Yeni bilgisayar konusunda yardımcı olur musunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
arkadaşlar işlemcide şu ikisi arasında kaldım hangi daha iyidir sizce?

İ5 4440
AMD FX 8320 3.5 GHZ :hmmm
Çoklu çekirdek isteyen oyun ve uygulamalarda AMD FX 8350 daha iyidir ama tekil çekirdek performansında i5 daha iyidir. Örnek ; Render yapacaksan FX 8350 daha mantıklı. Ben FX 8350 kullanıyorum , gayet de memnunum.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Amd FX :oke:

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
fx8320+R7-240 ile oyunları low da oynamak mı ?
G3258+r7-260x ile oyunları High da oynamak mı?

ev kullanıcısının renderle ne işi var ?...
çoklu çekirdek diyip duruyorsunuz en gelişmiş çekirdek kullanım ve optimizasyonu şuan oyunlarda
2014 oyunları hayli zorluyor sistemleri G3258 de hepsini karşılayacak potansiyel mevcut.

kuzende 2600K var kaç yıldır renderlik bi işi olmadı olmazda...
hepimizin yaptığı gibi bf4 cod ghost farcry4 oynayıp facebookta sohbet edip foruma girmek için fx8320 ye lüzumsuz yere o kadar para dökmeye gerek varsa buyrun alın sizi tutan yok... :oke:
sonrasında fx8320+R7-240 ile 2015 oyunlarını lowda kasıla kasıla oynamaktan menuniyet duyacaksanız konuşacak bişey kalmamış demektir.

Son düzenleme:
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
G3258 çoklu çekirdek isteyen uygulamalarda Fx 6300 kadar başarılı olamaz. Ben ikinci ürün ekran kartı alsın diyorum zaten. Uygun fiyata R9 280 bile bulabilir. Hâlâ da olsun Fx 6300 taraftarıyım.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
G3258 çoklu çekirdek isteyen uygulamalarda Fx 6300 kadar başarılı olamaz. Ben ikinci ürün ekran kartı alsın diyorum zaten. Uygun fiyata R9 280 bile bulabilir. Hâlâ da olsun Fx 6300 taraftarıyım.

incelemeye bakabilirsin kardeşim :oke:
G3258 stok fan ile 4.3ghz 60 derecede çalışıp SLI 2xGTX770 besleyebiliyor.
internette sayısız inceleme ve test mevcut.

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye

incelemeye bakabilirsin kardeşim :oke:
G3258 stok fan ile 4.3ghz 60 derecede çalışıp SLI 2xGTX770 besleyebiliyor.
internette sayısız inceleme ve test mevcut.
Testlere inanmıyorum şahsen. Firmaların çıkarlarına göre hareket ediyorlar. G3258 4.7 Ghz'de iken stock Fx 6300 performansına ulaşıyor. Ancak bu işlemciyi 4.7 Ghz yapmak için sağlam bir anakart ve sağlam bir soğutucu gerekiyor. Ayrıca Gtx 760 ve üstü kartlar için kesinlikle Fx 6300 tercih edilmeli. Yoksa G3258 darboğaz yapar. Gündelik hayatta ve online oyunlarda pek problem yapmaz , ancak günü kurtaracak bir işlemci. Çift çekirdekli bi işlemci ile uzun süre kullanamını zaten unutun. Kötü demiyorum , hatta fiyatına göre çok iyi ancak bir Fx 6300 değil.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Testlere inanmıyorum şahsen. Firmaların çıkarlarına göre hareket ediyorlar. G3258 4.7 Ghz'de iken stock Fx 6300 performansına ulaşıyor. Ancak bu işlemciyi 4.7 Ghz yapmak için sağlam bir anakart ve sağlam bir soğutucu gerekiyor. Ayrıca Gtx 760 ve üstü kartlar için kesinlikle Fx 6300 tercih edilmeli. Yoksa G3258 darboğaz yapar. Gündelik hayatta ve online oyunlarda pek problem yapmaz , ancak günü kurtaracak bir işlemci. Çift çekirdekli bi işlemci ile uzun süre kullanamını zaten unutun. Kötü demiyorum , hatta fiyatına göre çok iyi ancak bir Fx 6300 değil.
3.2 ghz de single core performansı 4ghz de çalışan fx8350 den %50 daha iyi iken.
stok fan ile 4.3 ghz de 2 kat performans vermiş oluyor.

AMD nin oyun performansı olarak çektiği rezillikleri herkes biliyor. yaşadığı stabilite sorunları fps düşmeleri gibi vs vs...

testlere güvenmiyorum diyorsun aksini yazan bi yer yok. kaynakların neredeyse tamamı bağımsız siteler.
hepsini geçtim türk forumlarında kullanıcı incelemesi ve testleri de mevcut...

bundan sonrasına benim diyecek bişeyim yok.
açık ve net bilgi mevcut ben yine bildiğimi okuyacağım derseniz kolay gelsin.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
darboğaz konusuna gelirsek SLI 2xGTX770 le başa çıkabildiğini yazmıştım

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
darboğaz konusuna gelirsek SLI 2xGTX770 le başa çıkabildiğini yazmıştım
Yapma gözünü seveyim. Nasıl çift gpu'lu gtx770'i beslesin. Al sana yorumlar ;
4.7 Ghz yapmak için dediğim gibi ; çok sağlam bir anakart ve sağlam bi işlemci soğutucu olacak. Ee bunları da alırsa fiyatı Fx 6300'ü geçiyor olacak. Alın size iki işlemcinin de salt güçleri ;

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bi alt satırda 4.7ghz olarak değerler mevcut oyunlarda FX6300ü geride bıraktığını görüyorsun.
x264 encoding ve cinebench te 4.7ghz değerleri ise yaklaşmış durumda.
günlük kullanıcı x264 ün ne olduğunu bilmiyor ki encoding yapsın. konumuzla alakası olmayan test karşılaştırmaları mantıksız :oke:

g3258 2 çekirdek fx6300 6 çekirdek. burda utanması gereken taraf fx6300 açık ve net.

overclock konusuna gelirsek g3258in 22nm 55watt olduğuna dikkat etmelisin öyle sağlam soğutucu fan falan gerekmiyor
G3258 ve H81m-P33 4.3ghz + stok fan (p33 ile 4.5ghz de görüyor)
202 TL + 138 TL toplam 340 TL

fx6300 ve 970A-G43
312TL + 216 TL toplam 528 TL
oyunlarda geride kalan fx6300 iyileştirmek için işlemci fanı lazım +100 tl lazım demek
stok=528 TL
overclock=628 TL

aradaki fark 188 TL aklı mantığı yerinde bütçesi kısıtlı adamın tercihi G3258 olur.
bütçesi 1100 olan kişiye 1170 liraya G3258 toplanıyor
fx6300 için bütçenin minimum 1500 lira olması gerekiyorki en azından fx6300 ile mantıklı dengeli bir sistem çıksın.

crysis3 gibi grafik devi bir oyun testinde g3258in 4.7ghz de fx8350 yi de geride bırakması trajikomik :ehe

Son düzenleme:
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
darboğaz lafıda boşta kalmasın şu videoyu bırakayım şuraya
g3258 4.5GHz ve GTX970
battlefield 4 1080p ultra
FPS videoda görülüyor :oke:
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar açıkçası yorumlardan sonra kafam çok karıştı Amd ve intel Arasında gidip geliyorum. Öyle çok oyun düşkünü değilim ama pes ve fifa tarzı spor oyunları ve yarış vs. severim ne yapacağımı bilmiyorum

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
darboğaz lafıda boşta kalmasın şu videoyu bırakayım şuraya
g3258 4.5GHz ve GTX970
battlefield 4 1080p ultra
FPS videoda görülüyor :oke:
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
bi alt satırda 4.7ghz olarak değerler mevcut oyunlarda FX6300ü geride bıraktığını görüyorsun.
x264 encoding ve cinebench te 4.7ghz değerleri ise yaklaşmış durumda.
günlük kullanıcı x264 ün ne olduğunu bilmiyor ki encoding yapsın. konumuzla alakası olmayan test karşılaştırmaları mantıksız :oke:

g3258 2 çekirdek fx6300 6 çekirdek. burda utanması gereken taraf fx6300 açık ve net.

overclock konusuna gelirsek g3258in 22nm 55watt olduğuna dikkat etmelisin öyle sağlam soğutucu fan falan gerekmiyor
G3258 ve H81m-P33 4.3ghz + stok fan (p33 ile 4.5ghz de görüyor)
202 TL + 138 TL toplam 340 TL

fx6300 ve 970A-G43
312TL + 216 TL toplam 528 TL
oyunlarda geride kalan fx6300 iyileştirmek için işlemci fanı lazım +100 tl lazım demek
stok=528 TL
overclock=628 TL

aradaki fark 188 TL aklı mantığı yerinde bütçesi kısıtlı adamın tercihi G3258 olur.
bütçesi 1100 olan kişiye 1170 liraya G3258 toplanıyor
fx6300 için bütçenin minimum 1500 lira olması gerekiyorki en azından fx6300 ile mantıklı dengeli bir sistem çıksın.

crysis3 gibi grafik devi bir oyun testinde g3258in 4.7ghz de fx8350 yi de geride bırakması trajikomik :ehe
Bana söyler misin yukarda 4.7 Ghz'lik overclock işlemini yaparken hangi soğutucuyu kullandınız ? Corsair'in H serisi bi soğutucusu lazım. Ayrıca Anakart yine en kötü bi z97 gaming serisi olmalı. Standart anakartlarla olacak iş değil.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Bana söyler misin yukarda 4.7 Ghz'lik overclock işlemini yaparken hangi soğutucuyu kullandınız ? Corsair'in H serisi bi soğutucusu lazım. Ayrıca Anakart yine en kötü bi z97 gaming serisi olmalı. Standart anakartlarla olacak iş değil.
arkadaşım niye anlamak istemiyorsun
G3258 tdp 53 watt lık bir işlemci, ısıl gücün ne anlama geldiğini anlatmama gerek varmı ?
ki bu 53watt değerine dahili GPU da dahil.

MSI H81M-P33 gibi 140 liralık bir anakart ile 4.3ghz de stok fan ile sorunsuz kullanılabiliyor. (sıcaklık normal 60, max 65)
p33 le 4.5ghz de görüyor ama stok fan yetersiz geliyor sıcaklık 75i aşıyor çünkü.

corsair H serisine falanda gerek yok. kule fanlar çok bile geliyor.
yapılan incelemeyi aradım bulamadım.
4.5.ghz de yanlış hatırlamıyorsam 75watt civarı bir TDP değerine ulaşıyordu ki kule fanlar için çocuk oyuncağı.
4.7ghz içinde 95watt civarıydı sanırım yine kule fanlar için çocuk oyuncağı

FX6 ve FX8 serisinin stok 125watt olduğunu biliyorsun değil mi ?

xmanyak

xmanyak

Üye
Dikkat edilcek püf noktaları;
Ekran Kartında gb değil bit önemli 128 bit idare der 128 üstü iyidir
Ram de mhz önemli 1333 ve üstü iyidir
Harddisk de rpm önemli 7200 iyidir

• Beğen
Tepkiler: Carizmatik_
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
arkadaşım niye anlamak istemiyorsun
G3258 tdp 53 watt lık bir işlemci, ısıl gücün ne anlama geldiğini anlatmama gerek varmı ?
ki bu 53watt değerine dahili GPU da dahil.

MSI H81M-P33 gibi 140 liralık bir anakart ile 4.3ghz de stok fan ile sorunsuz kullanılabiliyor. (sıcaklık normal 60, max 65)
p33 le 4.5ghz de görüyor ama stok fan yetersiz geliyor sıcaklık 75i aşıyor çünkü.

corsair H serisine falanda gerek yok. kule fanlar çok bile geliyor.
yapılan incelemeyi aradım bulamadım.
4.5.ghz de yanlış hatırlamıyorsam 75watt civarı bir TDP değerine ulaşıyordu ki kule fanlar için çocuk oyuncağı.
4.7ghz içinde 95watt civarıydı sanırım yine kule fanlar için çocuk oyuncağı

FX6 ve FX8 serisinin stok 125watt olduğunu biliyorsun değil mi ?
Ben ne kadar anlatsam boş. Uzatmaya gerek yok hocam. Haklısın.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Sen çift çekirdekli işlemcinle mutlu ol. Bir sene geçmeden yok şunu yapamadım , yok işlemci yetmiyor dersin. Millet 8 çekirdekli işlemcilerle oyun oynarken sen çift çekirdekli işlemci ile anca internete girersin. Alacak arkadaşa diyorum bunları. Git bir G3258 al sonra görürüm sonuçları
Amacım kesinlikle tartışma yaratmak değil kardeşim. Al buyur ;

• Beğen
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Sen çift çekirdekli işlemcinle mutlu ol. Bir sene geçmeden yok şunu yapamadım , yok işlemci yetmiyor dersin. Millet 8 çekirdekli işlemcilerle oyun oynarken sen çift çekirdekli işlemci ile anca internete girersin. Alacak arkadaşa diyorum bunları. Git bir G3258 al sonra görürüm sonuçları
Amacım kesinlikle tartışma yaratmak değil kardeşim. Al buyur ;
kardeşim oyunu sırf işlemci mi oynatıyor zannediyorsun anlamadım ki
fx6300 yanına R7-240 ile ultrada oynayacağını mı zannediyorsun ?
dx12 ile ihtiyaç duyulan işlemci gücünün azalacağı her yerde yazıyor...

g3258e celeron muamelesi yapıyorsun işlemci yetmiyor nedir ya iyi güldürdün :kop2:
6-8 çekirdek diye tutturmuş gidiyorsun. hangi uygulama program ben 2 çekirdekte çalışmam diyecek ?

g3258in 4.3ghzde 1 çekirdek amd den 2 çekirdeğe bedel çalışıyor. stok fan ve 140 liralık anakartla üstelik :oke:

o linkini verdiğin konuya git yaz. aklı mantığı yerinde insanlar cevap versin sana hangisi daha iyi bir sistem olur
FX6300 ve R7-240 mı ?
G3258 ve R7-260 mı ?

sırf kendi sözünü savunmak adına konu sahibi arkadaşı yanlış yönlendirip R7-240 ile 2015 oyunlarında sıkıntı çekmesine neden olacaksın.

• Beğen
Carizmatik_

Carizmatik_

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar öncelikle gerçekten yardımlarınız önerileriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim ama aklım inanılmaz derece karıştı.

kardeşim oyunu sırf işlemci mi oynatıyor zannediyorsun anlamadım ki
fx6300 yanına R7-240 ile ultrada oynayacağını mı zannediyorsun ?
dx12 ile ihtiyaç duyulan işlemci gücünün azalacağı her yerde yazıyor...

g3258e celeron muamelesi yapıyorsun işlemci yetmiyor nedir ya iyi güldürdün :kop2:
6-8 çekirdek diye tutturmuş gidiyorsun. hangi uygulama program ben 2 çekirdekte çalışmam diyecek ?

g3258in 4.3ghzde 1 çekirdek amd den 2 çekirdeğe bedel çalışıyor. stok fan ve 140 liralık anakartla üstelik :oke:

o linkini verdiğin konuya git yaz. aklı mantığı yerinde insanlar cevap versin sana hangisi daha iyi bir sistem olur
FX6300 ve R7-240 mı ?
G3258 ve R7-260 mı ?

sırf kendi sözünü savunmak adına konu sahibi arkadaşı yanlış yönlendirip R7-240 ile 2015 oyunlarında sıkıntı çekmesine neden olacaksın.

L-LumieRe arkadaşım söylediklerin ve yardımın için teşekkür ederim Amd fx8320 almayı düşünüyordum ama bu yazdıklarından sonra açıkcası kararım bir kez daha değişmiş durumda

Dikkat edilcek püf noktaları;
Ekran Kartında gb değil bit önemli 128 bit idare der 128 üstü iyidir
Ram de mhz önemli 1333 ve üstü iyidir
Harddisk de rpm önemli 7200 iyidir

xmanyak arkadaşımında dediği gibi ekran kartında boyutun değil bit değerinin çok önem arz ettiğini biliyordum ama işlemci için önemli olan nedir onu bilmiyorum ne yazık ki