XX bi forumda kendi anlatımımla bu şekilde açmıştım konuyu
Ayrıca bir MHTML dosyası ekliyorum bu dosya açtığım konunun resmidir bir çok telefon modelinin kodunu bu dosyada bulabilirsiniz. Dosya 1mb altıdır. Puan için yüklediğim sanılmasın diye eklemek istedim.
Kodların bulunduğu dosya:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Arkadaşlar yurtdışından telefon aldınız. Telefonun dilinde Türkçe yok. Gidip 40dolar + KDV verip Türkçeleştirecek miyiz??? Cevap tabii ki hayır! Telefonunuzun product codeunu değiştirerek. Nokia nın kendi yayınladığı updatei varsa kendiniz Türkçeleştirebilirsiniz. 5 dakika önce kendi N95 8GB Editionımı bu yolla Türkçeleştirdim. Sorunsuz çalışmaktadır.
Öncelikle indirmemiz gereken 2 program var ve telefonumuza uyumlu Nokia usb kablosunun bulunması ve PC ye kurulmuş olması gerekmektedir.
Programlar:
<a href="http://nds1.nokia.com/files/support/global/phones/software/NokiaSoftwareUpdaterSetup_tr.exe">Nokia Software Updater</a>
Nemesis Service Suite
Programları kurduktan sonra unutmamamız gereken şey. Telefonumuz Genel Profil konumunda olmalı ve kesinlikle içerisinde simkart bulunmalı. Update işlemi sırasında telefonun bağlantısının kesinlikle kesilmemesi gerekli. Kesilmesi durumunda telefonunuza ciddi zararlar vermeniz olası bir ihtimaldir.
Öncelikle telefonu usb kabloya bağlayıp Nemesis Programını çalıştırıyoruz!
Programı açtıkdan sonra sağ üst köşedeki Büyüteç ikonuna tıklayacağız.
Program içerisinde yazılar gözükmeye başlayınca sol üstteki Phone Info sekmesine tıklıyoruz.
Program içerisinde imei kodumuzun olduğu bir ekran çıkacaktır. Bu bölümde sağda bulunan bölümden. Product Code seçeneğindeki kutucuğa tick koyuoruz. Enable yapıyoruz o bölümü. Hemen alttaki read tuşunu tıklayınca telefonumuzun product code unu göreceğiz. Ve telefonumuzun modelinin Türkiye kodunu buraya yazarak Alttaki Write sekmesine tıklıyoruz. İşlemin gerçekleştiğini kontrol etmek için tekrar READe basarak yeni kodumuzun görünüp görünmediğini kontrol ediyoruz.
Nemesis programı ile işimiz bitti. Bundan sonra tek yapacağınız iş Nokia software updaterı açarak yeni versyonu telefonumuza yüklemek. Product code değiştiği için başka dilde update yapmış olsanız bile en baştan versyon kurulacaktır. Yani örnek vermek gereekirse 1.2.3 veryonlu ise telefonunuz ve ingilizce ise en üst sürüm de 1.2.3 ise siz 1.2.3 olan sürümün Türkçe içeren paketini yüklemiş olacaksınız. Versiyon yüklemeden önce varsa hafıza kartı şifrenizi ve telefon rehberi vs gibi içerikleri yedeklemeyi unutmayın. Bunuda Nokia PC suit yardımı ile kolayca yapabilirsiniz.
Product codeların listelerini buldukça ekleyeceğim. Telefonunda bu yöntemi denemek isteyen mesaj atar ise o modellerin kodlarını daha hızlı temin etmeye çalışabilirim.
Ayrıca xx model bir telefonunuz var ve aynı telefonun xx internet edition yada xx music editon'ı var piyasada. Sizde xx internet editıon yada xx muzik edition kodunu telefona girerek hem telefonunuzu türkçeleştirebilir hem xx internet editiion yada xx music edition'a döndürebilirsiniz telefonunuzu.