Murat, senin banlanma sebebini yukarıda açıkladım, aynı şeyleri tekrarlamayı sevmediğimden buna ek bir açıklama yapmayacağım.
İlgili konudaki tüm mesajları geri getirdim, normalde yapmam böyle bir şeyi ama sana verdiğim cezayı, yani kendimi haklı çıkarmak için senin 'mesajlarını değiştirebileceğimi' söyleyerek 'arkadaşımdır' dediğin Hasan'a karşı ayıp ettiğini göresin diye yaptım bunu! Ayıbın sırf senin yanına kalsın diye o mesajları geri getirdim ve bu mesajımın sonuna da ilgili konuya yapılan yönetici müdahalelerini gösteren döküman sayfanın görüntülerini ekledim, mesajları değiştirmediğimi göresiniz diye! Ettiğin ayıp senin yanına kalıversin, şunu aklınıza yazın; adam banlayarak ya da yönetici koruyarak egolarımı tatmin etmek gibi bir özelliğim yoktur. Ahvâlim böyle olduğundan, mesajlarını değiştirip de seni ya da herhangi bir üyeyi banlamak gibi bir niyetim olmaz. Bundan emin ol, boş işlerle uğraşmak bana göre değil.
Konudaki mesajları silmemi nasıl olur da yöneticiyi korumak için yaptığımı söylersiniz hayret ettim doğrusu, öyle bir niyetim olsa o mesajları tamamen silerim, ki mesajlar tamamen silindiğinde kesinlikle geri getirilemez; dolayısıyla mesajda ne yazdığı kesinlikle görülemez. Ama ben ne yapmışım, geçici silmişim; yani mesaj istenildiğinde görülebilir. Mesajları geçici sildiğimin kanıtı da, yukarıdaki tümcemde belirttiğim gibi, konudaki mesajları tekrar görülebilir hale getirmiş olmamdır. Umarım bu dediğimden yönetici korumak gibi bir niyetim olmadığını anlamışsınızdır artık, bunu dile getirmeyin artık bir zahmet!
Halit'in mesajlarını tekrar inceledim, hani gecenin uykusunu uyumamış olmam bir yana, yine o mesajlarda üstü kapalı da olsa bir hakaret göremedim arkadaş! Özelden yazdıysa bilemem, mesajları ve ÖM'leri ekle buraya demişsin ama özel mesaj okumak gibi bir yetkimiz yok, hoş, bu olsa bile ben Halit'in sana ÖM'den hakaret ettiğini nerden bileyim? Her üye banladığımda girip ÖM'lerini mi didikleyeceğim, 'acaba diğeri buna bir şey mi dedi' diye?
Üçüncü şahıslara hakaret mevzuuna aslında değinmek istemiyordum ama arkamdan kimse 'işine gelmediği için o konuda yorum yapmadı' demesin diye yazacağım bir şeyler. O kuralı uyguladığımızda, özellikle konu dışı kategorisinde aktiflik gösteren birçok üye banlanır, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Magazin bölümünde, haber bölümünde, garip olaylar bölümünde hatta mizah bölümünde insanların, yani üçüncü şahısların özellikleriyle tipleriyle dalga geçilir, hakaret edilir. Bunu kimse inkâr edemez. Buna sebep, üçüncü şahıs kavramını genellikle ülke çapında bilinen, bir değeri olan kişilere yönelik olarak sınırladık. Şimdi bu kuralın uygulanmadığını söylüyorsunuz ama uygulayıp üyelere ceza verecek olursak 'yöneticiler adam banlamaya meraklı' diye de konuşursunuz, konuşmayız demeyin konuşursunuz: Telefon bölümündeki tartışmalardan yakınıyordu üyeler, bir kural çıkartıp yasakladım; bunu ihlal edenleri banladığımda adımı 'üye banlayarak kendini tatmin eden admin'e çıkarttılar, benden bu tartışmaları kesmemi isteyen üyeler!
Hakaretin, uygunsuz konuşmanın ya da alaycı mesaj yazmanın yasak olup olmaması kişiden kişiye değişmez, bölümden bölüme göre değişir. Bölüme özgü kurallar dediğimiz budur; konu dışı kategorisinin de kendine özgü kuralları var, futbol bölümününde. Birisinde kuralar daha yumuşaktır, diğerinde daha sert. Anlatabilmişimdir umarım.
Bu olaydan sonra futbol bölümündeki kuralları kaldırmayı düşünüyorum açıkçası. Ozanla bunu konuşacağım kesinlikle. Bir top ve o topun peşinde koşan 22 tane adam yüzünden birbirine hakaret edenlerden, birbirini alaya alanlardan, küçük düşürmeye çalışanlardan sıkıldım artık. İnsanların birbirine saygısı olsa bir top yüzünden zaten yapmaz bunu, birbirine saygı duymayan insanların cefasını çekmem bu saatten sonra. O kurallar kalkmasa bile, kuralları ihlal edenin aktifliğine falan bakmadan uyarısını verir geçerim, açıklamasını yapmam artık yeter arkadaş göz var nizam var girin okuyun kuralları!