. Sebebi i7 işlemci ile gt680(yanılmıyorsam) ekran kartını kullanması bu da demek oluyorki serilerinin en üst düzeyleri bunlar. Gt500 serisi orta düzey haklısın ama i7 oldukça güçlü. İntel300 arabirimi ile gpu boost teknolojisiyle ben kaç tane oyunu arkaarkaya açıyorum biliyormusun?
Avatarı grafiklerde tvye bağlıyorum. Arkadaşım evindeki 3d tvye bağlayıp o öodda oynadığımız bile oluyor. İ7 işlemci extra gücü ile bunu mümkün kılıyor. Sen gelmişin bana bunu anlatıyorsun. Buranın modu bilir bu işlemci detaylarını. 4 çekirdek ve 6m önbellek demek ile 2çekirdek ve 2m önbellek arası kat olarak fark var. Bi kere çekirdek olarak çok daha üstün. 2m önbellek yeterliymiş hay allahım yav. Bi arkadışımın amd tabanlı topladığı pc deki gpu 1gb veya 512 mb ama veri yolu 300küsür bit. Diğerlerinden daha yüksek performansı var. Bu veri yolu tıpkı işlemcideki önbellek gibidir. Bunları öğrenmiş oldun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...