CrossFire.X
Üye
-
Konu Sahibi
-
Yorumlarınız için teşekkürler. Şunu anlamadım 80 km hızla giderken aracı boşa alıp durmam sakıncalımı sürücü kursunda arabayı boşa alma demişlerdi.
ben her zaman boşaalıyorum.Alışkanlık olmuş artık. Yağlama yapmayacağını sanmıyorum bu durumun kamyonlar için geçerli olduğunu biliyorum.
Yakıt sarfiyatı hakkındaki görüşüne katılıyorum.Yağ basıncını gösteren araçlarda uzun süre yüksek devirde veya boşta gidildiğinde yağ basıncındaki düşüşü rahatlıkla görürsünüz
Ayrıca dediğim gibi boşta giderken aracımın rolantisi bir anda düşüp araç stop ettiğinde frenlerim şişmişti ve akan trafikte kendimi kaldırıma zor atmıştım. Eğer araç boşta değil de viteste olsaydı bu sorunu yaşamayacaktımTabi ki boşta motor daha rahat akıp gidecektir ancak güvenli mi diye kendimize sormak lazım
80 km hızla giderken ilk aklıma gelen "kendimi kaldırıma nasıl atarım?" olduYakıt sarfiyatı hakkındaki görüşüne katılıyorum.Viteste ve gaz vermediğin sürece tasarruf etmiş olursun. Motorun durma olayı için büyük geçmiş olsun, ama aracın stop ettiğini anladığın anda büyük bir viteste vurdurarak motoru çalıştırabilirdin.
Bu cevabı bekliyordum Özcan...
80 km hızla giderken ilk aklıma gelen "kendimi kaldırıma nasıl atarım?" oldu
Bu cevabı bekliyordum Özcan...Tekrar geçmiş olsun o anki panik işte...
Sağolasın. Aslında panik yapan birisi değilimdir ama o an acemilikten kaynaklı bir durumduArkadaş da acemi olduğundan bu şekilde tavsiyede bulundum. Zaten daha sonra aynı olay başıma geldiğinde söylediğin gibi tekrar çalıştırmıştım ama o ilk anda kırmızı ışığa yaklaşırken bir anda aracın frenlerinin şişmesi gerçekten büyük sıkıntı olabilir. Allah göstermesin...
Düz yolda 80 km hızda boşta giderken aracı stop etmiş birisi olarak kesinlikle boşta gitmiyorum artık. O hızda araç stop ettiğinde frenler de şişiyor ve aracı durdurma şansın yokTabi bu her zaman olan birşey değil ama başına gelirse çok sıkıntı yaratabilecek bir durum :S Allah korusun. Ayrıca araç hareket halindeyken vitesi boşa alırsan motor yağlamayı kesiyor diye biliyorum. Uzun süre boşta gitmek motorun yağsız kalıp aşınmasına, hatta aşırı sürtünmeden daha büyük sorunlara yol açabilir.
Ne kadar uzun süre boşta gidilir ki zaten.. Kendi kendine yavaşlarBen hep boşta gidiyorum yokuş inerken ya da ileride ışık falan varsa, önüm de boşsa. Atıyorum boşa, ışığa kadar zaten yavaşlıyor..
Ayrıca bir şey soracağım; sen nasıl 80'le giderken stop ettirdin arabayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?