Yeni bilgisayar konusunda yardımcı olur musunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
    Konu Sahibi
daha önce seçtiğin CL10 dan farklı değil aynı ram onlar
CL9 1600mhz
CL10 1866mhz çalışabiliyor.

bulabiliyorsan 1866mhz CL9 var :oke:

çok sağol kardeşim sanırım şimdilik bu ram yeter bana ileride belki destek için alabilirim :oke:
arkadaşlar bütün siparişleri verdim ama aklıma takılan bir soru var. Bu işlemci için fan alıyor muyuz yoksa işlemci ile birlikte gelecekmi?

xmanyak

xmanyak

Üye
İşlemci program çalıştırır ve bunu satır satır yapar.Bir programın her bir satır kodu bir işlemdir ve 1ghz bir işlemci saniyede 1milyon işlem yapar ve 1çekirdek aynı anda bir program çalıştırır.İşletim sistemi ise birden çok programı kordine eder.Örneğin tek çekirdekli işlemci ile aynı anda web tarayıcı ve müzik çalar açarsanız ikisi aynı anda çalışmaz işlemci bironun bir onun işlemlerini yapar ama aradaki geçişler saniyenin 1000 de biri olduğu için hissedilmez.İşletim sistemi bu geçişleri koordine eder.

Sonuç
Ne kadar çok çekirdek o kadar çok aynı anda program veya çok işlemi olan bir oyun ise birden çok çekirdek oyunu hızlandırır tek çekirdek ile not defteri bile açsan oyunu kasabilir :)

EK
bütçenize ve isteklerinize uygun hazır sistem seçeneği fazla yok malesef :/
buna bir göz atabilirsiniz :)

Son düzenleme:
Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
    Konu Sahibi
İşlemci program çalıştırır ve bunu satır satır yapar.Bir programın her bir satır kodu bir işlemdir ve 1ghz bir işlemci saniyede 1milyon işlem yapar ve 1çekirdek aynı anda bir program çalıştırır.İşletim sistemi ise birden çok programı kordine eder.Örneğin tek çekirdekli işlemci ile aynı anda web tarayıcı ve müzik çalar açarsanız ikisi aynı anda çalışmaz işlemci bironun bir onun işlemlerini yapar ama aradaki geçişler saniyenin 1000 de biri olduğu için hissedilmez.İşletim sistemi bu geçişleri koordine eder.

Sonuç
Ne kadar çok çekirdek o kadar çok aynı anda program veya çok işlemi olan bir oyun ise birden çok çekirdek oyunu hızlandırır tek çekirdek ile not defteri bile açsan oyunu kasabilir :)

EK
bütçenize ve isteklerinize uygun hazır sistem seçeneği fazla yok malesef :/
buna bir göz atabilirsiniz :)
ilgi alakanıza öncelikle çok teşekkür ederim ama sistemi topladım :ok:

• Beğen
Tepkiler: xmanyak
Görkemsezqin

Görkemsezqin

Üye
işlemciyi yüksek tut pc nin ömrü uzun olur

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
İyi bir işlemci. Kaç ghz'de kullanıyorsun ? Stock mu ? Ayrıca soğutucu aldın mı ?

Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli
Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
    Konu Sahibi
Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
    Konu Sahibi
tavsiye ederim alacak arkadaşlara

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Sadece tekil çekirdek performansı biraz düşük , onun dışında gayet iyi

Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
    Konu Sahibi
buda pek sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum ben

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Tekil çekirdek performansı isteyen oyun ve uygulamalarda biraz düşük performans alırsın. Ancak artık çoğu oyun ve uygulama multicore performansına bakıyor.

• Beğen
Tepkiler: Carizmatik_