Xperia Neo V Fan Club

Sponsorlu Bağlantılar

dedereis123

dedereis123

Üye
abartma arkadaşım gıcırtıyı :D tamam geliyor ama adamlar pay bırakmıs genlesme o kadar abartma yani rahatsız etmiyor

darbeci_001

darbeci_001

Üye
Günaydın arkadaşlar. bende aranıza 1 hafta once katıldım. yukarıda 5800 lar vardı benıde dahıl edın aranıza :DD bende 5800 dan gectım. bir kaç sorum olacak;

-şarjı pek dayanmıyor. ılk aldığım zmaan bı 7 saat falan şarj ettim batarya %100 de çektim.gerçi 7 saatten önce doldu ama.
-henüz bir gıcırtıya rastlamadım. TİM'den kapak aldık koruyucu onunla kullanıyorum belki de ondandır.
-şu ı phoneler gibi ıncıklı cıncıklı bir kap hiç bir yerde bulamadım.bilen varsa versin adresini.
-bazen galeride sadece klosör ismi çıkıyor başkada birşey çıkmıyor bazen bütün fotolar falan gözüküyor bazen gfözükmüyor. enteresan birsey.

-birde mesela oyunu kaldırıyorum sonra başka nerelrden silmem gerekiyor ?
-ve orjinal kapak almayı düşünüyorum bendeki mavi gibi olandan nerden bulabılırım?
-bir kaç sitede ful korumalı jelatınler varmıs ekrana yapıstıralnlardan her yerıne yapıstırıyolarmıs ama fiyatı pahalı bir yerde 90 tl olduğunu gördüm ama hıc cızılme yapmıyorms.

-çok parmak izi bırakıyor her yerınde.
-bu go keyboard ı bir türlü kullanamadım.

bunlara bı yarıdmcı olun rıca etsem :)) bu arada teknosadan almıştım 1 hafta once 850 :D , bıraz pahalıya almısım nette ucuzdu ama 2 kredı kartı ve bıraz nahkıt vermısıtm oda nette gecerkı degıl zaten.

cnk52

Üye
Evet artık 5800 gazisi demek lazım sanırım(aslında 5800'ı seviyorum o ayrı konu). Birisi daha geldi. :D
Hayırlı olsun telefonunuz.
Henüz cihaza sahip olmadığımdan diğerlerine birşey diyemeyeceğim, fakat şarj konusunda kalibrasyon var. Sitede kısa süreli bir araştırma sonucunda bulabilirsiniz. Bataryanın tamamını kullanmaya izin veriyor o kalibrasyon.
Ayrıca yeni cihaz olduğu için batarya biraz daha çabuk biter. Yani bir süre sonra daha iyi performans alırsınız. Ama yinede her gün şarja takmak zorunda kalabilirsiniz.

free1987

free1987

Üye
darbeci_001 aramıza hoşgeldin. bende 5800dan geçtim.
*şarjı bir günden fazla dayanmadı daha. ama sürekli telefon aktif. Android marketten oyunlar vs. internet fabebook sık sık kullanırım.
*ben 5800da da çekmeli deri görünümlü kılıf kullanıyordum bunda da aynı şekilde kullanıyorum. cebimde taşırken iyi oluyor. Xperia Neo için kılıfıda 10-15 telefoncu gezerek buldum bu arada.
*oyun kaldırmayı bende aynı şekilde yapıyorum fazla bilgim yok.
*go keyboardı kurdum çalışıyor Türkçe paketinide yüklemen gerekli herhalde. ama konuşurken kelimelerini tam algılayamıyor. çoğunu anlıyor ama eksikleri var tabiki. sildim sonra fazla mesaj yazan biri değilim.
*bu gıcırtı işini anlamadım bende gıcırtı falan yok.

darbeci_001

darbeci_001

Üye
cnk52
teşekkür ederim. şimdilik bekliyorum batarya alışşsın bakalımm :)

free1987
hoşbulduk.kılıfda kararsız kaldım.arka kapağa takılan kapak var bırde cekmelı kılıf var sızce hangısı daha iyi olur ???.bende de yok zaten gıcırtı. bugun evde kurcalarken çözdüm go keyboard ı ama dediğiniz gibi bazı kelımelerın algılamıyor. bende sildim zaten :))

şimdi çalışan hizmetlere girdim;

-ayarlar
-güç tasarrufu modu
-crash monitor
-com.sonyerıcsson.usbux
-kurulum kılavuzu
-protectedmedıascanner
-devıcemonıtor
-google hizmetleri
-çağrı kaydı uzantısı
-müzik
google haritalar
-veri görüntüleyici
-sony erıcsson sync
-secureclockservice
-cihazda oynat
-uluslar arası klavye

bunlar çalısan hizmetler bataryayı muhtemelen bunlar kullanıyor. sizdede bunlar acıkmı ?? yani gereksiz olan birsey varmı aralarında. bazen durdur dedıgımde bazılarında telefon kapattıktan sonra uygulama doğru çalışmayabıulır dıyor ?

animated

Üye
bende gıcırtı var ama abartılcak bırsey degil dedıgı gıbı pay bırakmaslar

free1987

free1987

Üye
darbeci_001 kılıf konusunda sadece cebimde taşırken çekmeli deri görünümlü kılıf kullanıyorum. telefon kendini gösterecek bence. yok önüne silikon arkasına koruyucu ben bunlara karşıyım açıkcası. Şık bir telefon olduğu için üzerini örtmeye gerek yok :-)

açık programlar konusunda benim pek bir bilgim yok bende senin gibi amatörüm daha. açık programalr hemen hemen aynı bu arada. bende ek olarak winamp var.

darbeci_001

darbeci_001

Üye
free1987
; haklısın aslında örtmeye gerek yok :)) neyse zamanla öğreneceğiz artık içini dışıni :)

gurcu_selim

gurcu_selim

Üye
    Konu Sahibi
@darbeci_001

Kardeşim o açık olan programların çoğu ana ekranda bulunan widgetlerden dolayı kaynaklanıyor.TrackID müzik çalar yardım kılavuzu vs vs programlar ana ekranda widget olarak bulunduğu için çalışan hizmetler kısmından programı sonlandır desen bile kendiliğinden yine açılır.Eğer açılmasını istemiosan o widgetleri kaldırman lazım ekrandan.Bide telefonun daha iyi performans göstermesini istiyorsanız hergün 1 defa kapatıp açın.Tel kendini yenilesin.

cnk52

Üye
@free1987

Bugün tek elle kaydırdım ekranı çok mutlu oldum. :D

Bende çekmeli deri kılıf kullanmayı düşünüyorum yeni alacağım telefonda.
Yalnız sanki silikon-kapak şeklinde olan kılıflar daha sağlıklı gibi. Sonuçta telefonun yere düşme riski onu kullanırken çok daha fazla olacak. Yani en basitinden arkadaşın N8'inde kapak vardı arkasında, önde de jelatin var. cebinden çıkarırken düştü telefon. Düşerkende gördük film şeriti gibi gitti aşağıya 1000 tl lik telefon. :D
Telefon sırt üstü düştüğü için tamam dedik tozunu sildik yola devam ettik. :)
Ama dediğim gibi ben de deri kullancam. :D

darbeci_001

darbeci_001

Üye
gurcu_selim
; anladım kardeşim teşekkür ederim :)bir kaçını kaldırayım bari malum onlarda şarj yiyordur mutlaka. fakat kaldıracağim zaman uyarı verıyor kapatılıp acıldında program düzgün çalışamayabilir diye...

free1987

free1987

Üye
arkadaşlar bu videoda Xperia neo için şarj süresini uzatma tekniklerini anlatıyor.

kısacası herşeyi kapatacağız. Arka plan veri trafiği, gps, internet erişimi. tarzı şeyler. mesela hava durumu widgeti kullanıyorsanız günlük güncelleyi seçin.

arka plan veri trafiği nedir arkadaşlar tam olarak. mesela telefon listemizi facebooka göre senkronize etme türü şeyler mi?

gurcu_selim

gurcu_selim

Üye
    Konu Sahibi
@darbeci_001

Dostum o uyarı çok mühim değil.Ben bugüne kadar bi problemle karşılaşmadım

@
free1987

Dostum arka plan veri trafiği, telefonun arka planda internet veri alışverişi yapması.Güncellemeleri kontrol etmesi vs vs..Yani eğer telefonda internet paketin yoksa kontorlerin gider

darbeci_001

darbeci_001

Üye
yaww bugun sabah 7 bucuk gıbı sarjdan cıkardım sadece 30 dk müzk dinledım bırde 3 bes foto cektım aksam uzerı 6 da sarj bıttı :SS wifi bile kapalıydı :(:vur

----------Eklendi @ 02:02:41 ---------- Yazıldı @ 01:37:20 ----------

videodakı uygulamaları kapattım baklım sarjı ne kadar gıdecek

darbeci_001

darbeci_001

Üye

şuanda ekranın parlaklığının en kısık hali ve çok aşırı derecede şarj yiyor. daha gece işe gelmeden taktım saat 23:30 da çıkardım saat 05:30 ve faceye iki foto koydum baskada bişi yapmadım 5 saat 40 dk civarı batarya kalmıs ???i

buda çalışan hizmetler ;

gurcu_selim

gurcu_selim

Üye
    Konu Sahibi
@darbeci_001

Kardeşim öncelikle 5 sa 40dk civarı batarya kalmış dediğin olay, kalan batarya süresi değil telefonun ne kadar süredir açık olduğunu gösteren süre.Ayarlar>Telefon Hakkında>Durum kısmına girip en alta indiğinde ordaki sayaçla pil kullanımı bölümünde yazan sürenin aynı olduğunu göreceksin.Yani bu kalan batarya süresi değil telefonun kaç saattir açık olduğunu gösteriyor.

Diğer konuda çalışan hizmetler kısmında whatsapp,facebook,messenger gibi uygulamalar arka planda çalışıyr gözüküyor.buda bataryaya etki eder.Sağlıklı batarya kullanımı için hergün teli bi defa kapatıp açarsan tel kendini yenilemiş olur.

darbeci_001

darbeci_001

Üye
gurcu_selim
; üsttekı vıdeoda bazı uygulamalrı kapattım ve sarj süresi uzadı ilk defa bu kadar gıttı yanı :D 1 gün 1 saat olmus hala %45 batarya var :D coook tesekkür ederim hersey için :))

gurcu_selim

gurcu_selim

Üye
    Konu Sahibi
free1987

free1987

Üye
özellikle arka plan veri trafiğini kapatınca çok etkiliyor bence. ekran parlaklığınıda yarıya düşürdüm. 36 saat geçti % 25 şarj var. bu sürede internete girdim biraz oyun oynadım. hatta araçla 15 dakikalık yol için GPS bile kullandım.

oguzaydin

Üye
arkadaslar neo nun yan taraflardaki parlak yerlerde soyulma oluyor mu ? biraz korkuyorum açıkçası

Üst Alt