Xperia U Açılış Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

cuqqaa

Üye
    Konu Sahibi
Xperia U Açılış Sorunu
Herkeze hayırlı bayramlar .
Arkadaşlar Sony Xperia U kullanıcısıyım telefon dün akşam kendiliğinden kapandı ve açılmıyor .. Açmaya çalıştığımda telefonun verdiği tepkime ;
-Titreşim
-SONY
-XPERIA
-Led'ler yanıyor

Daha sonra titreşim çalışarak yeniden kapanıp açılıyor ve yukarıda yazdığım işlem gerçekleşiyor. Telefonumu kullanamıyorum. Beni yönlendirirseniz memnun olurum.
 


hizan

hizan

Üye
arkadaşım telefonuna desteklemediği yazılım ve ya proğram yüklemişsin. yapman gereken orjinal room bulup yüklemen yada servise vermen.
 
Invoke

Invoke

Üye
Flashtool ile stock rom flashlayın, açılacaktır
 
-Emre

-Emre

Üye
mumkunse wipe data factory reset yapmanız gerekiyor. Fakat sonylerde nasıl olur pek bilgim yok :D
 
Invoke

Invoke

Üye
mumkunse wipe data factory reset yapmanız gerekiyor. Fakat sonylerde nasıl olur pek bilgim yok :D

Önce cwm yüklemesi gerekir, onu yapmak için ;ama sonylerde cwm direk yüklü değil. Tel o ekranda iken de yüklenebileceğini sanmıyorum. Flashtooldan stock rom kurunca açılır. :oke:


flashtool anlatımı: https://www.maxicep.com/forum/konu/...lashtool-nasil-kullanilir-ozellikleri.654062/
flashtool linki:
Xperia U stock rom: cihazınızın tam modelini bilmediğimden ben atamıyorum, googleda araştırın: xperia u stock rom ics (st25i ya da st25a olarak iki farklı u var, ona göre indirin...Sanıyorum en son sürüm .54 ile bitiyor. Sonra flashtooldan flashlayın, anlatım detaylı şekilde anlatılmış konuda, takıldığınız yerde yardımcı olabilirim.)
 
-Emre

-Emre

Üye
sony cihazlarda orjinal android recovery bulunmuyor mu :( o zaman biraz uğraşmasi gerek arkadaşın
 
Invoke

Invoke

Üye
sony cihazlarda orjinal android recovery bulunmuyor mu :( o zaman biraz uğraşmasi gerek arkadaşın

Uğraşılacak bir iş yok, flashtool ile flashlayacak :D Tek ihtiyacı olan şey bir pc :D
 
  • Beğen
Tepkiler: -Emre
-Emre

-Emre

Üye
Bana zor geliyo pc ile uğraşmak :D :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Invoke

cuqqaa

Üye
    Konu Sahibi
Ne yaptıysam olmuyor "SONY" ekranından sonra pc tanımlıyor "XPERIA" ekranında titreşim tepkime verirken ledler yanıyor fakat reset atıyor ve flash room root hiç bişey yapamıyorum ..Arkadaşlar durum an itibariyle stabil :) Yardımda bulunduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim .. nasıl oldu Sony Müşteri Hizmetlerine aynı şekil mesaj atmıştım telefonun İMEİ - Modeli - Sürümünü istedi verdim .. Ve bu saatte (05:49) cevap yazmışlar ;



Kapalı ve açılmayan bir telefonun yazılım onarımını gerçekleştirmek için işlemlere telefonunuzu bilgisayarınıza bağlamadan başlamalısınız. PC Companion yazılımının [Support Zone] bölümünden [Başlat] tuşuna basarak [Telefon Yazılımı Güncelleştirmesi] bölümünün altında kalan [Başlat] seçeneğini seçin. Açılan "Telefon bulunamadı" uyarı kutusu içerisinden lütfen [Telefon onarımı] seçeneğini uygulayın. Karşınıza 4 adımdan oluşan Telefon Yazılımı Güncellemesi penceresinde [1.Başlat] adımı size güncelleştirme sırasında kayba uğrayacak dosyalarınız hakkında bilgi vermektedir. [Devam] tuşuna bastığınız takdirde karşınıza kişisel verilerin kaybını kabul ettiğinizi belirten kutucuğu işaretleyeceğiniz bir uyarı gelecektir. Kutucuğu işaretledikten sonra [İleri] komutu verebilirsiniz. [2.Hazırla] adımı yazılımınızı internet üzerinden indirime hazırlamaktadır. [2.Hazırla] adımı sonunda telefonunuzun modelini seçmeniz gerekmektedir. Telefon modelinizi seçmenizin ardından karşınıza 4 küçük resim simgesi halinde bir uyarı ekranı çıkacaktır. Bu uyarı ekranı size telefonunuzun bağlantısını kesmenizi, telefonunuzu kapatmanızı, telefonunuz kapalı konumda iken telefonunuzun Geri tuşuna basarak USB kablonuzu bağlamanızı bildirecektir. Ancak telefonunuzda yazılım onarımı işlemine başlarken hali hazırda telefonunuz kapalı ve bilgisayara bağlı olmadığı için yapmanız gereken işlem telefonunuzun Geri tuşuna basarak USB kablonuzu bağlamanız olacaktır. Lütfen [2.Hazırla] adımı [3.Güncelleştir] adımına geçene kadar Geri tuşunuza basmayı bırakmayın. Yazılım onarımının geri kalan adımlarını talimatları izleyerek tamamlayınız.

Sorununuzun yazılım onarımı sonunda hala devam etmesi durumunda lütfen Sony Ericsson Xperia™ model telefonunuzu yetkili bir teknik servisi tarafından kontrol edilmesi için yetkili bir Sony Mobile bayisine başvurunuz.Elektronik postanızın sonunda yetkili teknik servislerimize ait listeyi bulacaksınız. Yanınızda faturanızı (telefonunuzun modeli, seri numarası, IMEI numarası ve tarihi gösteren) getirmeniz gerekmektedir.


Hepsini uyguladım ve şimdilik bi sorun yok .. Eğer böyle bi sorunla karşılaşırsanız denemenizde fayda var .. Şahsen ben böyle olucağını bilmiyordum ..
 
Invoke

Invoke

Üye
Aslına bakarsan, flashtool ile yapacağın işlemle temelde aynı ama biraz değişik biraz daha çetrefilli bir yolu bu. Neyse sorun çözüldüyse... :oke: :tebessüm:
 
Denqesiz61

Denqesiz61

Üye
Bence Direk Garantiye Göndermelisin...
 
Denqesiz61

Denqesiz61

Üye
Kusura Bakma Görmemişim...
 


Üst Alt