Yanlıs Kişiye atılan Haksız Ban..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 1703541

Silinen Üye 1703541

Kapalı Hesap
Bende murat abiyi az tanımama rağmen forumda çok sevdiğim kişilerden biri ve gördüğüme göre o nerede ne söyleyeceğini bilir arkadaşların dediği gibi.

• Beğen
Tepkiler: brook_218

y n s c n

y n s c n

Üye
Gereksiz polemiklere girilmiş, sonuc olarak burası bir forum, bir platform.. Düşünce özgürlüğü diye birşey söz konusu isteyen istediğini düşünür ama isteyen istediği gibi hareket,hakaret edemez.. Buradaki arkadasları pek tanımıyorum ama takip ettiğim kadarıyla fenerbahce ile ilgili bi konudan tartışma çıkmış ve gereksiz bir tartışma..

Ve bunun üzerine bircok üye kendisini forumdan uzaklaştırıyor oldukça ilginç.. Sanırım bir protesto halindesiniz.. Siz buraya aile gözüyle bakarken birde takım karşılaştırmasımı yapıyorsunuz :hmmm olanlara şaşırdım doğrusu.. Herneyse yönetici zaten cevabını vermiş...

• Beğen
Tepkiler: delrico
brook_218

brook_218

Üye
İlk başta şunu söylemeliyim ki yaşamış olduğum bu haksızlığa karşı desteklerini esirgemeyen tüm arkadaşlarıma,kardeşlerime teşekkürlerimi iletiyorum.

Ayrıca bu mesajı ileten Seyit kardeşime de ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu yazıyı yazmamdaki sebep benim böyle bir olayda ceza almam gerekiyorsa,konuda gerek bana, gerekse3.şahıs hakkında yapılan hakaretlere neden ceza verilmediğinin tarafımdan anlaşılamamasıdır.

Zaten Hasan'ın olay sonrası moderatörün sadece “edepli ol,ana bacı karıştırma” sözünü alıp,diğer yazmış olduğu mesajları görmezden gelmiş olması pekçok şeyi zaten açıkca ifade etmektedir.

Kendimi ifade etmeden önce şunuda belirtmek istiyorum.Konu Fenerbahçe,Galatasaray yada Beşiktaş konusu değildir.Konu yaşını başını almış bir insanınaşağılanıp,aşağılanmama konusudur..Evet fanatizmin doruklarında birisiyim.Pek çok kez ceza aldığımda olduğu doğrudur.Fenerbahçe konusunda kendini hakim,savcı hatta AİHM üyesi hakimi sanan arkadaşların ağır tahrik içeren mesajlarına vermiş olduğum cevaplar yüzünden almışımdır.Tuhaf olan şeyse hakaret ve tahrik içeren konuları açanlar,yorum yapanlar hala daha cezasız aramızda dolaşmaktadır.

Ancak böyle bir konuda takım ayrımı gözetmeyeceğimi beni biraz tanıyan herkesin bileceğinden şüphem de yoktur.

Konuda İbrahim arkadaşımın yapmış olduğu yorum bana göre fazlaca aşağılayıcı bir ifade olduğu için“önce sana bakalım sonra millete b.k atalım” şeklinde oldu.Bu lafımın bugünde arkasındayım,kimsenin kimseyi bu kadar aşağılama hakkı yoktur.Yine olsa yine aynı cümleyi kurarım.Eğer cümlemde kullanmış olduğum sansürlü kelime ceza sebebiyse forum içerisinde bu şekilde onlarca mesaj gösterebilirim
.

Ayrıca İbrahim arkadaşımızla hiçbir sorunum bulunmamaktadır.

Yazmış olduğum diğer mesajım ise benim mesajıma istinaden yazılan“Fenerbahçe'li kızların güzellik tezi çürümüş oldu” tarzında yazılan mesaja idi.Bende bu mesaja annen yaşındaki bir kadının güzelliği Ya da çirkinliğiyle mi genelleme yapıyorsun gibi bir cümle oldu.Cümlemde kullandığım söz tribündeki kadının yaşını başını almışbir kadın olduğunu vurgulamak,bu yüzden genelleme yapmanın yanlış olduğunu belirtmek içindi.Yoksa ne o şahsın annesine Bir şey dedim,ne de kendisine.Bana aklı sıra sabaha kadar Türkçe öğretme sevdası içinde olan kişinin mesajımda ailesine laf söylediğimi düşünmesi de oldukça tuhaftır.Yazdığım mesajı okursanız o kişinin ailesine söylenmiş en ufak Bir şey yoktur,kimsenin anasına bacısına kolay kolay lafta söyleyecek karakterde bir insanda değilimdir.

Bu olayda hiç olmadığım kadar sakin davrandım.Çünkü yazmış olduğum mesajdan öyle bir anlam çıkarabileceğini düşünmedim ve bu şekilde anormal bir tepkiyle karşılaşınca şaşırmıştım açıkcası
.Gerek özelden gerekse konuda üstü kapalı hakaretlere maruz kalmama rağmen olayı büyütmemek adına yanlış anladığını belirterek gerekirse özür de dileyebileceğimi ama söylediğim şeyin düşündüğü şekilde bi anlam taşımadığını açıkca ifade de ettim.Özür dilememin sebebi konunun daha fazla büyümemesiydi yoksa söylemimde kötü bir anlam olmadığı için pişmanlık falan duymadım.Ancak olağandışı durumlarda siz sustuğunuzda da ceza almak doğal olabilmekte hele ki karşınızdaki bir yöneticiyse ne derse desin yarrabi şükür denilip geçmeniz istenmektedir..Beni bilen bilir lafımı esirgemem,düşündüğü şekilde söylemiş olsam hiç lafı evelemem gevelemem direk söylerim.Ama bu konuda kimseye laf söylemedim.Zaten ardından 2 dakika içerisinde Hasan tarafından modu koruma iç güdüsüyle banlanmıştım.Başka zaman şikayetlerimiz günlerce yanıtsız kalmaktadır,Ancak busefer ne garip ki gökten zembille iner gibi saniyesine ban atmıştır.
Tuhaf olan şudur sözde forumkuralları herkes için geçerliyken malum kişi üstü kapalı hakaret içeren mesajları karşısında hiçbir ceza almamıştır.Öyleki admine göre yazdığı tek şey“edepli ol,ana bacı karıştırma”şeklinde basit bir uyarıdır,diğer söyledikleri nedense yok sayılmıştır.Kimsenin benim adamlığımı sorgulamaya hakkıyoktur.Ayrıca sabaha kadar Türkçe öğretme sözünü Hasan'ın ne şekilde algıladığını merak etmekteyim.Siz o moderatörün söylemini sadece (edepli ol,anabacı karıştırma)bundan ibaret olduğunu düşünürseniz,ceza vermemeniz zaten çok normaldir.

Konuda yazılan mesajların olayın hemen ardından kaldırılması tamamıyla yöneticiyi koruma adınayapılmış bir eylemdir.Mesajların içeriğini değiştirmeden yayınladıklarında gerçekten kim haklı,kim haksız ayırt etmek zor olmayacaktır.

Diğer bir konu ise forumda neyin yasak olup,neyin olmadığı karmaşasıdır.Geçen gün bir başka arkadaşı hakaret ediyor diye şikayet ettiğimde,adminden aldığım cevap aynen şu şekilde oldu.”Murat bize etmemiş yorumcuya etmiş,bize etse neyse..”.Siz kişisel haklara saygı göstermiyorsanız forumda mp3 paylaşımı vs.telif haklarıyla alakalı paylaşımlar neden yasaktır? Sonuçta onlar da 3.kişidir.

Forumda sosyal hayatın içerisindedir.Sosyal hayatı da evrensel hukuk kuralları düzenlemektedir.Buna bağlı olarak forum kuralları da evrensel hukuk kurallarıyla örtüşmek zorundadır.

Forum Kurallarında 7.Madde aynen şu şekildedir.”Başka bir forum katılımcısını ya da üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici yazı yazılamaz.”

Forum Kuralları açıkca belirtilmekteyken İbrahim'in “Senin o tiple sokağa çıkman bile hata” sözü hangi kapsama girmektedir?Ceza almış mıdır? Ya da moderatörün benim için söylediği “Sana sabaha kadar Türkçe öğretirim,adam ol” tarzındaki söylemleri yüzünden neden ceza verme gereği duyulmamıştır?

Hakaretin yasak olup olmaması neye göre, kime göre belirlenmektedir?

Biliyorum ki açmış olduğum bu konun ardından tekrar yeni bir ceza alacağım,ancak almış olduğum cezaların tarafımdan hiçbir önemi yoktur.Ben işin haksızlık yapılıp,yapılmadığının kısmındayım.
Bugüne kadar güvenirliğine inanmak istediğim tek yönetici olan Hasan,moderatörün hakkımda söylediği gerek PM ile gerekse konuda yazdığı mesajlarını eklemesini beklerken,aksine kişinin söylemlerini güzel dilde uyarı olarak nitelendirmesi tamamen hayal ürünüdür,gerçekleri çarpıtmadır.Bu olayda göstermiştir ki moderatörler üyelere istediklerini söyleyebilme hakkına sahip ayrıcalıklı kişilerdir.Hiçbir şekilde ceza alma gibi birdurumları yoktur.Bu yüzden burada "modlar da suçluysa ceza alır gibi"söylemler söyleyipte kendinizi boşuna yormayın.

Hasan tüm yazışmaları (Pm de dahil) sitede yayınlayabiliyorsa yayınlasın.Benim moda yazmış olduğum mesajdan kim ne anlıyorsa açıkca söylesin.Eğer onun düşündüğü gibi annesine karşı yapılmış bir söylemse bir daha siteye gelmeyeceğim.Ayrıca onun bana karşıyazmış olduğu mesajları da yayınlasın yine hakaret var mı yok mu üyeler karar versin.Herkes neymiş ne değilmiş bilsin.Tabi editleyip yayınlamanda bir ihtimal,sonuçta modu korumak için küfür falan ekleyipte yazabilirsin benim mesajlarıma...

Saygılarımla
greenmile

• Beğen
Tepkiler: OğuzcanAbi, Xilence ve jigsaw_54
Xilence

Xilence

Kapalı Hesap
Bu yazıdan sonra forumda bir gevşeklik hissettim.

karayel90

karayel90

Üye
Ortalık kızışmış.Ama ortada bir haksızlık varsa bu çözülmeli

haltie

haltie

Üye
Hasan ne dedi konuda iki kişiye sözlü sataşma olduğu için uyarı puanı aldın 3 hafta önce de aldığın uyarı puanları sebebiyle sistem seni otomatik olarak 7 gün yasakladı.Yoksa o konuda direk ban yemedin.Diğer arkadaşlarada böyle lanse ediliyor olay ama Hasan arkadaşımız açıklamasına rağmen hala anlamamakta ısrar eden arkadaşlar var.

Sen zaten benim aileme yönelik konuştuğun anda cezanın bir hafta olması imkansız sınırsız ban alırsın.

Sana sabaha kadar Türkçe dersi veririm dememin sebebi kullandığın argo kelimenin aslında ne anlam içerdiğidir.Bu forumda kimse kimseye argo ve hakaret vs içeren kelimeler kullanamaz.Yani sen kalkıp ''senin anan yaşında kadın....'' la başlayan bir cümle kuramazsın.Sen bunu bu forumda kimseye yapamazsın.Bazı arkadaşlar mesajları ve konuyu görmedikleri için konuşuyorlar ama kendi başlarına böyle bir olay geldiğinde yüzlerinin alacağı ifadeyi merak ediyorum.Bunun yanında birde “önce sana bakalım sonra millete b.k atalım” cümlende dolaylı olarak arkadaşa hakaret etmişsin.O arkadaşın şikayetçi değilim , önemli değil , bişey olmaz demesi senin ceza almanı engellemez... ''adama direkt hakaret var.

Site içerisinde siyasi içerikli yazı, siyasi propaganda içeren mesajlar, genel ahlaka aykırı küfürlü yazı, argo kabul edilen yazılar, hakaret, kişisel hak ve özgürlüklerini zedeleyen, cinsellik içeren, yasaları ihlal eden vb. yazılar yazılamaz. Aynı şekilde, başka bir forum katılımcısını ya da üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici yazı yazılamaz.

Senin orda bana ders verme gibi beni uyarma gibi ayrıcalağın yok.''Moderatör olduğum için değil her üye için geçerlidir.''

Ayrıca Hasan'da zan altında kalmıştır konuda.Hasan'la arkadaşızdır.Uzun zamandar forum sebebiyle tanışırız.Ama ahbap dost ilişkisi olduğundan bir torpil durumu olduğunu ima etmişsin.Ben seni şikayet ettim ŞİKAYET ET butonuyla.Hasan msn listemde olmasına rağmen özelden dahi yazmadım gerekte duymadım her şey ortada.

Hasan bu siteye uzun süredir adilce hizmet veren bir arkadaşımızdır, Ata gibi.Konuda aslında Hasan yargılanıyor.Konuya dahil olmasaydım bile bu konuda Hasan'ı korurdum.Hasan'ı yargılamak kimseye düşmez ''Tüm üyeler ve yöneticiler için geçerlidir bu.Adminler ve yöneticileri Ozan'a şikayet edebilirsiniz.Kendisi karar veren ve değerlendiren kişidir.

Kaldı ki benim ceza almam gerekirse cezaya da razıyım.kalkıp neden ceza aldım demem.Ya da insanları kışkırtıp farklı şekilde anlatıp acitasyonda yapmam.Uzun süredir bu forumda olmama rağmen tek bir uyarı bile almadım.Eski üyeler benim çizgimi ve tarzımı bilirler.

Ozan'da konuyu değerlendirecektir.Özel işleri sebebiyle bakamadığını düşünüyorum.Lütfen kimse kimseyi yargılamaya kalkmasın.Konuyu bile görmeyen mesajları görmeyen arkadaşlar haksızlık var diyor.Kimse kusura bakmasın ben duyduğuna inanan insanların sözleri dikkate bile almam.Ve konuda önyargılı konuşmalar yapılmasın.

• Beğen
Tepkiler: delrico, minoo ve pelın_
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Tuğba burada biraz kişisel davranıyor gibi.Ben diğer futbol bölümündeki konuya bakmadım ama eğer karşınızdaki kişi size küfür ediyorsa ve siz de ona karşılık bir hakarette bulunuyorsanız ( ilk başlatan o olsa dahi ) siz de ceza alırsınız.Belki konuyla paralel belki bağımsız olarak söylüyorum bunu ama böyle bir durumda yapılacak en iyi davranış susup şikayette bulunmaktır

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Murat, senin banlanma sebebini yukarıda açıkladım, aynı şeyleri tekrarlamayı sevmediğimden buna ek bir açıklama yapmayacağım.

İlgili konudaki tüm mesajları geri getirdim, normalde yapmam böyle bir şeyi ama sana verdiğim cezayı, yani kendimi haklı çıkarmak için senin 'mesajlarını değiştirebileceğimi' söyleyerek 'arkadaşımdır' dediğin Hasan'a karşı ayıp ettiğini göresin diye yaptım bunu! Ayıbın sırf senin yanına kalsın diye o mesajları geri getirdim ve bu mesajımın sonuna da ilgili konuya yapılan yönetici müdahalelerini gösteren döküman sayfanın görüntülerini ekledim, mesajları değiştirmediğimi göresiniz diye! Ettiğin ayıp senin yanına kalıversin, şunu aklınıza yazın; adam banlayarak ya da yönetici koruyarak egolarımı tatmin etmek gibi bir özelliğim yoktur. Ahvâlim böyle olduğundan, mesajlarını değiştirip de seni ya da herhangi bir üyeyi banlamak gibi bir niyetim olmaz. Bundan emin ol, boş işlerle uğraşmak bana göre değil.

Konudaki mesajları silmemi nasıl olur da yöneticiyi korumak için yaptığımı söylersiniz hayret ettim doğrusu, öyle bir niyetim olsa o mesajları tamamen silerim, ki mesajlar tamamen silindiğinde kesinlikle geri getirilemez; dolayısıyla mesajda ne yazdığı kesinlikle görülemez. Ama ben ne yapmışım, geçici silmişim; yani mesaj istenildiğinde görülebilir. Mesajları geçici sildiğimin kanıtı da, yukarıdaki tümcemde belirttiğim gibi, konudaki mesajları tekrar görülebilir hale getirmiş olmamdır. Umarım bu dediğimden yönetici korumak gibi bir niyetim olmadığını anlamışsınızdır artık, bunu dile getirmeyin artık bir zahmet!

Halit'in mesajlarını tekrar inceledim, hani gecenin uykusunu uyumamış olmam bir yana, yine o mesajlarda üstü kapalı da olsa bir hakaret göremedim arkadaş! Özelden yazdıysa bilemem, mesajları ve ÖM'leri ekle buraya demişsin ama özel mesaj okumak gibi bir yetkimiz yok, hoş, bu olsa bile ben Halit'in sana ÖM'den hakaret ettiğini nerden bileyim? Her üye banladığımda girip ÖM'lerini mi didikleyeceğim, 'acaba diğeri buna bir şey mi dedi' diye?

Üçüncü şahıslara hakaret mevzuuna aslında değinmek istemiyordum ama arkamdan kimse 'işine gelmediği için o konuda yorum yapmadı' demesin diye yazacağım bir şeyler. O kuralı uyguladığımızda, özellikle konu dışı kategorisinde aktiflik gösteren birçok üye banlanır, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Magazin bölümünde, haber bölümünde, garip olaylar bölümünde hatta mizah bölümünde insanların, yani üçüncü şahısların özellikleriyle tipleriyle dalga geçilir, hakaret edilir. Bunu kimse inkâr edemez. Buna sebep, üçüncü şahıs kavramını genellikle ülke çapında bilinen, bir değeri olan kişilere yönelik olarak sınırladık. Şimdi bu kuralın uygulanmadığını söylüyorsunuz ama uygulayıp üyelere ceza verecek olursak 'yöneticiler adam banlamaya meraklı' diye de konuşursunuz, konuşmayız demeyin konuşursunuz: Telefon bölümündeki tartışmalardan yakınıyordu üyeler, bir kural çıkartıp yasakladım; bunu ihlal edenleri banladığımda adımı 'üye banlayarak kendini tatmin eden admin'e çıkarttılar, benden bu tartışmaları kesmemi isteyen üyeler!

Hakaretin, uygunsuz konuşmanın ya da alaycı mesaj yazmanın yasak olup olmaması kişiden kişiye değişmez, bölümden bölüme göre değişir. Bölüme özgü kurallar dediğimiz budur; konu dışı kategorisinin de kendine özgü kuralları var, futbol bölümününde. Birisinde kuralar daha yumuşaktır, diğerinde daha sert. Anlatabilmişimdir umarım.

Bu olaydan sonra futbol bölümündeki kuralları kaldırmayı düşünüyorum açıkçası. Ozanla bunu konuşacağım kesinlikle. Bir top ve o topun peşinde koşan 22 tane adam yüzünden birbirine hakaret edenlerden, birbirini alaya alanlardan, küçük düşürmeye çalışanlardan sıkıldım artık. İnsanların birbirine saygısı olsa bir top yüzünden zaten yapmaz bunu, birbirine saygı duymayan insanların cefasını çekmem bu saatten sonra. O kurallar kalkmasa bile, kuralları ihlal edenin aktifliğine falan bakmadan uyarısını verir geçerim, açıklamasını yapmam artık yeter arkadaş göz var nizam var girin okuyun kuralları!

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: minoo, Kobra_FighterTR, pelın_ ve 4 diğerleri
Xilence

Xilence

Kapalı Hesap
Paşam Umarım Gerginlik Çıkmaz, Murat'la Senin aranda, bizim DeliYürek Bi yanlış yapmış sana. Bandan sonra Bi tokalaşsanız iyi olur :).

zaza

zaza

Üye
Konu acayip çok uzamış burada bile bir kıvılcımdan gerginlik bile çıkacak duruma gelinmiş. Futbol bölümü kural ihlali yapmayalı baya oldu, çünkü bundan ders çıkardım sadece belli zamanlarda gerek duyulduğunda yorum yapıyorum genelde de murat ile konu futbol olunca aşırı derecede bir zıtlık yaşıyoruz, ama asla birbirimize olan saygı ve seviyeyi aşağı çekmiyoruz bunu kendisinide çok iyi bilir ama şunu belirtmem gerekirse; murat yapı itibariyle fanatik ve aşırı derecede fenerbahçeye bağlı olan bir taraftar en ufak bir sözü göz ardı etmeyecek bir kişidir, bunu geçtiğimiz yıllarda yani 1,5 sene öncemiydi yoksa 1 sene öncemiydi bilemem o zaman yavaş yavaş tanıyarak çözmüştüm. Zaten ilk tanışmamız neredeyse büyük bir gerginliğe gidiyordu... Yani şu sözü hatırlatmak isterim "can çıkar, huy çıkmaz" bir kişi nedirse? odur! değişmez bundan sonrada muratın gelip futbol bölümünde sakince veya daha az şekilde yorum yapacağını düşünmüyorum 1 hafta yazmasa bile 2. hafta tekrar eski formunu yakalar ama düşünmen gereken bişey var murat karşıdaki insanı yaptığı yorumlardan dolayı ona cevap verme zorunluluğu veya ona cevap verirken "gizli özne" gibi tabir ettiğimiz alttan alttan iğneleyeci sözlerle tahrik edilmez! yapmıyorum deme dayanamayıp cevap verme zorunluluğunu çok iyi biliyorum. Ben insanları sürekli inceler takip ederim kişiliklerini yansıtmayanları veya kendisine yapılmasını istenmediği şeyleri cümle altına gizleyenleride biliyorum örnek verecek olursam, belki bu örneklendirmeyi vereceğim kişi kızabilir bana ama söyleyeceğim; mert(revengeful) her zaman şakanın aşırıya kaçmamasını ister! eğer şaka aşırıya kaçarsa sizinle olan ilişkişini gözden geçirebilir veya sizinle seviye aralıklarına girebilir. Yalnız! necmati de ise durum tam tersidir. Gözlemleyenler olmuştur bizim ilkaylarda aşırı seviyesiz yorumlarımızı anlatmak istediğim şu ben hasan'ı da bilirim, murat'ı da necmi'yi ve mert'i de bilirim çoğu zaman kişiliklerini test etmek için mizah bölümüne birçok konu açmışımdır verecekleri tepkileri ölçmek için ve şuana kadar da kesinlikle bunların test amaçlı olduğunu bilen yoktur! kendimden başka!

ve size sadece belli başlı birşey söyleyebilirim hasan siyasidir. Arkadaş ortamında can ciğer kuzu sarma da olsanız, onunla her gece görüşüp aynı şeyleri yapıyorda olsanız, hatta onun kardeşi dediği kişi olup veya öz kardeşide olsanız. Yaptığınız herhangi bir hatayı asla unutmaz ve ona göre size belli bir seviyede bir karşılık verip gerekeni yapan biridir. (istisnalar hariç)

bende bir ara banlanmıştım bir hafta boyunca haksız olduğunu düşünüyordum, çünkü bir cümlede maxide olmayan sadece genel olarak belli bir kesimden rahatsız olduğum için i.b*n.e cümlesini sadece noktasız şekilde kullandım. aslında herkes i.b*n.e (yıldızın yerinde "i") harfi olunca tam olarak gerçek anlamına kavuştuğunu bilir ama yinede 1 hafta kapalı şekilde küfür/düşük derece diye bir sebepten banlandım. Unutmayın en ufak bir kelimenin bile gözünün yaşına bakılmaz. Eğer murat haksız yere ban yediyse ben daha masumum :)

• Beğen
Tepkiler: Xilence
Xilence

Xilence

Kapalı Hesap
Deliyürek, bi olay çıkardı ama takımınada çok bağlı. Şimdi ben ona hangisini seçerdin diye sorsam misal, Fener mi JackDaniel mi, Fener der mutlaka, tahminlere göre konuşuyorum ama murat a ne oldu da bu yamuğu yaptı hâlâ anlamadım ???. Umarım paşam herşeyi halleder.

zaza

zaza

Üye
Paşam Umarım Gerginlik Çıkmaz, Murat'la Senin aranda, bizim DeliYürek Bi yanlış yapmış sana. Bandan sonra Bi tokalaşsanız iyi olur :).

Deliyürek, bi olay çıkardı ama takımınada çok bağlı. Şimdi ben ona hangisini seçerdin diye sorsam misal, Fener mi JackDaniel mi, Fener der mutlaka, tahminlere göre konuşuyorum ama murat a ne oldu da bu yamuğu yaptı hâlâ anlamadım ???. Umarım paşam herşeyi halleder.

bazen çok saçmalıyorsun. Ortada bir yanlış varsa onların arasında olan bişey, bunu sürekli sen neden dile getiriyorsun ki? Yeni bir tartışma çıkartacak yorum yapma insanların bilinç altına yerleşiyor bu dediklerin. Farkında değilsin ama bir tarafı kötülüyorsun.

Xilence

Xilence

Kapalı Hesap
Saçma olan ben miyim, o zaman ortaya çıkarsa bir gerginlik bundanda başta beni sorumlu tutarsın zaten.

greenmile

greenmile

Üye
yorumlar enteresan.Her neyse isteyen istedigine inandigina gore mesele yok demektir.Konu kapanabilir.

• Beğen
Tepkiler: Mareşal ve Xilence
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
bekliyoruz :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...