Xperia S eski sürüme geri dönme sıkıntısı

Sponsorlu Bağlantılar

gkn35

Üye
    Konu Sahibi
Xperia S eski sürüme geri dönme sıkıntısı
Merhaba, öncelikle siteniz yazılımı yükleme talimatları konusunda bir çok kaynak sunmuş teşekkür ederim. Şuan 4.1.2 kullanıyorum ve bu güncellemeden hemen önceki 4.0.4 yazılımına geçmek istiyorum. Orjinal 4.0.4 yazılımının final versiyonunu bir türlü bulamıyorum, yardımcı olurmusunuz ?

Edit: " LT26i_6.1.A.2.45_Generic_(1257-6921).zip" böyle bir dosya buldum fakat orjinalmi oluyor bu bilemedim

samikayaa

samikayaa

Üye
Buradan bulabilirsin

• Beğen
Tepkiler: gkn35

gkn35

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler bulduğum dosyayla mb farkı var verdiklerinin, burdan indircem tekrardan.

samikayaa

samikayaa

Üye
kardeşim 4.1.2 den 4.0.4 e geçme nedenin nedir ?

gkn35

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim 4.1.2 den 4.0.4 e geçme nedenin nedir ?

Ben telefonu root yapmaya hep karşı olmuş biri oldum, bir yıla yakın süre 4.1.2 güncellemesini sabırla bekledim, güncellemeyi aldım ve telefonum daha beter oldu, artık root ile kendim yazılım atmayı düşünür oldum.

Sorunlara gelirsek; ses seviyesini yükseltme tuşu işlevini yitiriyor 5-10 dk içerisinde, telefonu baştan başlatman gerekiyor, denemediğim yol kalmadı onarım bile yaptım companiondan ama gene aynı sorun devam ediyor ve çok büyük bir sıkıntı bu. İkinci sorun ise batarya sorunu, fabrika ayarlarına çektim bütün herşey silindi onarım yaptım, %20 batarya kullanım oranı gözüken facebook uygulamasını hatta google play store uygulamasını bile devre dışı bıraktım, ekran ışığı zaten nerdeyse minunumda ama nafile hiç bir şekilde telefonu kullanmasan bile pil aşırı gidiyor. Sistem boştayken bile pil dayanmıyor. Üçüncü sorun hd video çekiminde, kayıt esnasında sürekli donmalar yapıyor akıcı bir kayıt elde edilemiyor, normal hd seviyesine düşürdüğünde düzeliyor ama 4.0.4 sürümdeki kadar akıcı olamaz. Dördüncü sorun telefon görüşmesi bittikten sonra ekran kendine gelemiyor hemen. Bunlar yeni sürümde gelen sorunlar, diğer genel sorunlardan bahsetmiyorum bile. 4.0.4 sürümündeki bir iki olumsuz tarafı düzeltmişler oda sistemin daha stabil, hızlı çalışması (menü geçişleri vs) buda çok fark ettirmiyor, diğeri ise walkman saran ses (vpt) özelliğinin artık sesi bozmaması. 4.0.4 sürümü yüzünden telefondan soğumuştum fakat şimdi o halini mumla arıyorum.

samikayaa

samikayaa

Üye
Donanımla alakalı bir sorun olmasın?

- - - Eklendi - - -

Aynı sorunlar benim başımada gelmişti sorunu şu şekilde hallettim.İcs acayip kasıyodu ilk güncellediğimde çok pişman olmuştum.Garantiye verdim telefonu 2.3.6 sürümü yüklü geldi yine sevindim fakat o da işimi tam görmüyodu.Neyse pişmanlık pişmanlık üstüne birdaha kurdum ics yi yine aynı sorunlar.Root felan yükledim gereksiz bütün uygulamaları sildim ama kasmalar hiçbi farklılık göstermedi.Stock rom attım telefona 6.1.1.b.1.10 paketini telefon canavar gibi oldu.Ardından Cwm ile 4.1.2 kurdum şuan eskiden kasan oyunlar bile hiç tık demeden çalıştırıyor.Hatta dikkat ettim youtubede xperia u ile gameplay videolarını izledim.Oyunlar kasıyor ama benim cihazda maşallah şaha kalktı.Şuan ise yeni kernel arayışı peşindeyim.Senin Xperia S e stock rom yüklemen gayet mantıklı kasmalar devam ederse garantiye ver donanım arızası da olabilir

gkn35

Üye
    Konu Sahibi
Donanımla alakalı bir sorun olmasın?
Yok dostum bu saydığım sıkıntıları bütün herkez çekiyor nerdeyse, facebook sony mobile sitesi tuş problemini belirten kullanıcılarla dolu, başka bir forumda bu sorunu yaşayanlarda vardı çözüm aradık ama bulamadık. Beta sürüm şuanki yazılım. Stabil sürümü beklicez, o vakte kadarda 4.0.4..

samikayaa

samikayaa

Üye
Sony niye bunu yapıyor anlayamıyorum.Kullanıcıyı bekletmemek için beta sürümü sürüyorlar bir sürü sorunla karşılaşıyolar.Bence kararlı sürümü güncelleme sür sorunlarla uğraşma

• Beğen
Tepkiler: gkn35

gkn35

Üye
    Konu Sahibi
Root ve rom işlemlerini tamamladım. Fakat sıkıntı büyük arkadaşlar :( 4.1.2 kullanırken pc companion ile rehberin yedeğini almıştım, şimdi geri yükleme yaparken 4.0.4 olduğu için kabul etmiyor. Rehberi nasıl kurtarabilirim ? Yedek dosyasını not defteriyle açtım ama karakter kodlaması karışık ordanda kurtaramadım. Lütfen yardım edin.

Üst Alt