hepimiz biliyoruz ki Nokia telefonlar güncelleştirme sonrası dil olarak ingilizce oluyor aslında bunun tek bir sebebi var oda telimizin yazılımındaki prodact yani sağlayıcı kodunun ingiltereye ayarlı olmasından kaynaklanıyor şimdi ben size telinizin kodunu Nemesis programı ile Türkiye kodu eklemeyi anlatıcam
ilk olarak lazım olan 2 programımız var
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
ve Nemesis programı aşağıya linkleri vericem
öncelikle s60 tellerde hafıza kartı menüsünden yedekleme yapın yada nokia pc suit ile telinizi pc nize yedekleyin
daha sonra indirdiğimiz nemesis programını açıyoruz telefonumuz kabloya bağlıyken tepedeki scan tuşuna basıyoruz daha sonra nemesis menüsünden phone infoya geliyoruz orda prodact ve beraberinde bazı kod yerleri olucak önce alttaki read bölümüne tıklıyoruz daha sonra prodact keyimizin yanındaki enable kutucuğunu işaretliyoruz ve size vericeğim kodlardan uygun olanını seçip prodact keyimizi değiştirdikten sonra write tuşuna tıklıyoruz
resimdeki gibi yaptıkdan sonra nemesis programından çıkıyoruz ve software updater programımızı açıyoruz ancak güncelleştirme yapmadan önce telimizin şarja takılı olduğundan yada şarjın ful olduğundan emin olun yoksa güncelleştirme işlemini yapmayacaktır. Ayrıca günceleştirme esnasında tel genel modunda ve hafıza kartı çıkartılmış durumda olmalıdır hiç bir şekilde güncelleme esnasında teli sökmemeli bilgisayarınızı kapatmamalısınız yoksa telefonunuz servislik olur! evet programı açınca karşımıza çıkan sayfadan başlat komutunu seçiyoruz program bazı uyarılar yapıcaktır devam diyoruz hepsine ve güncelleme başlıyor bu esnada kesinlikle bağlantı kesilmemeli! 15 20 hbelki yarım saat sürebilen bir işlem bu telefon kendini sonlarda kapatıp yeniden başlatıcaktır korkulacak birşey yok.
Yeniden açıldığında sizden saat tarih ayarınızı isteyecektir yapın daha sonra hafıza kartınızdan veya nokia pc suit ile yedeklediğiniz ayarlarınızı telefonunuza geri yükleyin ve herşey bukadar
download linkleri
dostum dediklerini aynen yaptım başarı ile güncellendi dedi fakat telefon bidaha açılmadı pin kodunu giriyorum ve phone start-up failed diyor kalıyor.Ne yapabilirim kardeş lütfen bir cevap yazın. telefon 6120c...