Yeni bilgisayar konusunda yardımcı olur musunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
@Carizmatik_
1100 lira bütçeyle mümkün değil fx8320 ve iyi bir ekran kartı ile dengeli bir sistem kurmak.
yukarda söyledim bütçe 1500 olmadıkça FX serisi ile dengeli bi sistem kurulamaz. ekran kartı mutlaka düşük kalır

Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
    Konu Sahibi
@Carizmatik_
1100 lira bütçeyle mümkün değil fx8320 ve iyi bir ekran kartı ile dengeli bir sistem kurmak.
yukarda söyledim bütçe 1500 olmadıkça FX serisi ile dengeli bi sistem kurulamaz. ekran kartı mutlaka düşük kalır

Kardeşim bütçenin çok çok üstüne çıktım ama, mümkün değil midir orta seviye birşeyler toplamak 1100-1300 TL arası maksimum. Dediğim gibi bana sadece kasa lazım bütçe yinede az mı gelir?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
1170 liraya çıkan sistemi yazdım kardeşim.
fazlasını istiyorsan kesenin ağzını açman lazım :oke:

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
kardeşim oyunu sırf işlemci mi oynatıyor zannediyorsun anlamadım ki
fx6300 yanına R7-240 ile ultrada oynayacağını mı zannediyorsun ?
dx12 ile ihtiyaç duyulan işlemci gücünün azalacağı her yerde yazıyor...

g3258e celeron muamelesi yapıyorsun işlemci yetmiyor nedir ya iyi güldürdün :kop2:
6-8 çekirdek diye tutturmuş gidiyorsun. hangi uygulama program ben 2 çekirdekte çalışmam diyecek ?

g3258in 4.3ghzde 1 çekirdek amd den 2 çekirdeğe bedel çalışıyor. stok fan ve 140 liralık anakartla üstelik :oke:

o linkini verdiğin konuya git yaz. aklı mantığı yerinde insanlar cevap versin sana hangisi daha iyi bir sistem olur
FX6300 ve R7-240 mı ?
G3258 ve R7-260 mı ?

sırf kendi sözünü savunmak adına konu sahibi arkadaşı yanlış yönlendirip R7-240 ile 2015 oyunlarında sıkıntı çekmesine neden olacaksın.
Ya kardeşim ben sana ekran kartını övmüyorum ki. intel'in 1 çekirdeği AMD'nin 2 çekirdeğine denk dediğin işlemciler i7 için geçerli. Madem öyle. G3258 2 çekirdekli. O zaman AMD'nin 4 çekirdekli işlemcine denk. Bu durumda Fx 6300 6 çekirdek ? Kullanan adamlar bile Fx 6300 diyor , sen intel G3258 diyorsun. Sence intel 190 liralık bi işlemciyi i5 ve i7'lerle yarışacak durumda yapacak kadar düşüncesiz mi ? Ekran kartını savunmadım , bütçeye uygun olarak o ekran kartını önerdim. Eğer bulabilirse ekran kartını 2.el uygun fiyata alsın dedim. Sen burda istediğin kadar intel'i savun. Bu Fx 6300'ün G3258'den iyi olduğu gerçeğini değistirmeyecek. Burdaki o kadar arkadaş da yanlış konuşuyor zaten ;

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Ya kardeşim ben sana ekran kartını övmüyorum ki. intel'in 1 çekirdeği AMD'nin 2 çekirdeğine denk dediğin işlemciler i7 için geçerli. Madem öyle. G3258 2 çekirdekli. O zaman AMD'nin 4 çekirdekli işlemcine denk. Bu durumda Fx 6300 6 çekirdek ? Kullanan adamlar bile Fx 6300 diyor , sen intel G3258 diyorsun. Sence intel 190 liralık bi işlemciyi i5 ve i7'lerle yarışacak durumda yapacak kadar düşüncesiz mi ? Ekran kartını savunmadım , bütçeye uygun olarak o ekran kartını önerdim. Eğer bulabilirse ekran kartını 2.el uygun fiyata alsın dedim. Sen burda istediğin kadar intel'i savun. Bu Fx 6300'ün G3258'den iyi olduğu gerçeğini değistirmeyecek. Burdaki o kadar arkadaş da yanlış konuşuyor zaten ;

takmışsın kafayı fx6300 g3258den iyi muhabbetine
Allah kitap aşkına 2 sayfa konuştuk ben nerde yazmışım g3258 fx6300 den daha iyi diye bi aç bak bakalım.

böyle fanatiklik görmedim ben daha :kop: %100 kendindesin değil mi kardeşim ?

oyun anlamında AMD nın sıkıntılarını bilmeyen yok FPS düşüşlerinden düşük fps sorunlarından.
oyun bazında intelin bariz başarısı karşısında diyecek bişeyin var mı ?

ve yine attığın linkte ki yere gidip yazmanı istiyorum yukarda söylemiştim
o linkini verdiğin konuya git yaz. aklı mantığı yerinde insanlar cevap versin sana hangisi daha iyi bir sistem olur
FX6300 ve R7-240 mı ?
G3258 ve R7-260 mı ?

intelin 1 çekirdeğinin AMD nin 2 çekirdeğine bedel dediğim yeri de bi daha oku istersen
g3258in 4.3ghzde 1 çekirdek amd den 2 çekirdeğe bedel çalışıyor. stok fan ve 140 liralık anakartla üstelik :oke:
stok frekans 3.2 overclock 4.3 yüzdesel yazayım %35 overclock demek stok fanla ;)

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Peki ben , sana yazdığım ekran kartı için 260x'den daha iyi dedim mi ? Ayrıca fanatik falan değilim. intel'i kötülemiyorum ancak fiyat / performans konusunda hâlâ AMD daha iyi. Ben o bütçeye uygun olduğu için o gpu ve cpu önerisini yaptım. Bana intel'de AMD FX 6300 ile yarışabilecek F/P ürünü gösterebilir misin ? Kendinde misin diye de yazmışsın. Ben G3258'in Gtx 770 SLI ve GTX 970'i beslemeyeceğini bilecek kadar kendimdeyim. Kalkmış 190 liralık işlemcinin 1500 liralık kartları beslediğini yazdığına göre sende kendindesindir umarım. Neyse kardeşim konuyu uzatmaya gerek yok. Alacak arkadaş araştırıp seçimini kendi yapar artık. Sıkıldım bu muhabbetlerden. Hadi eyvallah , iyi akşamlar sana.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Peki ben , sana yazdığım ekran kartı için 260x'den daha iyi dedim mi ? Ayrıca fanatik falan değilim. intel'i kötülemiyorum ancak fiyat / performans konusunda hâlâ AMD daha iyi. Ben o bütçeye uygun olduğu için o gpu ve cpu önerisini yaptım. Bana intel'de AMD FX 6300 ile yarışabilecek F/P ürünü gösterebilir misin ? Kendinde misin diye de yazmışsın. Ben G3258'in Gtx 770 SLI ve GTX 970'i beslemeyeceğini bilecek kadar kendimdeyim. Kalkmış 190 liralık işlemcinin 1500 liralık kartları beslediğini yazdığına göre sende kendindesindir umarım. Neyse kardeşim konuyu uzatmaya gerek yok. Alacak arkadaş araştırıp seçimini kendi yapar artık. Sıkıldım bu muhabbetlerden. Hadi eyvallah , iyi akşamlar sana.
maaşlı çalışan olsam üşenmez G3258+GTX970 kurup ispatlardım da neyse. iyi forumlar.

Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bu bütçeyi oldukça aşarak toplamış olduğum pc...

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

toplam 1480 TL

• Beğen
Tepkiler: Carizmatik_
Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
    Konu Sahibi

toplam 1480 TL

Kardeşim herşey tamam yalnız kasayı şunu alsam anakartta sorun olurmu?

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Hava sirkülasyonu iyi bir kasa. PSU kaçlık ?

Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
    Konu Sahibi
650 wat psu takmayı düşünüyorum kardeşim

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Verdiği enerji miktarının ne kadar olduğuna dikkat et. Silver Plus olması çok önemli.

Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
    Konu Sahibi
önerebileceğin bir psu varmı peki?

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Şuan okuldayım kardeşim. Eve gidince kendi kullandığım PSU modelini yazarım. CoolerMaster 650 W olan bir PSU.
RS 650 GX 650 Plus.

• Beğen
Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
    Konu Sahibi
tamam kardeşim çok sağol
Arkadaşlar sonunda sistemi toparladım tek geriye siparişleri vermek kaldı:) bana yardımları için öncelikle
L-LumieRe ve
Furkan Emekli arkadaşıma çok çok teşekkür ederim

işte sistemim

AMD FX-Series 8350 Black Edition 4.0GHz Soket AM3+ İşlemci

SAPPHIRE DUAL-X LITE Radeon R7 265 2GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı 11232-00-20G

SEAGATE Barracuda ST1000DM003 3.5" 1 TB 7200Rpm SATA Hard Disk Drive

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Rami değiştir CL9 seç :oke:

• Beğen
Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
    Konu Sahibi
cl9 1600mhz vardı onu seçtim bir sorun yaratmaz değilmi:hmmm

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Ramlere de ilerde 4 gb tek modül CL 9 eklersen daha da iyi olur. Hayırlı uğurlu olsun...

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

Üst Alt