Haber yeni f/p ürünü keşfettim

Sponsorlu Bağlantılar

byAndroid

byAndroid

Üye
    Konu Sahibi
Ne s4 mini si hocam ya samsungdan uzak durun derim baska sey demem mtk ucuz bir islemci ben begeniyorum sahsen mtk olan telefon snapdrogondan 200-300 tl ucuz oluyo valla :D

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye

Böyle Bir Dünya Var Fakat Markadan Vazgeçmemek En İyisi Bence

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
O shopping programlarını fazla izlemişsin :D

Şaka bir yana bu kadar param olsa s4 mini alırım
Yok bazen zorla dayatıyor televizyon :D Kesinlikle o kadar para biriktirsem ben de s4 mini bakardım :D

Archonn

Archonn

Üye
MTK işlemcilerden uzak dur derim, başka birşey de demem. Bu tür telefonların ara yüzleri çok cimri oluyor. Özelleştirme yok denecek kadar az. Arayüz özellikleri sıfır.

Arayüzle yongasetinin doğrudan bir alakası yok. MTK genelde küçük çaplı firmaların ucuz fiyatlandırdığı telefonlarda kullandığı bir chipset olduğundan ve bu firmalar da yazılım üzerinde pek durmadığından dolayı bu cihazlar özelleştirmeden yoksun oluyor. HTC Desire 310'un içinde MTK6582 var ama HTC'nin diğer telefonlarında olduğu gibi 310 da Sense arayüzüne sahip.

Kaldı ki bu telefonların hantal bir arayüz ve gereksiz yazılımlarla doldurulması yerine saf android ile gelmesi bence çok daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: Fenomenon ve byAndroid
messevim

messevim

Üye
Arayüzle yongasetinin doğrudan bir alakası yok. MTK genelde küçük çaplı firmaların ucuz fiyatlandırdığı telefonlarda kullandığı bir chipset olduğundan ve bu firmalar da yazılım üzerinde pek durmadığından dolayı bu cihazlar özelleştirmeden yoksun oluyor. HTC Desire 310'un içinde MTK6582 var ama HTC'nin diğer telefonlarında olduğu gibi Sense arayüzüne sahip. Kaldı ki bu telefonların hantal bir arayüz ve gereksiz yazılımlarla doldurulması yerine saf android ile gelmesi bence çok daha iyi.
Ben Tüm MTKm lar öyle demedim zaten. Saf android ile gelmesi iyi ama telefonda bir not defteri bile olmuyor.. Bu konu biraz can sıkıntısı oluşturuyor.

Archonn

Archonn

Üye
Ben Tüm MTKm lar öyle demedim zaten. Saf android ile gelmesi iyi ama telefonda bir not defteri bile olmuyor.. Bu konu biraz can sıkıntısı oluşturuyor.

Zaten markanın adı pek bilinmediği için genel kullanıcı kitlesi bu tip telefonlara çekimser yaklaşıyor. Verdiği paraya daha çok beygir gücü isteyen kullanıcılar daha çok rağbet ediyor bu telefonlara. E onlar da zaten markette onlarca not defteri uygulamasından birini indirme kabiliyetine sahip oluyor.

Telefon bence fena değil. Bakınca bu fiyata sunulan çoğu telefon hâla snapdragon 400 seviyesinde ve 1 ya da 1,5 gb (S3 Neo vs) ram sunabiliyor.
En azından 800 liraya kadar telefon bakan birisi değerlendirmeye alabilir Victor U2'yi.
Bu arada Dh'de başlığı var cihazın,3 aya yakındır tartışılıyor. İlgilenenlerin incelemesinde fayda var.

messevim

messevim

Üye
Zaten markanın adı pek bilinmediği için genel kullanıcı kitlesi bu tip telefonlara çekimser yaklaşıyor. Verdiği paraya daha çok beygir gücü isteyen kullanıcılar daha çok rağbet ediyor bu telefonlara. E onlar da zaten markette onlarca not defteri uygulamasından birini indirme kabiliyetine sahip oluyor.

Telefon bence fena değil. Bakınca bu fiyata sunulan çoğu telefon hâla snapdragon 400 seviyesinde ve 1 ya da 1,5 gb (S3 Neo vs) ram sunabiliyor.
En azından 800 liraya kadar telefon bakan birisi değerlendirmeye alabilir Victor U2'yi.
Bu arada Dh'de başlığı var cihazın,3 aya yakındır tartışılıyor. İlgilenenlerin incelemesinde fayda var.
Benim hanım da 2 aydır mtk işlemcili iocean x8 kullanıyor. baya inceledim. bende g2 kullanıyorum. oyunların açılışın da performansın da ısı durumun da bariz g2 nin işlemcisinin gücünü hissediyorsun. üstelik x8 8 çekirdekli olmasına rağmen..Mtk bsiraz daha ekmek yemesi lazım.. ama maliyet yönünden dediğiniz gisbi bu seviyede ve bufiyatta snapdragon olarak önüne orta seviye cihaz koyarlar..

Archonn

Archonn

Üye
Benim hanım da 2 aydır mtk işlemcili iocean x8 kullanıyor. baya inceledim. bende g2 kullanıyorum. oyunların açılışın da performansın da ısı durumun da bariz g2 nin işlemcisinin gücünü hissediyorsun. üstelik x8 8 çekirdekli olmasına rağmen..Mtk bsiraz daha ekmek yemesi lazım.. ama maliyet yönünden dediğiniz gisbi bu seviyede ve bufiyatta snapdragon olarak önüne orta seviye cihaz koyarlar..

iocean x8 G2'nin segmentinde bir telefon değil. Kaldı ki fiyatı da aynı değil, G2 en ucuz 1100 lira civarına bulunabiliyor,x8 TR'de yok,yurtdışı fiyatı 270$ civarı.

MTK6592'nin rakibi Snapdragon 600 olabilir ancak. Snapdragon 800'lü cihazlar fiyat olarak da performans olarak da önünde MTK6592'nin.

8 çekirdek konusunda haklısınız. Snapdragon daha efektif çalışan işlemci çekirdeklerine sahipken MTK 6592'i biraz da reklam amaçlı sürdü piyasaya,bu yüzden 6592 dört çekirdekli kardeşlerine göre çok da belirgin bir fark sunmuyor.

Yine de rekabet iyidir. 1,5 yıl kadar(GMD'den öncesi) önce bu fiyatlarla sunulan telefonların donanımları tatminkâr değilken,ülkemize akın akın giren mtk'lı cihazlar sayesinde alternatiflerimiz çoğaldı.
Victor U2 de kağıt üstündeki özelliklerinden ve kullanıcılarının tepkilerinden anladığım kadarıyla alınabilir bir telefon.Teknik servis ve güncelleme konusunu bilemem.Bu yüzden ihtiyaç ve beklentilere göre karar vermekte fayda var.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: byAndroid ve mehsevim
byAndroid

byAndroid

Üye
    Konu Sahibi
hocam cihaz iyi ya discovery 2 gibi denebilir özellikleri yakın birbirine
mtk dan memnunum ben kardeşimde huawei ascendg610 var ısınma sıfır

Son düzenleme:
Archonn

Archonn

Üye
hocam cihaz iyi ya discovery 2 gibi denebilir özellikleri yakın birbirine

İyi ancak Telpa GMD'nin teknik servis hizmetinde sınıfta kalınca tüketicilerde etiket firmaları üzerine önyargı oluştu. Ben de GMD'yi yaklaşık 1 ay içerisinde 3 kez teknik servise gönderdikten sonra telefonu sorunsuz şekilde kullanabilir oldum. Bu nedenle teknik servis konusunda hassas olanlar veya güncelleme bekleyenler dikkatli karar versin. Her yerli firma aynı olacak değil ama Telpa'dan ağzı yanan kişi çok olunca önyargılarını kıramıyor insan pek :)
Chipsetin MTK,Snapdragon vs olması değil de telefonun arkasında duracak sağlam bir firma olması daha önemli yani.

Son düzenleme:
byAndroid

byAndroid

Üye
    Konu Sahibi
Annemdede discovery var ilk ciktiginda almistik 600 tl ye hic sorun cikarmadi sarz soketide saglam hala :D

cemal_aziz

Üye
Dagger dg550 sıfır 600 tl istanbul ici elden teslim

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Geçtiğimiz ay telefon arayışım sırasında değerlendirdiğim bir cihazdı. 2g ve 3g ile konuşma sürelerini gördüğümde vazgeçtim cihazdan. 3100mah pil ile 6,5 saat gibi bir konuşma süresi görünüyordu. Ayrıca GMD2+ ta aynı işlemcinin overclocklu versiyonu var ve hemen hemen özellikleri aynı gibi. Yazılım konusunda bir tık daha öndedir GMD2+.
Bu arada eğer ki 6" büyük değil dersen Zenfone6 ya da bakabilirsin. Ben Zenfone5 kullanıyorum. Boyutları yüzünden Zenfone5 e alışmam bile 1-2 gün sürdü ancak şuan gayet memnunum. Cihaz hypertreading destekli çift çekirdekli işlemciye sahip. 2*2 toplam 4 cpu olarak görünüyor. 800mhz-1,6ghz arası çalışıyor ve gayet akıcı bir kullanımı var. Şuana kadar bir sorun yaşamadım, güzel cihaz bence. Tek sıkıntısı işlemci deep sleepte çekirdekleri neredeyse tamamen durduruyorken ekran açık ve uykuya girmediği durumlarda 800mhz*4 cpu olarak çalıştığından ekran açık çalışma süresi biraz az gibi. 2 saat sürekli oyun oynamak %50 civarı şarjımı tüketiyor diyebilirim. Kernel için bir müdahale olursa çok çok iyi olur. Şuanki haliyle de günlük kullanımda 13-14 saatin sonunda %40 civarına düşüyor şarj ki bence fena sayılmaz. Zenfone6 ü 2-3 gün kullananlar var.

byAndroid

byAndroid

Üye
    Konu Sahibi
Geçtiğimiz ay telefon arayışım sırasında değerlendirdiğim bir cihazdı. 2g ve 3g ile konuşma sürelerini gördüğümde vazgeçtim cihazdan. 3100mah pil ile 6,5 saat gibi bir konuşma süresi görünüyordu. Ayrıca GMD2+ ta aynı işlemcinin overclocklu versiyonu var ve hemen hemen özellikleri aynı gibi. Yazılım konusunda bir tık daha öndedir GMD2+.
Bu arada eğer ki 6" büyük değil dersen Zenfone6 ya da bakabilirsin. Ben Zenfone5 kullanıyorum. Boyutları yüzünden Zenfone5 e alışmam bile 1-2 gün sürdü ancak şuan gayet memnunum. Cihaz hypertreading destekli çift çekirdekli işlemciye sahip. 2*2 toplam 4 cpu olarak görünüyor. 800mhz-1,6ghz arası çalışıyor ve gayet akıcı bir kullanımı var. Şuana kadar bir sorun yaşamadım, güzel cihaz bence. Tek sıkıntısı işlemci deep sleepte çekirdekleri neredeyse tamamen durduruyorken ekran açık ve uykuya girmediği durumlarda 800mhz*4 cpu olarak çalıştığından ekran açık çalışma süresi biraz az gibi. 2 saat sürekli oyun oynamak %50 civarı şarjımı tüketiyor diyebilirim. Kernel için bir müdahale olursa çok çok iyi olur. Şuanki haliyle de günlük kullanımda 13-14 saatin sonunda %40 civarına düşüyor şarj ki bence fena sayılmaz. Zenfone6 ü 2-3 gün kullananlar var.
Evet biliyorum bunlari eyv. Saol ama mah olarak batarya iyi bence konusma vs. Sureleri ne pek inanmiyorum ben her telefonun bir konusma suresi var elbette ama bunu hangi kosullara gore yapiyorlar kimse bilmiyor hatta firmanin verdigi konusma surelerine kimse bile ulasamaz inanmiyorum ben pek oyle seylere
Gmd2 konusunda katiliyorum cihazlar cok benziyo birbirine donanim olarak

caps6

caps6

Üye
victor u2 kullanıcı yorumlarını okudum.Şarjın az gitmesi telefonun yazılımından kaynaklıymış.Ulefone romunu yüklemişler daha iyi gidiyormuş.Bu tip telefonlarda rom çeşitliliği az oluyor o yüzden kendi yazılımı yada uyabilcek romlar sorunsuz olmalı

byAndroid

byAndroid

Üye
    Konu Sahibi
victor u2 kullanıcı yorumlarını okudum.Şarjın az gitmesi telefonun yazılımından kaynaklıymış.Ulefone romunu yüklemişler daha iyi gidiyormuş.Bu tip telefonlarda rom çeşitliliği az oluyor o yüzden kendi yazılımı yada uyabilcek romlar sorunsuz olmalı
Katiliyorum gmd 2 daha mantikli aslinda yada zenfone 5-6 da olabilir turkiye garantisi varmis acaba hangi sirket merak ettim

byAndroid

byAndroid

Üye
    Konu Sahibi
O neymis oyle ilk defa duydum