Xperia Neo mu? - N8 mi?

sen çok yaşa

<font face="Comic Sans MS"><font color="Black"><font size="4"><b><br />
<br />
ellerine sağlık<br />
<br />
hoss gitti bu adam geldi ya</b></font></font></font>
<br />
<br />
gerçekleri tarafsız söylüyor. itirazı olan varsa söylesin ben her türlü savunurum.

bak şimdi franzlist sen bunları söylüyosun ama bunları sanırım eski xperia serisine yani x10 ve x10 mini-x8 gibi cihazlar için söylüyosun ve onlar için haklısın fakat xperia arc-neo-pro ve play için bu dediklerinin hemen hemen hiçbiri geçerli değil divx felan videoları açmıyo demişsin doğru açmıyo ama cihaz değil video oynatıcısı açmıyo android market ten kolayca bulabileceğin bi video oynatıcı ile bu sorunu halledebilirsin hd video izleme konusuna gelince bunu zaten tarayıcıda flash videoları bile hiç kasmadan hd izleyebiliyosun daha ne olsun he dersenki 1080p izlenmiyo o olabilir he bunu çözen cihazlarda samsung da lg de htc de var.Bu arada sen Android i biraz küçük görüyosun şu anda yeni çıkan uygulama oyun ne varsa hepsi android e çıkıyo ama nokia n8 ilk çıktığında bi kaç uygulama felan çıktı symbian^3 için ondan sonra tamamen durdu hiçbir gelişme yok.He bide flaş ışığı yok demişsin oda led var fakat bunu kullanmana hemen hemen gerek kalmıyo çünkü Exmor-R denen süper bi sensör var.Sen n8in avantajları ile neo nunkileri saymışsın bende sana sayayım.

Neonun avantajları

Mükemmel bi şekilde internette dolaşma.
Mükemmel ve inanılmaz kullanışlı bir arayüz
Androidin avantajları
Kasma donma yok
Daha hoş ve hafif bir tasarım

n8 in avantajları
12mp kamera
adamın kafasına atsan adamın kafası yarılır telefona bişey olmaz(işte Nokia nın temel felsefesi)
he sen gidip 1 milyara yakın para verdiğin telefona bunu yapcaksa alma zaten.

işte bu kadar.

dvix oynatan programları istediğin kadar yükle hd de kasıyor çözemiyorlar istersen deneyelim , ister rockplayer ister başka programla her türlü kasıyor çünkü yerleşik program değiller galaxys deki gibi dvix durumu yok .. yani sonradan oynatabiliyor(sadece çok düşük çözünürlükte olursa kasmıyor ) ama hd leri oynatamıyor dvixleride kasa kasa izliyorsun buyrun deneyin..
exmor-R cmos bir algılayıcıdır n8 dekide cmos dur sadece reklam uğruna tıpkı sony nin lenslerin de havayla yazdığı g lens ler gibi sırf hava uğruna zeiss i sindirme cabası gibi ,,başka yeni bir teknoloji gibi,, görünme cabasından başka bişey değildir teknolojimidir sonuna kadar teknolojidir ama zaten cmos yani fazlası yok yeni bir olay yok sadece iso değerleri cmosların iyidir ve gece çekimleri başarılıdır sonyericssonda markalaşma yapmaya çalışıyor exmor , bravia , gibi bu iyi birşey samsung nasıl süper amoledle öne çıktı nokia nasıl zeissla dolby ile çıkıyor ..şuana kadar symbian ,android ve maemo kullanmış durumdayım androidi küçük görmem zaten böyle birşeyde demem linux kernelli bir sistemi kötüleyemeyiz ama symbianıda kötüleyemeyiz kullanmadan takılıyor diyemeyiz ben kullanıyorum takılsa paylaşırım derimki kasıyor takılıyor açmıyor yazarım zaten insan böyle bir cihazı kullanırmı, buna tahammül edermi ? manyak olması lazım. ? önceki nesil symbianda 'belki' rastlayabilirsin ama symbian 3 le karıştıramayız bunu. fazlaca saçma videolar var yok kasıyor yok 680 yavaş olmuş bir kere akıl var mantık var sen nokia sın pazar liderisin bir sürü fabrikan bu iş için çalışan mühendisin var adamlar fazlaca 1 gh üstüne düşünmüşlerdir. işlemci yerine broadcom grafik işlemci ile anlaşmaya varıp yeni iki model anlaşması yaptılar biri bcm2727(n8 de kullanıldı) n8 i her anlamda yavaşlıktan kurtaran olay.

diğeri BCM 2763 (1080p projesi için) biraz piyasadan bahsedelim

benim okuduğum bilgilere göre nokia yeni canavarlarında yine çift işlemci kullanmayacak 1080p oynatmak içinse bcm 2763 yongasını kullancak bu grafik işlemcisin gücü inanılmaz 20 megapixel net görüntü yakalayabiliyor 1080p kayıt oynatma sağlıyor . yanlış hatırlamıyorsam 190 milyon poligon çiziyor nokia broadcomla anlaşırken

nvidia tegra lar ,samsung exynos 4210 işlemcilerde 1080p desteğini sundular , ama diyorlarki alemde kral ; ''Marvell Armada 628 ''

marvel armada 628-- 3 işelmcili arm mimarisine dayanıyor bir işelmcisi 624mhzde çalışıyor güç tüketmemek için... diğer ikisi ise 1.5 gh hızında çalışıyorla (overlock olmadan net hızı)
tam bir hayvan usb 3 destekliyor aynı anda ikitane 1080p video açabiliyor saniyede 200 milyon poligon çizebiliyor broadcom 2763 gibi ama kalite olarak marvel daha iyi diye biliyorum ,...... marvelli yada broadcom 2763 lü cihaz almakta fayda var... bunlar en son teknolojiyi verecekler nvidia larda güzel ama bu bahsettiklerim pro kullanıcıları mest eder
şuanda firmalar hızı geçtiler grafik işlemeye 1080p üstüne odaklandılar asıl hedef çok güçlü grafikli oyunlar oynatmak için
xperia play belki bir adım ama aşşağıdaki işlemciler bu adımında üstüne yönelik durumda heleki marvel .

Uruloki

Üye
hakan abi harmattan(N9/N950) cihazı kesinleşti diyebilirim daha önce klavyeden geçemeyince cihazı tekrar düzenlediler ve amerika patent dairesine tekrar gidildi esas bomba şu cihazın üzerinde intel atom 1.6ghz işlemci var büyük bir ihtimal millet şaşırdı ne oluyor diye çift çekirdek moorestowndan bahsediliyor birde üzerine bcm2763 gelirse galaxy s2 htc sensatipn yalan olur ama nokia çıkarmalı bu cihazı

nokianın tepesini attırdılar demekki hasan atom kullanılacaktı ama bu kadar erken beklemiyordum intelle anlaşması demekki böyle yarıcakmış

Uruloki

Üye
ama konuşulanlar öyle hatta biraz daha bilgi 2013 de stephon elop gidip meamo olayını başlatan adam başa gelmesi muhtamel ayrıca symbian bittiği zaman hala daha meego ya devam edicekmiş nokia yani kalan kaynkları wp7 ve meego ya aktaracakmış birde işlemci kesin değil ama çok yüksek bir ihtimal o hatta fcc dosylarında var ve modeli intel atom z160(ya da 660 tam hatırlamıyorum) olarak geçiyor

1.6 ghz atom islemciyi nasil sogutmayi dusunuorlar uruloki. ? telefona fanmi bagliyacaklar ?

ens_06

Üye
arkadaş android deilmi xperia o yeter işte
benim samsung wave s8500 var
arkadaş lg nin kötü bi android telefonu adam istediğini yapıyo kıskanıyorum vallahi androidden şaşma

pRime.

Üye
1.6 ghz atom islemciyi nasil sogutmayi dusunuorlar uruloki. ? telefona fanmi bagliyacaklar ?

Galaxy s2 çift çekirdek 1.2 ghz işlemciyi veya moto atrix 1.4 ghz işlemciyi nası soğutursa onlar da öyle soğutur için rahat olsun.

Uruloki

Üye
32nm işlemciyi galaxy s2 deki qualcomm ile karıştırma istersen yazın sıcağında bile oyun oynarken benim 3 senelik işlemcim ısınmıyorsa sen intele güven

Uruloki

Üye
düzeltiyorum platform medfield büyük ihtimal çünkü özellikleri de tam o yönde

Hakan dediğin gibi olması lazım artık insanlar gittikçe bilinçli alıyo cihazları eskiden nokia dedinmi millet tamam başkasına bakma diyodu neden bile gerekmiyodu en iyi nokia yapar deniyodu fakat bu android ve yeni cihazların çıkmasıyla insanlar nokianın ne kadar geri kaldığının farkına vardı bu satışlarınada yansıdı zaten yanlış hatırlamıyosam 2010 da %24 düşüş yaşamış nokia eğer bu senede iyi bişey çıkarmazlarsa bu bi %35-40 a kadar düşer çok acil bi çıkış yapması lazım nokia nın.

1.60ghz işlemcimi
işte nokiadan beklenen hamle bunun rami cartu curtu falan bellimi?

johnm

Üye
Kamera İçin Alacaksanız Fotoğraf Makinesi Alın

Telefon İçin Alacaksanız Xperia Neo Alın

N8 Alıpta Hayatınızı Çürütmeyin

Telefon İnternet'teyken Birden Çöküyor Video İzlerken Donuyor Kamerasının ORtasında Aydınlık Sensörü Var Yukarı Aşşa Yaparken Ortası Parlıyor Videosu Paylaşılmıştı DH De

rapman

Üye

Yok yav ciddi misin sen ? N8 alınca hayatımız çürüyor öyle mi ? Vay anasını bee ..
Önce bir telefonu eline al da, ondan sonra gel buraya atıp tut

bende N8 var sorununu yazdım.(yetkisiz müdahale) kamera olarak okuduğum yorumlardan N8 kamerası yöneticilerini sevindirmiş çok sağlam kamerası var ama takılmalarına yavaş olması vs. gibi özellikler dersen sony ericson derim.nokıa nın 12mp olması yanıtmasın seni sony nin biliyorsunki fotoğraf makineleride var.

Neo yu çok incelemedim ama xperia arc çıktı daha türkiyeye gelmedi kesinlikle incelemeni tavsiye ediyorum tasarımı mükemmel.

N'name

Üye
Sadece 2 kelime: Nokia N8