Lenovo İdepad Gaming 3 DDR5 Ram Önerisi

Sponsorlu Bağlantılar

MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
Lenovo İdepad Gaming 3 DDR5 Ram Önerisi
Merhaba arkadaşlar başlıkta yazan laptopta DDR5-4800 mhz 8Gb ram var. Ryzen 7535 HS işlemcisi max 64 gb destekliyor fakat üretici en fazla 16 gb öneriyor. Pcie 4.0 teknolojisi mevcut . Rtx3050 ekran kartına sahip .

Daha yeni aldım . Bir inceleme başlığı fena gitmez aslında ha . Neyse ben buna üreticinin önerdiği miktar dışında ram takviyesi yapsam olur mu ?

• Cool
Tepkiler: Silinen Üye 2625978, Dobraokuyucu ve PALA.

PALA.

PALA.

Üye
Hayırlı olsun, iyi günlerde güle güle kullan babayiğit (h)

İşlemci ve anakart destekliyorsa sorun olacağını sanmıyorum. Eğer üzerindeki RAM gömülü ise belki uyum sorunu olabilir, eşit olsun gibisinden demiş olabilirler. Zaten teknik destek ekiplerinin sattıkları üründen haberi olmuyor, bunu bulunduğunuz şehirdeki iyi bir bilgisayarcı varsa ona gösterin. Yüksek RAM yüksek veri işleme alanı demek, ancak cevap sürelerinde bazen uzamalar olabilir.

DDR5 bellek için durumlar farklı olabilir, 16 GB fazlasıyla yeter aslında, kaliteli bellek bulmak zor.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Merhaba arkadaşlar başlıkta yazan laptopta DDR5-4800 mhz 8Gb ram var. Ryzen 7535 HS işlemcisi max 64 gb destekliyor fakat üretici en fazla 16 gb öneriyor. Pcie 4.0 teknolojisi mevcut . Rtx3050 ekran kartına sahip .

Daha yeni aldım . Bir inceleme başlığı fena gitmez aslında ha . Neyse ben buna üreticinin önerdiği miktar dışında ram takviyesi yapsam olur mu ?
Hayırlı olsun
Ramin saat hızı sabit kaldığı sürece sorun olacağını sanmıyorum
Mesaj birleştirildi:

Ama bencede siz bir bilene sorun

• Beğen
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
@PALA. @Dobraokuyucu teşekkür ederim . Ram slotunun biri boşta duruyor , isteğim 32 gb yapmak . Üretici test etmemiş niye bakmadılarsa ? Önerilenlerde 2*8 gb var.

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
@PALA. @Dobraokuyucu teşekkür ederim . Ram slotunun biri boşta duruyor , isteğim 32 gb yapmak . Üretici test etmemiş niye bakmadılarsa ? Önerilenlerde 2*8 gb var.
Reddit ya da cihazın varsa resmi destek forumuna sormak lazım. Benim de dell e göre windows 10 kullanamamam gerek ama çalışıyor

• Beğen
PALA.

PALA.

Üye
8+32 olur, 40 yapar :hmmm 8 gömülü yanında +16 Gb sorun olmaz muhtemelen. Denemek lazım, artık 96Gb bile destekleyenler var. Takacağın bellek, 4800 MHz den yüksek olmasa rahat çalışır muhtemelen, burada gömülü RAM darboğaza mı giriyor acaba :hmmm En iyisi git bir bilgisayarcı ile deneme yap, hatta yetkili servise git. Ben de olsam 32 Gb eklemek isterdim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Dobraokuyucu
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Bir saniye ram gömülü mü?!

• Beğen
Silinen Üye 2625978

Silinen Üye 2625978

Kapalı Hesap
Hayırlı olsun

• Beğen
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
8+32 olur, 40 yapar :hmmm 8 gömülü yanında +16 Gb sorun olmaz muhtemelen. Denemek lazım, artık 96Gb bile destekleyenler var. Takacağın bellek, 4800 MHz den yüksek olmasa rahat çalışır muhtemelen, burada gömülü RAM darboğaza mı giriyor acaba :hmmm En iyisi git bir bilgisayarcı ile deneme yap, hatta yetkili servise git. Ben de olsam 32 Gb eklemek isterdim.
Gömülü ram yok . Sokete tak çıkar şeklinde

• Beğen
Tepkiler: PALA. ve Dobraokuyucu
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
16+16 yakışır

• Beğen
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
işlemci desteklemiyorsa üstüne çıkma.zaten mobil işlemciler olduğu için 64 diyorsa odur. üstünü takarsan muhtemelen donanıma ayırırı onu.

sitesinde de aynı şeyi yazmışlar zaten.kaldıkı laptop bu çok bir peformans içinde olmamak gerek özellikle o kadar bir ram ihtiyacı olmaz bence. aynı hızda mümkünse aynı markada 16 yada 32 gb takılabilir. ha ben olsam 2x16 yada tek 16 gb takar kullanırım hem pilden tasarruf olur bir miktar.

ha cihazin içinide açıp bakmak lazım garantisi varsa müdahale etmemekte fayda var.olmadı aldığın yer ile görüş taksam olur mu de

• Beğen
XXXturi01

XXXturi01

Üye
Hayırlı olsun. Birde RTX serisinde sonu 50 olan kartları önermiyorlar RTX 3050 de performans sorunu yaşadınız mı?

• Beğen
PALA.

PALA.

Üye
Gömülü ram yok . Sokete tak çıkar şeklinde
4800 MHz tek slot 32 Gb denersin, olmadı 16+16 denemek lazım, kullanimda donma vb. yapmıyorsa sorun olmaz muhtemelen. Desteklerse 5600 MHz de olabilir :hmmm

Şu cihazın detaylı teknik verilerini paylaşsana CPU anakart verilerini falan.

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu ve MAERKEK
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
4800 MHz tek slot 32 Gb denersin, olmadı 16+16 denemek lazım, kullanimda donma vb. yapmıyorsa sorun olmaz muhtemelen. Desteklerse 5600 MHz de olabilir :hmmm

Şu cihazın detaylı teknik verilerini paylaşsana CPU anakart verilerini falan.
Bir inceleme başlığı videosu açayım.

• Beğen
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
işlemci desteklemiyorsa üstüne çıkma.zaten mobil işlemciler olduğu için 64 diyorsa odur. üstünü takarsan muhtemelen donanıma ayırırı onu.

sitesinde de aynı şeyi yazmışlar zaten.kaldıkı laptop bu çok bir peformans içinde olmamak gerek özellikle o kadar bir ram ihtiyacı olmaz bence. aynı hızda mümkünse aynı markada 16 yada 32 gb takılabilir. ha ben olsam 2x16 yada tek 16 gb takar kullanırım hem pilden tasarruf olur bir miktar.

ha cihazin içinide açıp bakmak lazım garantisi varsa müdahale etmemekte fayda var.olmadı aldığın yer ile görüş taksam olur mu de
3d tasarım uygulamalarına ne kadar verirsen o kadar iyi oluyor . Perfonmans beklemek zorundayım . Render vs alıyoruz.

• Beğen
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
Hayırlı olsun. Birde RTX serisinde sonu 50 olan kartları önermiyorlar RTX 3050 de performans sorunu yaşadınız mı?
Hayır yaşamadım. Rhino (tasarım programı) Keyshot (render alıyor) ve aftereffects ile kullandım bir sorun yok .

Beamng ultra ayarlarda açıyor fakat ram istiyor.

• Beğen
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
3d tasarım uygulamalarına ne kadar verirsen o kadar iyi oluyor . Perfonmans beklemek zorundayım . Render vs alıyoruz.
O Kadar Rame Yükleniyor Mu Peki? Bi 16 32 Den Yardır Derim Baktın Ramı Kullanıyor Yetmiyor Olmadı Takviye Yaparsın

• Beğen